• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

ElinakiK

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
@vagar78 -Καλησπέρα ! Καταρχήν χίλια ευχαριστώ για τις καταπληκτικές πληροφορίες για Βουδαπέστη, θα βρισκόμαστε εκεί για λίγες μέρες το Δεκέμβριο και αυτά που έχεις γράψει είναι τρομερά χρήσιμα ! Μία ερώτηση μόνο ,βλέπω ότι υπάρχει αναφορά σε αλλαγή νομίσματος, δηλαδή δεν δέχονται τα καταστήματα/ εστιατόρια κλπ καθόλου ευρώ ? Ή απλά χρεώνουν ασύμφορες ισοτιμίες ? Ευχαριστώ . Ηλίας
Απλά όταν σου χρεώνουν την κάρτα και σε ρωτάνε αν η χρέωση θέλεις να γίνει σε € ή ΗUF (φιορίνια) θα λες ΗUF, και η μετατροπή σε € θα γίνει από την τράπεζα σου κ όχι με την ισοτιμία του καφέ/εστιατορίου/καταστήματος (που δε θα είναι και συμφέρουσα)

carouzos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
Απλά όταν σου χρεώνουν την κάρτα και σε ρωτάνε αν η χρέωση θέλεις να γίνει σε € ή ΗUF (φιορίνια) θα λες ΗUF, και η μετατροπή σε € θα γίνει από την τράπεζα σου κ όχι με την ισοτιμία του καφέ/εστιατορίου/καταστήματος (που δε θα είναι και συμφέρουσα)
Πολυ σημαντικο αυτο αγαπητή!Και σ ευχαριστουμε για την παρατηρηση!!

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σε huf χρεώνουν τα μαγαζιά εκει, σε ατμ μόνο σε ρωτάει αν θες σε huf η ευρώ...

ElinakiK

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Σε huf χρεώνουν τα μαγαζιά εκει, σε ατμ μόνο σε ρωτάει αν θες σε huf η ευρώ...
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (αν και σπανίως). Εμένα με ρωτούσαν σε ΟΛΑ τα εστιατόρια που πήγα (και μιλάω για καλοκαίρι του 2015). Και το λέω γιατί φυσικά και την πάτησα. Την 1η μέρα λέω σε € και βλέπω μετά τη συναλλαγή στην απόδειξη όπου η μετατροπή είχε γίνει ως εξής 1€=250 huf. Δεν τη λες και συμφέρουσα αφού στα ανταλλακτήρια της πόλης άλλαζα στα 300+.
Οπότε πήρα το μάθημά μου κ στη συνέχεια ζητούσα η χρέωση να γίνει σε huf

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (αν και σπανίως). Εμένα με ρωτούσαν σε ΟΛΑ τα εστιατόρια που πήγα (και μιλάω για καλοκαίρι του 2015). Και το λέω γιατί φυσικά και την πάτησα. Την 1η μέρα λέω σε € και βλέπω μετά τη συναλλαγή στην απόδειξη όπου η μετατροπή είχε γίνει ως εξής 1€=250 huf. Δεν τη λες και συμφέρουσα αφού στα ανταλλακτήρια της πόλης άλλαζα στα 300+.
Οπότε πήρα το μάθημά μου κ στη συνέχεια ζητούσα η χρέωση να γίνει σε huf
Δύο φορές που πήγα με τελευταία πέρυσι κανένα εστιατόριο δεν με ρώτησε, όλα χρέωσαν σε huf...Μπορεί να έτυχε, συνήθως όμως και καλά έκανες και το είπες αυτό γίνεται σε μαγαζιά με είδη δώρων και σε αναληψεις από ατμ..Όπως και να έχει σημαντικό να προστατευσουμε όσους πανε από ασκοπες χρεώσεις..Φυλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά :)

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Καλημέρα και από εμένα και πάλι!!! Θέλω να ρωτήσω τον vagar78 κατα κύριο λόγο αλλά και όποιον άλλον έχει πάει στη Βουδαπέστη το εξής: Κλείσαμε στο Hotel Parlament πίσω από το Κοινοβούλιο από τις 14/2 έωσ και 18/2 και φθάνουμε στην Βουδαπέστη στο αεροδρόμιο στις 19:30 στις 14/2 οπότε μέχρι να φθάσουμε στο ξενοδοχείο υπολογίζω ότι θέλουμε μιάμιση ώρα όποτε περίπου στις 21:00. Είδα στο χάρτη ότι το ξενοδοχείο μας είναι πολύ κοντά στο εστιατόριο Sir Lancelot Lovagi Etterem και αρκετά κοντά στο Hungarikum Bistro, οπότε η απορία μου είναι ποιο να προτιμήσουμε για πρώτη ημέρα και πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνω κράτηση?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εκτός από τις εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα πάρετε σαν φοιτητές (να δείξετε το πάσο σας μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο στο γκισέ των εισιτηρίων όταν είναι να προβείτε στην έκδοση) δικαιούστε εκπτώσεις σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα. Πριν κόψετε λοιπόν οποιοδήποτε εισιτήριο να το δείχνετε για να παίρνετε μειωμένο...
Το Hungarim είναι απέναντι από την βουλή, σχεδόν πίσω από το σταθμό του μετρό . Το λανσελοτ είναι πιο τουριστικό αξίζει σίγουρα να πας μια φορά για να δεις, για πρώτη μέρα αν βρείτε κλείστε το χουγκαριμ.Θα χρειαστείτε κράτηση και στα δύο πάντως γιατί γίνεται χαμός.....

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Εκτός από τις εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα πάρετε σαν φοιτητές (να δείξετε το πάσο σας μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο στο γκισέ των εισιτηρίων όταν είναι να προβείτε στην έκδοση) δικαιούστε εκπτώσεις σχεδόν σε όλα τα αξιοθέατα. Πριν κόψετε λοιπόν οποιοδήποτε εισιτήριο να το δείχνετε για να παίρνετε μειωμένο...
Το Hungarim είναι απέναντι από την βουλή, σχεδόν πίσω από το σταθμό του μετρό . Το λανσελοτ είναι πιο τουριστικό αξίζει σίγουρα να πας μια φορά για να δεις, για πρώτη μέρα αν βρείτε κλείστε το χουγκαριμ.Θα χρειαστείτε κράτηση και στα δύο πάντως γιατί γίνεται χαμός.....
Ευχαριστώ πολυ vagar78.Μεχρι να παω όλο και κάτι ακόμα θα σε ρωτησω!Ο οδηγός σου με εχει βοηθήσει παρα πολυ!!! Καλημερα!!!!

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ευχαριστώ πολυ vagar78.Μεχρι να παω όλο και κάτι ακόμα θα σε ρωτησω!Ο οδηγός σου με εχει βοηθήσει παρα πολυ!!! Καλημερα!!!!
Μου φαίνεται θα πάω και τρίτη φορά γιατί ζήλεψα με τις ερωτήσεις:)

ilias2121

Member
Ευχαριστώ Ελίνα , πολύ έξυπνο ! :)

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις που έλαβα παραπάνω.Με την παρέα μου αποφασίσαμε να κάνουμε και κρουαζιέρα στον Δούναβη,μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;;

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Για μένα δεν αξιζει όταν μπορείς να πετύχεις ίδιο περίπου αποτέλεσμα παίρνοντας δωρεάν τα καραβάκια d11 κ d12 (εφόσον έχετε τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών).. Από εκεί και πέρα αν κάποιος άλλος το έχει δοκιμάσει και πιστεύει ότι υπάρχει αξία μπορεί να βοηθήσει τον@giorgtsi να διαλέξει...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom