Τα τρένα τους είναι πραγματικά πολύ άνετα (1.90 ύψος παντού στριμώχνομαι εκτός των τρένων). Καθόλου ταρακούνημα παρά τις ταχύτητες, ησυχία, το τοπίο περνάει μπροστά να χαζεύεις, και καθώς είναι υπερταχείες δεν θα σαι εκεί μέσα για τίποτε δεκάωρα, το πολύ 3 ώρες. Προσωπικά το Κυότο το θεωρώ υπερτιμημένο, έχω ακούσει τα καλύτερα για την Kamakura, λουτρόπολη στα νότια του Τόκιο με παλιά αρχοντικά καλοκαιρινά παλάτια, πολλοί λένε οτι είναι πιο παραδοσιακή απ το Κιότο και θα την επισκεφθώ την επόμενη φορά που θα παω. Πέρυσι που πήγα Οσάκα μου άρεσε πάρα πολύ, σαν Τόκιο για αρχάριους, μαζεμένη κατάσταση, όχι το απέραντο χάος του Τόκιο με τα πολλά κέντρα (που επίσης βρίσκω υπέροχο). Υπ όψιν, στις τεράστιες αυτές μεγαπόλεις πάντα υπάρχουν γραφικές γειτονιές και σημεία με χαμηλή δόμηση.
Μην αγχώνεσαι να τα χωρέσεις όλα σ ενα ταξίδι, ουτε καν το Τοκιο δεν προλαβαίνεις να δεις και κάθε φορά που θα ξαναπηγαίνεις θα βλέπεις αλλαγές. Δεν είναι τόσο ακριβό ταξίδι όπως πχ Αμερική ή Αυστραλία, βρίσκεις εισιτήρια γύρω στα 650 ευρώ και πολύ λογικές τιμές για διαμονή κ φαγητό (ελπίζω να διατηρηθεί έτσι κ μετά τους Ολυμπιακούς το 2020). Επίσης μετά από πολλά χρόνια τα τελευταία 3 τρίμηνα είχαν συνεχόμενη ανάπτυξη οπότε ίσως πάρουν τα πάνω τους οικονομικά (τη βάψαμε!).
Μέχρι στιγμής έχω πάει τέλος Φεβρουαρίου και τέλος Οκτωβρίου κι ο καιρός ήταν τέλειος, για καλοκαίρι όμως βρέχει κι έχει ζέστη (κ εμένα με ανησυχεί γιατί θα πάω του χρόνου τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη).
Μην αγχώνεσαι να τα χωρέσεις όλα σ ενα ταξίδι, ουτε καν το Τοκιο δεν προλαβαίνεις να δεις και κάθε φορά που θα ξαναπηγαίνεις θα βλέπεις αλλαγές. Δεν είναι τόσο ακριβό ταξίδι όπως πχ Αμερική ή Αυστραλία, βρίσκεις εισιτήρια γύρω στα 650 ευρώ και πολύ λογικές τιμές για διαμονή κ φαγητό (ελπίζω να διατηρηθεί έτσι κ μετά τους Ολυμπιακούς το 2020). Επίσης μετά από πολλά χρόνια τα τελευταία 3 τρίμηνα είχαν συνεχόμενη ανάπτυξη οπότε ίσως πάρουν τα πάνω τους οικονομικά (τη βάψαμε!).
Μέχρι στιγμής έχω πάει τέλος Φεβρουαρίου και τέλος Οκτωβρίου κι ο καιρός ήταν τέλειος, για καλοκαίρι όμως βρέχει κι έχει ζέστη (κ εμένα με ανησυχεί γιατί θα πάω του χρόνου τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη).