Δεν είναι τόσο δύσκολο, αφού βέβαια επιλέξεις πρώτα τα αγγλικά.πολύ καλή λύση αν και άντε να βρεις άκρη βέβαια μέσα στο γιαπωνέζικο amazon -και επιπλέον να ορίσεις το κοντινό lawson. Καταγράφεται για το επόμενο ταξίδι
Μπορώ να εκφέρω άποψη για τέλη Οκτωβρίου με τέλη Νοεμβρίου. Όπως θα χεις δει και από φωτογραφίες, τα τοπία είναι μαγικά! Κόκκινα και κίτρινα χρώματα παντού (αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα). Από τις 34 μέρες που ήμασταν Ιαπωνία, μας έπιασε βροχή μόνο 4-5 μέρες. Ίσως και λιγότερες.Καλησπέρα σε όλους,
Σκεφτόμαστε και εμείς να κάνουμε ένα Ταξίδι στην Ιαπωνία και έχουμε μερικές απορίες.
Η βασική μας ερώτηση ειναι αν ειναι προτιμότερο να πάει κάνεις τον Σεπτέμβρη για να επισκεφτεί και Okinawa ή να πάει τον Νοέμβρη για να δει καλύτερα φθινοπωρινά τοπία.
Γενικά είμαστε πολύ της θάλασσας και είχαμε καταλήξει στον Σεπτέμβρη. Αλλά λίγο οι φωτογραφίες του φθινοπώρου και λίγο η αυξημένες πιθανότητες για βροχη/τυφώνες την περίοδο του Σεπτεμβρίου, μας έβαλαν σε σκέψη.
Ναι την έχω δει την "σεζον" του Koyo και πλεον ειμαστε κοντα στο να θυσιάσουμε την Okinawa για να πάμε την περίοδο του φθινοπώρου.Κι εγώ τέλη Οκτωβρίου σε Τόκιο και Οσάκα δεν έπεσε σταγόνα βροχή και πολύ καλές θερμοκρασίες για περπάτημα έξω χωρίς να λιώνεις αλλά ούτε και να κρυώνεις. Αν ψάξεις για autumn leaves forecast θα βρεις πολλούς πίνακες που δίνουν το κιτρίνισμα/κοκκίνισμα φύλλων ανά περιοχή της Ιαπωνίας. Του χρόνου βέβαια που υπολογίζω να ξαναπάω, αυτή τη φορά σε Hokkaido και (ξανά) Τόκιο, θα είμαι τέλος Αυγούστου για ν ανέβω Fuji (μονοπάτι κλείνει 10 Σεπτεμβριου). Θα θελα ν αποφύγω την εποχή αυτή λόγω καιρού αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Καλύτερα να το πάτε προς Οκτώβριο πάντως, γύρω στα μέσα του μήνα θα ναι μια χαρά.
καλώς ήρθες. Γιατί σε βολεύει πιο καλά αντίστοιχο αυτοκίνητο και όχι ΙΧ?στο τελευταιο ταξίδι που εκανα Σκωτια μετάνοιωσα που δεν νοικιασα camper και νοικιασα κανονικο ΙΧ)..