• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

panius

Member
Για τον προϋπολογισμό ακόμα δεν μπορώ να πω συγκεκριμένο νούμερο αλλά πιστεύω θα μπορούσαμε να διαθέσουμε κάπου 2500 ευρώ το άτομο!
Με αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής εδώ μέσα σκεφτόμουν για 6-7 ημέρες Τόκιο και 3-4 ημέρες Κιότο! Από εκεί και πέρα θα ήθελα να μοιράσουμε τις υπόλοιπες μέρες σε άλλες πόλεις - χωριά οπότε αν εξαιρέσεις το Τόκιο που θα φάει αρκετές μέρες..θα είμαστε στην γύρα :)!
Ευχαριστώ για το site , θα το μελετήσουμε :)!
Αν βάζεις και τα αεροπορικά μέσα, θα σου λεγα ότι θες παραπάνω για 25 μέρες. Χωρίς τα αεροπορικα... χμμμ... @jousis τι λες? Βγαίνει?

vasilisD

Member
Όντως για 25 μέρες θα είναι δύσκολο και γιαυτό σκεφτόμουν τα λεωφορεία με την λογική ότι θα γλητώσουμε διανυκτερεύσεις! Σε περίπτωση που διαλέγαμε να μετακινηθούμε μόνο με τρένα και κοιμόμασταν όλες τις μέρες σε δωμάτιο σίγουρα οι μέρες θα έπεφταν! αλλά θα μας ενδιέφερε πολύ και η δική σας άποψη σαν πιο έμπειροι στο θέμα!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν και δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι, όταν πήγα πέρσι η δική μου Εθνοcash δεν λειτουργούσε πουθενά! Ευτυχώς είχα ευρώ μαζί μου και τις πιστωτικές μου...
Μάλλον απελπίστηκες γρήγορα και δε δοκίμασες στα σημεία που έπρεπε... Είναι και λίγα....

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Όντως για 25 μέρες θα είναι δύσκολο και γιαυτό σκεφτόμουν τα λεωφορεία με την λογική ότι θα γλητώσουμε διανυκτερεύσεις! Σε περίπτωση που διαλέγαμε να μετακινηθούμε μόνο με τρένα και κοιμόμασταν όλες τις μέρες σε δωμάτιο σίγουρα οι μέρες θα έπεφταν! αλλά θα μας ενδιέφερε πολύ και η δική σας άποψη σαν πιο έμπειροι στο θέμα!
Και αν κάνεις τον ζιγκολό σε καμία κυρία (ή κύριο), και θα κοιμάσαι τζάμπα και θα περνάς καλά. Οπότε το κόστος πέφτει κι άλλο. :D

Πέρα απο την πλάκα, όλα όσα ρωτάς μπορείς να τα υπολογίσεις εσύ μόνος σου πανεύκολα. Αεροπορικά,ξενοδοχεία/hostel,μουσεία,τραίνα,λεωφορεία,... όλα έχουν τις τιμές online.
Άνοιξε excel (ή calc) και κάνε σούμες.

Αυτό που ίσως δυσκολευτείς να υπολογίσεις είναι το φαΐ. Ευτυχώς για εσένα, η Ιαπωνία έχει υπερ-νόστιμα φαγητά (και για δυτικούς ουρανίσκους - όχι μόνο χαζο σούσια) σε εξευτελιστικές τιμές και -δεύτερο ευτυχώς- το γιεν είναι ακόμα χαμηλά σε σχέση με το χαρτί τουαλέτας το ευρώ.

Μην με τσιγκλάς πολύ πολύ γιατί θα τον πείσω να μην πάει στην μπούρδα το Κυότο :haha::haha::haha:
Αν και σε περίοδο Koyo που μάλλον το σκέφτεται, καρα-λέει.

panius

Member
Μην με τσιγκλάς πολύ πολύ γιατί θα τον πείσω να μην πάει στην μπούρδα το Κυότο :haha::haha::haha:
Αν και σε περίοδο Koyo που μάλλον το σκέφτεται, καρα-λέει.
Ναι, θα αφησει το Κυοτο και θα βολοδερνει στα ψαροχωρια! :bleh: Μην τον ακους Βασιλη μου αυτον! Πανε Κυοτο να το χαρεις, κατσε και μια μερα παραπανω να το χορτασεις!!! (οχι ενταξει. 4 καλα ειναι!)

vasilisD

Member
αχαχαχαχα νομίζω ότι βρήκα την λύση !

όχι μόνο θα μειώσω τα έξοδα αλλά θα βγάλω και λεφτά!!

Έχω κάνει έναν μικρό υπολογισμό στα "σίγουρα" έξοδα ! 600 ευρώ τα αεροπορικά (λίγο πάνω λίγο κάτω ) , υπολογίζω μετά από αυτά που μου είπατε ένα 450άρι για τα μεταφορικά εκεί. Με βάση ότι ένα jr pass των 21 ημερών κοστίζει τόσο περίπου! Τώρα αν θα είναι jr pass των 14 ημερών και 2-3 λεωφορεία κτλ δεν θα μπορούσα να το υπολογίσω χωρίς ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο!
Και τέλος 600-700 περίπου ευρώ το άτομο για διαμονές (θα θέλαμε βέβαια να δοκιμάσουμε και το couchserfing σαν εμπειρία για 2-3 μέρες)! Δλδ στο μυαλό μου το έχω σαν 1800 ευρώ πάνω κάτω τα πολύ βασικά έξοδα!
Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα υπάρχουν περίπου άλλα 1500-2000 μικτά (συνήθως λιγότερα από την κοπέλα μου περισσότερα από εμένα :p )

Αυτό που με προβληματίζει (ίσως επειδή δεν γνωρίζω ακόμα πολλά για Ιαπωνία) είναι το πόσες φορές θα "χρειαστεί" να μετακινηθούμε! Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ αλλά και ψάξει λίγο στον γούγλη ξέρω για Tokyo , Kyoto , Nikko , Nara , Hiroshima! Αν εξαιρέσετε το Τόκιο και το Κιότο που ας πούμε πάνω κάτω έγραψα πόσες μέρες θα αφιερώσουμε , για τα υπόλοιπα μέρη έχω άγνοια πόσο χρειάζεται να αφιερώσει κάποιος , όπως άγνοια έχω και για τα μέρη πέρα από αυτά που γράφουν οι κλασικοί οδηγοί "top 10" κτλ στο internet! Γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν χωριά και πόλεις που θα άξιζε να δει κάποιος και δεν αναγράφονται !

Για το Κιότο γιατί υπάρχει τέτοια διαμάχη ρε παιδιά :p ? Σε όλα τα ποστ το παρατήρησα ! :harakiri:

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
όπως άγνοια έχω και για τα μέρη πέρα από αυτά που γράφουν οι κλασικοί οδηγοί "top 10" κτλ στο internet! Γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν χωριά και πόλεις που θα άξιζε να δει κάποιος και δεν αναγράφονται !
Πού νομίζεις οτι γράφεις; Στο cosmo;
Πέρνα μια βόλτα απο εδώ :).

Για το Κιότο γιατί υπάρχει τέτοια διαμάχη ρε παιδιά :p ? Σε όλα τα ποστ το παρατήρησα ! :harakiri:
Κοίτα... υπάρχουν αυτοί που λένε οτι τους βρωμάει τουριστίλα και αυτοί που δεν το παραδέχονται. :haha:

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Συγγνώμη @panius αλλά δεν κατάλαβα μπορείς να το διευκρινισεις λίγο αυτό που λες? ??
Μην μπερδεύεσαι με τις κάρτες. Ξέχνα τις. Δεν θα σε δυσκολέψουν καθόλου.
suica,pasmo,pitapa,... , όλες την ίδια δουλειά κάνουν για έναν τουρίστα. Μέχρι και τσάι απο τα μηχανήματα θα αγοράζεις.
Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά για τώρα συγκεντρώσου στο πρόγραμμα που θες να βγάλεις.
Περισσότερα: http://www.japan-guide.com/e/e2359_003.html

panius

Member
Κλασική αντιπαλότητα πόλεων. Κάτι σαν Paris VS Rome, Volos VS Larisa ή Athens VS Thessaloniki. Εδώ είναι Tokyo VS Kyoto. Στα ξένα forum κυρίως τρώγονται για το πόσες μέρες θα ξοδέψεις στη μία πόλη και πόσες στην άλλη.

Μάλλον απελπίστηκες γρήγορα και δε δοκίμασες στα σημεία που έπρεπε... Είναι και λίγα....
Και όμως... 20 λεπτά έψαχνα το ΑΤΜ της ΑΕΟΝ στο Narita και όταν το βρήκα, μου έφτυσε την κάρτα σαν φυματική ροχάλα :) Άσε στα 7/11. Στη Citibank δεν θυμάμαι, αλλά είμαι σίγουρος ότι δοκίμασα κι εκεί. Το είχα πάρει πατριωτικά το θέμα!

jimp

Member
Κλασική αντιπαλότητα πόλεων. Κάτι σαν Paris VS Rome, Volos VS Larisa ή Athens VS Thessaloniki.
Είναι γνωστό το κόμπλεξ που έχουν με τις μπολνταρισμένες πόλεις οι υπόλοιπες αλλά όχι και αντιπαλότητα.Δεν τους βλέπουμε και ντιπ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom