Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
H απλή cashcard της Εθνικής (Εθνοcash) είχε απλή προμήθεια 1€ ανά ανάληψη και η ισοτιμία ασύγκριτα καλύτερη από όποιο ανταλλακτήριο κι αν είδα.
Δυστυχώς όχι πια Δες ανακοινωση από μαστερκαρντ...H απλή cashcard της Εθνικής (Εθνοcash) είχε απλή προμήθεια 1€ ανά ανάληψη και η ισοτιμία ασύγκριτα καλύτερη από όποιο ανταλλακτήριο κι αν είδα.
Εγώ πάντως μάλλον θα το κάνω απο δω, να ξεμπερδευω...ενας πανικος μ επιασε γιατι ουτε καν κινητο ειχα για να συνεννοηθω με Ελλαδα. Μονο wifi το δωρεαν του αεροδρομιου που ισα που επιανε ... κι ετσι κι αλλιως ηταν ξημερωματα Παρασκευης στην Ελλαδα κι επρεπε να περασουν ωρες μεχρι να ξυπνησει ο αδερφος μου κ να δουμε πως θα μου εστελνε λεφτα με κανα Moneygram κλπ (κι αντε βρες τα γραφεια τους στο Τοκυο). Αστα, απο δω κι υστερα το μισο συναλλαγμα πανω μου σε ευρω και το αλλαζω εκει μολις φτασω.
Και γω με τόσες λίγες μέρες δε θα πήγαινα στο Κυότο, επισκέφθηκα μέρη που μου άρεσαν πολύ περισσότερο στην Ιαπωνία. Αν είχα (που είχα) 30-40 μέρες το Κυότο θα το περιλάμβανα, αλλά με τόσες λίγες που έχει ο φίλος θα του έριχνα Χ. Σε αντίθεση με το φίλο που παρέθεσα πάντως, δε θα τις περνούσα αυτές τις 2-3 μέρες στο Τόκυο αλλά θα πήγαινα σε κάποια άλλη πόλη. Επίσης αξίζει τον κόπο να ψάξει να δει κανείς τι φεστιβάλ παίζουν, πάντα έχει κάτι στην Ιαπωνία και πολλά από αυτά είναι αρχέγονα με φοβερές παραδόσεις αιώνων, είναι κρίμα να συμπέσεις σε κάποια από αυτά και να μην πας. Άσε που από τουρίστες τίποτε, τα περισσότερα είναι 100% γιαπωνέζικη υπόθεση, μεγάλη αντίθεση με το Κυότο δηλαδή και τις ορδές των καμεροφορούντων Αμερικανών.Για μένα που έτσι ανακάλυψα αφού πήγα εκεί ναι. Για κάποιον άλλο (τους περισσότερους δηλαδή) όχι, αξίζει να πας σε όλα αυτά. Εμένα -και το ξαναλέω- εμένα δεν με ενδιέφερε να δω αλλους ναούς και προτιμούσα τις ίδιες μέρες να τις περάσω στο Τόκιο.
αν μπορεισ στειλε μου κ εμενα σ παρακαλω οτι μπορεις!!σε ευχαριστωΑυτόν τον Απρίλιο ; Σε 3 μήνες ;
Έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν οι τιμές (μέτρια/καλά ξενοδοχεία), αλλά ακόμα προλαβαίνεις μόνος σου γιατί σε λίγες ημέρες θα βγάλουν πρόγραμμα και τα budget ξενοδοχεία.
Αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς και να πας μόνος σου (που φυσικά είναι η καλύτερη λύση), στείλε μου ένα pm να σε γεμίσω link/info, κι εγώ Απρίλιο θα πάω.
Με το JRPass ταξιδεύεις με τον γιαπωνέζικο ΟΣΕ (σαν ύβρις ακούγεται!) από πόλη σε πόλη. Άρα δεν θα σου χρειαστεί. H Suica είναι για εντός Τόκυο μόνο.Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ jr pass και suica/pas mo card??
Εγώ πήρα την b-mobile visitor sim card που σου δίνει 1 GB για 14 ημέρες. Ακριβή αρκετά (30€) αλλά μου έλυσε τα χέρια! http://www.bmobile.ne.jp/english/w_purchase.html#online Free wifi spot έβρισκα ελάχιστα (ποιος ο λόγος άλλωστε όταν όλοι είναι online με τα κινητά τους) και ήθελαν registration συνήθως. Άστο καλύτερα. Όσο για χρήση roaming... πλάκα κάνεις ε;Και κάτι άλλο τελικά πρέπει να νοικιάσω φορητό wifi για να έχω ίντερνετ συνεχώς ή μπορώ και με την σύνδεση μου την ελληνική να κάνω δουλίτσα και κάποια free wifi spots???
καλη περιπτωση και αυτη. την εβαλες κατευθειαν στο κινητο ή ειχες αλλη συσκευη μαζι σου??Εγώ πήρα την b-mobile visitor sim card που σου δίνει 1 GB για 14 ημέρες. Ακριβή αρκετά (30€) αλλά μου έλυσε τα χέρια! http://www.bmobile.ne.jp/english/w_purchase.html#online Free wifi spot έβρισκα ελάχιστα (ποιος ο λόγος άλλωστε όταν όλοι είναι online με τα κινητά τους) και ήθελαν registration συνήθως. Άστο καλύτερα. Όσο για χρήση roaming... πλάκα κάνεις ε;
ακριβως αυτα που περιγραφεις θελω να κανω γιαυτο ψαχνομαι.Είχα ταμπλετ και την έβαλα εκεί. Έκατσα 1 βδομάδα και μου έφτασε με το παραπάνω (εννοείται δεν έβλεπα βίντεο). Πολύ καλές ταχύτητες και πολύ εξυπηρετική (σε συνδυασμό με GPS). Το Τόκυο είναι "δύσκολή" πόλη για τον νεοφερμένο, οπότε η συνεχής σύνδεση στο ιντερνετ θα σε βοηθήσει πάρα πολύ κυρίως σε δρομολόγια συγκοινωνιών, εύρεση διευθύνσεων, προσανατολισμού. To googlemaps δουλεύει άψογα στο Τόκυο και σου δίνει ότι πληροφορίες χρειάζεσαι, αλλά πρέπει να κατεβάζεις εκείνη την ώρα τα δεδομένα (δεν έχεις δυνατότητα να σώσεις offline χάρτη του googlemaps για την Ιαπωνία). Περιττό να σου πώ, ότι ενα application με τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στο κινητό σου είναι άκρως απαραίτητο. Εγώ χρησιμοποιούσα to app της Hyperdia που ήταν ακριβέστατο και εύκολο στη χρήση. Το φορητό wifi τι είναι;