Εγώ κατέβασα το CityMaps2Go (δωρεάν για iOS και Android):Επίσης, κατέβασε κάποιο app με offline maps για εκεί γιατί αν δεν νοικιάσεις κάποια φορητή 3G συσκευή να τραβάει data το κινητό σου για το Google Maps τότε θα χάνεσαι συνέχεια.
Θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να μας εκμυστηρευτείς με τι κριτήρια ανακαλύπτεις τα ξεχωριστά μέρη ενός τόπου... η δική μου λογική μιλάει για διάβασμα ταξιδιωτικών οδηγών και ταξιδιωτικών περιοδικών και για συστηματική αναζήτηση στο διαδίκτυο... κάπως έτσι βρίσκω που θα μείνω, που θα φάω και φυσικά τι μέρη θα επισκεφθώ... χάρη στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που σνομπάρεις, βρήκα από κατάλυμα στο Sambu του Darien μέχρι μαγικά καπηλιά στην Τοσκάνη, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατον να ανακαλύψω... εσύ αλήθεια τι κάνεις? ρίχνεις τα χαρτιά, πηγαίνεις σε μέντιουμ ή απλά ακολουθείς το ένστικτό σου?Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους "όψιμους" ταξιδιώτες είναι να ψάχνουν την χώρα που θέλουν να πάνε και να προσπαθούν να ανακαλύψουν κάτι ξεχωριστό (για τα δικά τους δεδομένα πάντα). Μην εγκλωβίζονται στα πρέπει και στις νόρμες των ταξιδιωτικών οδηγών. Οι συμπυκνωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν είναι η μόνη αλήθεια.
Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα...τι δεν θα καταλάβει ένας τουρίστας αγαπητέ? Είναι σαν να μας λες οτι δεν θα καταλάβει κάποιος ότι δεν πας στα Ελληνικά νησιά να κάνεις μπάνιο τον Φλεβάρη ή ότι δεν θα πας στις Άλπεις για σκι τον Αύγουστο...Πχ, δεν ψάχνεις και πας στο μονοπάτι Φεβρουάριο μήνα. Το ίδιο μονοπάτι, τέλος Μαρτίου είναι αξιοθέατο. Το συγκεκριμένο βέβαια το αναφέρουν όλοι οι οδηγοί, αλλά είδες οτι ακόμη κι αυτό, δεν είναι δεδομένο οτι ένας τουρίστας θα το καταλάβει.
Τεράστια κουβέντα... ο καθένας κάνει ότι του κόβει... άλλος γουστάρει Ακρόπολη, άλλος Σκαραμαγκά... το θέμα μάλλον εξαντλήθηκε... είπαμε την άποψη μας, οι συμφορμίτες ας αποφασίσουν και αν σε ακούσουν καλή τους τύχη...Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, τα λεφτά μας μαζεύουμε και ξοδεύουμε και δεν οφείλουμε τίποτα σε κανένα ταξίδι αν δεν μας αρέσει.
Αξιωματικά επιλέγουμε την χώρα, αξιωματικά και την ταξινόμηση των αξιοθέατων μιας χώρας....
και στη τελική μ'αυτή τη λογική γιατί να πας καν στην Ιαπωνία και να μην οφείλεις πρώτα να πας σε άλλα μέρη με σημαντικότερα αξιοθέατα απ της Ιαπωνίας;