• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Βοήθεια για ξενοδοχείο στο Βερολίνο....

villi

Member
Vaggelako για πότε έκλεισες?Γιατί ψάχνω κι εγώ ξενοδοχείο για το Μάιο,τα τσέκαρα και μου τα βγάζει πάνω από 120 τη βραδιά!!!Τα 35 είναι πραγματικά απίστευτη τιμή σε σχέση με αυτά που βρίσκω εγω.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Δηλαδή εσύ που κάνεις νυχτερινή ζωή, φροντιζεις όπου βγαινεις να είναι κοντα στο ξενοδοχείο σου, που είναι στο ''κέντρο'' όπως το εννοείς εσύ?
Και θέλεις να μας πείσεις ότι η νυχτερινή ζωή ειναι γύρω από την Αλεξάντερπλατς η έστω στο μιττε?
Γενικά όπου πάω φροντίζω να μείνω στο κέντρο και όχι σε καμιά μακρινή γειτονιά. Αυτό ισχύει για όλες τις πόλεις και όχι μόνο για το Βερολίνο είτε θέλω να βγω το βράδυ είτε όχι.

Δεν είπα ποτέ ότι η νυχτερινή ζωή είναι όλη στο Μίττε. Είναι πολύ φυσικό κάποια φορά να βγεις και σε άλλες περιοχές στο Βερολίνο. Εκεί όμως που είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κάπου για να βγω. Αν ήταν στο Prenzlauer Berg ή στο Kreuzberg πχ θα το θεωρούσα μια χαρά.
Και στο κάτω κάτω αυτός ρώτησε τη γνώμη μας και εγώ είπα τη δικιά μου. Αν ήταν εξ' αρχής αποφασισμένος να μείνει εκεί γιατί ρωτάει;
Εννοείται ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του και τα θέλω του. Όλοι εμείς γνώμες λέμε και κουβέντα κάνουμε. Αλλά όποιος ρωτάει καλό θα είναι να βλέπει όλες τις απόψεις είτε τον βολεύουν είτε όχι...

vaggelakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
salzburg?!
Vaggelako για πότε έκλεισες?Γιατί ψάχνω κι εγώ ξενοδοχείο για το Μάιο,τα τσέκαρα και μου τα βγάζει πάνω από 120 τη βραδιά!!!Τα 35 είναι πραγματικά απίστευτη τιμή σε σχέση με αυτά που βρίσκω εγω.
Μεσα απο την ιστοσελιδα του ξενοδοχειου ειχε μεχρι 28 Φεβρουαριου καποιες χιλιαδες δωματια promo τιμη 59 ευρω χωρις πρωινο και αμεσως επομενη τιμη με πρωινο 160!Το εψαξα και βρηκα εκεινη την περιοδο για τα ιδια promo δωματια απο το hotels πιο φτηνη τιμη...στα 35 ευρω χωρις πρωινο και το εκλεισα. Απο οτι εχω δει στο hotels για το συγκεκριμενο ξενοδοχειο τα σαββατοκυριακα κανει weekender sale και τα δινει περιπου 59 εως 69 χωρις πρωινο...για μπες και κοιταξε.

vaggelakos

Member
Επόμενο Ταξίδι
salzburg?!
Γενικά όπου πάω φροντίζω να μείνω στο κέντρο και όχι σε καμιά μακρινή γειτονιά. Αυτό ισχύει για όλες τις πόλεις και όχι μόνο για το Βερολίνο είτε θέλω να βγω το βράδυ είτε όχι.

Δεν είπα ποτέ ότι η νυχτερινή ζωή είναι όλη στο Μίττε. Είναι πολύ φυσικό κάποια φορά να βγεις και σε άλλες περιοχές στο Βερολίνο. Εκεί όμως που είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κάπου για να βγω. Αν ήταν στο Prenzlauer Berg ή στο Kreuzberg πχ θα το θεωρούσα μια χαρά.
Και στο κάτω κάτω αυτός ρώτησε τη γνώμη μας και εγώ είπα τη δικιά μου. Αν ήταν εξ' αρχής αποφασισμένος να μείνει εκεί γιατί ρωτάει;
Εννοείται ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του και τα θέλω του. Όλοι εμείς γνώμες λέμε και κουβέντα κάνουμε. Αλλά όποιος ρωτάει καλό θα είναι να βλέπει όλες τις απόψεις είτε τον βολεύουν είτε όχι...
Εννοειται οτι θα ακουσω την γνωμη αφου τη ζηταω.Απλα ρωτησα σε σχεση τιμη - αξιας - περιοχης κτλ.Εγω εχω σαν κριτηριο οπου παω να εχω μετρο διπλα μου. Εννοειται αν ειμαι π.χ κατω απο τον πυργο του αιφφελ αν παω παρισι ακομα καλυτερα, αλλα συνηθως σε τιμες σοκ δεν ειναι ευκολο να ειναι διπλα απο κεντρικα αξιοθεατα.Ασε που τα αξιοθεατα σε πολεις δεν ειναι ολα μαζεμενα γυρω απο μια πλατεια ή 2-3 οικοδομικα τετραγωνα.Σιγουρα μπορει να ειναι παντελλως αδιαφορη η συνοικια που θα ειναι το ξενοδοχειο αλλα εγω ρωτησα πως αν σας φαινεται οκ με βαση την σουπερ τιμη και την αποσταση με την συγκοινωνια(μετρο) απο το κεντρο.Αν ηταν στο αεροδρομιο μιας πολης το ξενοδοχειο και ασ ειχε μετρο διπλα του , εννοειται δεν βολευει. Αλλα αυτο το ξενοδοχειο τουλαχιστον απο οτι ειδα, η πλησιεστερη γραμμη μετρο που υπαρχει, δεν ειναι τρομερα μακρυα.Θεωρητικα σε κανενα 12' πρεπει να εισαι κεντρο.Κανω λαθος?Και παλι χωρις παρεξηγηση δεχομαι την αποψη σου και σε ευχαριστω

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μια χαρα ειναι η θεση του ξενοδοχειο σου και μην αγχωνεσαι καθολου. Απο το αλλο υποψηφιο ξενοδοχειο που μας εδωσες σαφως καλυτερη. Η τοποθεσια του δεν ειναι κακη και αν σου αρεσει η μοντερνα τεχνη θα πας και στο μουσειο Hamburger Banhof με τα ποδια. Και απο εκει εισαι στο Central Banhof (κεντρικος σιδηροδρομικος σταθμος) στο διλεπτο (και απο εκει σε ολο το Βερολινο). Επισης με τα ποδια θα εισαι και στο Μουσειο Φυσικης Ιστοριας. Δεν εισαι πολυ μακρια με τα ποδια απο την Tor Strasse που εχει πολλα εστιατορεια και μπαρακια.
ΥΓ Ακομη και αν δε εισαι της μοντερνας τεχνης μην χασεις το εστιατοριο του μουσειου. Αξιζει και για εναν καφε. Πολυ ωραιος χωρος και μπαινεις και ανεξαρτητα χωρις να πληρωσεις εισιτηριο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα σε ενθουσιαζε το Alte Museum. Εκπληκτικη συλλογη ελληνικων αρχαιοτητων. Ολη τη Σαμο οι γερμανοι την ξεπατωσαν;
Συγκινηθηκα που ειδα το αγγειο με την παρασταση του Αχιλεα ο οποιος επιδενει τα τραυματα του Πατροκλου. Επισης ενδιαφερουσα ειναι και η συλλογη της Ετρουτσκικης Τεχνης και επισης πολυ καλη η συλλογη των Ρωμαικων Αρχαιοτητων. Εκει υπαγουν οι γερμανοι και τα πορτραιτα του Φαγιουμ. Σε επομενη επισκεψη σου δε θα πρεπει να το χασεις.
Στη Neue National Gallerie εχει μια εξαιρετικη εκθεση εργων γερμανικης κυριως ζωγραφικης απο το 1900 εως το 1945.
Στην Alte NationalGallerie χαρηκα μια αιθουσα με εργα γαλλων ιμπρεσιονιστων και μερικους γερμανους ζωγραφους του 19ου αιωνα: τον Feuerbach, τον τον Boecklin, von Marees, και μερικα εργα του Menzel. Επισης ειχαν εργα του Courbet και του Delacroix. Οι γερμανοι χαιροντουσαν για μερικα χαμενα εργα τα οποια τα ξαναβρεθηκαν και τα επανεκθεταν, αλλα εμενα τουλαχιστον δεν ηταν του γουστου μου.
Στο Hamburger Banhof αναμεικτα συναισθηματα: μερικα εργα με ενθουσιασαν, μερικα εμεινα με καποια απορια. Παντως θα ηθελα να ξερω που στην ευχη ειχαν κρυψει τον Bazelitz! Οσο και αν εψαξα δεν τον βρηκα! Warhol, Anselm Kiefer, Beuys και Nauman με ενθουσιασαν. Επισης ειχαν ενα αφιερωμα στην Else Lasker Schueler η οποια ηταν προγενεστερη, την οποια δεν την ηξερα, αλλα μου αρεσε πολυ η εικονογραφηση που εκανε στα βιβλια που εγραφε.
Στο Μουσειο της Περγαμου που ξαναπηγα -μια και συνοδευα μια φιλη που για πρωτη φορα ερχοταν στο Βερολινο- αυτη τη φορα ειχαν μια εκθεση για μια νεα ανασκαφη για να αναβρεθουν τα παλαια ευρηματα που ειχε βρει στο Tell Halaf o Max von Oppenheimer στις αρχες του 20 ου αιωνα στη Συρια. Τα ευρηματα ηταν εκπληκτικα, αλλα καταστραφηκαν σε καποιον απο τους βομβαρδισμους, μιας και ο Oppenheimer τα στεγαζε σε ιδωτικο μουσειο, οποτε κα δεν προστατευθηκαν οπως οι υπολοιπες συλλογες των κρατικων μουσειων. (Ηταν εκπληκτικα πλουσιος και μπορουσε να συντηρει τετοια κεφια). Τωρα λοιπον εκαναν εκ νεου ανασκαφες στο μερος οπου βρισκοταν το μουσειο αυτο και ανεσυραν καποια καμενα λειψανα των αγαλματων. Βλεποντας τις φωτογραφιες του τι ειχε βρει ο αρχαιολογος αυτος και το πως εχει καταληξει αυτο το αγαλμα σημερα, κατι σε πιανει.
Πηγα και στο Ζωολογικο κηππο και ειδα και κατι ρινοκερους μεταξυ αλλων, αλλα μαλλον αυτο δε θα σε συγκινει!:haha:
ΥΓ Πληροφορια για καπνιστη: Στην Torstrasse στο νουμερο 114 υπαρχει μικρο μπαρακι οπου ολοι καπνιζουν, υποθετω με τον νομο!

Borealis

Member
Πω πω! εσύ έχεις όντως πολλα νέα! περιμένουμε την ιστορία σου!
Για το Altes το σκεφτόμουνα και εγώ για το πως θα το γεμίσουν μετά την απομάκρυνση των Αιγυπτιακών και από ότι μας λες δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα!!!
(τι να πω που έτρεχα στις εξοχές και δεν έχω δει ακόμη ούτε το νέο Neues ούτε το νέο Altes, τουλάχιστον είχα δει το κτηριο του Neues στα εγκαίνιά του)
Υ.Γ μη ξεχνάς και το τόπικ με τα γερμανικά Μουσεία!
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!!!

Marios_Gr

Member
Γνωρίζετε κάποιο καλό ξενοδοχείο στο Βερολίνο, κατά προτίμηση να έχετε μείνει κιόλας σε αυτό, αλλά όχι πολύ ακριβό (50-60 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο). Με ενδιαφέρει η προσβασιμότητα του σε κεντρικά σημεία με αξιοθέατα, δηλαδή να μην είναι απομονωμένο και να μην εξαρτώμαι από χρονοβόρες συγκοινωνίες. Ευχαριστώ.

(Αχταρμά τα έχω κάνει στο μυαλό μου, ξεκίνησα για ομαδικό ταξίδι με πολλούς προορισμούς, μου βάλατε ιδέες να πάω μόνο σε μία πόλη και τώρα να κλείσω κάτι μόνος μου και όχι με γκρουπ... ;))

marquis

Member
Κατ' αρχάς να ξέρεις ότι το Βερολίνο δεν έχει κέντρο λόγω του χωρισμόυ της πόλης, απλά η περιοχή με τα περισσότερα αξιοθέατα είναι το Mitte, οπότε ένα ξενοδοχείο εκεί θα ήταν αρκετά βολικό. Καλό και στο κέντρο του Mitte, με τα χρήματα που δίνεις είναι λίγο δύσκολο να βρεις, οπότε καλύτερα να είσαι λίγο πιο μακριά, και να μεταφέρεσαι εκεί με συγκοινωνία, την οποία στο Βερολίνο κάποια στιγμή θα χρησιμοποίησεις. Εμείς στο Mitte έχουμε μείνει στο Cosmos Berlin(πάρα πολύ κάλο, αλλά δε ξέρω αν έχει δωμάτια σε τέτοιες τιμές πλέον), και στο μέτριο Art'otel Mitte. Μπορείς να κοιτάξεις το Park Plaza Wallstreet, και το Park Inn, τα οποία βρίσκονται σχετικά κεντρικά, και έχουν καλές γενικά κριτικές, με το τελευταίο να έχει και πανοραμική θέα της πόλης.

Borealis

Member
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο μπούκινγκ κομ θα βρεις δεκάδες τριάστερα αξιοπρεπή ξενοδοχεία από 30 έως 60 ευρώ που έχεις βάλει για όριο.
Να μην χρησιμοποιήσεις ΠΟΛΥ συγκοινωνία και ΠΟΛΥ τα ποδαράκια σου δεν παίζει, οπότε δεν υπάρχει ξενοδοχείο που να είναι κοντά στα αξιοθέατα.
Με ένα χάρτη του Μετρό και με ένα εισητήριο απεριόριστο 5 ημερών θα καταφέρεις να δεις τα σπουδαιότερα, όπου και αν μένεις στην πρώτη και δεύτερη ζώνη του Βερολίνου.

penthesilia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόναχο
Ταξίδι-Όνειρο
ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ
Ρίξε μιά ματιά στο Suite hotel,πολύ κοντα στην Potzdamer Platz,ίσως να έχει τιμές όπως τις θέλεις.Το ξενοδοχείο είναι σε καλή θέση και σε αρκετά αξιοθέατα πας εύκολα με τα πόδια.
Να περάσεις καλά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα