• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σάμος Βοήθεια για Σάμο

maria91

Member
Καλημέρα. Έκλεισα 8 ημέρες για Σάμο τον Ιούλιο και μελετάω για το νησί . Διάβασα πολλά για παραλίες, αλλά πείτε μου οι γνώστες ποιες είναι οι καλύτερες που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα και επίσης ποιες από αυτές είναι αμμώδεις, καθώς τα παιδια μου δεν μπορούν καθόλου τις πέτρες.
Τοτε βρειτε ξενοδοχειο με πισινα γιατι οι περισσοτερες παραλιες και ειδικα αυτες που δε πρεπει να χασετε ειναι με βοτσαλα-πετρες..και στο λεει ατομο που δε μπορει επισης καθολου τις πετρες και εβγαλε ολες τις διακοπες με παπουτσια θαλασσης

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλημέρα. Έκλεισα 8 ημέρες για Σάμο τον Ιούλιο και μελετάω για το νησί . Διάβασα πολλά για παραλίες, αλλά πείτε μου οι γνώστες ποιες είναι οι καλύτερες που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα και επίσης ποιες από αυτές είναι αμμώδεις, καθώς τα παιδια μου δεν μπορούν καθόλου τις πέτρες.
Στο Πυθαγόρειο ****

Attachments

jimp

Member
Αυτή είναι αμμώδης? Πως λέγεται?

@James πες μου εσύ που γνωρίζεις καλά!
Υπάρχουν δύο παραλίες με το ίδιο όνομα, Ψιλή Άμμος, η μία στον Μαραθόκαμπο και η άλλη ανατολικά του νησιού μετά το Πυθαγόρειο.

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καβάλα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Καλησπέρα, έμεινα στη Σάμο ένα χρόνο όταν ήμουν 7 χρονών οπότε θα πω ποιές παραλίες μου άρεσαν τότε. Η Ψιλή Άμμος ήταν και είναι ακόμα η αγαπημένη μου, ρηχή με ψιλή άμμο ότι πρέπει για παιδιά. Μου άρεσε επίσης η Ψιλή Άμμος κοντά στο Μαραθόκαμπο, το Πυθαγόρειο, το Ηραίο και το μεγάλο Σειτάνι. Παραλία προς αποφυγή το Κοκκάρι. Σίγουρα στις 3 χειρότερες που έχω πάει πότε.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γεια χαρά από Σάμο. Καλώς να ορίσεις στο νησί μας.

Είναι αλήθεια ότι κυριαρχούν οι παραλίες με πέτρες, μερικές εκ των οποίων είναι άχαστες. Αφού όμως υπάρχουν παιδιά οι προτάσεις είναι οι εξής: 1) Χρυσή Άμμος (εμείς την λέμε Ψιλή Άμμο αλλά οκ το ίδιο είναι) στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού, μετά τον Κάμπο Μαραθοκάμπου. Η συγκεκριμένη παραλία δεν βαθαίνει όσο μέσα και να μπεις, είναι ιδανική για παιδιά. Εγώ εκεί τα αφήνω και πέφτω για ύπνο (που λέει ο λόγος), και έχω μικρά παιδιά.
2) Κάμπος Μαραθοκάμπου (κοινώς Βοτσαλάκια). Τεράστια παραλία, αμμώδης, αλλά σαφώς πιο βαθιά τα νερά.
3) Γλυκόριζα, λίγο πριν το Πυθαγόρειο. Η αγαπημένη μου, προσωπικά, αμμουδιά και ελάχιστα ψιλές πέτρες, πεντακάθαρα, γαλάζια σημαία.
4) Ποτοκάκι (δίπλα στο αεροδρόμιο δλδ). Υπάρχει και εκεί γαλάζια σημαία, αμμος και ψιλό πετραδάκι, πολύ καλά και εκεί. Βλέπετε και τα αεροπλάνα για το εφέ. Εγώ συνήθως πάω στον Αστερία συγκεκριμένα (όταν βρίσκομαι στην από εκεί μεριά του νησιού).
5) Ψιλή άμμος Πυθαγορείου. Επίσης μόνο άμμος, δεν βαθαίνει (φτάνεις Τουρκία με τα πόδια, που ξαναλέει ο λόγος).

Αυτές με μια πρόχειρη σκέψη. Είναι όλες οργανωμένες, θα βρεις καφέ, φαγητό, ξαπλώστρες. Η πιο μικρή και δύσκολο να βρεις είναι η Γλυκόριζα (προφανώς).

Άργησα να δω τα μηνύματα καθώς έλειπα σε ταξίδι. Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, εδώ είμαστε.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Γεια χαρά από Σάμο. Καλώς να ορίσεις στο νησί μας.

Είναι αλήθεια ότι κυριαρχούν οι παραλίες με πέτρες, μερικές εκ των οποίων είναι άχαστες. Αφού όμως υπάρχουν παιδιά οι προτάσεις είναι οι εξής: 1) Χρυσή Άμμος (εμείς την λέμε Ψιλή Άμμο αλλά οκ το ίδιο είναι) στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού, μετά τον Κάμπο Μαραθοκάμπου. Η συγκεκριμένη παραλία δεν βαθαίνει όσο μέσα και να μπεις, είναι ιδανική για παιδιά. Εγώ εκεί τα αφήνω και πέφτω για ύπνο (που λέει ο λόγος), και έχω μικρά παιδιά.
2) Κάμπος Μαραθοκάμπου (κοινώς Βοτσαλάκια). Τεράστια παραλία, αμμώδης, αλλά σαφώς πιο βαθιά τα νερά.
3) Γλυκόριζα, λίγο πριν το Πυθαγόρειο. Η αγαπημένη μου, προσωπικά, αμμουδιά και ελάχιστα ψιλές πέτρες, πεντακάθαρα, γαλάζια σημαία.
4) Ποτοκάκι (δίπλα στο αεροδρόμιο δλδ). Υπάρχει και εκεί γαλάζια σημαία, αμμος και ψιλό πετραδάκι, πολύ καλά και εκεί. Βλέπετε και τα αεροπλάνα για το εφέ. Εγώ συνήθως πάω στον Αστερία συγκεκριμένα (όταν βρίσκομαι στην από εκεί μεριά του νησιού).
5) Ψιλή άμμος Πυθαγορείου. Επίσης μόνο άμμος, δεν βαθαίνει (φτάνεις Τουρκία με τα πόδια, που ξαναλέει ο λόγος).

Αυτές με μια πρόχειρη σκέψη. Είναι όλες οργανωμένες, θα βρεις καφέ, φαγητό, ξαπλώστρες. Η πιο μικρή και δύσκολο να βρεις είναι η Γλυκόριζα (προφανώς).

Άργησα να δω τα μηνύματα καθώς έλειπα σε ταξίδι. Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, εδώ είμαστε.
Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Θα πάω και στις αχαστες με βότσαλο, ποταμι, σειτανια..

panosil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Καλησπέρα σε όλους. Κλείσαμε να πάμε οικογενειακώς στην Σάμο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχουν αναλυθεί αρκετά οι παραλίες και τα αξιοθέατα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια, καφέ και μπαρ (ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε, π.χ. οινοποιείο) που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε κατά την επίσκεψή μας. Ιδανικά για μέρη όπως το Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι είναι σημαντικό να τα ξέρουμε καθώς τα περισσότερα ως επί το πλείστον είναι τουριστικά από ότι έχω δει. Κλείσαμε να μείνουμε στο Ποτοκάκι, ωστόσο επειδή έχουμε σκοπό να γυρίσουμε το νησί, κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

@James Del Mundo δαγκωτό είναι η μία πρόταση φαντάζομαι!

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σε όλους. Κλείσαμε να πάμε οικογενειακώς στην Σάμο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο θέμα έχουν αναλυθεί αρκετά οι παραλίες και τα αξιοθέατα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια, καφέ και μπαρ (ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε, π.χ. οινοποιείο) που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε κατά την επίσκεψή μας. Ιδανικά για μέρη όπως το Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι είναι σημαντικό να τα ξέρουμε καθώς τα περισσότερα ως επί το πλείστον είναι τουριστικά από ότι έχω δει. Κλείσαμε να μείνουμε στο Ποτοκάκι, ωστόσο επειδή έχουμε σκοπό να γυρίσουμε το νησί, κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.

@James Del Mundo δαγκωτό είναι η μία πρόταση φαντάζομαι!
Καλώς να ορίσετε! Μπορώ να σου πω πού πηγαίνω εγώ. Προφανώς το Del Mundo είναι άχαστο. Κοκτέιλ πίνω επίσης στο Charisma στο λιμάνι (Καρλόβασι πάντα). Safe επιλογές για φαγητό στο λιμάνι είναι ο Σφαντός και το Κρίταμο (δεν τα λες φτηνά όμως). Επίσης safe επιλογή, και πιο φτηνή, είναι τα Ξύδια στην κεντρική πλατεία.
Τώρα από Κοκκάρι πάω στο Wave και για καφέ και για ποτό, είναι πάνω στη θάλασσα, ενώ για φαγητό ακριβώς από πίσω του στο Ζακόρε. Στο Πυθαγόρειο η Ελιά είναι καλή, και στο Knife and Fork έχω φάει ψιλοκαλά, ενώ για το Σόλων ακούω καλά λόγια (είναι πιο γκουρμεδοκυριλέ μάλλον) αλλά δεν έχω πάει ακόμα. Για τους λάτρεις του Masterchef, ο Λάμπρος Βακιάρος (πρώην νικητής) ανοίγει στο Πυθαγόρειο εστιατόριο με την mother του. Για γλυκό επίσης πάω συχνά πυκνά στο Two Spoon.
Στο Βαθύ για ποτάκια πάνω στη θάλασσα κοντά στο νοσοκομείο (Escape, Μπλε)

Φανταστικό σημείο για φαγητό (δεν έχω πάει όμως πρόσφατα να έχω άποψη για ποιότητα, το έχω στα σχέδια) είναι στην Πνακά. Τσέκαρε το σημείο είναι σούπερ. Μεγάλη δυσκολία βέβαια το πάρκινγκ προειδοποιώ.

Αρκετά συμπαθητικά και στην κεντρική πλατεία των Βουρλιωτών, στο Blue chairs.

Αυτά με μια γρήγορη σκέψη!

panosil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Καλώς να ορίσετε! Μπορώ να σου πω πού πηγαίνω εγώ. Προφανώς το Del Mundo είναι άχαστο. Κοκτέιλ πίνω επίσης στο Charisma στο λιμάνι (Καρλόβασι πάντα). Safe επιλογές για φαγητό στο λιμάνι είναι ο Σφαντός και το Κρίταμο (δεν τα λες φτηνά όμως). Επίσης safe επιλογή, και πιο φτηνή, είναι τα Ξύδια στην κεντρική πλατεία.
Τώρα από Κοκκάρι πάω στο Wave και για καφέ και για ποτό, είναι πάνω στη θάλασσα, ενώ για φαγητό ακριβώς από πίσω του στο Ζακόρε. Στο Πυθαγόρειο η Ελιά είναι καλή, και στο Knife and Fork έχω φάει ψιλοκαλά, ενώ για το Σόλων ακούω καλά λόγια (είναι πιο γκουρμεδοκυριλέ μάλλον) αλλά δεν έχω πάει ακόμα. Για τους λάτρεις του Masterchef, ο Λάμπρος Βακιάρος (πρώην νικητής) ανοίγει στο Πυθαγόρειο εστιατόριο με την mother του. Για γλυκό επίσης πάω συχνά πυκνά στο Two Spoon.
Στο Βαθύ για ποτάκια πάνω στη θάλασσα κοντά στο νοσοκομείο (Escape, Μπλε)

Φανταστικό σημείο για φαγητό (δεν έχω πάει όμως πρόσφατα να έχω άποψη για ποιότητα, το έχω στα σχέδια) είναι στην Πνακά. Τσέκαρε το σημείο είναι σούπερ. Μεγάλη δυσκολία βέβαια το πάρκινγκ προειδοποιώ.

Αρκετά συμπαθητικά και στην κεντρική πλατεία των Βουρλιωτών, στο Blue chairs.

Αυτά με μια γρήγορη σκέψη!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Σκεφτόμαστε που να πάμε και πως να τα συνδυάσουμε ώστε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Θα δούμε οπωσδήποτε Κοκκάρι, Πυθαγόρειο, Βαθύ, Καρλόβασι (+καταρράκτες), Βουρλιώτες, Μανολάτες και από παραλίες: Ποτάμι, Τσαμαδού, Λεμονάκια, Μυκαλη, Ψιλή Άμμος.

Δεν ξέρω όμως αν αξίζει να πάμε σε μέρη όπως ο Μαραθόκαμπος (που είναι στην άλλη μέριά) και αν πιστεύεις ότι αξίζει να επισκεφθούμε κάποια/κάποιες από τις παραλίες: Γλυκόριζα (που από ότι διάβασα είναι μικρή), Λιβαδάκι (που είναι μικρή και αυτή αλλά πιο ιδιαίτερη), Ποσειδώνιο, Κέρβελη και Μουρτιά.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Σκεφτόμαστε που να πάμε και πως να τα συνδυάσουμε ώστε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Θα δούμε οπωσδήποτε Κοκκάρι, Πυθαγόρειο, Βαθύ, Καρλόβασι (+καταρράκτες), Βουρλιώτες, Μανολάτες και από παραλίες: Ποτάμι, Τσαμαδού, Λεμονάκια, Μυκαλη, Ψιλή Άμμος.

Δεν ξέρω όμως αν αξίζει να πάμε σε μέρη όπως ο Μαραθόκαμπος (που είναι στην άλλη μέριά) και αν πιστεύεις ότι αξίζει να επισκεφθούμε κάποια/κάποιες από τις παραλίες: Γλυκόριζα (που από ότι διάβασα είναι μικρή), Λιβαδάκι (που είναι μικρή και αυτή αλλά πιο ιδιαίτερη), Ποσειδώνιο, Κέρβελη και Μουρτιά.
Μια χαρά όσα λέτε. Ο Μαραθόκαμπος οκ δεν θα τον έβαζα στα άχαστα. Εκεί κοντά βέβαια είναι η σπηλιά του Πυθαγόρα αν σας ενδιαφέρει (με αρκετά σκαλιά όμως). Γλυκόριζα είναι όντως μικρή αλλά σούπερ και μία απο τις 2 γαλάζιες σημαίες. Ποσειδώνιο μεχ, Κέρβελη μεχ (αν και δίπλα είναι το Κασονήσι τσέκαρε το αλλά κατεβαίνεις με μονοπάτι ποδαράτο), Μουρτιά αρκετά συμπαθητικά. Αν θες μικρή παραλία που δεν είναι στα δημοφιλή, εγώ θα έλεγα Κλήμα. Λεμονάκια που λες, οκ είναι αλλά αν πας στην Τσαμαδού, ε δίπλα είναι αυτά, δεν έχουν μεγάλες διαφορές.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
...Δεν ξέρω όμως αν αξίζει να πάμε σε μέρη όπως ο Μαραθόκαμπος...
Αξίζει να πάτε προς Μαραθόκαμπο για τη δυτική Ψιλή Άμμο, την καλύτερη παραλία του νησιού, για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον γραφικό Όρμο Μαραθοκάμπου που δεν έχει αλλοιωθεί τουριστικά όπως ο Κάμπος Μαραθοκάμπου (Βοτσαλάκια) και να φάτε στον Όρμο, στην Τράτα. Και στον ίδιο τον Μαραθόκαμπο, ακόμα, έχουν ενδιαφέρον οι γειτονιές με τα στενά (σούδες).
Στα ΝΔ είναι η παραλία Καλαδάκια, για κολύμπι μέσα στα πράσινα νερά της απόκοσμης σπηλιάς!
Σε κοντινή απόσταση το χωριό Πλάτανος με τη δροσερή πλατεία, την τραγουδισμένη βρύση και το εστιατόριο Ορίζοντας απ' όπου βλέπεις συγχρόνως βόρειο και νότιο Αιγαίο και δοκιμάζεις πιάτα επιπέδου σε τιμές σαμιώτικες.
Για ψαρικά, έχουμε αναφέρει πάλι τους Ψαράδες στην παραλία Κοντακεΐκων, ας επιβεβαιώσει ο @James μιας κι έχω καιρό να πάω στους Ψαράδες.
Στο Ποσειδώνιο (Μολά Ιμπραήμ) θα πήγαινα, μόνο και μόνο για την αίσθηση της μιας αναπνοής από τους απέναντι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom