Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση!!Για να μπει στην πράσινη λίστα στις 28 Ιουνίου το βλέπω 50-50 πιθανότητες, αλλά επειδή πετάτε 19 Ιουλίου που είναι η επόμενη εξέταση της λίστας έχετε καλές πιθανότητες.
To 3Day Isle of the Skye tour της timbebush βλέπω έχει επιλογή Dunvegan Castle ή Uig, εγώ θα διάλεγα σίγουρα Dunvegan Castle, εντυπωσιακό. Θα προτιμούσα να γυρνούσα πίσω μέσω Mallaig αντί για Loch Ness, αλλά αφού το έχετε κλείσει δεν έχει νόημα. Θα δείτε ωραία τοπία και από εκεί που θα πάτε.
Δεν ξέρω ποιο είναι το τουρ στο Loch Lomond και Stirling, ελπίζω να περιλαμβάνει το κάστρο του Stirling (το William Wallace δεν λέει και πολλά). Υπάρχει και το μεσαιωνικότατο Doune castle κοντά που αξίζει. Στο West End της Γλασκώβης να πάτε και μέρα, ή τουλάχιστον πριν το δειλινό. Το kelvingrove και το Glasgow university είναι πολύ φωτογενή και κοσμοπολίτικα.
Ωραίο το κλείσιμο με βόλτα στο Εδιμβούργο. Να μην παραλείψετε κάποια στιγμή να πάτε Leith για ένα pint ή και φαγητό.
Για πρώτη επίσκεψη στην Σκωτία (αυτό καταλαβαίνω) θεωρώ κάνατε καλή επιλογή προορισμών.
Ειλικρινά στο λέω πως με έχει αγχώσει πάρα πολύ το θέμα της πράσινης λίστας και δεν ξέρω κατα πόσο πρέπει να περιμένω αν δεν μας βάλει σε αυτή την ανανέωση! Είναι πολύ σπάσιμο να τα έχεις κλείσει όλα και να περιμένεις! Ελπίζω με την απότομη μείωση των κρουσμάτων που παρουσιάζεται, να μας βάλει και εμάς. Θα είναι πολύ κρίμα αν δεν γίνει το ταξίδι αν και μέσα μου θέλω να πιστεύω πως εν τέλη θα τα καταφέρουμε!
Έχω να σου κάνω μερικές ερωτήσεις:
1) Αξίζει να ανέβουμε στο Arthur Seat η είναι μούφα? Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί διαβάζω πολλές απόψεις!
2) Επειδή ψάχνουμε μέρη να φάμε έχω ακούσει ότι το Scran and Scallie είναι καλό! Από τιμές τι παίζει? Εσύ έχεις να μας προτείνεις κάποιο εστιατόριο να πάμε? Αναφέρομαι και στο εδιμβούργο και στην Γλασκώβη!
3)Στην Γλασκώβη διαβάσαμε για το Science Center? Είναι ενδιαφέρον η απλά θα χάσουμε τον χρόνο μας?
Όσο για το τουρ και εμείς στο Dunvegan Castle προτειμάμε να πάμε! Αυτο βέβαια θα το δούμε απο κοντά. Το Leith δεν το είχαμε ακούσει...το είδαμε και εννοείτε δεν θα το παραλείψουμε. Λέμε την τελάυταία μέρα να αφήσουμε τις βαλίτσες σε Lockers στον σταθμο του τρένου (Waverlay) και να πάμε εκει για βόλτα και καφέ. Θεωρείς μηπώς ότι έιναι καλύτερα να πάμε ένα απο τα 2 βράδια που θα είμαστε Εδιμβούργο η να το αφήσουμε τότε??
4) To Dean Village λέει τίποτα? Το διάβασα στον ταξιδιωτικό οδηγό που πήρα.
Από αυτά που διάβασα εδώ και εγώ νομίζω ότι για πρώτη φόρα καλό είναι το πρόγραμμα.
Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σου.
Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ!