• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βέλγιο Βοήθεια για Βρυξέλλες

Επόμενο Ταξίδι
Περού-Σβάλμπαρτ
Θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες σε δύο μέρες και θα ήθελα να ρωτήσω ποιες εφαρμογές ταξί βολεύουν περισσότερο για μετακίνηση μέσα στην πόλη;
Από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μπορώ να καλέσω Bolt ή uber ταξί ή να προτιμήσω να πάω στην πιάτσα των ταξί;
Είναι στάνταρ η τιμή του ταξί από το αεροδρόμιο για κάποιες περιοχές σχετικά κοντά στο κέντρο ή ότι γράψει το ταξίμετρο; Θα έχω αποσκευές και δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ με ΜΜΜ.
Τσέκαρα τις τιμές για μεταφορά από το site της AEGEAN αλλά η τιμή κυμαίνεται από 52-73 € για 2 άτομα ανάλογα με τον αριθμό των αποσκευών.
Θα είναι η 4η φορά στην πόλη, αλλά είχαμε είτε αμάξι είτε μετακίνηθηκα με τρένο από το αεροδρόμιο και δεν έχω εικόνα από τα ταξί στην πόλη.

Μουσεία: Εκτός από το μουσείο Μαγκριτ και τα "Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου" στα οποία έχω πάει 2 φορές και θα ξαναπάω για την κόρη μου, υπάρχει κάποιο άλλο μουσείο που έχει ενδιαφέρον στην πόλη; Αυτό με τα κόμικς αξίζει ή είναι πολύ νεανικό;
Το μουσείο με τα κόμικς δεν αξίζει καθόλου κατα την άποψη μου. Είναι μικρό και 99% είναι στα φλαμανδικά και στα γαλλικά.
Ενδιαφέρον μουσεία είναι: το μουσείο Μουσικών οργάνων με πολύ πλούσια συλλογή, των Φυσικών επιστημών είναι εκπληκτικό με φανταστική συλλογή δεινοσαύρων. Και τέλος το μουσείο της Πεντηκονταετίας είναι αρκετά καλό με μεγάλη αρχαιολογική συλλογή.

fotast

Member
Θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες σε δύο μέρες και θα ήθελα να ρωτήσω ποιες εφαρμογές ταξί βολεύουν περισσότερο για μετακίνηση μέσα στην πόλη;
Από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μπορώ να καλέσω Bolt ή uber ταξί ή να προτιμήσω να πάω στην πιάτσα των ταξί;
Είναι στάνταρ η τιμή του ταξί από το αεροδρόμιο για κάποιες περιοχές σχετικά κοντά στο κέντρο ή ότι γράψει το ταξίμετρο; Θα έχω αποσκευές και δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ με ΜΜΜ.
Τσέκαρα τις τιμές για μεταφορά από το site της AEGEAN αλλά η τιμή κυμαίνεται από 52-73 € για 2 άτομα ανάλογα με τον αριθμό των αποσκευών.
Θα είναι η 4η φορά στην πόλη, αλλά είχαμε είτε αμάξι είτε μετακίνηθηκα με τρένο από το αεροδρόμιο και δεν έχω εικόνα από τα ταξί στην πόλη.

Μουσεία: Εκτός από το μουσείο Μαγκριτ και τα "Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου" στα οποία έχω πάει 2 φορές και θα ξαναπάω για την κόρη μου, υπάρχει κάποιο άλλο μουσείο που έχει ενδιαφέρον στην πόλη; Αυτό με τα κόμικς αξίζει ή είναι πολύ νεανικό;
Μουσείο της Αφρικής αν σε ενδιαφέρει το θέμα.

mourohavlos

Member
Οποιοδήποτε από τις δύο, τόσο από αεροδρόμιο όσο και μέσα στην πόλη, αρκετά πιο οικονομικές σε σχέση με τα ταξί. Βέβαια όπως πάντα έχει να κάνει με τον προορισμό, την ώρα, τη ζήτηση

Titi07

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ουγγαρία Σουηδία
Καλησπέρα στην παρέα, το τριήμερο της 28ης θα μας βρει στην πόλη των Βρυξελλών. Θα ήθελα να ρωτήσω, αξιζει η ενοικίαση αυτοκινήτου για 3 ημέρες 4 άτομα;
Και αυτό που μας προβληματίζει κυρίως είναι το θέμα «πάρκινγκ».
Παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία είτε για εταιρεία, είτε για το τι παίζει με το πάρκινγκ θα ήταν παρα πολύ χρήσιμο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή Κυριακή🥹🫶🏼

mourohavlos

Member
Καλησπέρα στην παρέα, το τριήμερο της 28ης θα μας βρει στην πόλη των Βρυξελλών. Θα ήθελα να ρωτήσω, αξιζει η ενοικίαση αυτοκινήτου για 3 ημέρες 4 άτομα;
Και αυτό που μας προβληματίζει κυρίως είναι το θέμα «πάρκινγκ».
Παρακαλώ οποιαδήποτε πληροφορία είτε για εταιρεία, είτε για το τι παίζει με το πάρκινγκ θα ήταν παρα πολύ χρήσιμο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή Κυριακή🥹🫶🏼
Η πόλη έχει κίνηση (λιγότερη τα ΣΚ) και στάθμευση δωρεάν δύσκολα. Νομίζω δεν αξίζει.
Ακόμη κι αν βγείτε εκτός, με τρένο μετακινείστε άνετα

Akey

New Member
γεια σε όλους! θα είμαι 4 νύχτες Γάνδη αρχές Δεκεμβρίου, υπάρχει κάποια κάρτα μεταφορών με τρένα για μετακινήσεις (από αεδρόμιο και τοπικά για Μπρυζ, Βρυξέλλες κλπ) που να συμφέρει ή βγάζουμε κάθε εισιτήριο επί τόπου όπου θέλουμε να πάμε?

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Όταν ήμουν στο Βέλγιο το 2016 έβγαλα μια κάρτα 10 διαδρομών στα 45 ευρώ. Μπαίνεις στο τραίνο και ο ελεγκτής σου αφαιρεί μια από τις διαδρομές στην οποία έχεις γράψει με στυλό το όνομα σου και που πας.

Εάν είστε 2 άτομα αφαιρεί και 2η για το άλλο άτομο και ου το καθεξής.

Εννοείται για να μην χάσεις πρέπει να τσεκάρεις ποιες διαδρομές είναι ακριβότερες από 4,5 ευρώ και να τη χρησιμοποιείς μόνο σε αυτές.

Εάν για παράδειγμα πας οστανδη προς μπρυζ και το εισιτήριο για το απλό τραίνο κοστίζει 3 ευρώ δεν το χρησιμοποιείς αλλά κόβεις. Εάν πας όμως Αμβέρσα που θα κάνει 10+ το χρησιμοποιείς εκεί.

Να φανταστώ έχεις στο νου σου να κάνεις διαδρομές τριγύρω. Πέραν των κλασικών έχω να σου προτεινω:
1. Λιλ. Σχετικά κοντά και μια γαλλική πόλη με άλλο αέρα από το Παρίσι. Αξίζει.
2. Οστανδη. Θα δεις τη Βόρεια θάλασσα και μια συμπαθητική πόλη στην οποία έχει και εκθέματα ναυτικού τύπου και Β π.π.
3. Ναμούρ. Φοιτητουπολη με νεανικό αέρα και ωραία μαγαζιά για μπύρα και street food. Συνδυάζεται εύκολα με dinant στην οποία έχει σπήλαιο με σταλακτιτες, ζυθοποιείο leffe, κάστρο και ωραία παραποτάμια βόλτα.

Μην ακούς κανέναν να μην πας εδώ να μην πας εκεί. Ψάξε μόνος και πήγαινε με βάση τα θέλω τα δικά σου όχι τα δικά τους. Εάν εσύ τρελαίνεσαι για κόμικ πως γίνεται να μην πας Βρυξέλες! Επίσης θα σου πρότεινα να τσεκάρεις βίντεο στο youtube με τις πόλεις που θα επισκεφτείς και από εκεί και πέρα αποφασίζεις εάν σου αρέσει.

Akey

New Member
Όταν ήμουν στο Βέλγιο το 2016 έβγαλα μια κάρτα 10 διαδρομών στα 45 ευρώ. Μπαίνεις στο τραίνο και ο ελεγκτής σου αφαιρεί μια από τις διαδρομές στην οποία έχεις γράψει με στυλό το όνομα σου και που πας.

Εάν είστε 2 άτομα αφαιρεί και 2η για το άλλο άτομο και ου το καθεξής.

Εννοείται για να μην χάσεις πρέπει να τσεκάρεις ποιες διαδρομές είναι ακριβότερες από 4,5 ευρώ και να τη χρησιμοποιείς μόνο σε αυτές.

Εάν για παράδειγμα πας οστανδη προς μπρυζ και το εισιτήριο για το απλό τραίνο κοστίζει 3 ευρώ δεν το χρησιμοποιείς αλλά κόβεις. Εάν πας όμως Αμβέρσα που θα κάνει 10+ το χρησιμοποιείς εκεί.

Να φανταστώ έχεις στο νου σου να κάνεις διαδρομές τριγύρω. Πέραν των κλασικών έχω να σου προτεινω:
2. Οστανδη. Θα δεις τη Βόρεια θάλασσα και μια συμπαθητική πόλη στην οποία έχει και εκθέματα ναυτικού τύπου και Β π.π.
3. Ναμούρ. Φοιτητουπολη με νεανικό αέρα και ωραία μαγαζιά για μπύρα και street food. Συνδυάζεται εύκολα με dinant στην οποία έχει σπήλαιο με σταλακτιτες, ζυθοποιείο leffe, κάστρο και ωραία παραποτάμια βόλτα.

Μην ακούς κανέναν να μην πας εδώ να μην πας εκεί. Ψάξε μόνος και πήγαινε με βάση τα θέλω τα δικά σου όχι τα δικά τους. Εάν εσύ τρελαίνεσαι για κόμικ πως γίνεται να μην πας Βρυξέλες! Επίσης θα σου πρότεινα να τσεκάρεις βίντεο στο youtube με τις πόλεις που θα επισκεφτείς και από εκεί και πέρα αποφασίζεις εάν σου αρέσει.
σε ευχαριστώ πολύ, χρήσιμα όσα έγραψες εννοείται, δεν υπάρχει και πολύς χρόνος στις 4 νύχτες, θα τον εξαντλήσω στα κλασικά μπρυζ, βρυξέλλες εκτός γάνδης που θα μένω..

mourohavlos

Member
γεια σε όλους! θα είμαι 4 νύχτες Γάνδη αρχές Δεκεμβρίου, υπάρχει κάποια κάρτα μεταφορών με τρένα για μετακινήσεις (από αεδρόμιο και τοπικά για Μπρυζ, Βρυξέλλες κλπ) που να συμφέρει ή βγάζουμε κάθε εισιτήριο επί τόπου όπου θέλουμε να πάμε?
Θα μετακινείστε λογικά με τρένο. Δεν υπάρχει κάποιο pass, τουλάχιστον όχι για τέτοιο χρονικό διάστημα. 50% έκπτωση στα return εισιτήρια το ΣΚ σε όλο το Βέλγιο

Akey

New Member
Θα μετακινείστε λογικά με τρένο. Δεν υπάρχει κάποιο pass, τουλάχιστον όχι για τέτοιο χρονικό διάστημα. 50% έκπτωση στα return εισιτήρια το ΣΚ σε όλο το Βέλγιο
ευχαριστώ, αρα δεν κοιτάζω την κάρτα 10 διαδρομών που αναφέρουν πολλοί ..

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Θα είμαι και εγώ για 8 μέρες στο Βέλγιο την περιοδο των Χριστουγέννων και λέω να κάνω κάποιες ημερήσιες εκδρομές. Εχω πάει πολλές φορές στις Βρυξέλλες (4), Μπρυζ (2), Γάνδη (2) και Αμβέρσα (1) αλλά θα ξαναπάω να τις δω και στολισμένες με τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους γιατί ο στόχος μας είναι να τις δούμε γιορτινές!
Προβληματίστηκα για τη Ναμούρ και θα την ψάξω. Στην Dinant αξιζει λες και το σπήλαιο με τους σταλακτίτες ή θα είναι μία από τα ίδια γιατί έχω δει όλα τα μεγάλα σπήλαια της Ελλάδας;
Εάν έχεις και μια πρόταση για καλό φαγητό σε αυτές τις 2 πόλεις θα το εκτιμούσα πολύ!

Επίσης, σκεφτόμασταν το Μάστριχτ και Λουβέν για ημερήσια εκδρομή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση για ημερήσια εκδρομή σε απόσταση όχι πάνω από 2 ώρες οδήγηση;
Για Οστάνδη δεν ενδιαφέρομαι και την Λίλ ίσως την δω σε άλλο ταξίδι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom