• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Βιετνάμ Βιετνάμ,πολλές απορίες...

Katerina Arno

Member
εμείς τα κλείσαμε όλα από εκεί εκτός από τα tour της Hoi An που συννενοήθηκα με το ξενοδοχείο πριν πάω. Από εκεί σίγουρα πετυχαίνεις λίγο καλύτερες τιμές και δεν τίθεται θέμα να μην βρεις. Επειδή όλες τις θέλεις ημερίσιες στο ninh binh να πω ότι κλείσαμε από εκεί οδηγό για prive tour και σε μια μέρα πήγαμε trang an-tamcoc και στον δράκο.Είναι μια επιλογή αν θέλεις να κάνεις και τις δυο διαδρομές με βαρκάκι σε μια μέρα συν τον δράκο. Γενικά μας βόλεψαν όλα να τα κλείσουμε από εκεί εκτός από την κρουαζιέρα που τελικά εξυπηρετηθήκαμε αλλά οριακά πριν εφαρμόσουμε το εναλλακτικό μας πλάνο. Επίσης στο halong Bay θεωρώ είναι ρίσκο η ημερίσια από Hanoi γιατί αν πιάσει μια ομίχλη ή μπόρα δεν βλέπεις τίποτα και δεν έχεις επιπλέον ευκαιρία.Απρίλιο μήνα την μια μέρα ήταν τέλεια και την επόμενη είχε ομίχλη και έριχνε καρέκλες ,ευτυχώς που είχαμε κάνει την κρουαζιέρα την ηλιόλουστη ημέρα.
Οταν λες απο εκει,εχεις κατι συγκεκριμενο?καποιο συγκεκριμενο πρακτορειο?θυμασαι ποια κρουαζιερα εκανες στο Halong Bay?

AERAS

Member
Οταν λες απο εκει,εχεις κατι συγκεκριμενο?καποιο συγκεκριμενο πρακτορειο?θυμασαι ποια κρουαζιερα εκανες στο Halong Bay?
βγήκα έξω από τα ξενοδοχεία και μπήκα σε ένα από τα πολλά γραφεία που έχει στις τουριστικές περιοχές, όλα τα ίδια προσφέρουν πάνω κάτω,είναι άπειρα. Αλλά αν δεν νιώθεις σιγουριά και δεν σε νοιάζει το κόστος κλείστα από εδώ. Όπως ο καθένας νιώθει καλύτερα και τον εξυπηρετεί. Επίσης είχα επικοινωνήσει με όλα τα ξενοδοχεία που είχα κλείσει για να πάρω προσφορές και πληροφορίες για τα tour που μπορούν να οργανώσουν. Μόνο της hoi an αξιοποίησα με Prive μετακινήσεις παντού.

Σχετικά με την Halong Bay, στην κεντρική προβλήτα ξεκινούν οι πιο πολλές κρουαζιέρες για 2 συγκεκριμένα route. Όποια κρουαζιέρα και να επιλέξεις όσο κόστος και αν έχει ενα από τα δυο προκαθορισμένα route θα κάνει. Το κόστος καθορίζει μόνο τις παροχές που θα έχεις εν πλω. Αν πας εκεί στην αποβάθρα (Μοιάζει με τα κτελ κηφισού) και βγάλεις εισητήριο με περίπου 20€ για ημερίσια και καραβάκια ξεκινούν κάθε 5-10 λεπτά, μπορεί να μην βρεις μόνο στα πολύ διάσημα που διαφημίζονται και είναι πιο ακριβά. Αλλά θα πρέπει να έχεις διανυχτερεύσεις στο Halong Bay για να είσαι άνετος,εμείς μείναμε 2 βράδια ,θέλαμε να πάμε και στο θεματικό πάρκο με μια τεράστια ρόδα που έχει. Επειδή το πρώτο βράδυ που φτάσαμε δεν βρίσκαμε κάποιο γραφείο ,ούτε στην αποβάθρα υπήρχε ψυχή προκειμένου να μην χάσουμε την επόμενη μέρα, κλείσαμε 12 το βράδυ στο ξεοδοχείο για κρουαζιέρα το επόμενο πρωι. Κόστος 100€ για 3 άτομα. Μεταφορά από το ξενοδοχείο στην αποβάθρα,φαγητά,κανό τα πάντα όλα μέσα. Και το καλό ήταν ότι ήταν μικρό καραβάκι με 25 άτομα περίπου οπότε ήταν πιο βολικό,χωρίς χαμένο χρόνο σε αναχωρήσεις αφίξεις από τους προορισμούς. Το καραβάκι ήταν το Ha Binh 68,αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Και γω έκλεισα κανά δύο επιτόπου, οι τιμές δεν ήταν τόσο καλύτερες όσο από αυτά που είχα προσφορά επίσης η ποιότητα καμία σχέση. Ξεναγοί από τα λιντλ.
Μακριά από σελίδες τύπου viator κλπ. το γκρουπ είχε 35 άτομα έχανες τη μπάλα.
Αυτά που κάναμε με το πρακτορείο ήταν συμμαζεμένα με 20-22 και πάντα αξιόλογους ξεναγούς.

Για την κρουαζιέρα συμφωνώ βλέπεις περίπου τα ίδια, αλλά η αίσθηση να μείνεις νύχτα μέσα στο κόλπο και να ξυπνήσεις εκεί στην απόλυτη γαλήνη είναι αξεπέραστα. Αυτό πληρώνεις.

IrisAthens

Member
Θέλω και εγώ να πάω Βιετνάμ! Με έχει προβληματίσει πολύ το θέμα του καιρού. Βλέπω τελικά ότι ούτε ο Απρίλης είναι ιδανικός μήνας όπως πίστευα. Η επόμενη επιλογή είναι ο Αύγουστος που έχω και άπλα χρόνου. Μάλλον ρίσκο και τύχη μου φαίνεται όποτε πάει κανείς...

AERAS

Member
Και γω έκλεισα κανά δύο επιτόπου, οι τιμές δεν ήταν τόσο καλύτερες όσο από αυτά που είχα προσφορά επίσης η ποιότητα καμία σχέση. Ξεναγοί από τα λιντλ.
Μακριά από σελίδες τύπου viator κλπ. το γκρουπ είχε 35 άτομα έχανες τη μπάλα.
Αυτά που κάναμε με το πρακτορείο ήταν συμμαζεμένα με 20-22 και πάντα αξιόλογους ξεναγούς.

Για την κρουαζιέρα συμφωνώ βλέπεις περίπου τα ίδια, αλλά η αίσθηση να μείνεις νύχτα μέσα στο κόλπο και να ξυπνήσεις εκεί στην απόλυτη γαλήνη είναι αξεπέραστα. Αυτό πληρώνεις.
Εμείς είχαμε δεκάχρονο παιδί μαζί μας και επικεντρωθήκαμε σε Prive tour, δεν μας απασχολούσε το θέμα του ξεναγού, φύση βλέπαμε έτσι και αλλιώς στα πιο πολλά ,τι να τον κάναμε τον ξεναγό? Μόνο στα cuchi tunnels και Mekong Delta πήγαμε με βανάκι ,ήμασταν 8-9 άτομα και είχαμε μια χαρά ξεναγό. Όλα τα άλλα Prive .
Για την κρουαζιέρα συμφωνώ είναι άλλη φάση να μείνεις μέσα στο πλοίο, υπό άλλες συνθήκες θα το σκεφτόμουν αλλά με τα δεδομένα που είχαμε δεν θέλαμε να κλειστούμε το βράδυ σε ένα καραβάκι.

AERAS

Member
Θέλω και εγώ να πάω Βιετνάμ! Με έχει προβληματίσει πολύ το θέμα του καιρού. Βλέπω τελικά ότι ούτε ο Απρίλης είναι ιδανικός μήνας όπως πίστευα. Η επόμενη επιλογή είναι ο Αύγουστος που έχω και άπλα χρόνου. Μάλλον ρίσκο και τύχη μου φαίνεται όποτε πάει κανείς...
Μια χαρά είναι ο Απρίλιος!!!!!! Αλλα προφανώς με τον καιρό ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Επίσης είναι χώρα που έχει ταυτόχρονα παραπάνω από μια εποχές σε όλο το μήκος της, οπότε παίζει ρόλο που και πότε θέλεις να πας. όχι μόνο το πότε

IrisAthens

Member
Μια χαρά είναι ο Απρίλιος!!!!!! Αλλα προφανώς με τον καιρό ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Επίσης είναι χώρα που έχει ταυτόχρονα παραπάνω από μια εποχές σε όλο το μήκος της, οπότε παίζει ρόλο που και πότε θέλεις να πας. όχι μόνο το πότε
Τώρα απομένει να βρω τίποτα οικονομικά εισιτήρια!
Πάντως με όλες τις ιστορίες που έχω διαβάσει εδώ ο βορράς μου κάνει περισσότερο κλικ.
Και αυτή η κρουαζιέρα στο Halong Bay φυσικά!

AERAS

Member
Πάντως με όλες τις ιστορίες που έχω διαβάσει εδώ ο βορράς μου κάνει περισσότερο κλικ.
Δεν πήγα sapa οπότε δεν έχω άποψη, όμως για μένα το καλύτερο σημείο του ταξιδιού ήταν στην trang an, η βόλτα με το βαρκάκι, όχι τόσο στο tamcoc όσο στην trang an. Η SCOOT έχει τα πιο οικονομικά αλλα αν σε ενδιαφέρει ο Απρήλιος έχεις αργήσει.

IrisAthens

Member
Δεν πήγα sapa οπότε δεν έχω άποψη, όμως για μένα το καλύτερο σημείο του ταξιδιού ήταν στην trang an, η βόλτα με το βαρκάκι, όχι τόσο στο tamcoc όσο στην trang an. Η SCOOT έχει τα πιο οικονομικά αλλα αν σε ενδιαφέρει ο Απρήλιος έχεις αργήσει.
Αυτό παρατήρησα. Έχω αργήσει. Νόμιζα έχω χρόνο. Είμαι λίγο... αρχάρια.

Katerina Arno

Member
Εγω έκλεισα για το δεύτερο 15μερο του Μαίου με Scoot (από Αθήνα - άφιξη σε HCMC και αναχώρηση από Ανόι) κάτω από 700 ευρώ το άτομο με όλα μέσα (έξτρα βαλίτσα στον γυρισμό, θέσεις, φαγητά, ευελιξία στις αλλαγές πτήσεων).
Νομίζω καλά ήταν...
Πέτυχα καποια προσφορά, που αν κρίνω από τα mail που μου ερχονται συνεχίζει να βάζει μέσα μέσα προσφορές.
Οποτε, καταλαβαίνετε.... μέχρι τότε θα σας πρήξω!!
Ο καιρός πως σας φαίνεται για τότε;;;
Και έχει κλείσει κανείς σας ξενάγηση μεσω get your guide ή klook??
Έχετε εμπειρία και γνώμη?
Μια φορά μόνο έκλεισα στη Βουδαπέστη (το άσχετο!) και δεν είχα ζήτημα....

AERAS

Member
Αυτό παρατήρησα. Έχω αργήσει. Νόμιζα έχω χρόνο. Είμαι λίγο... αρχάρια.
για 3 άτομα είχαμε δώσει 1700€ ath-hcm και επιστροφή hanoi-ath ,αλλά τα κλείσαμε 11 μήνες πριν με την scoot. Τώρα περιμένουμε να ανοίξουν οι ημερομηνίες για τα επόμενα Χριστούγεννα.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Οικονομικά εισιτηρια μπα για την ώρα .φεύγω 13,Φλεβάρη και πληρώνω 1100 ευρώ με Κατάρ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.795
Μέλη
39.523
Νεότερο μέλος
Georgia 1990

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom