• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ ή Καμπότζη & Βιετνάμ?

villi

Member
Αν σου συνέβησαν τέτοια πράγματα βρε κορίτσι έχεις τα χίλια δίκια!!!
Κακά τα ψέματα το να ταξιδεύεις μόνος που κι έγώ το υποστηρίζω ένθερμα έχει καποιους κινδύνους παραπάνω από το να επιλέγεις το γκρουπ.Τελοςπάντων αυτό είναι μεγάλο θέμα.
Στο προκείμενο τώρα αν ήμουν στα παππούτσια σου θα επέλεγα το συνδυασμό με Καμπότζη για τον Ανκορ Βατ και μόνο.Αν όμως έχεις σκοπό να το κάνεις στο μέλλον μόνο του,επέλεξε το πρόγραμμα του Βιετνάμ μόνο ώστε να δεις όσα περισσότερα μπορείς στη χώρα.Πάντως όποιο και να επιλέξεις είναι ωραίο το ταξίδι!!!!Γράψε μας την αποφασή σου όταν την οριστικοποιήσεις.

jimsake

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΥΡΡΑΚΟ, ΝΟΤΙΑ ΠΙΝΔΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ-ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Αγαπητή φίλη,:lol:
καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς τρόπους ταξιδίου΄ να πάρεις ό,τι μπορείς από μια χώρα ή να γνωρίσεις δύο χώρες στον ίδιο χρόνο κυρίως μέσω των κυριότερων αξιοθέατών τους?
Επήσης..
Άν προτίθεσαι να ταξιδέψεις με γκρούπ συνυπολόγισε ότι τη Καμπότζη μόνη της δεν την κάνουν πολλά πρακτορεία..:roll:
Άρα ίσως και να μην την γνωρίσεις ποτέ..:(
Μπορείς λοιπόν να κάνεις τις δύο χώρες και εφ όσον σου αρέσει πολύ το Βιετνάμ το συνδυάζεις σε επόμενο ταξίδι σου με Βόρεια Ταυλάνδη..ή ακόμη και με Λάος ή Μιανμάρ!:p

Καλά ταξίδια:clap:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αναφερόμουν στο μήνα που έγραψε η Ρενάτα ότι αν δεν τον διαθέτεις δεν βλέπεις και δε νιώθεις τίποτε.Απόλυτα σεβαστη η άποψή της αλλά βρε παιδιά εμένα προσωπικά με πληγώνει να το διαβάζω αυτό όπως φαντάζομαι και όλους όσους δεν διαθέτουμε ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα για ταξίδια μεγάλης διαρκείας.Επενέβην στο συγκεκριμένο ποστ ενώ και σε πάρα πολλά άλλα έχω διαβάσει να τονίζεται ιδιαιτέρως η διάρκεια του ταξιδιού
γιατί ο άνθρωπος μας ρώτησε ποιο απο τα δύο προγράμματα να διαλέξει.Προφανώς αν είχε χρόνο και ήθελε να κάνει το ταξίδι μόνος θα έθετε αλλιώς το ερώτημα.Οπότε θα συμφωνήσω με τις 4 τελευταίες σειρές του πόστ της Ρενάτας γιατί με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
θα σου λύσω την απορία.
μαζεύω οοοοολη μου την άδεια και κανω το μεγάλο μου ταξίδι καθε χρόνο.μαζευω τα ρεπό τις αργίες και κουράζομαι πολύ πίστεψε το!!
έτσι μαζεύω γύρω στις 40 μέρες σύνολο!
νομίζω οτι καθένας με καλή διαχείρηση χρόνου και διάθεσης μπορεί να το κάνει αυτό.
ούτε φραγκάτη ειμαι ούτε κόρη κανενός εφοπλιστή.
μεράκι και αγάπη έχω τίποτα αλλο....
και ναι εξακολουθώ να λέω οτι τα ταξίδια με γκρούπ και τροχάδην ειναι μονο σπατάλη χρήματος και χρόνου!!!
αυτά και καλά σας ταξίδια.

GTS

Member
Ρένα, επέτρεψέ με να σου πω ότι ανήκεις σε μια πολύ πολύ μικρή μειοψηφία που μπορεί να πάρει μαζεμένη όλη της την άδεια μονομιάς. Μπράβο σου, μακάρι να μπορούσαν όλοι ενδεχομένως, αλλά απλά δε γίνεται. Πέρα από αυτό, είμαι μαζί σου, είμαι κι εγώ θιασώτης των μεγάλων ταξιδιών με τις πολλές μέρες, αλλά δυστυχώς...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ρένα, επέτρεψέ με να σου πω ότι ανήκεις σε μια πολύ πολύ μικρή μειοψηφία που μπορεί να πάρει μαζεμένη όλη της την άδεια μονομιάς. Μπράβο σου, μακάρι να μπορούσαν όλοι ενδεχομένως, αλλά απλά δε γίνεται. Πέρα από αυτό, είμαι μαζί σου, είμαι κι εγώ θιασώτης των μεγάλων ταξιδιών με τις πολλές μέρες, αλλά δυστυχώς...
Γιώργο,ξέρω καλά οτι ολοι οι άνθρωποι παίρνουν άδεια.
άλλος προτιμά να την μοιράζει στα τρία για να παει σε νησί,να πάει και στα πεθερικά του στο χωριό,να μαζέψει και τις ελιές του άν έχει κλπ κλπ..
άρα ειναι θέμα διαχείρησης της άδειας και μόνο.
ειναι δικαίωμα του καθενός σαφώς να κάνει οτι θέλει..
ας μην παραπονιέται μόνο και να λέει οτι η renata ειναι μοναδική περίπτωση και εξαιρετική...
φυσικά σε 11 μέρες μπορεί να πετάξει κάποιος και οχι μόνο σε δύο αλλα και σε εικοσιδύο χώρες!! γούστα ειναι αυτά..
και για να παραμείνομε on topic το βιετνάμ ειναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους που ούτε σε ένα χρόνο δεν την γνωρίζει κάποιος!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
άρα ειναι θέμα διαχείρησης της άδειας και μόνο.
ειναι δικαίωμα του καθενός σαφώς να κάνει οτι θέλει..
ας μην παραπονιέται μόνο και να λέει οτι η renata ειναι μοναδική περίπτωση και εξαιρετική...
Μην είσαι τόσο απόλυτη. Για εξήγησέ μου: Όταν το μαγαζί, η επιχείρηση, το γραφείο που δουλεύεις (μιλάω για τον ιδιωτικό τομέα) κλείνει π.χ. ένα μήνα το καλοκαίρι και τότε όλοι οι υπάλληλοι υποχρεωτικά παίρνουν την άδειά τους (και αυτή είναι καλή περίπτωση, υπάρχουν και άλλες που σπάνε στα δύο - με το "υποχρεωτικά" υποχρεωτικό), πώς μπορεί ο έρμος ο υπάλληλος να κάνει διαχείριση της άδειάς του όπως αυτός θέλει?

Για να μην μπω σε άλλες παραμέτρους, όπως: οικογένεια, παιδιά, σύμπτωση αδειών (ξέρω ουκ ολίγες περιπτώσεις ζευγαριών που δίνουν αγώνα για να συμπέσει μια βδομάδα κοινής άδειας), κλπ. κλπ.

Όταν απασχολείσαι στο Δημόσιο (ή, έστω, σε κάποια Τράπεζα, κλπ.) τα πράγματα είναι πολύ ευκολότερα, κακά τα ψέμματα...

Alexandros_T

Member
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Βρε Babaduma τι το ήθελες αυτο με τη Sokotra? Για να σκαω; Άντε το συντομότερο να λήξει η αναταραχή στην Υεμένη αλλά και η αδυναμία έκδοσης βίζας στην Ελλάδα. Συγνώμη που ξέφυγα απ το θέμα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
@anikoum Διάλεξε το ταξίδι που πιστεύεις ότι θα σου προσφέρει περισσότερα ερεθίσματα και αν δεν επισκεφτείς και το κάθε δρομάκι και τον κάθε ναό σε κάθε χωριό δεν τρέχει τίποτα. Η χάρη βρίσκεται και στα ταξίδια μακράς διαρκείας και στα ταξίδια-αστραπή.

Για κάποιους ταξίδι είναι να κλείσουν ένα RTW εισιτήριο και να επισκεφτούν 5-6 πόλεις σε όλο τον κόσμο και να επιστρέψουν σπίτι τους έχοντας κάνει το γύρο του κόσμου σε μερικά εικοσιτετράωρα, για κάποιους άλλους ταξίδι είναι να κάτσουν ένα μήνα σε ενοικιαζόμενα στο Πουκέτ για μπάνιο και νυχτερινή ζωή και για κάποιους είναι να σπαταλήσουν το πολύ δύο εβδομάδες για να επισκεφτούν τέσσερα-πέντε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας που τυχαίνει να ανήκουν σε διαφορετικές χώρες.

Έχε επίσης υπόψη ότι α) πολλές φορές τα ταξίδια που τραβάνε σε διάρκεια κουράζουν και β) ότι είτε μείνεις μια μέρα είτε μείνεις δέκα σε ένα μέρος την τουριστική και μόνο μυρωδιά θα πάρεις, άρα το επιχείρημα ότι αφιερώνοντας πιο πολύ καιρό σε κάθε μέρος σε βοηθάει να το κατανοήσεις είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολή στην οποία εμείς οι πιο ανεξάρτητοι ταξιδιώτες καταφεύγουμε για να δικαιολογήσουμε τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Για να κατανοήσεις ένα μέρος, έναν πολιτισμό, ένα λαό θα πρέπει να μείνεις για ικανό διάστημα στο συγκεκριμένο τόπο και να συμβιώσεις με τους συγκεκριμένους ανθρώπους κάτι που δεν μπορείς να κατορθώσεις είτε ταξιδέψεις με το Gkroupatoi Travel για μια εβδομάδα είτε ταξιδέψεις ανεξάρτητα για τρεις εβδομάδες. Απλά στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να αποκτήσεις την ψευδαίσθηση ότι επειδή αφιέρωσες περισσότερο χρόνο απ' αυτόν που αφιέρωσαν οι ταξιδιώτες του Gkroupatoi Travel, έχεις αποκτήσει μεγαλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία απ' αυτούς.

Πολλές φορές, φυσικά, η αίσθηση αυτή μένει γιατί εσύ σαν ανεξάρτητος έχασες πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να προλάβεις το χ λεωφορείο για τον ψ προορισμό με αποτέλεσμα να χάσεις το τελευταίο δρομολόγιο και να αναγκαστείς να μείνεις παραπάνω σε μέρη που ήθελες ή δεν ήθελες, ενώ οι γκρουπάτοι με το σφιχτό πρόγραμμα του γραφείου κάλυψαν τις ίδιες αποστάσεις με σένα, θαύμασαν τα ίδια αξιοθέατα απλά σε λιγότερο χρόνο με περισσότερη άνεση και ίσως με περισσότερη διάθεση να εμβαθύνουν στον τόπο που επισκέπτονται από εσένα που η έννοια σου είναι μήπως σου βουτήξουν τη βαλίτσα απ' τα μπαγκάζια του βρώμικου λεωφορείου στην επόμενη στάση.:rolleyes:

Είναι όλα θέματα προτεραιοτήτων, λοιπόν και εγώ στη θέση σου χωρίς να έχω επισκεφτεί Ασία αλλά βασιζόμενος στο παραπάνω σκεπτικό μου της μεγιστοποίησης του οπτικού αποτελέσματος και του value-for-money για την τσέπη σου (έχοντας την προοπτική ότι δε θα μπορείς κάθε χρόνο να επισκέπτεσαι μια-μια όλες τις χώρες της Ινδοκίνας), θα επέλεγα εύκολα το δεύτερο ταξίδι.

osfialgia

Member
και για να παραμείνομε on topic το βιετνάμ ειναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους που ούτε σε ένα χρόνο δεν την γνωρίζει κάποιος!
πιστευω οτι καμια χωρα του κοσμου,( εκτως ισως απο Μονακο, Λιχτενσταιν και κατι τετοια) δεν την γνωριζεις μεσα σε ενα χρονο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Χμμμμ.... Ι rest my case....
H οποία case σου ποια ακριβώς είναι γιατί εκτός απ' το παραπάνω σχόλιο δεν έχεις γράψει την άποψή σου στο παρόν θέμα. Περιμένω εναγωνίως σα γνώστης της Ασίας να προτείνεις στην κοπέλα ταξιδιωτικές οδύσσειες εβδομάδων...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom