• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ ή Καμπότζη & Βιετνάμ?

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ ωραιοι και οι 2 προορισμοι αλλα οι μερες του ταξιδιου ειναι ελαχιστες.
Θα χρειαστεις ενα 3ημερο στο Σιεμ Ριπ και ενα 4ημερο για Ανοι με Χαλονγκ.
Αν βαλεις και τις μετακινησεις απο πολη σε πολη (εννοειτε αεροπορικως) οι μερες ειναι οριακα λιγες.

Θα γυρισεις πισω και θα νομιζεις οτι εζησες ενα ονειρο,που δεν θαθελες να τελειωσει ετσι αποτομα.

Το Ανοι μου αρεσε πολυ και ειναι πιο ομορφο και πιο γραφικο απο τη Σαιγκον.
Καλα να περασεις οποιο απ τα δυο διαλεξεις.

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ειναι καλο να ακουγονται πολλλλες γνωμες- προτασεις στην ερωτηση που κανει ενα μελος.
αυτος ειναι και ο λογος που γινεται η ερωτηση ...
οποτε οσοι εχουν γνωμη ας την γραψουν ....
ολες σεβαστες .
η δικια μου γνωμη ειναι οτι ειναι καλο να μην περναμε τρεχοντας απο τα μερη που επισκεφθομαστε ...
το ανοι και τα περιχωρα του ( ριζοχωραφα - parfume pagoda - halong bay ) , η παλια πολη , θεωρω οτι ειναι αξιολογα μερη και αξιζουν πολυ πολυ πολυ ....
επισης μην ξεχναμε και την περιοχη σαπα που ειναι μια εκδρομη απο μονη της..
γενικα ολα τα μερη ειναι αξιολογα και πολυ ενδιαφεροντα ...
επισης οι ναοι του αγκορ ειναι must ...
τελειωνοντας προτεινω στον φιλο που θελει να παει να επιλεξει λιγοτερους προορισμους ....
επισης οι πολλλλες μετακινησεις εκτος απο εξοδα ειναι και χασιμο χρονου σε αεροδρομια ...
οπου ομως τελικα επιλεξεις να ταξιδεψεις σου ευχομαι να περασεις καλα .....:clap:

villi

Member
Δηλαδή εγώ που δε θα μπορέσω ποτέ να πάρω 40 μέρες συνεχόμενη άδεια να περιμένω τη σύνταξη για να πάω Βιετνάμ?
Κι όλοι εμείς που με τα βίας παίρνουμε 20 μέρες άδεια να πεταγόμαστε μέχρι το Λονδίνο το πολύ πολύ?
Δεν είναι έτσι βρε παιδιά με όλο το θάρρος!
Κι εγώ ζηλεύω πάρα πολύ όσους διαθέτουν άπεριόριστο χρόνο για τα ταξιδια τους αλλά οι υπόλοιποι που δεν διαθέτουμε...στην πυρρά???

GTS

Member
Δηλαδή εγώ που δε θα μπορέσω ποτέ να πάρω 40 μέρες συνεχόμενη άδεια να περιμένω τη σύνταξη για να πάω Βιετνάμ?
Κι όλοι εμείς που με τα βίας παίρνουμε 20 μέρες άδεια να πεταγόμαστε μέχρι το Λονδίνο το πολύ πολύ?
Κι εγώ ζηλεύω πάρα πολύ όσους διαθέτουν άπεριόριστο χρόνο για τα ταξιδια τους αλλά οι υπόλοιποι που δεν διαθέτουμε...στην πυρρά???
Όχι ρε συ villi, προφανώς δεν είναι έτσι. Η ρενάτα άλλο εννοούσε και πολύ κακώς παρεξηγήθηκε κατά τη γνώμη μου αυτό που είπε. Ούτε κακό είναι να κάτσεις 2-3 μέρές σε κάθε μέρος και να δεις πολλά πράγματα συνολικά, ούτε το θέσφατο είναι να κάθεσαι 1 εβδομάδα σε ένα μέρος για να το νιώσεις καλύτερα. Μακάρι να είχαμε πολύ χρόνο να καθόμασταν πολύ σε κάθε μέρος, ώστε να το γνωρίσομε μέχρι το μεδούλι, αλλά δυστυχώς δε γίνεται. Προσωπικά, 4 συνεχόμενα καλοκαίρια στη Ν.Α. Ασία έχω κάνει και τα δύο, και επισκέψεις αστραπές (π.χ. Yogyakarta στην Java για τους ναούς) και έχω αράξει και 1 εβδομάδα π.χ. φέτος στο Chiang Mai. Το σημαντινό είναι ότι πλέον γνωρίζω τι μου αρέσει και τι όχι και αν ξαναπάω ψιλοξέρω ποιο νέο μέρος θα μου αρέσει και ποιο όχι και φυσικά ποιο από τα παλιά θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ (π.χ. Ubud στο Bali με τα χίλια). Εξαρτάται επίσης και από το αν σκοπεύει κάποιος να ξαναπάει κάπου. Αν π.χ. λες ότι στη Ρώμη θα πάω ξανά και ξανά, ας μη πας στη πρώτη σου επίσκεψη στο Κολοσσαίο ή στα μουσεία του Βατικανού, δε χάθηκε ο κόσμος, next time. Αν όμως πιστεύεις ότι θα πας μια και μοναδική φορά, αλλάζει το ποίημα. Εγώ π.χ. στη Βενεζουέλα, δε νομίζω ότι θα ξαναπάω (μου άρεσε πάρα πολύ), γι'αυτό πήγα σε τόσα μέρη μέσα σε 7-8 μέρες (1 μόνο μέρα Δέλτα Ορινόκο και σε πληροφορώ έφτανε και περίσσευε!).
Γι'αυτό είπα στη φίλη παραπάνω, αν είναι χλωμό να ξαναπάει, το Ανγκόρ απλά δε χάνεται με τίποτα, μακράν ο πιο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος που έχω πάει (μέσα στη ζούγκλα, απίστευτο μέρος, το τίμησα με 4 ολόκληρες μέρες). Εγώ για πρώτη φορά πάντως θα ήθελα να δω όσα περισσότερα μέρη μπορούσα, να δω και να κρίνω τι μου αρέσει και τι μου ταιριάζει περισσότερο. Και έχει ο θεός της Ασίας για την επόμενη φορά...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Θα συμφωνησω σε πολλα με τον κυριο Βενεζουελα απο πανω μου.
Σαφεστατα το καλυτερο ειναι να αφιερωνουμε τον μεγιστο διαθεσιμο χρονο που διαθετει ο καθε εργαζομενος για ενα μερος.Απο την αλλη ομως καλο ειναι να μην λεμε οχι σε οσες ταξιδιωτικες ευκαιριες-εμπειριες μας παρουσιαζονται στη ζωη κι ας ειναι και καποιες στην τρεχαλα.
Ποτε δεν ξερεις πως θα σου τα φερει η ζωη..αν θα ξαναπας ...καλυτερα να μην λες γιατι δεν πηγα εκει...δεν εκανα αυτο
Κι αν τελικα σου δοθει η ευκαιρια να ξαναπας καπου οπου πηγες για λιγες μερες ή εκανες απλα ενα περασμα ...τι καλυτερο απο αυτο!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Μίλησα για δύο επισκέψεις στη χώρα και σύνολο 40 μέρες περίπου, δηλαδή από 20 μέρες κάθε φορά.

villi

Member
Γι αυτό το βιετνάμ δεν ειναι το hanoi ειναι μια τεράστια χώρα που αν δεν αφιερώσεις ένα μήνα τουλάχιστον δεν βλέπεις και δεν νιωθεις τίποτα!!
αν δεν μπορείς τώρα άστο για μετά..
Το ίδιο και η καμπότζη..

πήγαινε με το γκρουπάκι μια αναγνωριστική τώρα γιατί κατάλαβα οτι δεν εισαι προετοιμασμένος ..δές οτι δείτε ολοι μαζί και θα καταλάβεις μέσα σου στο τέλος άν θα ξαναπάς και πως θα ξαναπάς!
καλό ταξίδι να έχεις.
Αναφερόμουν στο μήνα που έγραψε η Ρενάτα ότι αν δεν τον διαθέτεις δεν βλέπεις και δε νιώθεις τίποτε.Απόλυτα σεβαστη η άποψή της αλλά βρε παιδιά εμένα προσωπικά με πληγώνει να το διαβάζω αυτό όπως φαντάζομαι και όλους όσους δεν διαθέτουμε ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα για ταξίδια μεγάλης διαρκείας.Επενέβην στο συγκεκριμένο ποστ ενώ και σε πάρα πολλά άλλα έχω διαβάσει να τονίζεται ιδιαιτέρως η διάρκεια του ταξιδιού
γιατί ο άνθρωπος μας ρώτησε ποιο απο τα δύο προγράμματα να διαλέξει.Προφανώς αν είχε χρόνο και ήθελε να κάνει το ταξίδι μόνος θα έθετε αλλιώς το ερώτημα.Οπότε θα συμφωνήσω με τις 4 τελευταίες σειρές του πόστ της Ρενάτας γιατί με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Αναφερόμουν στο μήνα που έγραψε η Ρενάτα ότι αν δεν τον διαθέτεις δεν βλέπεις και δε νιώθεις τίποτε.Απόλυτα σεβαστη η άποψή της αλλά βρε παιδιά εμένα προσωπικά με πληγώνει να το διαβάζω αυτό όπως φαντάζομαι και όλους όσους δεν διαθέτουμε ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα για ταξίδια μεγάλης διαρκείας.Επενέβην στο συγκεκριμένο ποστ ενώ και σε πάρα πολλά άλλα έχω διαβάσει να τονίζεται ιδιαιτέρως η διάρκεια του ταξιδιού
γιατί ο άνθρωπος μας ρώτησε ποιο απο τα δύο προγράμματα να διαλέξει.Προφανώς αν είχε χρόνο και ήθελε να κάνει το ταξίδι μόνος θα έθετε αλλιώς το ερώτημα.Οπότε θα συμφωνήσω με τις 4 τελευταίες σειρές του πόστ της Ρενάτας γιατί με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όμως κι εγώ όπως λέει και η φίλη παραπάνω δυστυχώς έχω ένα πρόβλημα με τις πολλές ημέρες και πράγματι κι εγώ ζηλεύω λιγάκι που βλέπω τόσους πολλούς να διαθέτουν πολύ χρόνο για το ταξίδι τους. Όμως δυστυχώς εγώ όπως και πάρα πολλοί φίλοι μου που λατρεύουμε να ταξιδεύουμε αναγκαζόμαστε και περιορισζόμαστε στις ημέρες άδειας που μας δίνουν. Επίσης όσον αφορά το ταξίδι με γκρουπ, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε πριν, δυστυχώς πέρυσι στην Ασία (παρότι είχα κάνει ήδη αρκετά μόνη μου ταξίδια εκει) αρρώστησα αρκετά, ταλαιπωρήθηκα πολύ αλλά και τρόμαξα αρκετά. Τόσο ώστε είπα να κάνω πάλι καποια λίγα με γκρουπ ώστε να νιώσω πάλι κάποια ασφάλεια και μετά με το καλό να ξαναρχίσω μόνη.
Ευχαρστώ και πάλι και εύχομαι να έχετε όλοι σας παντα καλά ταξίδια!!!

GTS

Member
Δηλ. με γκρουπ δεν αρρωσταίνεις? Τι, τα μικρόβια και οι ιοί επιλέγουν τους μεμονωμένους? :roll:

• Like
Reactions: DrG

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Φυσικά και αρρωσταίνεις και με γκρουπ απλά έχεις κάποιον που ξέρει λίγο καλύτερα πως να κινηθεί εκεί αν έχει παει 100 φορές, που να σε πάει, να συννενοηθεί ίσως λιγάκι καλύτερα και τέλος πάντων να έχεις κάποια ψυχική υποστήριξη από μερικούς ανθρώπους που μιλάτε την ίδια γλώσσα. Εγω χαλασα ενα καρο λεφτά μόνο και μόνο για να μιλάω με γιατρούς στην Ελλάδα γιατί εκεινοι εκεί δεν καταλαβαίναν τίποτα. Εκτός αυτού θέλανε - χωρίς φυσικά να χρειάζεται - να με χειρουργήσουν και για να με αφήσουν να μπω στο αεροπλάνο και να πετάξω για Ελλάδα τους χιλιοπαρακάλαγα. Αυτά. Τέλος πάντων δεν νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα ούτως άλλως..

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωχ εσενα σου ετυχε χοντρη φαση δηλ ..οχι απλα καποια ιωσουλα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη