• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιβλίο εμβολιασμών

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
επανερχομαι σε ενα παλιο θεμα...

εγω δεν εχω βιβλιο εμβολιασμων...παρα μια καρτα που ειχα απο τα 5 μου, που ελεγε για καποια εμβολια που εκανα σαν παιδι...αλλα εκει δεν χωραει κατι αλλο...

αντιθετα η κοπελα μου εχει απο Γερμανια που γεννηθηκε, κανονικο βιβλιαρακι εμβολιασμων, απο τον παγκοσμιο οργανσιμο υγειας...

εδω στην Ελλαδα υπαρχει δυνατοτητα να προμηθευτουμε κατι τετοιο;;; ισως απο Νομαρχια ή αλλου...ξερει κανεις;;;;

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αν εννοείς το κίτρινο βιβλιάριο εμβολίων, ναι, από τη νομαρχία. Εκεί που κάνουν τα εμβόλια. Εμένα μου κάναν τα εμβόλια πριν το ταξίδι, μου τα συμπλήρωσαν στο βιβλιάριο και μου το δώσανε. Δεν μου έχει χρειαστεί πουθενά βέβαια, μόνο στο να βλέπω πότε έκανα το κάθε εμβόλιο και να υπολογίζω πότε θα χρειαστεί το επαναληπτικό.. (τα οποία έχω παραλείψει)

greekbastard

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Εγώ πάλι από τότε που γεννήθηκα, έχω το βιβλιάριο υγείας. Στο οποίο αναγράφονται όλα τα εμβόλια που έχω κάνει καθώς και αυτά που δεν έχω κάνει (επειδή δεν χρειαζόταν).Αλλά για παράδειγμα, τώρα που θα πάω Ασία και θα κάνω τον τύφο, θα πάω με το βιβλιάριο αυτό στην νομαρχία και θα βάλουν μια τζίφρα. Θα μου κάνουν και το εμβόλιο.... Πάντως εγώ νόμιζα πως όλοι έχουν τέτοιο βιβλιάριο.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Ψάξε στο πατρικό σου, ρώτα την μητέρα σου για το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού όπου θα δεις ποια εμβόλια έχεις κάνει και πότε.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
η μανα μου δεν εχει βιβλιαριο υγειας Παιδιου
εχει μονο μια καρτα που γραφονται πανω μερικα εμβολια...το ψαξαμε

οσον αφορα το βιβλιαριο υγειας που λεει ο greekbastard, εχω κ εγω αλλα δεν εινια καταλληλο γαι εμβολια...δεν εχει μεσα συγκεκριμενες σελιδες για να προσθετεις εμβολια....

θα παρω ν ρωτησω για κιτρινο βιβλιαριο εμβολιων...αυτο που λεει ο mpiftex με ενδιαφερει....

(καλα πηρα στην Νομαρχια στο αρμοδιο τμημα κ δεν το σηκωνε κανεις...μαλλον βγηκαν να πεταξουν χαρταετο...anyway...)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Αν εννοείς το κίτρινο βιβλιάριο εμβολίων, ναι, από τη νομαρχία. Εκεί που κάνουν τα εμβόλια. Εμένα μου κάναν τα εμβόλια πριν το ταξίδι, μου τα συμπλήρωσαν στο βιβλιάριο και μου το δώσανε. Δεν μου έχει χρειαστεί πουθενά βέβαια, μόνο στο να βλέπω πότε έκανα το κάθε εμβόλιο και να υπολογίζω πότε θα χρειαστεί το επαναληπτικό.. (τα οποία έχω παραλείψει)
δεν ετυχε να σου χρειαστει...

αν εχεις παει προσφατα σε χωρα με κιτ. πυρετο, κ μετα θες να πας σε μια αλλη χωρα, καποιες το ζητανε για να δουν αν εχεις εμβολιαστει κ ποτε....

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
δεν ετυχε να σου χρειαστει...

αν εχεις παει προσφατα σε χωρα με κιτ. πυρετο, κ μετα θες να πας σε μια αλλη χωρα, καποιες το ζητανε για να δουν αν εχεις εμβολιαστει κ ποτε....
Έτσι ακριβώς. Ήθελα να το συμπληρώσω αφού έστειλα το μήνυμα αλλά προτίμησα να πάω για ύπνο! :) Το βιβλιάριο αυτό είναι βασικά η απόδειξη ότι έχεις κάνει το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό (παρ΄όλο που σου συμπληρώνουν και τα υπόλοιπα εμβόλια που κάνεις) και σου χρειάζεται κατά την είσοδο σου σε κάποια χώρα αν πιο πριν είχες πάει σε χώρα που έχει παρουσιαστεί ο κίτρινος πυρετός.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Αυτό το κίτρινο βιβλιάριο με τους εμβολιασμούς, που κυρίως το αποκτήσαμε μεγάλοι πια, λόγω των ταξιδιών μας σε "περίεργους" προορισμούς, πρέπει να το φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. ΄Ετσι όπως "φουντώνουν" μερικές ασθένειες στις μέρες μας, πιθανόν να μας το ζητούν όλο και πιο συχνά. Μπαίνονας στη Γερμανία, με ρώτησαν αν είχα εμβολιαστεί, για κίτρινο πυρετό, καθ΄ ότι είδαν ότι είχα επισκεφθεί πρόσφατα το Περού. Τυχαία, είχα μαζί μου μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου. Έτσι εξέλειπαν οι περαιτέρω ερωτήσεις και ψαξίματα....

μήπως γνωρίζει κανείς τι εμβόλια χρειάζεταινα κάνει κάποιος για ασιατικές και τροπικές γενικότερα χώρες, πότε πρέπεινα τα ξανακάνει, και σε περίπτωση που ξανακάνει κάποιο που έχει ήδη κάνει τι επιπτωσεις μπορεί να έχει?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μήπως γνωρίζει κανείς τι εμβόλια χρειάζεταινα κάνει κάποιος για ασιατικές και τροπικές γενικότερα χώρες, πότε πρέπεινα τα ξανακάνει, και σε περίπτωση που ξανακάνει κάποιο που έχει ήδη κάνει τι επιπτωσεις μπορεί να έχει?
Travelers' Health | CDC
WHO | 2009 Edition

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
παρε στο αρμοδιο γραφειο της Νομαρχιας να σου πουνε..Αθηνα κ θεσνικη ειναι ενημερωμενοι αρκετα καλα θα ελεγα

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
επισης για εμβολια δειτε το site του ΚΕΕΛΠΝΟ
αρκετα ενημερωμενο
εχει κ ειδικες οδηγιες για ταξιδιωτες

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com