θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές τους.Υπάρχουν εξαιρετικές περιγραφές για τις μετακινήσεις,τις επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία,οπότε θα ήθελα να καταθέσω τις δικές μου διαπιστώσεις από το 10ήμερο ταξίδι σ`αυτές τις πόλεις.Θα πρότεινα σε όσους το σκέφτονται αν αξίζει να πάνε ή όχι ,να ψάξουν προσφορές από αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία,να οργανωθούν σωστά και να ταξιδέψουν.Ειναι πολύ όμορφες πόλεις,τις οποίες μπορείς να γνωρίσεις εύκολα γιατί αφενός μεν υπάρχει ένα εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών που μπορείς να πας παντού κ οικονομικά, αφετέρου δε υπάρχει σεβασμός στον πεζό,στον ποδηλάτη και στον κοινόχρηστο χώρο.Δεν είναι μόνο τα φαρδιά πεζοδρόμια που μπορείς να περπατάς άνετα εσυ κ η παρέα σου,είναι κ ότι δεν υπάρχει ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή παρκαρισμένο πάνω σ`αυτό για να σε εμποδίσει.Σε κάθε διάβαση οι οδηγοί σταματάνε 2 μέτρα τουλάχιστον πριν τον πεζό.Άραγε εκεί δεν βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους ? Δεν υπάρχει περίπτωση μηχανή (είμαι κ εγώ μοτοσυκλετιστής) ή delivery να οδηγεί κόντρα στον μονόδρομο ή πάνω στο πεζοδρόμιο,βρίσκοντας ένα σωρό αστείες δικαιολογίες.Οι ποδηλατόδρομοι (Βιέννη-Βερολίνο) ,πλάτους 1μ. είναι παντού,με δικά τους φανάρια κ κατα την γνώμη μου είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις αυτές τις πόλεις.Οι αποστάσεις δεν είναι τεράστιες ,αισθάνεσαι ασφάλεια όλες τις ώρες,αδέσποτα ούτε για δείγμα,( όσοι έχουν σκυλιά, μαζεύουν οι ίδιοι τις ακαθαρσίες τους),υπάρχουν θέσεις parking μόνο για ποδήλατα κ μπορείς να επιστρέψεις αργά στη βάση σου,όταν θα έχει σταματήσει το μετρό.Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχουν για όλα τα γούστα με λογικό εισητήριο.Μεγάλα κ μικρά κτίρια έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική των πόλεων τους, όμορφα στολισμένα και χρωματισμένα.Αυτο που δεν μου άρεσε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης σε μέρη που δεν θα έπρεπε π.χ σιδηροδρομικοί σταθμοί , μουσεία, (κυρίως από μεσήλικες υπαλλήλους ) κ μία κατά κάποιο τρόπο επιβολή της γερμανικής γλώσσας στη τηλεόραση ,σε ενημερωτικά φυλλάδια,σε ανακοινώσεις.Επίσης μόνο το νερό είναι ακριβό παντού,γι`αυτό να βρείτε mini-market κ να προμηθευτέιτε μεγάλα -μικρά μπουκάλια .Στη Πράγα δεν μου άρεσε που έξω από τα club υπήρχαν φουσκωτοί,με ξυρισμένα κεφάλια κ παντελόνια παραλλαγής που έκαναν σωματικό έλεγχο σε αυτούς που ήθελαν να μπουν μέσα, όπως κ λίγα βαποράκια στο αστρονομικό ρολόι που ρωτούσαν τους πιτσιρικάδες αν ήθελαν ναρκωτικά.
Πετάξαμε με Skyeurope κ Αirberlin χωρίς πρόβλημα.Θα συνιστούσα το Best western city hotel ost στο Βερολίνο (210 ευρώ για 4 μέρες) χωρίς πρωινό ,γιατί ακριβώς δίπλα έχει φούρνο με νόστιμα κ οικονομικά σάντουιτς-κρουασάν.Καθαρό,ήσυχο δίπλα από το μετρό.
Στη Πράγα μείναμε στο Best western city pav εξίσου πολύ καλό ,αλλά λίγο πιο ακριβό.Στη Βιέννη,που νομίζω ότι έχει ακριβά δωμάτια, βρήκαμε ένα μικρό διαμέρισμα που λέγεται
"2 style" συμπαθητικό,καθαρό,ήσυχο αλλά θα το πρότεινα στους νεότερους που μπορούν να κάνουν κάποιους μικροσυμβιβασμούς (δεν έχει ασανσέρ, στενή τουαλέτα,λίγο έξω από το κέντρο).
Στο Βερολίνο πήγαμε στο Nordbahnhof (S1-S2) να δούμε μέρος του τείχους κ συγκλονιστήκαμε.Ανακαλύψαμε στο ανατολικό μέρος την οδό Niederbarnimstrasse,κάθετη στη Frankfurte Alle για μπύρα κ ποτό τη νύχτα.Στη Πράγα κάναμε ποδήλατο στον ποταμό Μολδάβα κ το καταευχαριστηθήκαμε.Στη Βιέννη μας άρεσε πολύ το MuseumsQuartier.
Τέλος ,θα ήθελα κ εγώ να συμβουλέψω όσους ταξιδέψουν να προμηθευτούν χάρτες ,να προσέξουν καλά τις διασταυρώσεις των δρομολογίων μετρό-τραμ κ να μην ντρεπονται να ρωτάνε τους κατοίκους των πόλεων,ειδικά τα νέα παιδιά που μιλάνε καλά αγγλικά κ είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν.
Πετάξαμε με Skyeurope κ Αirberlin χωρίς πρόβλημα.Θα συνιστούσα το Best western city hotel ost στο Βερολίνο (210 ευρώ για 4 μέρες) χωρίς πρωινό ,γιατί ακριβώς δίπλα έχει φούρνο με νόστιμα κ οικονομικά σάντουιτς-κρουασάν.Καθαρό,ήσυχο δίπλα από το μετρό.
Στη Πράγα μείναμε στο Best western city pav εξίσου πολύ καλό ,αλλά λίγο πιο ακριβό.Στη Βιέννη,που νομίζω ότι έχει ακριβά δωμάτια, βρήκαμε ένα μικρό διαμέρισμα που λέγεται
"2 style" συμπαθητικό,καθαρό,ήσυχο αλλά θα το πρότεινα στους νεότερους που μπορούν να κάνουν κάποιους μικροσυμβιβασμούς (δεν έχει ασανσέρ, στενή τουαλέτα,λίγο έξω από το κέντρο).
Στο Βερολίνο πήγαμε στο Nordbahnhof (S1-S2) να δούμε μέρος του τείχους κ συγκλονιστήκαμε.Ανακαλύψαμε στο ανατολικό μέρος την οδό Niederbarnimstrasse,κάθετη στη Frankfurte Alle για μπύρα κ ποτό τη νύχτα.Στη Πράγα κάναμε ποδήλατο στον ποταμό Μολδάβα κ το καταευχαριστηθήκαμε.Στη Βιέννη μας άρεσε πολύ το MuseumsQuartier.
Τέλος ,θα ήθελα κ εγώ να συμβουλέψω όσους ταξιδέψουν να προμηθευτούν χάρτες ,να προσέξουν καλά τις διασταυρώσεις των δρομολογίων μετρό-τραμ κ να μην ντρεπονται να ρωτάνε τους κατοίκους των πόλεων,ειδικά τα νέα παιδιά που μιλάνε καλά αγγλικά κ είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν.
Attachments
-
13,5 KB Προβολές: 131