σαιτας
Member
μα ειναι δυνατον βρε traveller να ασχολεισαι με ενα παιδι 18 χρονων που θελει να μας πει περι γευσεων στην ιταλια ?
Χωρίς παρεξήγηση, μάλλον κάποιο λάθος έκανες εσύ, είτε στη γλώσσα είτε στον τρόπο. Μου φαίνεται περίεργο άλλα να έχεις παραγγείλει και άλλα να σου φέρνουν, και δεν το έχω ξανακούσει. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη Βενετία ή την Ιταλία γενικά, οπότε καλό είναι να μη γενικεύεις με βάση τη δική σου εμπειρία μόνο.Πρώτον αυτό δεν το έπαθα μία φορά αλλιώς δεν θα το έλεγα. Είχα πολλές φορές θέμα με το φαγητό από την άποψη ότι άλλα είχα παραγγείλει και άλλα μου έφερναν σε πολύ καλά εστιατόρια και όχι του ποδιού. Θέμα με τη γλώσσα δεν υπήρχε για να πω ότι δεν καταλάβαιναν τί έλεγα.
Είσαι σίγουρη ότι ήταν αυτό; Σε αυτό δεν κάθονται, γι' αυτό ρωτάω. Take away είναι. Εκτός αν εννοείς ότι καθίσατε στο όρθιο στον πάγκο μέσα. Αλλά και πάλι, πιπέρι δεν ξέρω να βάζουν αν δεν το ζητήσεις. Μήπως ήθελες να πεις πχ "pepperone" και είπες "pepe"?Στο Pizza Al Volo είχαμε καθήσει και συνέβη το περιστατικό με το πιπέρι.
Δεν λέω ότι δεν υοήρχαν καλά μαγαζιά. Αλλα δεν ξέρω -λόγω κακής τύχης(- εμείς από τα 10 πχ που κάτσαμε στα 4-5 είχαμε πρόβλημα. Δεν είναι μικρό ποσοστό.Δεν εχω τι να πω..εμενα ολο αυτο που περιγραφεις με ξεπερναει!! Με λιγη προσπαθεια μπορω να καταλαβω ακομη κ το να εφαγες στην Ιταλια και να μην εμεινες ικανοποιημενη (δεν εχουμε ολοι εξαλλου τα ιδια γουστα) αλλα το άλλα ζητησα άλλα μου εφεραν αυτο πραγματικα με ξεπερναει!! Απο τη στιγμη κιολας που λες οτι δεν υπηρχε προβλημα με τη γλωσσα!! Γιατι πιστεψε με κ εγω εχω φαει σε πολλα μαγαζια στην Ιταλια, και σε καλα κ σε λιγοτερο καλα αν θες, αλλα ακομη κ οταν δεν μιλουσα ιταλικα ποτε μα ποτε δεν εφαγα κατι διαφορετικο απο αυτο που ζητησα!! Και ολο αυτο οχι μονο σε ενα μαγαζι αλλα σε πολλα και διασπαρτα στην Ιταλια??
Έχω φτάσει τα 27 αισίως. Ο λογαριασμός δηνιουργήθηκε από την αδελφή μου για το θέμα "διακοπές αποφοίτησης" και τον χρησιμοποιώ και εγώ.μα ειναι δυνατον βρε traveller να ασχολεισαι με ενα παιδι 18 χρονων που θελει να μας πει περι γευσεων στην ιταλια ?
Δεν είχαμε πάρει πεπερόνι αν θυμάμαι καλά. Αν λέμε το ίδιο μαγαζί νομίζω ότι ήταν ένα σχετικά μικρό στο οποίο δούλευε μια ευγενέστατη ξανθή κοπέλα. Καθόμαστε σε τετράγωνους ξύλινους πάγκους που είχε έξω. 3-4 πάγκοι πρέπει να ήταν ολοι κι όλοι. Αν δεν λέμε το ίδιο να το επισημάνεις για να μη γίνει παρεξήγηση.Χωρίς παρεξήγηση, μάλλον κάποιο λάθος έκανες εσύ, είτε στη γλώσσα είτε στον τρόπο. Μου φαίνεται περίεργο άλλα να έχεις παραγγείλει και άλλα να σου φέρνουν, και δεν το έχω ξανακούσει. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη Βενετία ή την Ιταλία γενικά, οπότε καλό είναι να μη γενικεύεις με βάση τη δική σου εμπειρία μόνο.
Είσαι σίγουρη ότι ήταν αυτό; Σε αυτό δεν κάθονται, γι' αυτό ρωτάω. Take away είναι. Εκτός αν εννοείς ότι καθίσατε στο όρθιο στον πάγκο μέσα. Αλλά και πάλι, πιπέρι δεν ξέρω να βάζουν αν δεν το ζητήσεις. Μήπως ήθελες να πεις πχ "pepperone" και είπες "pepe"?
Η αποψη σου ότι το φαγητο στην Ιταλια ειναι αδιαφορο μπροστα σε αυτο της Βαυαριας δεν ειναι απλα αιρετικη αλλα για γελια. Οταν γραφεις τετοια να περιμενεις και κριτικη επι των γραφομενων σου. Δεν ειναι αθροισμα μονολογων ενα φορουμ αλλα συζητησεων. Μην το βλεπεις σαν προσωπικη επιθεση γιατί δεν ειναι. Προσωπικα σεβομαι απολυτα τα γουστα του καθενος. Καποιου δεν του αρεσει η ιταλικη κουζινα τελεια κ παυλα. Να τη συγκρινει ομως με την ανυπαρκτη στον παγκοσμιο χαρτη βαυαρικη φυσικα επισυρει κριτικη...αλλά δεν περίμενα τέτοια επίθεση από κάποιους. Εγώ απλώς είπα την άποψη μου που δε διαμορφώθηκε από μια και δυο επισκέψεις.
Γιατί ρε συ, που ξέρεις; Μπορεί κι αυτά πάλι με χρόνους με καιρούς δικά μας να'ναι.PS. Τα χωρια στην Καλαβρια δεν ειναι βεβαια ελληνικα...
Peperone (με ένα p και όχι 2 που το έγραψα κατά λάθος πιο πάνω) πάντως είναι η πιπεριά και όχι το πεπερόνι (το σαλάμι), γι' αυτό λέω μήπως δεν συνενοηθήκατε καλά. Γενικά δεν παίζει άλλα να παραγγείλατε και άλλα να σας έφεραν γιατί έτσι τους τη βάρεσε, το πιθανότερο είναι ότι έγινε κακή χρήση της γλώσσας.Δεν είχαμε πάρει πεπερόνι αν θυμάμαι καλά.
υποθετω (και ελπίζω) ότι δεν απαντας το ιδιο σε οσους αμφισβητουν την ελληνικοτητα της πολης σου...Γιατί ρε συ, που ξέρεις; Μπορεί κι αυτά πάλι με χρόνους με καιρούς δικά μας να'ναι.
Μάλλον εννοεί ελληνόφωνα. Που μάλλον πρέπει να ισχυει αφού το όνομα της μεγαλύτερης πόλης της Καλαβρίας είναι ελληνογενές.PS. Τα χωρια στην Καλαβρια δεν ειναι βεβαια ελληνικα...
να ισχυει τι? επειδή υπαρχει μια πολύ μικρη μειοψηφια κατοικων που μιλουν μια διαλεκτο με ελληνικες ριζες τα χωρια αποκαλούνται αυτόματα ελληνόφωνα? δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις με τετοια λανθασμένα επιθετα. άλλο ρωσοφωνος πληθυσμος, άλλο ρωσοφωνη περιοχη, οπου μπορει να είναι μια μικρη μειοψηφια...Μάλλον εννοεί ελληνόφωνα. Που μάλλον πρέπει να ισχυει αφού το όνομα της μεγαλύτερης πόλης της Καλαβρίας είναι ελληνογενές.