Δηλαδή εάν κάτσω και ψάξω τις ταξιδιωτικές ιστορίες ή τα ταξιδιωτικά πλάνα που κατά καιρούς έχουν δημοσιεύσει στο φόρουμ όλοι όσοι επικρότησαν την παραπάνω άποψη του Traveller και βρω κάποιο ταξίδι-ξεπέτα ή κάποιο extreme city-hopping θα πειστείς ότι θεωρητικολογούμε και μιλάμε απλά στον αέρα;;paefstra said:Θεωρητικά μιλώντας και χωρίς να χαρακτηρίζω κάποιον
αντιλαμβάνομαι την κακογουστιά ως προσπάθεια να χωρέσεις κάτι πολύ μεγάλο σε κάτι πολύ μικρό- σε όλες τις εκφράσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το παρατηρώ και στα ταξίδια των ανθρώπων, στα σπίτια που φτιάχνουν, στις κοινωνικές εκδηλώσεις τους και πάει λέγοντας.
Ο Traveller εισηγείται το αντίθετο του κιτς - και μπράβο του γι' αυτό.
Κάθε άλλο. Ο περιορισμένος προϋπολογισμός και χρόνος κσμία σχέση δεν έχει με το να προσπαθείς να χωρέσεις πάρα πολλά και επιφανειακά σε ένα μικρό ταξίδι, εστιάζοντας στα επουσιώδη σαν να ήταν ουσιώδη. Απόλυτα σεβαστό το να έχεις λίγο χρόνο και χρήματα. Κι εμένα δεν μου περισσεύουν όπως στους περισσότερους Και δεν είχα την πρόθεση να χαρκτηρίσω ανθρώπους ως κακόγουστους, αλλά συμπεριφορές, όπως τόνισα. Εσύ θεωρείς τους νάνους και τους φραπέδες στην Πράγα καλόγουστη επιλογή;Επιπλέον, αν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουμε ως κιτς και κακόγουστους τους ανθρώπους με περιορισμένο μπάτζετ και άδεια διακοπών...
Μα δικαίωμά του καθένα είναι να δει όσα θέλει. Και δεν καταδικάζεται κανείς. Διαφορετικές απόψεις εκφράζουμε.Δεν καταλαβαίνεις ότι με αυτή την άποψη των εστέτ ταξιδιωτών καταδικάζονται οι άνθρωποι με περιορισμένο μπάτζετ και χρόνο να δουν σε όλη τους τη ζωή ελάχιστα πράγματα;
Φίλε μου, την πρώτη μου φορά στη Ρώμη βρέθηκα από σπόντα για ένα 24ωρο και "έχασα" ένα 3ωρο για να δω μια σπάνια έκθεση ιμπρεσσιονιστών και είδα κανα δυό μνημεία όλα κι όλα. Ας μου ασκηθεί σκληρή κριτική για το γούστο μου και τη βλακεία να μη δω τα πάντα- που θα μου ασκηθεί, σε ταξιδιωτικό φόρουμ είμαστε. Σιγά μην παρεξηγηθώ. Ξαναπήγα για να δω τη Ρώμη.Σιγουρα καθε πολη και εχει καποια στανταρ οσον αφορα στο τι πρεπει να κανεις και τι θα πρεπει να δεις.
Αυτα πρεπει να τα προτεινουμε.
Τωρα αν θα τα ακολουθησει καποιος ή οχι ειναι σχετικο με τα γουστα του καθενος.
Δινουμε τη σωστη ταξιδιωτικη συμβουλη αλλα δεν κρινουμε τα γουστα του αλλου και τις συνηθειες του.