• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βενεζουέλα Βενεζουέλα..έρωτας παντού..!

varioAthens

Member
Πώς μου διέφυγε αυτή η ιστορία??? :roll: Τώρα την ανακάλυψα και τη διάβασα μονορούφι! Τέλεια!!! :clap: Και περιπέτεια και απρόοπτα και έρωτας!!! Αυτά είναι!!! :clap:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σαν πολύ δε μας κράτησες στο "περίμενε" για τη συνέχεια ρε Γιώργο? Ακόμη δεν έφυγε η Βενεζουελάνα? :)

giwrgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Σαν πολύ δε μας κράτησες στο "περίμενε" για τη συνέχεια ρε Γιώργο? Ακόμη δεν έφυγε η Βενεζουελάνα? :)
αν σου πω οτι ειμαι εδω και καμια ωρα και γραφω την συνεχεια και ο βλακας πατησα λαθος κουμπι και εκλεισα το παραθυρο του σαιτ και χαθηκαν ολα θα με πιστεψεις..???????:mad::mad:καθομαι και ξαναγραφω απο την αρχη..;)
χμμμ..αλληλεγγυη στη λατινοαμερικανικη κοινοτητα της θεσσαλονικης.:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::haha::haha::haha:

varioAthens

Member
αν σου πω οτι ειμαι εδω και καμια ωρα και γραφω την συνεχεια και ο βλακας πατησα λαθος κουμπι και εκλεισα το παραθυρο του σαιτ και χαθηκαν ολα θα με πιστεψεις..???????:mad::mad:καθομαι και ξαναγραφω απο την αρχη..;)
χμμμ..αλληλεγγυη στη λατινοαμερικανικη κοινοτητα της θεσσαλονικης.:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::haha::haha::haha:

Φταίει ο έρωτας!!! :D:lol:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Φυσικά και θα σε πιστέψω. Όποιος πει ότι δεν του έχει συμβεί κάτι ανάλογο τουλάχιστον μια φορά, απλά είναι ψεύτης. Γι αυτό, καρντάσι, γράφε το κείμενο πρώτα στο πρόχειρο (word), όπου μπορείς και να το σώσεις και να τό'χεις και ολοκληρωμένο (πριν το στείλεις στον εκδότη) και μετά στο καθαρό! :D

giwrgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τσορονι-τσορονι και δε το κουναω γρι...

Η επισκεψη στη τραπεζα το επομενο πρωινο,νωρις-νωρις,ηταν επιτακτικη αναγκη,καθως ξημερωματα δευτερας και πριν κατηφορισουμε για τη τραπεζα,που δεν ειχε ανοιξει ακομη,αλλαξαμε και το τελευταιο 5ευρω στο ρεσεπτιονιστ-ταριφα-μπαρτεντερ-σεκιουριτα..:haha::haha:..του ξενοδοχειου για ενα πρωινο στο ποδι,και ετσι τα λεφτα τα οποια κακως δεν τα πηρα ολα μαζι μου θα ηταν σαν μαννα εξ ουρανου..και εξηγουμαι..πριν να φυγω ειχα γυρω στα 800 ευρω στη διαθεση μου για το ταξιδι..αλλα σκεφτηκα να μην τα παρω ολα μαζι,και ετσι ανοιξα ενα λογαριασμο σε μια τραπεζα,και εβαλα μερος των χρηματων εκει,σε περιπτωση που γινοτανε καμια στραβη να ειχα καβατζα χρηματα στη τραπεζα τα οποια θα τα επαιρνα με μια καρτα που με προμηθευσε η τραπεζα..:lol::lol:..αλλα αποδειχθηκε χαζομαρα αυτο καθως αν σου στειλουν χρηματα μεσω τραπεζης,δεν μπορεις να τα παρεις σε ευρω η σε δολλαρια και ετσι δεν μπορεις και να τα αλλαξεις στη μαυρη αγορα,καθως θα τα παρεις αναγκαστικα σε μπολιβαρες..που σημαινει οτι εκει που υπολογιζες οτι θα τα μετατρεψω π.χ. 300 ευρω σε τρεις χιλιαδες περιπου μπολιβαρες αναγκαζεσαι να τα παρεις με τη τιμη που θα εχει εκεινη τη μερα η τραπεζα..στη περιπτωση μας ηταν 5,1 αντι για 10-11 που θα τα αλλαζαμε εξω..:lol::lol:
φτανοντας λοιπον εξω απο τη τραπεζα και αφου δωσαμε το ονομα μου σε ενα τυπο που το εγραψε σε ενα τετραδιο και με το ανοιγμα της τραπεζας μας εβαλε ολους στη...θεση μας:haha::haha:ειχα ενα μικρο αγχος αν ο καλος φιλος δημητρης θα ειχε κανει ολες τις σωστες διαδικασιες να στειλει τα χρηματα μου με western union,καθως ξεχασα να πω πως αντιμετωπισα μεγαλο προβλημα με τη καρτα της τραπεζας,καθως αδυνατουσα να βγαλω χρηματα απο οποιαδηποτε τραπεζα μεσω ατμ στη βενεζουελα..:(:(ετσι τον παρακαλεσα να μπει στο κοπο να μου στειλει οσα ειχαν μεινει μεσω της παντα αξιοπιστης western union..:):)..η αγωνια μου εφτασε στο κατακορυφο,οταν ο τυπος στο γκισε με ρωτησε επιμονα για το που και ποτε γεννηθηκε ο αποστολεας καθως και τη διευθηνση του...:shock::shock:..δεν τα ηξερα..αναγκαστηκα τηλεφωνημα στο δημητρη(απο τις λιγες φορες που κυριολεκτικα...κρεμομουνα μετα απο καθε μπιμ αναμονης...:D:D)και ευτυχως αφου το σηκωσε και συννενοηθηκαμε μπορεσαμε να παρουμε τα χρηματα που μας ηταν ιδιαιτερα χρησιμα καθως ειχαμε μεινει κυριολεκτικα αφραγκοι..:roll::roll:..
ψιλοξεμπερδεψαμε αργα απο τη τραπεζα και ετσι αποφασισαμε να παμε στο τσορονι,ενα πολυ ομορφο μερος κοντα σχετικα στο καρακας,καθως δεν ειχαμε την ανεση χρονου ουτε για το τσιτσιριβιτσε ουτε για το κορο..:lol:..με τα ποδια,μιας και ηταν πολυ κοντα,κατευθηνθηκαμε στη καλυτερη-συμφωνα με τους βενεζουελανους-εταιρια λεοφωρειων της χωρας στην περιφημη aeroexpressos ejecutivos..την εταιρια-στολιδι της βενεζουελας,καθως οντως ειναι η πιο οργανωμενη εταιρια,με αιθουσα αναμονης με κυλεικιο,(δοκιμαστε οποσδηπωτε την-κατι σαν-ζαμπονοτυροπιτα που εχει,θα ξεσπασετε σε πανηγυρισμους απο τη πρωτη δαγκωματια..:haha::haha::haha:..ειναι απιστευτη,ζητηστε και καλυτερα να τη ζεστανουν λιγο..:D..)αλλα αυτο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ηταν ο ελεγχος επιβιβασης και οι ομοιοτητες του σε ελεγχο επιβιβασης σε αεροδρομιο..:lol::lol:ανιχνευτης μεταλλων,σωματικος ελεγχος,εντονο τσεκαρισμα των χαρτιων σου,(α ρε αφηρημενε χρηστο..:haha::haha:μαθε ισπανικαααααααα..:reading:..)και γενικα σου εδινε την εντυπωση μιας εταιριας-προτυπο για τη χωρα εκεινη..:)..η διαδρομη απο το καρακας στο μαρακαι,θα διαρκουσε μιαμιση ωρα σε μια αδιαφορη θα μπορουσα να πω διαδρομη..:roll:
φτανοντας λοιπον στο μαρακαι,την πολη οπου πρεπει να παρεις το λεοφωρειο για το τσορονι,βγαινοντας απο το λεοφωρειο δεχθηκαμε μια...''επιθεση'' απο ταριφες που μας προετρεπαν να μην παρουμε λεοφωρειο παρα να προτιμησουμε τη σιγουρη και ευκολη,μα συναμα ακριβη,λυση του ταξι...:lol:πως με εκοψε και ρωτησα ενοσω περιμεναμε στο σταθμο δυο-τρια ατομα για το πως ειναι καλυτερα να παμε στο τσορονι απο το μαρακαι,και με ειχε κανει εντυπωση η αποθαρυνση τους στο να παρουμε λεοφωρειο....:roll:μας ειπαν οτι λογω του κακιστου δρομου αλλα και των ακομα πιο κακιστων λεοφωρειων ειναι ενα στοιχημα αν θα φτασεις σωος στο τσορονι,καθως η διαδρομη για να φανταστειτε θυμιζει πολυ τον παλιο τον δικο μας μπραλλο:lol:,δηλαδη ενα ανεβασμα αρχικα βουνου και ενα κατεβασμα στη συνεχεια σε ενα δρομο ομως που παρα πολλες φορες στενευει σε...ουτε μια λωριδα...:shock::shock:..ετσι και για να πω και την αληθεια λογω κυριως οτι θελαμε να περασουμε δυο μερες στις ακτες της καραιβικης ηρεμες-ξεγνοιαστες και ανεμελες προτιμησαμε τη λυση του ταριφα..:lol::lol:ηταν η πρωτη και μοναδικη φορα που προσυμφωνησα τη τιμη με τον οδηγο,καθως η διαδρομη θα διαρκουσε περιπου δυο ωρες,και ετσι ηταν φρονιμοτερο να συμφωνησεις τη τιμη οπως και καναμε στα 300 μπολιβαρες..:)ξεκινωντας λοιπον για τη διασχιση του εθνικου παρκου henri pittier,η διαδρομη ηταν οντως οσο δυσκολη μας λεγανε με παρα πολλες αποτομες στροφες με φοντο..γκρεμο,με παρα πολλα κορναρισματα-προειδοποιησεις απο τα λεοφωρεια-φαντασματα τα οποια απεφευγε ο επιδεξιος οδηγος στο παρατριχα,αλλα παραυτα με εικονες ονειρο βγαλμενες απο ταινια με την αγρια βλαστηση να σκεπαζει τα παντα σε μια διαδρομη που οσο δυσκολη ειναι αλλο τοσο μαγικη ειναι και ισως και μια ''ειδικη''διαδρομη στα ματια ενος υποψηφιου μελλοντικου αρι βατανεν,μιας και με ιντριγκαριζε η ιδεα να την οδηγουσα εγω..:haha::haha::haha::haha:σταση σε ενα μικρο χωριο για φουλαρισμα με μολις 0,06 λεπτα το λιτρο..(!!!).οκ..φανταστειτε μετα πως ενιωσα στο πρωτο γεμισμα βενζινης εδω..:D:D..και μετα απο μια φανταστικη,οπως προειπα,διαδρομη φτασαμε στο πανεμορφο τσορονι,ενα μικρο χωριουδακι,με γραφικα χρωματιστα σπιτακια και μικρες πλατειες να δινουν εντονο χρωμα υπαιθρου σε εμας τους επισκεπτες εκει..:lol:απο εκει,ο τελικος μας προορισμος ενα αλλο γραφικοτατο παραθαλλασιο χωριουδακι,το πουερτο κολομπια οπου ο επισκεπτης πραγματικα βιωνει αυτο που λεμε,μακρια απο τα σμηνη τουριστων,διακοπες..:clap::clap:..το τσορονι ειναι κυριως μερος να μεινεις για εξορμησεις στη φυση,για τρεκκινκ,ενω το πουερτο κολομπια μερος για εξορμησεις στις γειτονικες παραλιες..απεχουν κανα πενταλεπτο μεταξυ τους τα δυο χωρια..φτανοντας λοιπον,και αφου βρηκαμε μια ποσαδα συμπαθητικη να μεινουμε κυριολεκτικα πετωντας τα πραγματα και ξυπολητοι τρεξαμε για την μοναδικη παραλια που ειναι προσβασιμη με τα ποδια,την πλαγια γκραντε..:surf1:..απλωμα την κατακιτρινη πετσεταρα και βουρ για βουτια...:clap::clap:..(απο τη σαρα μου..-σαρα,λεμε εδω στη θεσσαλονικη την..εντονη λυσσα-επιθυμια για κατι..αν καποιος δε το ξερει..:D-πρεπει να παρεσυρα κανα δυο-τρια παιδακια στη πρωτη βουτια που εκανα..:haha::haha::haha:)και οντως ειναι τελικα το καλυτερο φαρμακο η παραλια,ειναι φοβερο γουστο..ξεσαλωσα στη κυριολεξια,πρεπει να ξεσηκωσαμε ολη τη παραλια,εκεινη τη μερα..:haha::haha:,και καποια στιγμη θελοντας να μοιραστω τη χαρα μου,αλλα και να...πειραξω κανα φιλαρακι μου αποφασισα να τους τηλεφωνησω και να τους πω τη σουπερ που ειναι εκει...:cool::cool::cool::clap::clap::clap:
ομως...ξαφνικα συνηδητοποειω οτι δεν μπορω να βρω το τηλεφωνο μου..:shock::shock:..ωχχχ..τι χαζος που ειμαι..!!τοτε θυμηθηκα οτι το ειχα ξεχασει στο τσεπακι-θηκη της θεσης του συνοδηγου στο ταξι που μας εφερε..:D:D..δευτερη φορα στη λατινικη αμερικη-δευτερη απωλεια κινητου...:haha::haha:.αλλα σιγα μη μας πτοουσε αυτο..ολα καλα..:D:Dεξαλλου ειχε ο χρηστος κινητο,οποτε αν χρειαζομουνα κατι με καλυπτε αυτος για τρεις μερες μεχρι να γυρισουμε..:lol::lol:..το μονο που χαλουσε βεβαια λιγο τη φαση ηταν μια ψιλοσυννεφια που ειχε η οποια δεν εδενε τοσο αρμονικα με τους κοκοφοινικες και την πολυ ψιλη χρυσαφενια αμμο της παραλιας..:Dμε αυτα και με αυτα πισω στη ποσαδα και εξερευνηση με τα ποδια του μικρου χωριου καθως και μια επισκεψη σε ενα γραφικοτατο εστιατορειο θαλασσινων για την πιο υπεροχη θαλασσνομακαροναδα που εφαγα ποτε..(οχι..οτι εχω φαει και πολλες και μπορω και να συγκρινω βεβαια..:haha::haha:)..
την επομενη μερα,με τις βαρκες που ειναι αραδιασμενες στο μικρο λομανακι-ορμο,μπορεις να επιλεξεις μια παραλια απο τις 5-6 που εχει γυρω γυρω,να σε παει και να συμφωνησετε με το βαρκαρη την ωρα που θα γυρισει να σε παρει καθως και τα χρηματα της ολης φασης..:lol:εμεις επιλεξαμε μια ψιλοκοντινη γυρω στα 20 λεπτα με τη βαρκα,την οποια εφοδιαζεις με τα απαραιτητα ποτα και τροφιμα της αρεσκειας σου πριν φυγεις καθως σε αρκετες απο αυτες τις παραλιες δεν εχει ουτε...νερο...!!:shock::shock:..η διαδρομη με τη βαρκα ειναι ωραια εμπειρια,με τα κυματα να σκανε κατα μετωπο και με τα χερια σου να πρεπει να κρατανε γερα τη καρινα καθως σε διαφορετικη περιπτωση θα βρεθεις να απ'ευθειας στη θαλασσα..:haha:
και η δευτερη παραλια μας αποζημιωσε εξισου,αν και η πλαγια γκραντε ειναι με διαφορα η καλυτερη,και αφου ο ηλιος μας εκανε πορτοκαλι ηρθε η ωρα της επιστροφης στο χωριουδακι...ο βαρκαρης ,κυριος,ηρθε στην ωρα του και η επιστροφη μετα απο μια γεματη ρεκλα μερα που την περισσοτερη ωρα με βρηκε ξαπλωμενο ανασκελα εκει που σκαει το κυμα να μη σκεφτομαι τιποτα..:cool::cool:,ηταν γεγονος..το βραδυ,πηγα ισως στο πιο γραφικο και περιεργο μπαρακι που εχω παει ποτε,σε ενα πολυ μικρο μπαρ χτισμενο απο πετρα με μια διακοσμηση τελειως αλλου..:cool::cool:,και με μια μουσικη που βεβαιως απεπνεε αρωμα καραιβικης..:D:Dσουπερ βραδια,απο αυτες που ευχεσαι να ξαναζησεις,σουπερ και τα κοκτειλ απο καρυδα που με εφτιαξε το τσακαλι μεσα απο το μπαρ..:haha::haha:..(για τις γυναικες τι να ξαναπω..???μη γινω και κουραστικος και επαναλαμβανομαι..:haha::haha:..ειναι παραδεισος ρε παιδια..αααχχχχ:xalara::xalara:..)
συνοπτικα το μερος ολο ειναι σουπερ,το καραγουσταρα,αν και δεν ειχαμε την ανεση χρονου να κατσουμε παραπανω και ετσι το επομενο πρωινο θα παιρναμε το δρομο της επιστροφης για το καρακας και απο εκει την επομενη μερα το δρομο της επιστροφης.:klaps:..αν παντα δεν μας τυχαινε κατι,ε..??:LOL:

Attachments

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
με μία φώτο θα την βγάλεις?
ντροπής πράματα...:p

giwrgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
με μία φώτο θα την βγάλεις?
ντροπής πράματα...:p
:haha::haha:..δεν εχεις αδικο...:D..αλλα πρωτα πρεπει να βρω πως μπορω να βαλω μεζεμενες φωτο σε ενα μηνυμα και οχι ανα μηνυμα και φωτο..ασε που στα κοντα θα βαλω κι αλλες στη γκαλερυ και θα φτοιαξω και κανα αλμπουμ..καλα κανεις και το αναφερεις παντως..:lol:

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
σήμερα σε ανακάλυψα και σε λάτρεψα από την πρώτη πρόταση που έγραψες!
θέλω κι άλλο!!!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Επιτελους!!
Αντε βρε Γιωργαρα,γιατι μεπιασε και μενα σαρα μεχρι να γραψεις...:clap:

YBONNH

Member
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Α ρε Γιωργο! Τι περιγραφη θαλασσας ειναι αυτη:clap::clap::clap:
Βαλε μερικες φωτογραφιες ακομα, και τα κλεισα τα εισητηρια...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom