rovespieros
Member
- Μηνύματα
- 68
- Likes
- 34
Εχω πιει καφε στον τσαρο και μου αρεσε πολυ,τον Αυγουστο που πηγα δεν περασα να δω αν ειναι ακομα στην θεση του. Κριμα παντωςΙσως το πλέον αναγνωρισιμο καφέ - εστιατόριο του Βελιγραδίου, ο Ρώσσος Τσάρος ( Rusky Tsar ) δεν υπάρχει πια. Το πιο τραγικό είναι όμως ότι τη θέση του έχει πάρει το ιταλικό εστιατόριο Vapiano. Τουλάχιστον κράτησαν τους μεγαλοπρεπείς πολυελαίους ...
Καθήσαμε στο Μali Princ για γλυκό και καφέ και μας ενημέρωσαν οι σερβιτόροι ότι έχει κλείσει εδώ και λίγους μήνες (οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν εξίσου στεναχωρημένοι γι'αυτό).
Αγαπώ πολύ τη Σερβία και ειδικά το Βελιγράδι και θαυμάζω ιδιαίτερα τους Σέρβους για την περηφάνια και την αξιοπρέπειά τους. Δυστυχώς όμως έχω να τους προσάψω ότι η αναλογία σερβικού φαγητού προς ιταλικό ειναι 1/15, συμπεριλαμβανομένων πιτσαριών / πλεσκαβίτσας στο χέρι.
Καλυτερα να τιμαμε Ολυμπιακη. Απο Θεσσαλονικη ειχα παει με Jat μια φορα και μου βγει η ψυχη μεχρι να προσγειωθουμε.. Ετριζε ολο το αεροπλανο.
Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το φαινόμενο βρίσκεται στην ίδια την σέρβικη κουζίνα. Βαριά, καθόλου ελκυστική, μηδέν φαντασία. Φαίνεται ότι ακόμα και οι Σέρβοι αρχίζουν να προτιμούν καλύτερο φαγητό (μόνο που και αυτό το κάνουν μέτρια).Αυτή δε τη ''μάστιγα'' με τα ιταλικά εστιατόρια ειδικά σε τέτοιες χώρες δεν μπορώ ούτε εγώ να το καταλάβω, ο ίδιος χαμός και στην Πολωνία, στενό και τρατορία. Και βλέπω οτι οι ντόπιοι τα τιμούν και με το παραπάνω, αλλά να πάω Βελιγράδι και αντί για πλεσκάβιτσα (παρόλο που δεν είμαι φαν των burger) να φάω pasta το θεωρώ ιεροσυλία, δεν ταιριάζει και με τη jelen...
σε πληροφορώ πως οι Σέρβοι είναι τρελαμένοι με την κουζίνα τους....όσο για την φαντασία και ποικιλία πιστεύω πως σαν κάθε τουρίστας δεν έχεις και ανάλογα βιώματα οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε και να κρίνεις έτσι.Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το φαινόμενο βρίσκεται στην ίδια την σέρβικη κουζίνα. Βαριά, καθόλου ελκυστική, μηδέν φαντασία. Φαίνεται ότι ακόμα και οι Σέρβοι αρχίζουν να προτιμούν καλύτερο φαγητό (μόνο που και αυτό το κάνουν μέτρια).
babaduma: Το ? ακόμα βρίσκεται στη θέση του.
Πάντως κι εγώ όσους Σέρβους γνωρίζω και ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα μαγειρεύουν αρκετά σέρβικη κουζίνα και την υποστηρίζουν. Επίσης δεν ξέρω κανένα Σέρβο που να μη φτιάχνει δικό του ajvar (που παρεμπιπτόντως τα σπάει).σε πληροφορώ πως οι Σέρβοι είναι τρελαμένοι με την κουζίνα τους....όσο για την φαντασία και ποικιλία πιστεύω πως σαν κάθε τουρίστας δεν έχεις και ανάλογα βιώματα οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε και να κρίνεις έτσι.
Κι εμείς που πήγαμε με Olympic δεν έχει διαφορα από αυτό που περιγραφεις.Όσον αφορά τη JAT αν εξαιρέσεις οτι τα αεροσκάφη είναι ελικοφόρα και λίγο μικρά και όταν φισκάρουν με δίμετρους Σέρβους νιώθεις σαν μυγάκι, κατά τα άλλα δεν έχω κάτι αρνητικό να της προσάψω. Θα επέλεγα όποια εταιρεία με βολέυει στις ώρες και είναι πιο οικονομική.
Μα εγώ σαν τουρίστας κρίνω κάθε κουζίνα και τις "τουριστικές" εμπειρίες συγκρίνω. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ σπιτικές κουζίνες ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Σερβία. Εδώ που τα λέμε ούτε σε gourmet εστιατόρια πήγα. Αλλά η σύγκριση μεταξύ των δυο κουζινών δεν υπάρχει. Όσο για τους Σέρβους, αλίμονο, δεν είπα ότι ξαφνικά τρώνε αποκλειστικά ιταλικό. Αλλά τους έβλεπα να το τιμούν ιδιαιτέρως έξω. Οι πιο νέοι ως επί το πλείστον.σε πληροφορώ πως οι Σέρβοι είναι τρελαμένοι με την κουζίνα τους....όσο για την φαντασία και ποικιλία πιστεύω πως σαν κάθε τουρίστας δεν έχεις και ανάλογα βιώματα οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε και να κρίνεις έτσι.
Έτσι. Πόσοι τουρίστες, π.χ., έχουν σωστή άποψη για το τι εστί ελληνική κουζίνα? ή ... ή ...όσο για την φαντασία και ποικιλία πιστεύω πως σαν κάθε τουρίστας δεν έχεις και ανάλογα βιώματα οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε και να κρίνεις έτσι.