chris7
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λουξεμβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καναδάς
Πολύ σωστή παρατήρηση.όχι ΜΟΝΟ, άλλα ΚΑΙ ΜΕ ταυτότητα (σε αυτά μπαίνει και η Ρουμανία ως χώρα της ΕΕ)
Πολύ σωστή παρατήρηση.όχι ΜΟΝΟ, άλλα ΚΑΙ ΜΕ ταυτότητα (σε αυτά μπαίνει και η Ρουμανία ως χώρα της ΕΕ)
οι λεπτομερείς κάνουν την διαφοράΠολύ σωστή παρατήρηση.
Χωρις αυτοκινητο δυσκολα, ειδικα Αλβανια-Βοσνια - ΜαυροβουνιοΔεν προλαβαίνω να διαβάσω τιποτε, θα πάω στα κουτουρού και ρωτώ:
Με 14-18 μέρες στα χέρια σας για Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Μαυροβούνιο Αλβανία τι δε θα χανατε; Μιλάμε για τώρα, τέτοια εποχή, χωρίς αυτοκίνητο, όπως πάντα.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όπου έχω πάει είναι με αυτοκίνητο, παρ' όλα αυτά ο @giannismits έχει κάνει μέρος της Αλβανίας και της Βοσνίας με ΜΜΜ, οπότε θεωρώ ότι είναι εφικτό. @Yorgos ρίξε μια ματιά στις ιστορίες του, θα πάρεις ιδέες.Χωρις αυτοκινητο δυσκολα, ειδικα Αλβανια-Βοσνια - Μαυροβουνιο
Και εγώ συμφωνώ για αυτα αν και με 14-18 μερες Αλβανία με Μπερατ και Βουθρωτο, θα βγει αρκετα εκτός δρόμου. Η σταση Αργυροκαστρο ειναι πιο εύκολη και πιστεύω ότι και αυτό αξίζει(Unesco World Heritage). Εμένα προσωπικά αγαπημένη μου ήταν η Βοσνία με Μοσταρ,Σαραγεβο και ωραία φύση. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόσφατη ιστορία της χώρας και ειδικα στο Μοσταρ φαίνεται πιο ξεκάθαρα με το πως εχει χωριστεί η πολη μεταξυ μουσουλμανων και Κροατών καθολικών. Στο Σαραγεβο αξίζει να ανεβεις και με το τελεφερικ στο βουνο που είχαν γινει οι χειμερινοι Ολυμπιακοι του 84. Δεν νομιζω ότι αυτή η εποχή ενδεικνυται για τρεκ μεχρι εκεί, οποτε το τελεφερικ ειναι βέλτιστο και εχει και ενα ωραίο ξενοδοχειο-στυλ σαλέ- για καφε μετα απο τη βόλτα. Δεν πρόλαβα να παω Kravica waterfall και κοντα στο Μοσταρ ειναι και το Blagaj με το σπιτι του Δερβίση, που είναι συμπαθητικό αλλά εγώ δεν θα ξαναπλήρωνα για να μπω. Το Ντουμπροβνικ για μενα ήταν ψιλοαδιαφορο, εντυπωσιακό μεν αλλα ακριβο και μου θύμιζε Ντισνευλαντ, αλλα οπωσδήποτε θελει μια επισκεψη. Απο Μαυροβουνιο σίγουρα Κοτορ,Περαστ και Σβέτι Στέφαν και η Ποντγκοριτσα δεν αξίζει ούτε σταση. Εγώ στο ταξίδι μου είχα μεινει στα χόστελ απο I travel Balkans και είχα μεινει ευχαριστημενη.Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όπου έχω πάει είναι με αυτοκίνητο, παρ' όλα αυτά ο @giannismits έχει κάνει μέρος της Αλβανίας και της Βοσνίας με ΜΜΜ, οπότε θεωρώ ότι είναι εφικτό. @Yorgos ρίξε μια ματιά στις ιστορίες του, θα πάρεις ιδέες.
Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα όλες τις πρωτεύουσες των χωρών που ψάχνεις, χωρίς την Ποντγκόριτσα, από Κροατία έξτρα τις λίμνες Πλίτβιτσε, το Σπλιτ και το Ντουμπρόβνικ, από Βοσνία σίγουρα το Μόσταρ, από Αλβανία Μπεράτ και Βουθρωτό, και από Μαυροβούνιο το Κότορ. Έχει πολλά ακόμα, άλλα αυτά χοντρικά θα σου καλύψουν τις ημέρες που έχεις. Σίγουρα λόγω εποχής θα είναι πιο δύσκολες οι μεταφορές, άλλα νομίζω ότι θα την βρεις την άκρη.
Καλά να περάσεις.
Συμφωνω και εγω για Βοσνια , μερικες προσθηκες - Pocitelj - Jajce - Travnic- Nacionalni park Una ( μικρογραφια της λιμνης Πλιτβιτσε) - Martin Brod- Kravica waterfall αξιζειΚαι εγώ συμφωνώ για αυτα αν και με 14-18 μερες Αλβανία με Μπερατ και Βουθρωτο, θα βγει αρκετα εκτός δρόμου. Η σταση Αργυροκαστρο ειναι πιο εύκολη και πιστεύω ότι και αυτό αξίζει(Unesco World Heritage). Εμένα προσωπικά αγαπημένη μου ήταν η Βοσνία με Μοσταρ,Σαραγεβο και ωραία φύση. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόσφατη ιστορία της χώρας και ειδικα στο Μοσταρ φαίνεται πιο ξεκάθαρα με το πως εχει χωριστεί η πολη μεταξυ μουσουλμανων και Κροατών καθολικών. Στο Σαραγεβο αξίζει να ανεβεις και με το τελεφερικ στο βουνο που είχαν γινει οι χειμερινοι Ολυμπιακοι του 84. Δεν νομιζω ότι αυτή η εποχή ενδεικνυται για τρεκ μεχρι εκεί, οποτε το τελεφερικ ειναι βέλτιστο και εχει και ενα ωραίο ξενοδοχειο-στυλ σαλέ- για καφε μετα απο τη βόλτα. Δεν πρόλαβα να παω Kravica waterfall και κοντα στο Μοσταρ ειναι και το Blagaj με το σπιτι του Δερβίση, που είναι συμπαθητικό αλλά εγώ δεν θα ξαναπλήρωνα για να μπω. Το Ντουμπροβνικ για μενα ήταν ψιλοαδιαφορο, εντυπωσιακό μεν αλλα ακριβο και μου θύμιζε Ντισνευλαντ, αλλα οπωσδήποτε θελει μια επισκεψη. Απο Μαυροβουνιο σίγουρα Κοτορ,Περαστ και Σβέτι Στέφαν και η Ποντγκοριτσα δεν αξίζει ούτε σταση. Εγώ στο ταξίδι μου είχα μεινει στα χόστελ απο I travel Balkans και είχα μεινει ευχαριστημενη.