• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΙΝΔΙΑ

guess

Member
Γεία σας!!!
Είμαστε 4 γυναίκες και εχουμε κλείσει αεροπορικά εισητήρια για Δελχί 4-11 Νοεμβρίου 2011. Εχω κάποιες ερωτησούλες σχετικά με το ταξίδι και όποιος μπορεί ας βοηθήσει.
Σκεφτόμαστε να πάμε Agra, Jaipur, Pushkar (είναι η γιορτη καμηλας εκεινες τις μέρες) και Odaipur ή Varanasi.
Τι προτείνεται απο τα δύο?
Θα μείνουμε 7 νύχτες σύνολο απο τις οποίες την μια στο Δελχί. Φτάνουμε πρωι στο Δελχι. Αν ξεκινήσουμε κατευθειαν για Jaipur και κανουμε εκει 2 διανυκτερευσεις, 1 διανυκτερευση Pushkar, μετα Agra μόνο για Taj Mahal και κατευθειαν Varanasi για 2 βράδυα βγαίνει το πρόγραμμα η δεν θα προλάβουμε λογω αποστάσεων? Διάβασα οτι ειναι καλυτερη εμπειρια να ταξιδέψουμε με τρενο. Πρέπει να βγάλουμε πολυ νωρίτερα εισητηρια και AC1? Βολεύει καλυτερα να ταξιδεύουμε βράδυ η μέρα? Σκεφτομαστε να βρουμε καποιο ινδικο τουριστικο γραφειο που να μας κανονισει ξενοδοχεια ξεναγησεις κλπ. Αν αναλαβει το ταξιδι το γραφειο θα μας κλεισει αυτο εισητηρια τρενου και αν ναι δινουμε καποια προκαταβολη στο γραφειο για τις κρατησεις? Κάποιο καλό γραφειο έχετε να προτεινετε? Αυτά προς το παρων..

varioAthens

Member
Το πρόγραμμα μου φαίνεται πιεσμένο δεδομένου ότι έχετε 7 διανυκτερεύσεις... εγώ ή θα έβαζα καμιά νύχτα παραπάνω ή θα έβγαζα κάτι...
Ένα δοκιμασμένο πολύ καλό πρακτορείο είναι το Castle And King,North India Tour,Golden Triangle Tour India,India Wildlife Tour,Rajasthan Tour,Wildlife in Kerala,Tour Packages
Για τραίνα δεν ξέρω, με ΙΧ και εσωτερικές πτήσεις κινήθηκα...

amsterdam

Member
Δεν βγαινει με τίποτα,στη θέση σου θα έκανα μία δ/ν Δελχί,πρωινή πτήση για Βαρανάσι και 3 δ/ν και από κει βραδινό τρένο για Αγκρα και κατόπιν βραδινό τρένο για Τζαιπούρ με 2δ/ν.Επιστροφή Δελχί με αεροπλάνο και επιστροφή Ελλάδα.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Δεν βγαινει με τίποτα,στη θέση σου θα έκανα μία δ/ν Δελχί,πρωινή πτήση για Βαρανάσι και 3 δ/ν και από κει βραδινό τρένο για Αγκρα και κατόπιν βραδινό τρένο για Τζαιπούρ με 2δ/ν.Επιστροφή Δελχί με αεροπλάνο και επιστροφή Ελλάδα.
και εγω περιπου αυτο θα προτεινα, η πουσκαρ ειναι μακρια.....και οι μερες πολυ λιγες...μη ξεχνας οι πολεις ειναι τεραστιες και οι αποστασεις μεγαλες

οι πτησεις ειναι πολυ φθηνες

για τρενα δες εδω

http://www.travelstories.gr/%E9%ED%...F2-%E9%ED%E4%E9%E1%F2-%EF%E4%E7%E3%FC%F2.html

και επισης καποια προσφατα θεματα για οργανωση ταξιδιου στη χωρα

http://www.travelstories.gr/%E1%F3%...E9%E1-%E3%E9%E1-%EF%F1%E3%E1%ED%F9%F3%E7.html

http://www.travelstories.gr/%E1%F3%...E9-%ED%E5%F0%E1%EB-%E2%EF%E7%E8%E5%E9%E1.html

dmdoc

Member
Συμφωνώ με τον ολλανδό,αλλά θα έκοβα την 1η δ/ν στο Δελχί.Αντιθέτως θα προτιμούσα να την δωρίσω στην Άγκρα,για να απολαυσω με την ησυχία μου τα αξιοθέατά της.Οπότε,άφιξη Δελχί και καπάκι πτήση για Βαρανάσι.

guess

Member
Κρίμα και θελαμε να πάμε και Pushkar μιας και ειναι η γιορτη καμήλας. Αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα σε Pushkar ή Varanasi τι να διαλέξουμε? Πόσες ώρες αποσταση Jaipur-Pushkar με τρενο ή αυτοκίνητο? Εισητηρια τρένων αναλαμβάνουν να σου βγαλουν τα ινδικα ταξιδιωτικα γραφεια αν αναλαβουν και ξεναγηση κλπ?

varioAthens

Member
Αν και δεν έχω πάει Pushkar, η γνώμη μου είναι να διαλέξετε Βαρανάσι... Είναι η ιερότερη πόλη για τους ινδουϊστές και οι εικόνες είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες... Προσωπικά μεταξύ Άγκρα, Δελχί, Τζαϊπούρ, Τζοντπούρ, Ουνταϊπούρ και Βαρανάσι που επισκέφθηκα, το Βαρανάσι είναι σίγουρα όχι η ομορφότερη αλλά η πιο υποβλητική πόλη από τις υπόλοιπες.
Για τις μέρες που διαθέτεις, μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις την κλασική διαδρομή που ακολουθούν τα γκρουπ, δηλ. Άγκρα-Τζαϊπούρ-Βαρανάσι-Δελχί.

dmdoc

Member
Το Pushkar θα σε βόλευε να το δεις μόνο αν περιοριζόσουν στο Ρατζαστάν(δεν διαθέτει και αεροδρόμιο).Έτσι θα σε βόλευε ο άξονας Δελχί-Άγκρα-Τζαιπούρ-Πουσκάρ-Ουνταιπούρ και επιστροφή Δελχί αεροπορικώς.Αν θέλεις Varanasi θα πρέπει να κόψεις Πουσκάρ Ουνταιπούρ(ανάλογα με το μέσο που θα επιλέξεις να κινηθείς).Βέβαια μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά με νοικιασμένο οδηγό,και να κανονίζεις το πρόγραμμά σου όπως θέλεις.Πληροφορίες μπορεί να σου δώσει η Έρση που το έκανε πρόσφατα.
Διάβασε προσεκτικά τον οδηγό της dim για τα τραίνα,και να ξέρεις ότι μπορεί μια καθυστέρηση(πολύ πιθανή) να σε βγάλει εκτός προγράμματος.

Υ.Γ Jaipur-Pushkar είναι περίπου 150χλμ με άγνωστη διάρκεια οδικώς

guess

Member
Μου έδωσαν προσφορα απο ενα ταξιδιωτικο γραφειο το Castle and King. Προτείνουν 2 διανυκρετευσεις Δελχι, τρενο για Ajmer και απο εκει οδικως στην Pushkar με διανυκτερευση εκει, οδικως για Jaipur και 2 διανυκτερευσεις εκει, οδικως για Agra και 1 διανυκτερευση, την επομενη βραδυνο τρενο απο Agra με αφιξη το πρωι στο Βαρανασι και 1 διανυκτερευση. Επομενη μερα πτηση για Δελχι. Ολο το πακετο 550 ?/ατομο. Ακριβό δεν είναι? Την πτηση Βαρανασι-Δελχι μου την δινει 96 ?. Πως σας φαινεται το προγραμμα? Εγω λεω να κοψω 1 διανυκτερευση απο Δελχι.

varioAthens

Member
Μου έδωσαν προσφορα απο ενα ταξιδιωτικο γραφειο το Castle and King. Προτείνουν 2 διανυκρετευσεις Δελχι, τρενο για Ajmer και απο εκει οδικως στην Pushkar με διανυκτερευση εκει, οδικως για Jaipur και 2 διανυκτερευσεις εκει, οδικως για Agra και 1 διανυκτερευση, την επομενη βραδυνο τρενο απο Agra με αφιξη το πρωι στο Βαρανασι και 1 διανυκτερευση. Επομενη μερα πτηση για Δελχι. Ολο το πακετο 550 /ατομο. Ακριβό δεν είναι? Την πτηση Βαρανασι-Δελχι μου την δινει 96 . Πως σας φαινεται το προγραμμα? Εγω λεω να κοψω 1 διανυκτερευση απο Δελχι.

Castle & King , ε? Είναι πολύ επαγγελματίες!
Εγώ για να κερδίσω χρόνο είχα ζητήσει την πρώτη μέρα με το που φτάσαμε Δελχί να φύγουμε άμεσα για Άγκρα και έβαλα στο τέλος Δελχί... Φτάσαμε Δελχί αργά βράδυ (1 διανυκτέρευση) και όλη την επόμενη μέρα την εκμεταλλευτήκαμε φουλ για αξιοθέατα μέχρι τη 01.00 τη νύχτα που πήγαμε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Ελλάδα.
Η περίοδος που θες να πας είναι high season, ϊσως γι' αυτό ζητάει τόσο...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μιλάμε για 7 διανυκτερεύσεις( + μια όγδοη στο τρένο). Δηλαδή περίπου 70 ευρώ η ημέρα το άτομο. Αν σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται και όλες οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις και αν λάβεις υπόψη σου οτι στο Πουσκαρ γίνεται οτι ακριβώς στην παναγία της Τήνου ανήμερα το δεκαπεντεύγουστο-μιλάμε για την πιο καρα hot περίοδο που θα μπορούσες να βρεθείς- πράγμα που σημαίνει ανεβασμένες τιμές ξενοδοχείων, τότε δε θα το έλεγα κακό το πακέτο. Φυσικά δεν ξέρω την κατηγορία των ξενοδοχείων.
Συμβουλή: Μια ημέρα στο Δελχί, δεν είναι αρκετή για να δεις όλα τα αξιοθέτα έχει πάρα πολλά, αλλά παράλληλα είναι και μεγαλούπολη χωρίς ιδιαίτερο χρώμα. Οπότε πράγματι τη μια ημέρα κοίτα να την ξοδέψεις κάπου αλλού. Επίσης αν τελικά κλείσεις με αυτό το πρακτορείο ζήτα στο Δελχί να μην έχεις Σιχ ξεναγό. Και εγώ και η Vario Athens δεινοπαθήσαμε με αυτόν τον απολύτως απαράδεκτο τύπο. Το μόνο φάουλ αυτού του γραφείου. Όλοι οι υπόλοιποι ξεναγοί που είχαμε ήταν από καλοί μέχρι εξαιρετικοί, αυτός όμως ήταν για πολλές -πολλές μπάτσες. Η μόνη φορά που ξέχεσα αγρίως εργαζόμενο στην ενημέρωση που μου ζητήθηκε. Αν όμως κλείσεις μαζί τους για τη Τζαιπούρ ζήτα ως ξεναγό τον Χάνουμαν. Πολύ καλός ξεναγός και πολύ κατατοπισμένος, ακόμη και σε αυτά τα αστρονομικά όργανα μια χαρά μπορούσε να εξηγήσει τη λειτουργία τους. Ο αύζυγος που είναι των θετικών επιστημών και πολύ ψωνισμένος για τα θέματα αυτά, τον βρήκε σωστό και επαρκεστατο. Στην Άγκρα είχαμε τον Γκοπάλ, πολύ ευγενικός και χαρούμενος.
Στο Πουσκάρ ζήτα το ξενοδοχείο σου να είναι εντός της πόλης. Ενδεχομένως να σου ανεβάσει καπως το μπάτζετ σου, γιατί αυτά που είναι ενός ανθρωπινού επιπέδου και πάνω ανεβάζουν τις τιμές, και επιπλέον έχουν και το εξής θέμα: Επειδή το Πουσκαρ είναι ιερή πόλη, σε μια ακτίνα Χ (δε θυμάμαι πόσα είναι) χιλιομέτρων απαγορεύεται να καταναλώνεται κρέας και αλκόολ. Πραγμα που σημαίνει οτι υπάρχει διατροφικός περιορισμός και για τους τουρίστες. Όμως μένεις μέσα στην πόλη και μπορείς αν ξυπνήσεις πολύ πρωί-αχάραγο δηλαδή- να δεις τον κόσμο να κάνει το μπάνιο του στην ιερή λίμνη. Εμείς το χάσαμε γιατί μέναμε καμιά δέκα χιλιόμετρα μακριά. Μια ημέρα θα μείνεις -κόψε από αλλού.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom