• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βέλγιο Ολλανδία ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ!

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Γi αυτά τα χωριουδάκια που μου έχουν πει, Volendam και Marken, δεν έχει κανείς εμπειρία ε? Μήπως δεν αξίζει να χάσω χρόνο? Άρα Χάγη και Ρόττερνταμ να μην μπω στο κόπο να επισκεφτώ? Να προτιμήσω να βάλω στο πρόγραμμα Ουτρέχτη?

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και εγω για Μπρυζ θα σου έλεγα και Αμβερσα.Φοβερα μερη αν και ειναι ακριβη.Ηταν η πρωτευουσα και κεντρο καποτε ολοκληρου το Ολλανδοφωνου κοσμου. Στην αμβερσα αν εισαι κοπελα η θα εχετε κοπελες θα θαυμασετε τα διαμαντια μιας και οι Εβραιοι της πολης εχουν το εμποριο σε αυτο το κομματι μιας και η πολη αποτελει παγκοσμιο κεντρο εμποριας διαμαντιων. Επισης θα δειτε τα φοβερα ρουχα απο το brand Maison Martin Margiala.

Αν ψαξεις στα ταξιδια που ηδη εχουν κανει αλλοι θα δεις πολλες πληροφοριες και για τις 2 χωρες. Για τις Βρυξελλες δεν μπορω να ειμαι αμεροληπτος επειδη εμενα 5 χρονια και παω ακομα επειδη μενουν ο δικοι μου. Τις εχω μπουχτισει που λενε. Να πας στο μουσειο με τα κομικς αν σου αρεσουν αυτα το Centre Belge de la Bande Dessinee.
Ελπίζω να μην γινεις τοσο τουρισιτκος και αγορασεις αγαλματακι του Μανεκεν Πις (το αγορακι που κατουραει και ειναι το σημα της πολης).
Για να καταλαβεις αυτοι οι Βελγοι (αυτο το τεχνητο εθνος) λενε πως το αγορακι αυτο με αυτον τον τροπο ειχε καταφερει να σβησει μια φωτια οταν οι Γαλλοι εριχναν κανονιες στην πολή. Να θυμασαι πω στο βορειο Βελγιο μιλανε Φλαμανδικα(Ολλανδικα δηλαδη) αλλα μην αγχωνεσαι μιλανε ολοι αγγλικα.

Αν σου αρεσει παλι η ζωγραφικη τοτε αξιζει επισκεψη και στο μουσειο αρχαιοτητων και στο μουσειο συγχρονης τεχνης με εργα Μπριγκελ, ρουμπενς, Μπος, Πικασο, Ματις, Νταλι, Κιρικο και άλλους πολλούς.

Αν ειστε πιο kinky παρεα σιγουρα θα ξερετε τα swing clubs στις Βρυξελλες. αν τα ξερετε δεν χρειαζεται να πω τι ειναι αν οχι μαλλον δεν θα θελατε να ξερετε τι ειναι.

Αν σας αρεσουν οι αντικες και ειστε εκει σαββατοκυριακο να πατε στην πλατεια Γκράντ Σαμπλόν. Άσε που εχει και τελεια σπιτια για χαζεμα εκει. Αλλο ωραιο μουσειο εκει ειναι ο μουσειο αυτοκινητων. Βολτα φυσικα στη μεγαλη κεντρικη πλατεια, στα ευρωπαικα κτιρια κτλ που αναφερονται στα ταξιδια που εχουν κανει αλλοι. Για σοκολατρες παρτε απο το μαγαζι Wittamer στην πλατεια Grand Sablon. Μεχρι και μουσειο μπυρας υπαρχει. να φατε σπεκιλοος τα μικρα μπισκοτα με το με τζιντζερ (ειναι κατι διαφορετικο)και φυσικα μυδια καραβιδες και ρεγκες εχει παντου. Αυτα μου ρθανε πρωτα στο μυαλο μου.

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Γi αυτά τα χωριουδάκια που μου έχουν πει, Volendam και Marken, δεν έχει κανείς εμπειρία ε? Μήπως δεν αξίζει να χάσω χρόνο? Άρα Χάγη και Ρόττερνταμ να μην μπω στο κόπο να επισκεφτώ? Να προτιμήσω να βάλω στο πρόγραμμα Ουτρέχτη?
εισαι τωρα για να τρεχεις στα χωρια;
Στο volendam εχει μονο ενα ωραιο μικρο λιμανακι με ωραια κτιρια παραδοαισκης αρχιτεκτονικης και λιγο κοσμο που κυκλοφορει με παραδοσιακα ρουχα. Για αυτο παει ο κοσμος εκει. Πανε επσης για το τοπικο μουσειο για να ντυθουν οι τουριστες με τοπικεσ εκνδυμασιες και να βγαλουν ενδυμασιες...και ναι να μην πατε στη Χαγη...δεν υπαρχει λογος. Εκτος αν θελετε να δειτε τα δικαστηρια που εχει και την Βασιλισσα της Ολλανδιας (εκει μενει)

Vito

Member
Και εγω για Μπρυζ θα σου έλεγα και Αμβερσα.Φοβερα μερη αν και ειναι ακριβη.Ηταν η πρωτευουσα και κεντρο καποτε ολοκληρου το Ολλανδοφωνου κοσμου. Στην αμβερσα αν εισαι κοπελα η θα εχετε κοπελες θα θαυμασετε τα διαμαντια μιας και οι Εβραιοι της πολης εχουν το εμποριο σε αυτο το κομματι μιας και η πολη αποτελει παγκοσμιο κεντρο εμποριας διαμαντιων. Επισης θα δειτε τα φοβερα ρουχα απο το brand Maison Martin Margiala.

Αν ψαξεις στα ταξιδια που ηδη εχουν κανει αλλοι θα δεις πολλες πληροφοριες και για τις 2 χωρες. Για τις Βρυξελλες δεν μπορω να ειμαι αμεροληπτος επειδη εμενα 5 χρονια και παω ακομα επειδη μενουν ο δικοι μου. Τις εχω μπουχτισει που λενε. Να πας στο μουσειο με τα κομικς αν σου αρεσουν αυτα το Centre Belge de la Bande Dessinee.
Ελπίζω να μην γινεις τοσο τουρισιτκος και αγορασεις αγαλματακι του Μανεκεν Πις (το αγορακι που κατουραει και ειναι το σημα της πολης).
Για να καταλαβεις αυτοι οι Βελγοι (αυτο το τεχνητο εθνος) λενε πως το αγορακι αυτο με αυτον τον τροπο ειχε καταφερει να σβησει μια φωτια οταν οι Γαλλοι εριχναν κανονιες στην πολή. Να θυμασαι πω στο βορειο Βελγιο μιλανε Φλαμανδικα(Ολλανδικα δηλαδη) αλλα μην αγχωνεσαι μιλανε ολοι αγγλικα.

Αν σου αρεσει παλι η ζωγραφικη τοτε αξιζει επισκεψη και στο μουσειο αρχαιοτητων και στο μουσειο συγχρονης τεχνης με εργα Μπριγκελ, ρουμπενς, Μπος, Πικασο, Ματις, Νταλι, Κιρικο και άλλους πολλούς.

Αν ειστε πιο kinky παρεα σιγουρα θα ξερετε τα swing clubs στις Βρυξελλες. αν τα ξερετε δεν χρειαζεται να πω τι ειναι αν οχι μαλλον δεν θα θελατε να ξερετε τι ειναι.

Αν σας αρεσουν οι αντικες και ειστε εκει σαββατοκυριακο να πατε στην πλατεια Γκράντ Σαμπλόν. Άσε που εχει και τελεια σπιτια για χαζεμα εκει. Αλλο ωραιο μουσειο εκει ειναι ο μουσειο αυτοκινητων. Βολτα φυσικα στη μεγαλη κεντρικη πλατεια, στα ευρωπαικα κτιρια κτλ που αναφερονται στα ταξιδια που εχουν κανει αλλοι. Για σοκολατρες παρτε απο το μαγαζι Wittamer στην πλατεια Grand Sablon. Μεχρι και μουσειο μπυρας υπαρχει. να φατε σπεκιλοος τα μικρα μπισκοτα με το με τζιντζερ (ειναι κατι διαφορετικο)και φυσικα μυδια καραβιδες και ρεγκες εχει παντου. Αυτα μου ρθανε πρωτα στο μυαλο μου.
Για βρυξελλες να προσθέσω και το μουσείο μουσικών οργάνων..είναι ένα καλοστημένο μουσείο από τα μεγαλύτερα στο είδος του στον κοσμο, με μουσικά οργανα από την αρχαιότητα εώς τώρα από όλο τον κόσμο (από ελλάδα είχε λύρα από Καρπαθο και τσαμπούνα απο Β.Ελλάδα και δεν θυμάμαι τι άλλο..)..Τα πιο πολλά όργανα μπορείς να τα ακούσεις με ακουστικά..Και το κτήριο του Μουσείου πολύ ωραίο!

Αλλη Βέλγική πόλη πολύ χαριτωμένη και μικρούλα είναι το Leuven με το πασίγνωστο κτήριο του Δημαρχείου και τα μπαράκια γεμάτα με φοιτητές..

Επίσης, η Γανδη είναι πολύ ζωντανή πόλη..Καμία σχέση με Βρυξέλλες..

Οσο για Ολλανδία, η ουτρέχτη είναι πολύ ωραία πόλη. Δεν έχει την κίνηση και τον πανικό του Αμστερνταμ..

Το Ροτερνταμ είναι κάτι τελειώς διαφορετικό..Μην περιμένεις να δεις χαρακτηριστική Ολλανδική πόλη..είναι μοντέρνα με φουτουριστικά κτήρια..αξίζει μια επίσκεψη!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για Brussels, κάνε και καμιά βόλτα στην πόλη για να ανακαλύψεις τα Art Nouveau κτήρια του Horta, αξίζει τον κόπο....

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
paralogisti θελω αμεσα πληροφοριες για τα swing clubs στις Βρυξελλες!!!
Ειμαι μεγαλη φαν του swing θα βρεθω Βρυξελλες σε λιγο καιρο και θελω details details details!!!:lol:

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
paralogisti θελω αμεσα πληροφοριες για τα swing clubs στις Βρυξελλες!!!
Ειμαι μεγαλη φαν του swing θα βρεθω Βρυξελλες σε λιγο καιρο και θελω details details details!!!:lol:
εεεεε δεν ειναι μερος που πας και χορευεις swing χορους!!!:):):)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
axxxaaaa σοβαρα μιλας??? Ετσι οπως το ειπες!!!! Πες μας καλε τι ειναι ??:shock::shock::shock:

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
axxxaaaa σοβαρα μιλας??? Ετσι οπως το ειπες!!!! Πες μας καλε τι ειναι ??:shock::shock::shock:
πάντως αν μενεις αθηνα υπαρχει μαγαζι στα εξαρχεια που κανει τετοιεσ βραδιες και πριν αρχισει να γινεται νταβαντουρι κανουν και μαθηματα. Οσο αναφορα το αλλο για το τι ειναι...εεεε μωρε ντρεπομαι να πω...μπορει να φαει πορτα και το σχολιο απο admin ;)

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ήταν πολύ χρήσιμες. Όποιος άλλος έχει να μου προτείνει κάτι άλλο, ευπρόσδεκτο!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom