Triplover
Member
Συμφωνώ. Λάθος ετυμολογικό. Μάλλον έχω το σύνδρομο του Έλληνα δημοσιογράφου να χαρακτηρίζω τους πάντες πρόσφυγες.οι Καρπάθιοι προφανώς στην Αμερική ήταν -και είναι ακόμα ως ένα βαθμό-μετανάστες και όχι βέβαια πρόσφυγες όπως γράφεις. Υπάρχει εννοιολογική διαφορά όπως και να το κάνουμε. Όπως βέβαια οικονομικοί μετανάστες έγιναν σχεδόν οι μισοί Έλληνες τις δεκαετίες του 50 και του 60.
Και να ήταν μόνο εκεί. Στη ταβέρνα η διπλανή παρέα που δεν πήρε δα και τίποτα το ιδιαίτερο έδωσε 25€ το άτομο.Και μερικές σκέψεις μου γενικά από την Κάρπαθο σε σχέση με όσα γράφεις:
- Ειλικρινά στενοχωρέθηκα που διαπίστωσα τόση αισχροκέρδεια στην Όλυμπο. Στην Όλυμπο βρέθηκα το 2009 και έφαγα μάλιστα και πολύ ωραία. Εντάξει δεν την θυμάμαι και φθηνή, αλλά πλέον αυτό που περιγράφεις για το ταβερνάκι στην Όλυμπο είναι ο ορισμός της αισχροκέρδειας. Κρίμα, κρίμα....
Πάω φίλος μου να αγοράσει από μίνι μάρκετ στα Πηγάδια ένα μπουκάλι νερό μεγάλο και μία μπύρα απλή. Και του ζητάει για το νερό 1,80 και 2,50 για τη μπύρα. Του λέει "κάτσε ρε αδερφέ. Δεν είμαι κανάς εκατομμυριούχος τουρίστας". Και του απαντάει: "Αυτές τις τιμές πουλάω. Πήγαινε σε άλλον, αν βρεις κανέναν". Φραπέ στο Διαφάνι, βασικά νερό ήταν - δεν πινόταν καν, 3 ή 3,5 €. Τρία ευρώ φραπέ ούτε στη Θεσσαλονίκη δεν έχω πληρώσει.
Εδώ μιλάμε για Βούλγαρους (αλήθεια τι τουρισμό από τη Βουλγαρία έχει η Κάρπαθος που με το ζόρι μιλούσαν αγγλικά. Πήγα σε μαγαζί στη Θεσνίκη, ιρλανδέζικο pub, και λέει το προσωπικό δεν μιλάει ελληνικά. Εννοείτε δεν ξαναπατάω.- Αυτό το πράγμα με το αλλοδαπό προσωπικό που εργάζονται ως σερβιτόροι και δεν μιλούν γρι ελληνικά, ειλικρινά με ξενίζει. Το είχα συναντήσει τότε που είχα πάει στην Κάρπαθο και σε εστιατόριο στην Αμμοοπή και σε μπαράκι στα Πηγάδια. Επίσης πέρα από την Κάρπαθο, το έχω συναντήσει και στη Ρόδο και στην Κω. Θεωρώ απαράδεκτο στην πατρίδα μου να χρειάζεται να μιλάω αγγλικά για να δώσω μια παραγγελία. Να επισημάνω μάλιστα ότι αυτό το φαινόμενο το έχω συναντήσει σε αυτά τα τρία νησιά της Δωδεκανήσου μόνο. Δεν το έχω συναντήσει σε άλλους τουριστικότερους προορισμούς όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος ή η Κέρκυρα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν οι τοπικοί επιχειρηματίες