Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Πριν τρεις εβδομάδες ήμουν στο μουσείο Sa' adabad στην Τεχεράνη. Πήαμε να δούμε κάποια από τα παλάτια του Σάχη, αλλά σε ένα κτίριο στον ευρύτερο χώρο υπήρχε μια έξτρα φωτογραφική έκθεση. Το θέμα ήταν τα αδέρφια Omidvar, δύο Ιρανοί που επί δεκα χρόνια ταξίδεψαν με μοτοσικλέτα και φορτηγάκι τον κόσμο. Σιγά το θέμα θα μου πεις, τόσος και τόσος κόσμος το κάνει, ένας από τους καλύτερούς μου φίλους συμπληρώνει 15 χρόνια συνεχούς ταξιδιού το 2009. Ναι, αλλά η διαφορά είναι ότι τα παλικάρια αυτά το έκαναν εν έτει 1954, πράγμα που δεν το κάνει σαφώς δυσκολότερο, αλλά κοιτώντας τις φωτογραφίες τους συνειδητοποιείς ότι άλλο κόσμο είδαν αυτοί τότε κι άλλο βλέπει σήμερα ο οποιοσδήποτε ταξιδέψεϊ: τα φωτογραφικά τους ντοκουμέντα ήταν απίθανα και μου άρεσε πολύ και η οπτική γωνία ανθρώπων που έρχονταν από άλλη κουλτούρα από αυτή που είναι οι περισσότεροι φωτογράφοι (τη δυτική δηλαδή).
Φτιάχνοντας σήμερα το σάκο μου, βρήκα ότι είχα σημειώσει και το site τους. Όποιος έχει ώρα για σκότωμα, ας ρίξει μια ματιά, έχει και section στα (μέτρια αλλά κατανοητά) Αγγλικά: omidvar-brothers.com
Φτιάχνοντας σήμερα το σάκο μου, βρήκα ότι είχα σημειώσει και το site τους. Όποιος έχει ώρα για σκότωμα, ας ρίξει μια ματιά, έχει και section στα (μέτρια αλλά κατανοητά) Αγγλικά: omidvar-brothers.com