• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυστραλία: Επικίνδυνος προορισμός η Ελλάδα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μακάρι στη Κρήτη να είναι αυτή η κατάσταση και το πιστεύω αφού το λες εσύ. Στη Μακεδονία αυτή την εποχή οι δρόμοι εκτός από σκουπίδια και ξερόχορτα είναι γεμάτοι από σκοτωμένα σκυλιά, γάτες,
Με φρικάρεις με αυτα που λές!!
εδω ειναι και θέμα δήμου..ίσως επειδή το νησί ειναι τουριστικο να υπάρχει μέριμνα για την καθαριότητα και τα σκουπίδια.
τα πτώματα ζώων ειναι κάτι που δεν παλεύεται σαν θέα..πονάει πολύ!!
έχω σταματήσει να μαζέψω σκοτωμένο ζώο,οχι για το τι θα πουν οι ξένοι αλλα επειδή το πόνεσα και το σεβάστηκα..
τι να πω! ας διορθώσομε πράγματα μόνοι μας για μας που ζούμε σ αυτον τον τόπο!!η γνώμη και τα συμπεράσματα αυτών που έρχονται για λίγο έπονται...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
βρε Ερση μου γιατί φταίνε πάντα οι δρόμοι????
αδυνατείς να πιστέψεις οτι μπορεί και να φταίμε εμείς πολλές φορές??
τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν ή απο υπερβολική ταχύτητα ή απο μεθυσμένους..δηλαδή εσένα και μένα γιατί δεν μας μαζεύουν με σεντόνια??
γυρίσατε όλη την ελλάδα και κάνατε τόσα χιλιόμετρα κιόλας αυθημερόν στο νησί εδω...γιατί δεν σας μαζεψαν με τον Αφέντη σε λουλουδιστά πανωσέντονα??
Μα γιατί εισαστε προσεκτικοι και δεν τα κοπανούσατε..
αντε τώρα σιγα μη κανουν και σπατουλαριστούς τους δρόμους για να μην ενοχληθούν τα χρυσά μου...
Περιμένω το επόμενο ανακοινωθέν που θα ειναι το εξής.
Αθλιες οι παραλίες και επικύνδινες ..
φέρνουν μέρα παρα μέρα πνιγμένους ξένους ..ρωτώντας μαθαίνομε..μπήκαν μετά απο 15 μπύρες...ε τι θέλουν δηλαδή???
για όλα τους φταίει η χώρα??
Παρακαλειται ο Μητσοτάκης να μπαζώσει τις θάλασσες και να αφήσει 10 πόντους νερό για τους ανεγκέφαλους!!
Φυσικά και δεν φταίνε πάντα οι δρόμοι: Αλλά φταίνε και οι δρόμοι οταν δεν υπάρχει διαχωριστικό και ο ερχόμενος από το αντίθετο ρεύμα έρχεται κατά πάνω σου χωρίς τίποτε να τον εμποδίσει. Ή επίσης αν τον έχει στείλει κατευθείαν στην αγκαλιά σου η ανάποδη κλίση του δρόμου. Και αυτοί οι δρόμοι θεωρούνται και Εθνικοί Οδοί. Στις μετωπικές φταίει αυτός που έπεσε πάνω σου, αλλά τι να το κάνεις όταν έχεις γίνει χαλκομανία στην άσφαλτο; Και έχει καμία σημασία αν θα σκοτωθείς από τον άχρηστο ελληνικο δρόμο ή αν θα σκοτωθείς λόγω έλληνα καγκουρα που το μόνο που τον νοιάζει οταν πιάνει το τιμόνι είναι να αποδείξει οτι τον έχει μακρύτερο ή αν θα σκοτωθείς απο συνδυασμό και των δύο;
Εμένα μέχρι στιγμής δε με έχουν μαζέψει με τα σεντόνια λουλουδιαστά η μονόχρωμα, αλλά μαζεύουν καμια 1.600 νεκρους κάθε χρόνο, χώρια οι τραυματίες, χώρια εκείνοι που δε θα ξαναπερπατήσουν ποτε κλπ. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι και οι 1600 ηταν ντίρλα, δαίμονες της ασφάλτου και "όσα πάν και όσα έρθουν" τύποι. Τουλάχιστον κάποιοι γνωστοί μου που έφυγαν ετσι δεν ήταν καθόλου τέτοιοι τύποι. Και ένα τραγικό δυστύχημα που έχω κατά νου, πολύ κοντινών μου προσώπων το οποίο άφησε και δύο νεκρούς, οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε κακή συντήρηση της Εθνικής Οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης.
Και σίγουρα οι ελληνες οδηγοί δεν έχουν την καλύτερη κυκλοφοριακή αγωγή και πολύ καλά κάνουν και το επισημαίνουν τα διάφορα ΥΠΕΞ. Αντε παμε λοιπον με υπερηχητικη ταχύτητα, αφου πιουμε ολο το βαρελι, να εντυπωσιασουμε το γκομενάκι και να γκαζώσουμε και οποιον παρει ο Χαρος. Άλλωστε τουρίστες πολλούς έχουμε ισαμε δωδεκα -δεκατρια εκατομύρια: αν σκοτωθουν η σακατευτουν και δυο τρεις εκατονταδες απο δαυτους, δεν βαριέσαι πάλι πολλοί μας έμειναν.
Και ίσως ακόμη δεν έχω βρεθεί κάτω απο το σεντονι, γιατί αποφεύγω ως διάολος το λιβάνι να περάσω ξανά το Πάτρα -Κόρινθος και στην Κρήτη θα ξαναέρθω αφού φύγει η τουριστική λαίλαπα του καλοκαιριού. Και ίσως και ο άγγελός μου δεν έχει χαζέψει εντελώς -ακόμη.
Δε θεωρώ επουδενί οτι το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι επαρκές να καλύψει με ασφάλεια την αυξημένη κίνηση τόσων τουριστών κατά τους θερινούς μήνες τουλάχιστον, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες τροχαίου να αυξάνονται: Υποθέτω οτι θα το ξέρεις και από πρώτο χέρι. Τον Οκτώβριο ήταν τα πράγματα σχετικά εντάξει με την βασική προϋπόθεση οτι ο απέναντι ερχόμενος δε θα είχε καπνίσει μπάφους, δε θα είχε πιει μια θάλασσα ποτά, δε θα τσακωνόταν με την γυναίκα του ή δε θα είχε αυτοκτονικές τάσεις, γιατί τότε το ανύπαρκτο διαχωριστικό στην Εθνική οδό που ενώνει τα Χανιά με το Ηράκλειο δε θα μας προστάτευε. Αυτός ο δρόμος με ανησυχούσε πολύ. Οι άλλοι δρόμοι που ανέφερες που περνούν πάνω από τις οροσειρές ήταν σαφώς πολύ πιο ασφαλείς και δεν τους θεώρησα ποτέ προβληματικούς. Πάντως θυμάμαι οτι δυο μερες πριν φθάσω είχε γίνει ακόμη ένα φρικτό αυτοκινητιστικό όπου ξεκληρίστηκε μια ολοκληρη οικογένεια ρωσίδων: η γιαγιά, η μαμά και τα δύο παιδιά. Ο soudianos ήταν ακόμη συγκλονισμένος, όταν μας μιλούσε και μας συνιστούσε να επιδεικνύουμε μέγιστη δυνατή προσοχή. 5 νεκροί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Το να έχεις ασφαλείς δρόμους ως χώρα είναι απόλυτη υποχρέωση, χωρίς άλλο τι. Είτε υπάρχουν τουρίστες είτε όχι. Αλλά αν εγώ το ζητώ για τον εαυτό μου, για το παιδί μου, για τον άντρα μου για την οικογένεια μου, γιατί να μην το θέσει ως θέμα και η Αυστραλία; Γιατί φυσικά και είναι κακό που πίνουν, κακό είναι που τρέχουν, αλλά εμένα, εσένα, τον τουρίστα, τον φουφουτο ποιό διαχωριστικό θα προφυλάξει από όλους αυτούς τους βαρεμένους, έλληνες ή ξένους; Το ανύπαρκτο; Το "σιγα μη κανουν και σπατουλαριστούς τους δρόμους για να μην ενοχληθούν τα χρυσά μου..." απλώς συσκοτίζει το πρόβλημα και δεν βοηθά σε καμιά αντιμετώπιση το όποιου οδικού προβλήματος. Ας μην σπατουλάρουμε λοιπόν τα Τεμπη, τον Μαλλιακό Κόλπο, την Πατρών -Κορίνθου, την Ηρακλείου Χανιών,και όλους αυτούς: Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στην Ελλάδα « α-πολιτικός
Και οι δέκα δρόμοι είναι Εθνικοί Οδοί -τρομάρα μας! Και μετά μας φταίει το ΥΠΕΞ της Αυστραλίας που προειδοποιεί τους πολίτες του.
Και για τις θάλασσες τι σε έπιασε; Δεν είπε τίποτε το ΥΠΕΞ της Αυστραλίας. Άμα πει τίποτε από αυτά που αναφέρεις, τότε και εγώ μαζί σου. Αλλά στο μεταξύ δε μπορώ να κρίνω την οδηγία του, βάσει αυτών που δεν έχει ακόμη πει.
Το ΥΠΕΞ ανέφερε ως πρόβληματα:
1. την εγκληματικότητα
2. τους παρατολμους οδηγούς
3. τους κακοφτιαγμένους δρόμους
4. ελλιπή και ακριβή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
5. απεργίες που αφορουν τις δημοσιες συγκοινωνίες που μπορεί να χαλάσουν ταξιδιωτικά σχέδια.
6. τις διαδηλώσεις που μπορεί να εξελιχθούν βίαια.
Από όλα αυτά το "ακριβή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη" μου φαίνεται αόριστο, αλλά και πάλι δεν ξέρω πόσο πουλιέται ένα φάρμακο στην Αυστραλία και πόσο το ίδιο φάρμακο στην Ελλάδα. Ούτε επίσης πόσο μπορεί να φέσωσε κάποιον αυστραλό ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο που πήγε εκεί επειδή είδε και αποείδε να περιμένει να διορθωθεί ο τομογράφος ή πότε θα έρθει ο γιατρός ο οποίος έχει να πληρωθεί κοντά δύο χρόνια τις εφημερίες του και παραλληλα του χώνουν επιπλέον άπειρες απλήρωτες εφημερίες την εβδομάδα και έχει ρέψει ο άνθρωπος στα πόδια του.
Ολα τα υπόλοιπα θέματα τα θέτω άλλωστε και εγώ η ίδια στους ξένους φίλους μου και τους προτρέπω να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Το ίδιο λοιπόν κάνει και το αυστραλιανό ΥΠΕΞ. Τίποτε πάρα πάνω.
ΥΓ Όσον αφορά τις απεργίες, καλά κάνει και το επισημαίνει προς τους πολίτες τους το αυστραλιανό ΥΠΕΞ, ωστε να υπολογίσουν τις πιθανές επιπτώσεις, αλλά αυτό είναι το μόνο σημείο από ολη την οδηγία του Υπουργείου για την οποία θεωρώ οτι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι. Η απεργία είναι δικαίωμα εργατικό και δεν μπορεί να περισταλλεί για τουριστικούς λόγους. Μακάρι να διορθωθούν όλα τα υπόλοιπα και ας μας μείνουν ως πρόβλημα οι απεργείες. Δεν πιστεύω οτι στη Γαλλία η οποία είναι ακόμη μια χώρα που συχνά πυκνά γίνονται απεργίες τίθεται το πρόβλημα τόσο έντονα απο το αυστραλιανό ΥΠΕΞ, προφανώς γιατί τα άλλα θέματά τα έχουν ήδη λύσει.
Και πολύ σωστά αναφέρεις οτι αυτά τα θέματα θα έπρεπε να τα έχουμε λύσει πρωτα από όλα για εμάς τους ίδιους. Αλλά αφού δεν το κάναμε τα τριαντα χρόνια της ευμάρειας για τους εαυτούς μας πρωτίστως, γιατί συγχιζόμαστε όταν μας την λένε τα ξένα ΥΠΕΞ, προστατεύοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τους πολίτες τους, μια και δεν μπορούμε όπως έχει ήδη πλειστάκις αποδειχθεί, να προστατεύσουμε στην χώρα μας σε πολλά θέματα, ούτε τους εαυτούς μας, ουτε τους ξένους;

ΥΓ Ξέρει κανείς αν θα έχουν απεργία οι ελεγκτες εναέριας κυκλοφορίας την Τρίτη και την Τετάρτη; Θέλει την Τετάρτη να πετάξει η κόρη μου για το εξωτερικό... Μήπως να τηλεφωνήσω στο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας; :haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
:(:( και απόψε ξενυχτίσαμε!
ο τύπος απο το μεθύσι του δεν έβλεπε το αυτοκίνητο και πέρασε απέναντι..
έμπλεξε άσχημα ο οδηγός που τον χτύπησε..
καλο μου ΥΠΕΞ μη λές για τους κακούς δρόμους μονο --φωναζε με κεφαλαία να φοράνε κρανος, ζώνη και να μην ξετυφλιάζονται!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα καλά τώρα.Ακόμα κι όταν οι διαδηλώσεις καταλήγουν βίαια,ποιόν ακριβώς τουρίστα επηρεάζει;

Στην τελευταία απεργία μέσα στο χαμό των δακρυγόνων και του ξύλου πέρασαν δίπλα μου δύο τουρίστες με τις βαλίτσες τους,χαιρετηθήκαμε,τους καλωσορίσαμε στην Ελλάδα και τους ενημερώσαμε αν πέσουν σε καμιά περίεργη κατάσταση να τρέξουν προς τους διαδηλωτές και ποτέ προς την αστυνομία.

Πιστεύετε ότι τυχαία πέρασαν από 'κει ή είχαν αντίληψη του τι γινόταν και απλώς συνέχισαν;

Φαντάζομαι όταν βλέπεις χημικά να σφυράνε δίπλα σου μάλλον το δεύτερο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ξέρω εγώ; Μπορεί το ΥΠΕΞ να θέλει να προειδοποιήσει κάποιον ίσως που πάσχει από αναπνευστικό άσθμα και ζορίζεται με τα χημικά και τα δακρυγόνα.
Άλλοι τουρίστες πάλι μπορεί και να γουστάρουν κι όλας και να θέλουν να δουν από κοντά τα τεκταινόμενα, χωρίς να πολυ νοιαζονται αν φανε κατά λάθος καμιά ξοφαλτση.
Η αλήθεια είναι οτι μέχρις στιγμής κανείς τουρίστας δεν έχει πάθει κάτι επειδή βρέθηκε μέσα σε διαδηλώσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τον περασμένο Νοέμβριο πάντως μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια νοσηλεύτηκε με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα μετά από φιλειρηνική "επέμβαση" με γκλοπ στο κεφάλι της από προστάτες του πολίτη.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν ήταν τουρίστρια αλλά ακτιβίστρια,παρόλα αυτά παραμένει τραυματισμός ξένης υπηκόου από ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

http://www.occupiedlondon.org/blog/...jured-in-the-head-by-delta-motorcycle-police/

Διεθνής Σάλος κατά της Αστυνομικής Κτηνωδίας στην Ελλάδα (Chomsky et.al. sign petition against Police Violence in Greece) « Anti-IMF Collab. Blog

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076169

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Άρα καλά κάνουν και προειδοποιούν τα διάφορα ΥΠΕΞ οτι εδώ οι πολιτσμάνοι έχουν "βαρύ χέρι". (όχι οτι αυτό είναι μόνο ελληνική πατέντα....)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom