• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυστραλία: Επικίνδυνος προορισμός η Ελλάδα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα, παράτoλμoυς oδηγoύς, κακoφτιαγμέvoυς δρόμoυς, ελλιπή περίθαλψη και συχνά επεισόδια απο πορείες, περιγράφει το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας τη χώρα μας

"Να είναι προσεκτικοί όσοι Αυστραλοί επισκέπτονται την Ελλάδα", συστήνει το Αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική του σύσταση.
Η προσοχή έγκειται στις "συχνές διαδηλώσεις" που σημειώνονται στην Ελλάδα "και μερικές φορές γίνονται βίαιες" αλλά και στις "πυκνές απεργίες που αφορούν και τις δημόσιες συγκοινωνίες και που μπορούν να χαλάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια".
Η Αυστραλία εκδίδει ταξιδιωτικές συστάσεις για όλες τις χώρες και τις ανανεώνει κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο.
Η oδηγία υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είvαι μία χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα, ενώ κάνει λόγο για παράτoλμoυς oδηγoύς, κακoφτιαγμέvoυς δρόμoυς, ακριβή και με ελλιπή ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη.
Αυστραλία: Επικίνδυνος προορισμός η Ελλάδα - NEWS247

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Αφου ειναι επικινδυνη χωρα η Ελλαδα να πανε Γερμανια να δοκιμασουν και τα υπεροχα αγγουρακια που κυκλοφορουν αυτην την εποχη.

Καμμια 40αρια ατομα εχουν αποδημηση εις κυριον:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πρώτον απ' οτι φαίνεται την επιδημία στη Γερμανία δεν την έχουν προκαλέσει τα αγγουράκια.
Και δεύτερον δεν μπορώ να τους δώσω και εντελώς άδικο: Αυστραλός ήταν εκείνος ο 19χρονος που τον δολοφόνησαν απάζοντάς τον στο ξύλο οι μπράβοι της Μυκόνου. (οχι στην Αθήνα -όχι στην Ομόνοια ή στην πλατεία Βάθης, αλλά στο γαλάζιο κυκλαδονήσι). Και η Μύκονος είναι και η ναυαρχίδα του τουρισμού μας και παράλληλα είναι έρμαιο του υποκόσμου.
Αν δε συμμαζέψουμε αυτούς ολους τους αλήτες, θα τα ακούμε όλο και περισσότερο. Αυτοί οι τύποι είναι πολύ χειρότερη επιδημία από χολέρα, ελονοσία και βουβωνική πανώλη μαζί! Και οι επιδημίες κάνουν τον κύκλο τους και φεύγουν. Αυτοί οι τύποι είναι ενδημικό φαινόμενο!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
οι Αυστραλοι καθε χρονο βγαζουν και απο ενα τετοιο αρθρο για την Ελλαδα .. αν πατε στα θεματα του φορουμ περιπου τετοια εποχη περυσι το καλοκαιρι ειχε ανεβει ενα αντιστοιχο .. στο χερι μας ειναι να τους αλλαξουμε γνωμη .. και αποτι φαινεται οι Αυστραλοι δεν τα πολυδιαβαζουν αυτα για την Ελλαδα .. σημερα ξεβαρεθηκα να δινω διαπιστευσεις σε ΑμερικοΑυστραλοΝεοζηλανδους στον εθελοντισμο ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Λέει λοιπόν..
Η oδηγία υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα είvαι μία χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα, ενώ κάνει λόγο για παράτoλμoυς oδηγoύς, κακoφτιαγμέvoυς δρόμoυς, ακριβή και με ελλιπή ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη

παράτολμοι οδηγοί..
φαίνεται δεν εχουν ταξιδέψει αλλού..έχω δεί κατάματα τον χάρο σε πολλές χώρες.
κακοφτιαγμένους δρόμους..
το ίδιο ισχύει και εδώ. αναλόγως κάτι γίνεται προσπάθεια υπάρχει και μάλιστα οι περισσότεροι επαρχιακοί δρόμοι ειναι ασφαλτος.τώρα αν η χώρα ειναι ορεινή και έχει στροφές και γκρεμούς,ας κόψουν τα βουνά να τα κάνουν ωτοστρατες..
ακριβή και ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!!
Ας το διάολο!! ναι οντως κλινικές αυτές που πανε οι φραγκάτοι μπορει να μην έχομε,αλλα μέχρι και ιατρεία μεταναστών υπάρχουν παντού..
ολα τα νοσοκομεία της χώρας χειρουργούν - νοσηλεύουν-ανταποκρίνονται πλήρως σε όλους που έχουν ατυχήματα ή διαφορα άλλα επείγοντα περιστατικά..
έ οχι και ακριβή!! ναι για εμάς αλλα για αυτους ειναι τσάμπα!
σε κάθε γωνιά υπάρχει φαρμακείο πιο πολλα και απο τα περίπτερα...
Τώρα άν οι αξιοτιμοι τουρίστες έρχονται,νοικιάζουν κατα κόρον αυτοκίνητα,πηγαίνουν στη μέση του δρόμου πανικοβλημένοι με 20 χιλιόμετρα την ώρα,άν γκρεμοτσακίζονται στα βουνά ειδικά της κρήτης γιατί παίρνουν μοτοσυκλέτες και στις στροφές αντί να φρενάρουν γκαζώνουν, δεν τους φταίει κανένας!!
Και το τελευταίο και καλυτερο,πίνουν και μεθούν γιατί ειναι σε διακοπές,νιώθουν τον ήλιο να καίει τα κορμιά τους,ανεβαίνει η λίμπιντο γιατι την έχουν χάσει,ξαναπίνουν απο ευτυχία,στο τέλος προκαλούν κιόλας,ενοχλούν,ξερνούν και ολο το υγιειονομικό σύστημα ξενυχτά για να σώσει τα ξεράδια τους!!
Αντε μην τα πάρω στο κρανίο που τους φταίει και η ελλαδίτσα μας..
να φύγουν και να πανε αλλού!!
Τι να γίνει ρε φτωχεια χώρα ειναι και την έχουν ξεκάνει οι μαμάκες που την κυβερνούν τόσα χρόνια!
Μη λέμε παλι τα ίδια..αλλα εκληματικότητα !!! ναι σε καθε γωνιά στέκει ενας Ελληνας και τους πυροβολεί!!
Αντε παω να πάρω τα χάπια μου!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
-Το οτι υπάρχουν χώρες όπου η οδήγηση είναι extreme sport όπως η Αιγυπτος η η Ινδία μας κάνει απλώς καλύτερες από αυτές. Μεγάλος τίτλος τιμής: Δεν είμαστε τόσο επικίνδυνες στην οδήγηση όσο οι προαναφερόμενες χώρες.
-Προφανώς ο αυστραλός έφηβος σκοτώθηκε πέφτοντας.
-Προφανώς το οδικό δίκτυο της Ελλάδας είναι ιδίου επιπέδου με το αυστριακό (μια και το ορεινό μας ανάγλυφο είναι παρεμφερές, νομίζω οτι με την Αυστρία θα πρέπει να γίνει η σύγκριση) και ουδέποτε υπάρχει στους ελληνικούς δρόμους αυτό που λέγεται αναποδη κλίση που σε πετάει εξω από το δρόμο. Το οτι κανα δύο φορές σε στροφές μου συνέβη κάτι τέτοιο και την έβγαλα καθαρή, επειδη οδηγούσα το δικό το αυτοκίνητο και όχι κανενα νοικιάρικο, μάλλον το ονειροφαντάστηκα.
-Η Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών είναι έτοιμη εδώ και δεκαετίες και δεν χρειάστηκε για να στεριώσει να χτίσουμε του πρωτομάστορα την όμορφη γυναίκα. (Πατρινοί για σκεφθείτε το-ίσως πιάσει!)
-Κακοτεχνίες στους δρόμους δεν υπάρχουν-άλλο μύθευμα και αυτό. Μάλλον παραλογίζονται όσοι διαπιστώνουν κάτι τέτοια:

Ενδεικτικά: ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕ
in.gr - Υψηλές αποζημιώσεις στους πολίτες για τις κακοτεχνίες στους δρόμους - Ειδήσεις - Ελλάδα
«Θα πληρώσει» τη κακοτεχνία των δρόμων της η Ζάκυνθος - tha plirosei ti kakotechnia ton dromon tis i zakynthos

-Και όσον αφορά το σύστημα υγείας είναι αντίστοιχο με αυτό της Αυσταλίας: Δεν υπάρχουν ράντζα, βρίσκεις πάντα τον γιατρό απίκο, δεν περιμένεις σε καμία ουρά επί ώρες για να εξεταστείς κλπ. Δε λέω οτι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν κάνουν οτι μπορούν καλύτερο πάνω από τον ασθενή, αλλά η οργάνωση των νοσοκομείων μας δεν πάει και για βραβείο: μέχρι ο ασθενής να δει τον γιατρό μεσολαβούν πολλά και ενδεχομένως κρίσμιμα στάδια. Και επιπλεόν έχουμε και το ζήτημα αν δουλεύει ο τομογράφος. Χαρακτηριστικό παραδειγμα στο θέμα αυτό είναι ο Λομβέρδος την πάτησε και αρρώστησε εκτός Αθηνώ και δεν έβρισκε τομογράφο για να κάνει την εξέταση του, ο αυστραλός τουρίστας θα τον έβρει; Και τι σημαίνει οτι είναι τζάμπα; Πολύ κακώς που είναι τζάμπα. Ας πληρώσει τα νοσήλεια και ας τα ζητήσει είτε από την ασφάλεια του, είτε από τον υπεύθυνο του ατυχήματος αν δεν έφταιγε αυτός.
Και αν ούτως ή άλλως έχουμε αποφασίσει να χορηγούμε νοσηλεία τζάμπα (πράγμα που δεν το έχω υπόψη μου, μια και κάποιοι γνωστοί μου αλλοδαποί που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο ΑΧΕΠΑ το χρυσοπλήρωσαν-ίσως η Κρήτη να είναι άλλο κράτος στο σημείο αυτό) ας το διαφημίσουμε τουλάχιστον, μπας και δημιουργήσουμε μια πιο θετική εικόνα για την χώρα μας.
Και όσον αφορά την εγκληματικότητα πάλι παραλογίζονται οι έλληνες οι οποίοι αισθάνονται οτι έχει αυξηθεί:

Η αύξηση της εγκληματικότητας
in.gr - Εγκληματικότητα και μεταναστευτικό τα προβλήματα του κέντρου, λένε οι Αθηναίοι - Ειδήσεις - Ελλάδα
ΤΟ ΒΗΜΑ - Περιπολίες κατοίκων κατά της εγκληματικότητας στον Αλμυρό - κοινωνία
ΤΟ ΒΗΜΑ - Σαμαράς προς Παπανδρέου: Εχετε σχέδιο για την εγκληματικότητα; - πολιτική (όταν θέτει θέμα ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί να μην το θέσει και το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας; )
ΤΟ ΒΗΜΑ - Στην ιδιωτική ασφάλεια στρέφει τους πολίτες η εγκληματικότητα - κοινωνία (και οι πολίτες μας έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που ξοδεύουν τζάμπα τα χρήματά τους!)
ΤΟ ΒΗΜΑ - Οι Αθηναίοι λένε «δεν πάει άλλο» - πολιτική (καλά οι Αθηναίοι είναι τελείως παράλογοι! Αλλά τι να κάνουν οι Αυστραλοί που θέλουν να δουν την Ακρόπολη; Ας μη δίνουν σημασία σε ανθρώπους που σκίαζονται και τη σκιά τους!)
ΤΟ ΒΗΜΑ - «Σχέδιο σωτηρίας» για να έλθουν επισκέπτες στην Αθήνα - oικονομία - Διεθνή (Να δούμε; Θα έρθουν;)

Και πόσα ποστ εδώ μέσα έχουμε και συζητούμε αν θα πετάξουν αεροπλάνα, αν θα φύγουν πλοία από τα λιμάνια; Οι αυστραλοί τουρίστες γιατί να μην ανησυχούν και αυτοί; Μόνο εμείς δικαιούμαστε να ανησυχούμε και να αγανακτούμε με τις ακυρώσεις των ταξιδιών μας; Οι ξένοι πρέπει να είναι αιωνίως και αδιαλείπτων ευγνώμονες γιατί απλώς πάτησαν τα ιερά χώματα της Ελλάδας;

Και Ρενάτα μου αν φύγουν και πάνε αλλού, αυτοί μπορεί να περάσουν μια χαρά στο όποιο τους "αλλού" μια και ως γνωστόν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια (= ήλιος και θάλασσα), αλλά εμάς πολύ θα μας λείψει το τουριστικό τους συναλλάγμα το οποίο εισφέρει αυτή τη στιγμή τα μέγιστα στην καθημαγμένη ελληνική οικονομία. Σήμερα δεν μας παίρνει καθόλου οινονομικά να τους διώχνουμε ή να τους αφήνουμε να φεύγουν. Ίσως πρόπερσι να μας έπαιρνε.
Οτι η Ελλάδα είναι ωραίο μέρος ακόμη (αν και ήταν πολύ ωραιότερο το 1980 και το 2020 θα είναι μάλλον ασχημότερο) είναι γεγονος. Αλλά δεν αρκεί. Ως ταξιδευτές ξέρουμε οτι υπάρχουν πολλά ωραία μέρη στον πλανήτη.
Φτωχιά ξεφτωχιά η Ελλάδα είναι περίπου στο νούμερο 30 στη διεθνή κατάταξη. Πέσαμε νομιζω κάπου πέντε θέσεις από τότε που άρχισε η κρίση. Είμαστε πολύ πιο πάνω από τη μέση, ακόμη και τώρα. Άρα σε διεθνές επίπεδο δε μπορείς να επικαλεσθείς ευκολα φτώχια, κυρίως γιατί αυτό που ζητάς από τον Αυστραλό να πληρώσει δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο μιας φτωχιάς χώρας, όπως πχ η Καμπότζη. Και κυρίως γιατι πριν δυο χρόνια που ακόμη δε είχαν αρχισει όλα τουτα, ούτε είχαν φτιάξει την Πατρών Κορίνθου που φτιάχνεται επί 20 χρόνια και δεν τελειώνει ποτέ. Πριν τρία χρόνια δεν υπήρχαν ράντζα στα νοσοκομεία; Δεν ήταν μονίμως χαλασμένοι κάποιοι αξονικοί τομογράφοι; Δεν υπήρχαν λακούβες στους δρόμους που δεν έκλειναν ποτέ; Το 2008 δεν ήταν που δολοφονήθηκε ο 19 χρονος αυστραλός, δηλαδή πριν από την οικονομική κρίση η οποία διόγκωσε την εγκληματικότητα;
Μερικά πράγματα πονάνε όταν μας τα λένε οι ξένοι, ενώ οι ίδιοι τα έχουμε χιλιοπαραδεχθεί πολλές φορές σε συζητήσεις μεταξύ μας. Αλλά με το να αρνούμαστε να δούμε την εικόνα μας που βλέπουν αυτοί, συνεχίζουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας, όπως ακριβώς κάναμε κακό στους εαυτούς μας ακούγοντας και ψηφίζοντας τους "μακάκες" πολιτικούς οι οποίοι υπερθεματιζαν στη λαμογιά και στον λαϊκισμό.
Ειδαμε που μας οδηγεί το να μας χαϊδεύουν τα αυτιά...
Καλύτερα να λάβει κανείς υπόψη του της αιτιάσεις και να κάνει κάτι για αυτό, παρά να τους κατηγορεί για "παραξενιά" και να εφησυχάζει σε μια ναρκισιτική και επαρχιώτικη αντιμετώπιση των "κουτόφραγκων".
Η Ταϋλάνδη ή το ινδονησιακό αρχιπέλαγος από την Αυστραλία είναι ένα βήμα. Και θάλασσες έχουν και ήλιο έχουν και χαμόγελα έχουν. Αν έρχεται ο αυστραλός και σε τιμά πετώντας κοντα 24 ώρες με το αεροπλάνο, οφείλεις και εσύ ως χώρα να τον τιμήσεις, μια και ούτως ή άλλως οι τουριστικές σου παροχές είναι πολύ ακριβότερες από της Ταϋλάνδης ή της Ινδονησίας.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Eρση δεν χρειαζόταν το σεντόνι που έγραψες!
συγκρινες την αυστρία λογω μορφολογίας του εδάφους με την ελλάδα..ακυρο!
η ελλάδα ειναι υποδουλωμένη ολα της τα χρόνια σε διάφορους κατακτητές και ακόμα ειναι σε κάτι σύγχρονους που όλοι γνωρίζουμε...και θα ειναι για πολλαααα χρόνια ακόμα!
Ανάσα δεν έχει πάρει..
σοβαρά τώρα η ελλάδα ειναι ακριβή? για τους ξένους εννοώ.ταξιδεύεις και ξέρεις απο ευρώπη..
Οι δρόμοι της με αρκετές εξαιρέσεις μια χαρά ειναι ...
δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τους τάχομε όλα τέλεια και αποστειρωμένα..τότε ας μεινουν στην χώρα τους.
ο κάθε τόπος έχει να δείξει κατι..και αυτά δεν ειναι ούτε οι δρόμοι,ούτε τα νοσοκομεία ούτε το πόσο με πόση άσφαλτο ειναι στρωμένοι οι δρόμοι!
επικύνδινα ειναι ναι.ας ειμαστε προσεκτικοι.
για να πας να δεις το μοναδκό φαράγγι της αράδαινας ναι δεν γίνεται αλλιως θα πας απο τον επικίνδυνο δρόμο και μπράβο τους που τον έκαναν κιόλας γιατί δεν υπήρχε ούτε μονοπάτι.
οποιος θέλει να παει στις ψηλες βουνοκορφές της χώρας και στα περήφανα χωριά της χωρίς να θέλει να ταρακουνηθεί ας πάει με ελικόπτερο!
και δεν υποστηρίζω το νησί μου που όπως και να το κάνομε είναι μοναδικό και είμαι περήφανη που ζώ εδώ.
καλύτερα με τους κουτοπόνηρους χωριάτες που λές και σύ παρά με τους δήθεν,αναγωγους και φραγκοφονιάδες μεγαλοξενοδοχειάδες αλλού!
Αυτά. αν αγαπούσαμε ολοι απο λίγο αυτή τη χώρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτα τα χάλια τώρα..
ψυχραιμία!! υπάρχουν και πολύ χειρότερα!!
Τους είδα τους αυστραλούς ..βλέπω και τον εαυτό μου που κανω δώδεκα και δεκαπέντε ώρες ταξίδι να παω στους τριτοκοσμικούς και όχι μονο μια φορά αλλα δυο και τρείς,ομως ποτέ μου δεν παραπονέθηκα γιατί στην ινδία οδηγάνε σαν τρελοί ουτε στο βιετνάμ ούτε στην καμπότζη..αν δεν γουστάρω δεν ξαναπάω..αλλα παλι μιλάω με θέρμη και αγάπη καθε φορά για αυτες τις χώρες υπογραμμίζοντας αλλες πολύ σπουδαίες ομορφιές!!

Borealis

Member
Το πρόβλημα δεν είναι αν ειναι τέλειοι οι δρόμοι μας ή αν έχουμε πολλά νοσοκομεία. Το θέμα είναι ότι όταν ξεκινάει ένας αυστραλός το ταξίδι του για την Ελλάδα πιστεύει ότι έρχεται σε μια ευρωπαική χώρα που συγκαταλέγεται στις 30 πλουσιότερες χώρες και η οποία επιπροσθέτως γέννησε και τον πολιτισμό. Είναι φυσικό να αντιδράει όταν αυτή η εικόνα βομβαρδίζεται στο πρώτο χιλιόμετρο που θα κάνει σε δρόμο γεμάτο σκουπίδια.
Και εγώ θα είμαι αρνητικός αν πάω στη Στοκχόλμη και την βρω πανβρώμικη. Αντίθετα αν πάω στην Ινδία, σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει από εσάς, θα προσπαθήσω να ξεπεράσω την βρώμα και να δω άλλα πράγματα που θα με συγκινήσουν και πιθανότατα θα με κάνουν να αγαπήσω την χώρα. Άρα πιστεύω ότι το χειρότερο για μια χώρα είναι να αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών και αυτό δυστυχώς συμβαίνει με την Ελλάδα τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Eρση δεν χρειαζόταν το σεντόνι που έγραψες!
συγκρινες την αυστρία λογω μορφολογίας του εδάφους με την ελλάδα..ακυρο!
η ελλάδα ειναι υποδουλωμένη ολα της τα χρόνια σε διάφορους κατακτητές και ακόμα ειναι σε κάτι σύγχρονους που όλοι γνωρίζουμε...και θα ειναι για πολλαααα χρόνια ακόμα!
Ανάσα δεν έχει πάρει..
σοβαρά τώρα η ελλάδα ειναι ακριβή? για τους ξένους εννοώ.ταξιδεύεις και ξέρεις απο ευρώπη..
Οι δρόμοι της με αρκετές εξαιρέσεις μια χαρά ειναι ...
δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τους τάχομε όλα τέλεια και αποστειρωμένα..τότε ας μεινουν στην χώρα τους.

για να πας να δεις το μοναδκό φαράγγι της αράδαινας ναι δεν γίνεται αλλιως θα πας απο τον επικίνδυνο δρόμο και μπράβο τους που τον έκαναν κιόλας γιατί δεν υπήρχε ούτε μονοπάτι.
οποιος θέλει να παει στις ψηλες βουνοκορφές της χώρας και στα περήφανα χωριά της χωρίς να θέλει να ταρακουνηθεί ας πάει με ελικόπτερο!
και δεν υποστηρίζω το νησί μου που όπως και να το κάνομε είναι μοναδικό και είμαι περήφανη που ζώ εδώ.
καλύτερα με τους κουτοπόνηρους χωριάτες που λές και σύ παρά με τους δήθεν,αναγωγους και φραγκοφονιάδες μεγαλοξενοδοχειάδες αλλού!
Αυτά. αν αγαπούσαμε ολοι απο λίγο αυτή τη χώρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτα τα χάλια τώρα..
ψυχραιμία!! υπάρχουν και πολύ χειρότερα!!
Μην μπλέκεις τον ρόλο του ΥΠΕΞ κάθε χώρας που είναι να προειδοποιήσει τους πολίτες του για το τι θα βρουν μπροστά τους με τα αισθηματα των αυστραλών που επισκέπτονται την χώρα μας, τα οποία μπορεί να είναι από λατρεία για την Ελλάδα μέχρι βαρειά οδύνη (παράδειγμα οι γονεις του 19χρονου που δολοφονηθηκε στην πανεμορφη Μυκονο).
Οπότε πολύ καλά κάνει που ειδοποιεί για τα χάλια μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έρχονται μετά λόγου γνώσεως και να μην βρισκονται προ εκπληξεων. Και φυσικά τα χάλια μας δεν έχουν να κάνουν με τον κολόδρομο στην Αράδαινα, οσο για την κατασταση στην Εθνική Οδό Πατρών -Κορίνθου και Αθηνών -Θεσσαλονίκης και πολλές αναλογες περιπτωσεις. Οι δρομοι που πρεπει να παρει κανεις για να φτασει στην κορυφογραμμη της Πίνδου προφανως και δεν είναι υπό κριση. Αν θελήσει καποιος ταλαιπωρος τουριστας να παρει το καραβι απο την Πατρα ενδεχομενως να εχει προβλημα: τρεις φορες εχω διασχισει αυτον τον δρόμο καλοκαιράτικα: Πως ετυχε και στις τρεις να πεσω πανω σε αιματηρα τροχαία; Στο ενα μαλιστα να βλεπω τα πτωματα στο οδοστρωμα με το σεντονι και να τα βαζουν στο ασθενοφορο; Δεν υπάρχει περιπτωση να συμβουλεψω αλλοδαπο φιλο μου να ερθει μεσω Πατρων. Και αυτός ειναι ενας δρομος με πολύ μεγαλύτερη κινηση σε τουριστες απο το δρομο του φαραγγιου, αρα πολύ σημαντικώτερος. Γιατι αυτο που θα κανω εγω σε προσφιλή μου προσωπα να μην δεχομαι να το κανει το αυστραλιανο ΥΠΕΞ στους πολιτες του;
Και ναι θα κάνω τη συγκριση με την Αυστρία -το υπόλειμμα της Αυστροουγρικής Αυτοκρατορίας που λιγότερο απο 100 χρόνια πριν διαφεντευε τον κόσμο και μετά τσουρουτεψε σε αυτό που σημερα λέγεται Αυστρία. Αυτοί δηλαδή δεν έχουν "περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις"; Δεν τους τσάκισαν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι (καλώς ή κακώς αδιάφορο είναι-πάντως αβρόχοις ποσί δεν την έβγαλαν στον 20 αιώνα). Παντως ανεκαμψαν. Το οτι εχουμε εσωτερικους δυναστες ουδόλως αφορα τον αυστραλο! Ας τους διωχναμε και ας μην καλοκάναμε μαζι τους επι δεκαετιες.
Για τους αυστραλους με το αυστραλιανο δολαριο σε σχέση με το ευρώ η Ελλάδα σίγουρα δεν είναι και μπιρ παρα, ισως είναι φθηνοτερη απο την Ιταλια, αλλα σε σχεση με την Αιγυπτο που και αυτη εχει να επιδειξει αρχαιοτητες και ηλιο και θαλασσα, να ειναι ακριβή. Και σιγουρα αυτο που λεμε value for money σε πολλές περιπτωσεις δεν ισχύει, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Και δοξα των θεω και η Ελλάδα εκτος απο τους κουτοπονηρους χωριατες της προλαβε να φτιαξει και τους "φραγκοφονιάδες μεγαλοξενοδοχειάδες". Δικός σας δεν είναι ο Δασκαλαντωνάκης; Και εμεις εδώ στην Χαλκιδική έχουμε κάτι αντιστοιχους -ενδεχομένως και πολύ χειροτερους- ντόπιους δικούς μας. Εχω μπολικα παραδειγματα να αναφερω.
Γραφεις: "βλέπω και τον εαυτό μου που κανω δώδεκα και δεκαπέντε ώρες ταξίδι να παω στους τριτοκοσμικούς και όχι μονο μια φορά αλλα δυο και τρείς,ομως ποτέ μου δεν παραπονέθηκα γιατί στην ινδία οδηγάνε σαν τρελοί ουτε στο βιετνάμ ούτε στην καμπότζη..αν δεν γουστάρω δεν ξαναπάω..αλλα παλι μιλάω με θέρμη και αγάπη καθε φορά για αυτες τις χώρες υπογραμμίζοντας αλλες πολύ σπουδαίες ομορφιές!!"
Αυτό περιπου-οχι τόσο χοντρα, πολύ πιο διπλωματικά, λεει και το ΥΠΕΞ της αυστραλιας: οτι είμαστε τριτοκοσμικοι. Γιατι λοιπον παραπονιεσαι; Δεν αναιρει πουθενα το σημαντικο των αρχαιοτητων μας η της φυσικής μας ομορφιας, ουτε καταφερεται κατα της συμπεριφορας των μεσων ελλήνων.
Γραφεις επίσης: "ο κάθε τόπος έχει να δείξει κατι..και αυτά δεν ειναι ούτε οι δρόμοι,ούτε τα νοσοκομεία ούτε το πόσο με πόση άσφαλτο ειναι στρωμένοι οι δρόμοι!
επικύνδινα ειναι ναι.ας ειμαστε προσεκτικοι." Μα αυτό ακριβως κανει το ΥΠΕΞ τους: τους προειδοποιεί για να είναι προετοιμασμενοι για το τι μπορει να συναντησουν. Που ειναι το κακό; Ας ξερουν τι θα βρουν, ας θεωρησουν οτι παρολο που ειναι στην Ευρωπη η χωρα μας, μοιραζεται πολλά κοινα χαρακτηριστικά με τις τριτοκοσμικές και αν θελουν ας πανε. Στο κατω κατω της γραφης δεν ταξιδευουν ολοι με τις ιδιες επιδιωξεις: υπαρχουν και αυτοι που θελουν τα παντα καλοργανομενα στο ταξιδι τους και συγχιζονται με τις αναποδιες. Εφοσον αυτοι πληρώνουν και δεν τους το κανουμε κερασμα το ταξιδι, εχουν και αυτοί το δίκιο τους. Και αυτοι δεν πρεπει να μαθουν περι τινος προκειται, ετσι ωστε να επιλεξουν αλλο προορισμο στο ταξιδι τους συμφωνα με τα απολύτως προσωπικά γουστα τους; Αν ξεκινησω να παω ταξιδι στην Καμποτζη εχοντας κατα νου οτι ταξιδευω σε μια χωρα εφαμιλη της Γερμανιας, δε θα επρεπε καποιος να με προειδοποιησει για αυτό; Και ποιος είναι πιο αρμοδιος να το κανει απο το ΥΠΕΞ της χώρας μου;
Και δεν μπαινει το ΥΠΕΞ σε καμια συζητηση για το ποια οφείλουν να είναι τα κινητρα του ταξιδιου έτσι ωστε να οδηγηθεί ταξιδιωτης σε κάποιου είδους αναταση: Αυτα θα τα κρινει ο καθενας συμφωνα με τον χαρακτηρα του και θα αποφασισει αν του ταιραζει η Ελλαδα η οχι. Παντως δεν ειναι καλο απο οικονομικης αποψης-ειδικά στα χάλια που είμαστε- να μην εχεις πολυσυλλεκτικο τουρισμό.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
βομβαρδίζεται στο πρώτο χιλιόμετρο που θα κάνει σε δρόμο γεμάτο σκουπίδια.
.
εγώ παντως δεν βλέπω σκουπίδια εδώ..
αν καποιος έρθει στο αεροδρόμιο της πόλης μου η διαδρομή ειναι υπέροχη,πεντακάθαροι δρόμοι και πανοραμική θέα φτάνοντας στο έμπα της πόλης..
Ας μιλάμε γενικά και οχι για μεμονωμένες καταστάσεις..
τα νησιά γενικά έχουν βρώμα? δεν ξέρω..
Πάντως εγω πιστεύω οτι μπορουμε κανομε σε αυτή την πολύπαθη χώρα..
Οι ξένοι έτσι και αλιώς τα θέλουν ολα τέλεια και τσαμπα!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ΕΡΣΗ;305727.[/quote said:
βρε Ερση μου γιατί φταίνε πάντα οι δρόμοι????
αδυνατείς να πιστέψεις οτι μπορεί και να φταίμε εμείς πολλές φορές??
τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν ή απο υπερβολική ταχύτητα ή απο μεθυσμένους..δηλαδή εσένα και μένα γιατί δεν μας μαζεύουν με σεντόνια??
γυρίσατε όλη την ελλάδα και κάνατε τόσα χιλιόμετρα κιόλας αυθημερόν στο νησί εδω...γιατί δεν σας μαζεψαν με τον Αφέντη σε λουλουδιστά πανωσέντονα??
Μα γιατί εισαστε προσεκτικοι και δεν τα κοπανούσατε..
αντε τώρα σιγα μη κανουν και σπατουλαριστούς τους δρόμους για να μην ενοχληθούν τα χρυσά μου...
Περιμένω το επόμενο ανακοινωθέν που θα ειναι το εξής.
Αθλιες οι παραλίες και επικύνδινες ..
φέρνουν μέρα παρα μέρα πνιγμένους ξένους ..ρωτώντας μαθαίνομε..μπήκαν μετά απο 15 μπύρες...ε τι θέλουν δηλαδή???
για όλα τους φταίει η χώρα??
Παρακαλειται ο Μητσοτάκης να μπαζώσει τις θάλασσες και να αφήσει 10 πόντους νερό για τους ανεγκέφαλους!!

Borealis

Member
εγώ παντως δεν βλέπω σκουπίδια εδώ..
αν καποιος έρθει στο αεροδρόμιο της πόλης μου η διαδρομή ειναι υπέροχη,πεντακάθαροι δρόμοι και πανοραμική θέα φτάνοντας στο έμπα της πόλης..
Ας μιλάμε γενικά και οχι για μεμονωμένες καταστάσεις..
τα νησιά γενικά έχουν βρώμα? δεν ξέρω..
Πάντως εγω πιστεύω οτι μπορουμε κανομε σε αυτή την πολύπαθη χώρα..
Οι ξένοι έτσι και αλιώς τα θέλουν ολα τέλεια και τσαμπα!!
Μακάρι στη Κρήτη να είναι αυτή η κατάσταση και το πιστεύω αφού το λες εσύ. Στη Μακεδονία αυτή την εποχή οι δρόμοι εκτός από σκουπίδια και ξερόχορτα είναι γεμάτοι από σκοτωμένα σκυλιά, γάτες, σκαντζόχοιρους, χελώνες, αλεπούδες, φίδια και άλλα ζώα που τα πτώματά τους...δεν αναγνωρίζονται. Αν δεν υπήρχε ο Αρκτούρος να τις μαζεύει πιθανότατα θα βλέπαμε και νεκρές αρκούδες. Τουλάχιστον αλλού όταν σκοτώνουν ελάφια τα μαζεύουν και τα τρώνε, αυτό μου φαίνεται και πιο ανθρώπινο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom