• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ατύχημα στην Βουλγαρία

koyrsaros

Member
Επόμενο Ταξίδι
AUSTRALIA
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ(soon)
συνηθως τα γραφεια στα συμβολαια εχουν ορους συμετοχης οπου αναφερουν εκει

παραδειγμα
Το γραφείο, ενεργώντας σύμφωνα με το νόμο, έχει καλύψει την ευθύνη της ασφάλισης απέναντι στους πελάτες για τυχόν αξιώσεις τους από τη μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση της σύμβασης του ταξιδιού, καθώς και την επιστροφή χρημάτων και τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσής της, συνάπτοντας ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης, με ασφαλιστική εταιρία, το όνομα της οποίας μπορεί να πληροφορηθεί κάθε πελάτης, όταν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή σε εκδρομή του γραφείου. Η ασφάλιση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν καλύπτει τον πελάτη σε περιπτώσεις που συμβαίνει στη διάρκεια μιας εκδρομής ένα ατύχημα ή μία ασθένεια κ.λ.π. Αυτό τον κίνδυνο (ασφάλιση ζωής, ατυχημάτων κ.λ.π.), καθώς επίσης και τον κίνδυνο επιβάρυνσής του με ακυρωτικά, μπορεί ο πελάτης και αυτό το συνιστά και το γραφείο, να το καλύψει με ευθύνη του, συνάπτοντας προαιρετικά και με δικά του έξοδα ασφάλιση σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Βάλαμε δικηγόρο και ο κ. αντί άλλης απάντησης ειπε οτι για ηθική αποζημίωση κάνει στην κόρη δώρο ένα ταξίδι στο βανσκο. Αν αυτό δεν ειναι γελοιότητα και εμπαιγμός τι να πω??
Άπλα δεν είμαστε οικογένεια που αρχίζει μηνύσεις και δεν θελουμε να αρχίσουμε ένα δικαστικό αγώνα γιατί η δικαιοσύνη είναι όντως τυφλή. Αυτό που κανείς δεν μας έχει κάνει σαφές είναι αν 'ήταν υποχρεωμένος να την επαναπατρίσει ή οχι. Αυτό θέλουμε από κάποιον να μάθουμε
Νομιζω πως απαντηθηκε παραπανω απο τον traveladdict. Αλλα εστω πως δεν το ειδες, τι σοι δικηγορο βαλατε που δεν σας εχει λυσει την απορια;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όχι. Τα γραφεία και οι αρχηγοί πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά τους που είναι η απρόσκοπτη ροή του προγράμματος χωρίς προβλήματα. Και δεν το συζητάμε, φυσικά και θα κληθεί γιατρός και ίσως πάει ο πελάτης στο νοσοκομείο. (αυτό είναι απάντηση και για τον tripakias)
Εγω καταλαβα πως του ζητηθηκε μια βοηθεια-εξυπηρετηση την οποια πιθανοτατα μπορουσε να προσφερει και τηλεφωνικως και αυτος αρνηθηκε με αγενη μαλιστα τροπο. Σαφως δικαιωμα του και δεν πρεπει να ζητα κανεις τα ρεστα αλλα κι αυτος δεν πρεπει να ζητα πελατες με τετοια συμπεριφορα. (αν εγιναν τα πραγματα οπως τα περιγραφει η κυρια).

Εχω γραψει πολλακις για τις παραλογες απαιτησεις του κοσμου (και την απαιτηση για αποζημιωση απο το παραπανω περιστατικο τη βρηκα παραλογη). Πιστευω ομως να καταλαβαινεις τη διαφορα μεταξυ δυνατου και αδυνατου. Να βοηθησεις καποιον να καλεσει ενα ταξι ειναι δυνατο και ευκολο, στα δικα σου παραδειγματα ηταν αδυνατο να πραγματοποιηθουν οι απαιτησεις των πελατων.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μα πόσο πιο υποστηρικτικός να είναι? Να της μαγειρεύει κιόλας?
Δε νομίζω το post μου να είχε ύφος επίθεσης ή κατηγορίας, επομένως ο ειρωνικός σου τόνος μου φαίνεται άστοχος.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνω αυτά που λες σχετικά με το ζήτημα των ορίων. Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό κατά καιρούς έχουν να αντιμετωπίσουν απαράδεκτους πελάτες, με παράλογες απαιτήσεις και τρελές συμπεριφορές (κάτι που έχω δει και η ίδια σε ένα ομαδικό οργανωμένο που είχα κάνει παλιότερα και είχα θεωρήσει την αρχηγό της εκδρομής τέρας υπομονής).

Εμένα το σχόλιό μου έγκειται στο εξής: ένας αρχηγός/τουριστικός πράκτορας μπορεί να αντιμετωπίσει μία κακοτυχία του πελάτη στο ταξίδι τόσο με τη λογική "κόψε το λαιμό σου", όσο και με μία (στοιχειώδη ή περισσότερο ζεστή) υποστηρικτική διάθεση. Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να είναι νομοταγής, στην πρώτη όμως μένει μια πικρή αίσθηση που δύσκολα θα κάνει τον πελάτη να επαναλάβει το ταξίδι, πόσο μάλλον να προτείνει το πρακτορείο. Μιλάω πάντα για "μέσες" περιπτώσεις ταξιδιωτών που κινούνται βάσει της κοινής λογικής, όχι για άτομα που πάνε γυρεύοντας για φασαρίες.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Δε νομίζω το post μου να είχε ύφος επίθεσης ή κατηγορίας, επομένως ο ειρωνικός σου τόνος μου φαίνεται άστοχος.
Χίλια συγγνώμη αν φάνηκα ειρωνικός.
Όχι δεν είμαι ειρωνικός, κυριολεκτώ! Τι άλλο να κάνει ένας δύσμοιρος που έχει και άλλους είκοσι να τον περιμένουν?
Ένας αρχηγός πάντα μπορεί να βοηθήσει. Και πρέπει να βοηθήσει. Μέχρι ένα σημείο βέβαια.
Αν ο συγκεκριμένος απλά δεν βοήθησε, είναι αντιεπαγγελματίας και ανάγωγος.
Αλλά δεν γνωρίζουμε - και ούτε θα το μάθουμε ποτέ, μια και δεν τον έχουμε εδώ - αν πραγματικά μπορούσε να βοηθήσει.
Τα γραφεία που κάνουν χιονοδρομικές εξορμήσεις στο Μπάνσκο είναι συγκεκριμένα και κάνουν αυτή τη δουλειά για χρόνια, άρα είναι έμπειρα. Και σίγουρα θα έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε για αδιάφορους αρχηγούς που παράτησαν τους πελάτες τους. Μου φαίνεται πολύ χοντρό να πάρει κάποιος πελάτης να ζητήσει βοήθεια και ο αρχηγός να αδιαφορήσει. Αν όντως έγινε έτσι, τότε είναι απαράδεκτος.
Επειδή όμως η niki gin δεν εστιάζει σ'αυτό, γιατί μας ξεκαθαρίζει ότι δεν την ενδιαφέρει το ηθικό και ανθρώπινο μέρος της υπόθεσης, αλλά μόνο το νομικό και επιμένει συνεχώς στη νομική υποχρέωση του γραφείου να γυρίσει τα παιδιά πίσω, έχω κάποιες επιφυλάξεις. (Αντιθέτως, αν το παιδί μου εμπλακεί σε τέτοιο ατύχημα, για μένα πρωταρχικό θα ήταν να του συμπαρασταθεί κάποιος ανθρώπινα και οι νομικές υποχρεώσεις θα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα).

niki gin

Member
Όταν κάποιος πάει εξωτερικό άσχετα αν το εξωτερικό ειναι 4,5 και οχι 2 ωρες απο την Θεσ/νικη (2 εως τα συνορα και αλλες 2,5 συνορα Μπανσκο) ειναι υποχρεωμενος ο πράκτορας να αναφέρει οτι σε περίπτωση τραυματισμού καλοί κακού κύριέ πελατα μου υπάρχουν και ασφάλειες?? ώστε να ξερει ο δολιος ο τουριστας τι εχει να αντιμετωπισει?? και ξανα ρωταω οταν το πρακτορειο δεν εχει ουτε την απαραίτητη ασφάλεια αστικής ευθύνης τοτε τι γινεται ασχετα με το αν συμβει καποιο ατυχημα!!!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Αν δεν έχει ασφάλεια αστικής ευθύνης είναι υπεύθυνος γιαυτό. Για τίποτα άλλο όμως. Αλλά αυτή η ασφάλιση δεν καλύπτει ατύχημα πελάτη. Οπότε και να την είχε, πάλι δεν δεν ήταν υποχρεωμένος να γυρίσει τα παιδιά πίσω.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Πάντως καλό θα ήταν ο δικηγόρος σου να κάνει ένα τηλέφωνο στο πρακτορείο και να του υπενθυμίσει την υποχρέωση του για αστική αυθύνη. Όπως και την υποχρέωση σύμβασης και απόδειξης. Νομίζω με αυτά τα δυο όπλα μπορείς να τον στριμώξεις, εφόσον δεν παρείχε αυτές τις υπηρεσίες.

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Εντάξει όταν ξεκινάμε ένα ταξίδι σε περίπτωση που δεν νιώθουμε ασφαλής μπορούμε να κάνουμε μια ασφάλεια και να επωμιστούμε το κόστος αυτής. Από τη στιγμή που δεν το κάνουμε για να πάμε με χαμηλό κόστος φυλάμε και τα νώτα μας να μην πάθουμε τίποτα. Το να ζητάμε τα ρέστα μετά σε περίπτωση μη ασφάλειας το θεωρώ περιττό.

niki gin

Member
Να κανουμε ασφαλεια εφόσον ξερουμε οτι γινεται κατι τετοιο. Αν δεν το ξερεις πως να το κανεις.???
Μιλησαμε και με το ασφαλιστη του κυριου και ο δικηγορος μας ζητησε την ασφαλεια που ποτε δεν μας την εδωσε και μαλιστα ο ασφαλιστης μας ειπε οτι ειναι συμβουλος στον εοτ και αν κανουμε καταγγελεια ...τι κριμα αυτος θα χειριστει την υποθεση!!!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Αγαπητή niki gin, πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτείς και τις δικές σου ευθύνες αν το παιδί είναι ανήλικο. Αν είναι, ο πράκτορας μπορεί να στραφεί εναντίον σου που το έστειλες ασυνόδευτο και τότε εσύ είσαι αυτή που θα μπλέξει. Για ανήλικους, βασικοί υπεύθυνοι είναι οι γονείς. Αυτός μπορεί να πληρώσει ένα πρόστιμο στον ΕΟΤ, αλλά εσύ θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
Ο πράκτορας είναι υποχρεωμένος από το νόμο να προσφέρει ασφάλιση αστικής ευθύνης, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Και επίσης πρέπει να έχεις υπογράψει σύμβαση. Αν δεν υπέγραψες, μπορεί και να αρνηθεί ότι η μικρή πήγε με το πρακτορείο του.
Το αν χτύπησε η μικρή και αν δεν έτρεξε να συμπαρασταθεί ο αρχηγός, ουδόλως ενδιαφέρουν τον νόμο. Μόνο για την παράλειψη των παραπάνω υποχρεώσεων μπορείς να τον κυνηγήσεις. Αλλά αν μιλάμε για ανήλικο, είσαι συνυπεύθυνη και θα βρεθείς κατηγορούμενη. Αν η κοπέλα είναι ενήλικη, τότε ο πράκτορας μπορεί να επικαλεστεί ότι εσένα δεν σε αφορά και ότι κάνεις, το κάνεις για χρηματισμό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom