• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ατύχημα στην Βουλγαρία

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Δεν νομίζω ότι με το να φτάσετε στα άκρα θα κερδίσετε κάτι άλλο εκτός από το να προστατέψετε τους επόμενους ταξιδιώτες. Από εκεί και πέρα θεωρώ πάντα ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι καιρός να ξεσκαρταριστούν διαμέσου της κρίσης. Άκου δεν μιλούσαν βουλγάρικα!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν η κοπέλα είναι ενήλικη το πρακτορείο δεν έχει καμία ευθύνη, αφού η εμπλοκή στο ατύχημα ήταν από δική της επιλογή (δεν την ανάγκασε δηλαδή κάποιος να κάνει με το ζόρι σκι).
Αν είναι ανήλικη όλη την ευθύνη την έχει ο γονέας που την έστειλε (και το πρακτορείο που την πήρε αν δεν είχε χαρτί υπογεγραμμένο και από τους 2 γονείς).
Η ασφάλιση αστικής ευθύνης αφορά καταστάσεις χρεοκοπίας, αλλά και αδυναμίας συνέχισης του προγράμματος και είναι υποχρεωτική με προεδρικό διάταγμα.
Οποιαδήποτε άλλη ασφάλιση (περίθαλψης, γιατρών κλπ) είναι προαιρετική και αφορά αποκλειστικά τον πελάτη.
Το πρακτορείο δεν έχει ούτε ευθύνη, ούτε υποχρέωση να τρέχει τον καθένα σε νοσοκομεία. Δεν είναι δουλειά του αυτή. Δουλειά του είναι να πάει το γκρουπ στο Μπάνσκο, να πληρώσει τα ξενοδοχεία και τα γεύματα, να κάνει καμία ξενάγηση(αν έχει) και να γυρίσει τον κόσμο πίσω. Μέχρι εδώ. Τίποτα παραπάνω. Πρέπει στην Ελλάδα επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε τι δουλειά κάνει ο κάθε κλάδος και να μη του φορτώνουμε οτιδήποτε μας κατεβαίνει στο κεφάλι.
Το Μπάνσκο είναι μόνο 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε χώρα της ΕΕ, δηλαδή χωρίς συνοριακές διατυπώσεις κλπ. Αν συνέβαινε το ατύχημα στο Πισοδέρι, ή στο Μέτσοβο για παράδειγμα, τι θα γινόταν?
Όλα τα άλλα είναι περιττά. Καμία επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να έχει υπαλλήλους που μιλάνε βουλγάρικα, ούτε να γυρίζει τα γκρουπ πίσω επειδή κάποιος χτύπησε και τα πρακτορεία απλώς εξυπηρετούν ανθρώπους που θέλουν να πάνε για σκι χωρίς δικό τους μέσο και φτηνότερα. Δεν είναι ούτε μπεϊμπι σιτερ, ούτε κοινωνικοί λειτουργοί, ούτε καθηγητές σε σχολική εκδρομή.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις.

koyrsaros

Member
Επόμενο Ταξίδι
AUSTRALIA
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ(soon)
υπαρχουν ομως γραφεια οπου στο πακετο που πουλανε περιλαμβανει ταξιδιωτικη ασφαλιση.
Αρκετα γραφεια (low cost) δεν την κανουν για λογους κοστους και οικονομιας

μπορει ομως καποιος να κανει ατομικη ταξιδιωτικη ασφαλιση και πιστευω ειναι χρησιμη σε εμας του ταξιδευτες. Δεν λυνει ομως το θεμα γλωσσας και συννενοησης στο μερος που ταξιδευουμε.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το πρακτορείο δεν έχει ούτε ευθύνη, ούτε υποχρέωση να τρέχει τον καθένα σε νοσοκομεία. Δεν είναι δουλειά του αυτή. Δουλειά του είναι να πάει το γκρουπ στο Μπάνσκο, να πληρώσει τα ξενοδοχεία και τα γεύματα, να κάνει καμία ξενάγηση(αν έχει) και να γυρίσει τον κόσμο πίσω. Μέχρι εδώ. Τίποτα παραπάνω. Πρέπει στην Ελλάδα επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε τι δουλειά κάνει ο κάθε κλάδος και να μη του φορτώνουμε οτιδήποτε μας κατεβαίνει στο κεφάλι.
Σαφώς, απλά μία ανθρώπινη συμπεριφορά σίγουρα εκτιμάται και κάνει τη διαφορά. Εμένα μια φίλη μου που πήγε πριν μερικούς μήνες Ινδία χρειάστηκε να νοσηλευτεί με συμπτώματα μαλάριας (ευτυχώς εν τέλει είχε κάτι πολύ λιγότερο σοβαρό). Η κοπέλα έχει να λέει για την υποστήριξη που έλαβε από το πρακτορείο και, πιο συγκεκριμένα, από τον αρχηγό της εκδρομής και πρέπει να πω ότι τα λόγια της με έχουν κάνει να τοποθετήσω το συγκεκριμένο πρακτορείο στα υπόψιν σε περίπτωση που αποφασίσω να ξανακάνω μακρινό ταξίδι μόνη μου (πρόκειται για ξένο πρακτορείο, η φίλη μου δεν είναι Ελληνίδα).

Να τονίσω ότι έχω κατανοήσει ότι η κυρία έκανε μία συγκεκριμένη ερώτηση νομικής φύσης, έτσι; Απλά βάσει του συγκεκριμένου διευκρινιστικού post θέλησα να κάνω ένα ευρύτερο σχόλιο πάνω στο ανθρώπινο του ζητήματος.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Αυτό είναι θέμα του κάθε αρχηγού.
Δηλαδή τι υποστήριξη είχε η κυρία στην Ινδία? Της είχαν αποκλειστική νοσοκόμα? της έστειλαν χρήματα? Φυσικά και όχι. Απλά θα την πήγε ο αρχηγός στο νοσοκομείο (συνήθως έτσι γίνεται) και θα της είπε να μη διστάσει να τον ενοχλήσει αν χρειαστεί.
Ή να κανονίσει να την στείλει πίσω (γιατί για ένα τέτοιο ταξίδι είναι αυτονόητο ότι θα υπήρχε ασφάλιση).
Άλλο όμως ένα ταξίδι στην Ινδία που ο πελάτης τα ¨σκάει¨κανονικά, και άλλο ένα Σ/Κ στο Μπάνσκο με πατημένες μέχρι κάτω τιμές. Στη Θεσσαλονίκη πουλάνε τριήμερα στο Μπάνσκο με 59 ευρώ σύνολο.
Και επαναλαμβάνω: Μια εκδρομή στο Μπάνσκο δεν διαφέρει από μια εκδρομή μέσα στην Ελλάδα. Εγώ αν χτυπούσα στο Μέτσοβο, σαφώς και θα διέκοπτα την εκδρομή μου και θα γύριζα στο σπίτι μου. Γιατί να μη το κάνω και στο Μπάνσκο? Και αν ζητούσα από το όποιο πρακτορείο να κανονίσει την μεταφορά μου, θα πλήρωνα όλα τα έξοδα και δεν θα απαιτούσα να μου τα πληρώσει εκείνο. Αν και από ότι κατάλαβα η κοπέλα που χτύπησε δεν είχε τέτοια απαίτηση. Ή είχε? Για το νομικό θέμα μιλάμε πάντα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απλά θα την πήγε ο αρχηγός στο νοσοκομείο (συνήθως έτσι γίνεται) και θα της είπε να μη διστάσει να τον ενοχλήσει αν χρειαστεί.
Ή να κανονίσει να την στείλει πίσω (γιατί για ένα τέτοιο ταξίδι είναι αυτονόητο ότι θα υπήρχε ασφάλιση).
Από ό, τι μου είπε ήταν αρκετά πιο υποστηρικτός από ό, τι περιγράφεις. Και ναι, είχε εννοείται ασφάλιση, αλλά ούτως ή άλλως από την τσέπη της έκανε την πληρωμή της νοσηλείας και περιμένει να πάρει τα χρήματα πίσω (πριν ένα μήνα δηλ., τώρα παίζει να τα έχει στα χέρια της). Αυτό που έκανε την διαφορά για εκείνη δεν ήταν τόσο το οικονομικό, αλλά το ότι αισθάνθηκε ότι σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή (καθότι ταξίδευε μόνη) είχε υποστήριξη και κατά συνέπεια ένιωσε ασφάλεια.

Άλλο όμως ένα ταξίδι στην Ινδία που ο πελάτης τα ¨σκάει¨κανονικά, και άλλο ένα Σ/Κ στο Μπάνσκο με πατημένες μέχρι κάτω τιμές. Στη Θεσσαλονίκη πουλάνε τριήμερα στο Μπάνσκο με 59 ευρώ σύνολο.
Από το προηγούμενο post σου εγώ κατάλαβα ότι μιλούσες για τις υποχρεώσεις των πρακτορείων εν γένει, όχι για τις εκδρομές προς Μπανσκο και γενικότερα κοντινούς προορισμούς.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
traveladdict περα απο τη νομικη πλευρα του θεματος την οποια μας εξηγησες πως εχει υπαρχει και η ανθρωπινη πλευρα. Τα πρακτορεια στηριζονται σε μεγαλο βαθμο στις ανθρωπινες σχεσεις. Αν ο συγκεκριμενος συνοδος τους βοηθουσε για να καλεσουν ενα ταξι δεν θα υπηρχε το θεμα πιστευω. Δεν ειναι και τοσο τραγικο να βοηθησεις σε μια τετοια κατασταση, ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να βοηθησει. Δεν μπορω να φανταστω πχ τον panpan να απαντα μ' αυτον τον τροπο σε μια τετοια κληση απο μελος του γκρουπ του, που ο ανθρωπος ειναι προθυμος να βοηθησει τον καθε ασχετο που μπαινει στο φορουμ. Η αδιαφορια λοιπον κανει το πρακτορειο να χασει καποιους πελατες. Αν εχει αυτην την πολυτελεια παω πασο.

Και θα μου πεις με τοσο φθηνες τιμες, πρεπει να κανει τουμπες; Σαφως και οχι. Και δυστυχως η αναγκη για πιο χαμηλες τιμες ριχνει την ποιοτητα των υπηρεσιων.
Ομως, ασχετο με το θεμα, ο ανθρωπινος παραγοντας ειναι το νουμερο 1 στοιχειο για τη διατηρηση της πελατειας. Ο πελατης μια παραλειψη απο το προγραμμα θα τη συγχωρησει πολυ πιο ευκολα απο την αγενεια ή την αδιαφορια.

Δεν το λεω ετσι τυχαια. Δουλευω πανω σ' αυτο το μοντελο τα τελευταια χρονια κι αν και ο κλαδος του τουρισμου δεν εχει πληγει ιδιαιτερα απο την κριση, τα αποτελεσματα που εχω επιβεβαιωνουν πως ειναι ο σωστος δρομος. Το κερδος ειναι μεγαλο και βλεπω τα εσοδα να αυξανονται (παρα τη συνεχη αυξηση φορων, τελων κλπ) αλλα και η ψυχικη υγεια ειναι στο φουλ αφου η εμπιστοσυνη, τα κολακευτικα σχολια και κυριως η αναπτυξη φιλιας ειναι η καλυτερη ανταμοιβη της προσπαθειας σου. Το κοστος ειναι βεβαια η μεγαλη σωματικη κουραση και η θυσιαση χρονου απο την προσωπικη ζωη.

niki gin

Member
Βάλαμε δικηγόρο και ο κ. αντί άλλης απάντησης ειπε οτι για ηθική αποζημίωση κάνει στην κόρη δώρο ένα ταξίδι στο βανσκο. Αν αυτό δεν ειναι γελοιότητα και εμπαιγμός τι να πω??
Άπλα δεν είμαστε οικογένεια που αρχίζει μηνύσεις και δεν θελουμε να αρχίσουμε ένα δικαστικό αγώνα γιατί η δικαιοσύνη είναι όντως τυφλή. Αυτό που κανείς δεν μας έχει κάνει σαφές είναι αν 'ήταν υποχρεωμένος να την επαναπατρίσει ή οχι. Αυτό θέλουμε από κάποιον να μάθουμε

skoumpi

Member
Δεν ξέρω αν αυτή η συμπεριφορά ήταν μεμονωμένη (μια άτυχη στιγμή ενός συνοδού) ή κάπως έτσι είναι πάντα, αν ο εν λόγω κύριος είναι ο ιδιοκτήτης ή απλά εργαζόμενος στο τουριστικό γραφείο και αν τα πράγματα έγιναν έτσι, αλλά μόνο χάσιμο έχει οποιαδήποτε επιχείρηση αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο τους πελάτες της.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Από ό, τι μου είπε ήταν αρκετά πιο υποστηρικτός από ό, τι περιγράφεις. Και ναι, είχε εννοείται ασφάλιση, αλλά ούτως ή άλλως από την τσέπη της έκανε την πληρωμή της νοσηλείας και περιμένει να πάρει τα χρήματα πίσω (πριν ένα μήνα δηλ., τώρα παίζει να τα έχει στα χέρια της). Αυτό που έκανε την διαφορά για εκείνη δεν ήταν τόσο το οικονομικό, αλλά το ότι αισθάνθηκε ότι σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή (καθότι ταξίδευε μόνη) είχε υποστήριξη και κατά συνέπεια ένιωσε ασφάλεια.
Από το προηγούμενο post σου εγώ κατάλαβα ότι μιλούσες για τις υποχρεώσεις των πρακτορείων εν γένει, όχι για τις εκδρομές προς Μπανσκο και γενικότερα κοντινούς προορισμούς.
Μα πόσο πιο υποστηρικτικός να είναι? Να της μαγειρεύει κιόλας?
Γνωρίζω υπόθεση που κυρία αρρώστησε στην Σκωτία, η αρχηγός την πήγε στο νοσοκομείο και εκείνη είχε την απαίτηση να μείνει δίπλα της όλη νύχτα γιατί φοβόταν. Και εκείνη της έκανε το χατήρι, αλλά την άλλη μέρα είχε και άλλη απαίτηση: Να παρατήσει τους υπόλοιπους, μην πάει στην ξενάγηση και να μείνει μαζί της. Και όταν αυτό δεν έγινε, η κυρία τους πήγε στα δικαστήρια γιατί υποστήριζε ότι το γραφείο ήταν υποχρεωμένο να της συμπαρασταθεί!
Εμένα προσωπικά μου έτυχε τύπισσα που αρρώστησε στην πτήση Καράκας - Φραγκφούρτη και οι υπάλληλοι της Λουφτχάνσα με το που την είδαν νασέρνεται, της απαγόρεψαν να μπει στην ανταπόκριση για Αθήνα.
Έπεσαν λοιπόν κάποιες και μου έλεγαν "είσαι υποχρεωμένος να μείνεις στη Φραγκφούρτη για να της συμπαρασταθείς, να μην είναι μόνη της σε νοσοκομείο μιας ξένης χώρας" Κάποιος άλλος όμως μου είπε κατά λέξη: "αν μείνεις θα σας κάνω αγωγή, γιατί εγκατέλειψες το γκρουπ".
Τι κάνεις τότε?
Και αν έμενα ποιος θα πλήρωνε τα έξοδα μου εκεί? Η άρρωστη? Ή οι άλλοι που το έπαιζαν καλοί? Αν την συμπονούσαν τόσο, ας έμεναν εκείνοι μαζί της, όλοι όμως έκαναν την πάπια.
Ποιος λοιπόν βάζει τα όρια υποστήριξης?
Γιατί για κάποιον, το να τον πας στο νοσοσκομείο είναι υποστήριξη, ενώ για κάποιον άλλον δεν είναι και θέλει περισσότερα?
Αυτό που εννοώ είναι ότι έξω από το χορό, όλοι το παίζουν πονετικοί και ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους με δικαιολογίες για "συμπονετικούς αρχηγούς που κάνουν τη διαφορά" και με ανοησίες ότι "τα γραφεία χάνουν πελάτες αν δεν συμπαρασταθούν".
Όχι. Τα γραφεία και οι αρχηγοί πληρώνονται για να κάνουν τη δουλειά τους που είναι η απρόσκοπτη ροή του προγράμματος χωρίς προβλήματα. Και δεν το συζητάμε, φυσικά και θα κληθεί γιατρός και ίσως πάει ο πελάτης στο νοσοκομείο. (αυτό είναι απάντηση και για τον tripakias)
Εκεί όμως σταματάει η ευθύνη οποιουδήποτε. Από κει και πέρα υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο πελάτης και σ'αυτόν εναπόκειται αν θα πάρει την απόφαση να φύγει, ή αν καλέσει κάποιον από την Ελλάδα για να έρθει να τον πάρει. Για όλα τα άλλα υπάρχουν οι όροι συμμετοχής που είναι σαφείς. Τα οργανωμένα ταξίδια δεν είναι σχολικές εκδρομές για ανήλικους, για να έχει κάποιος άλλος την ευθύνη. Απευθύνονται σε ενήλικους ανθρώπους και ο καθένας διαλέγει να πάει όπου θέλει με δική του ευθύνη.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Αυτό που κανείς δεν μας έχει κάνει σαφές είναι αν 'ήταν υποχρεωμένος να την επαναπατρίσει ή οχι. Αυτό θέλουμε από κάποιον να μάθουμε
Εφ'οσον η κοπέλα δεν είχε ασφάλεια, δεν ήταν υποχρεωμένος.
Και αν το έκανε, θα έπρεπε να πληρώσετε εσείς τα έξοδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom