• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Ασία, η πρώτη επαφή....!

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Σκέψου να πηγαίνατε παρέα :haha:
Υ.Γ. Πιστεύω ότι ο φίλος μας την έσκασε και η ιστορία αφορά ένα ταξίδι που δεν έγινε ποτέ, αν δεν βγει το ρημάδι το εισιτήριο στο επόμενο επεισόδιο.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μόλις και αν ποτέ πατήσουν το πόδι τους στην Ασία, θα τελειώσει η ιστορία! Αν μη τι άλλο, μεγαλύτερο σασπένς από αυτό του "προλόγου" δεν θάχει :bleh:

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Πέρασαν από την οθόνη μου, αρκετά νησάκια. Πρώτος σταθμός τα TIOMAN ISLANDS & το REDANG. Έγραφαν εκπληκτικά τα νησιά. Λίγος τουρισμός, κοράλλια & τρελή βλάστηση. Στα αρνητικά τους η κλιματολογική περίοδος, το κόστος διαμονής, καθώς και η δυσκολία στην προσβασιμότητα τους. Αεροπορικώς ενώνονταν μόνο από την Air Berjaya, με δρομολόγιο μια φορά την ημέρα και από το αεροδρόμιο Sultan Abdul, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το klia. Υπήρχαν και εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης των νησιών. Εγώ δεν είχα τον χρόνο ή και το κουράγιο να το εξερευνήσω. Είχα κουραστεί. Την τελευταία ημέρα σήκωσα και δέκατα από την αϋπνία το άγχος και την κούραση. Ήμουν εξαντλημένος. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Δεκέμβριος ήταν ο πιο υγρός μήνας, ενώ ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο ήθελες περίπου 120 ευρώ την βραδιά. Τα προσπέρασα παρότι μου είχαν κλέψει την καρδιά.
Μου έκανε εντύπωση η Berjaya air. Ψάχνοντας για λίγο στο Google, διαπίστωσα ότι είχαν και μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα. Περιπλανήθηκα για λίγος στο site της και τότε το είδα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αυτό ακριβώς που έψαχνα. Ένα τροπικό δάσος, με τροπικά πουλιά και ζώα, προστατευόμενο από το κράτος της Μαλαισίας, με ένα μόνο resort εντός. Ξύλινες καλύβες, κρυμμένες από την πυκνή βλάστηση, εναρμονισμένες με το περιβάλλον, ασύγκριτης ομορφιάς. Το resort με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και κριτικές. Ανοικτού τύπου αυτοκινητάκια σε μετέφεραν οπουδήποτε μέσα στο resort επιθυμούσες να πας. Μαμουδάκια περιφέρονταν ανενόχλητα στο resort. Θα έπρεπε να συμβιώσω μαζί τους.

Ενθουσιάστηκα. Ήταν αυτό που ακριβώς ζητούσα. Χαμένος στον παράδεισο. Η θάλασσα φαινόταν εξαιρετική. Προβληματίστηκα λίγο για τα κοράλλια, αλλά δεν μπορούσα να κολλήσω εκεί. Όχι τώρα. Όχι με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο χρόνος με πίεζε. Δεν είχα και άλλο κουράγιο για ψάξιμο. Ήθελα άμεσα ξεκούραση. Έψαξα αμέσως πληροφορίες για το ξενοδοχείο και τιμές. Το όνομα του νησιού Langkawi. Το ξενοδοχείο Berjaya Langkawi Resort.
Το νησί επίσης φαινόταν εξαιρετικό. Καταπράσινο & τροπικό. Η περίοδος εξίσου καλή. Ξεκινούσε η dry season. Από δραστηριότητες, μέχρι και τελεφερίκ είχε. Σε ανέβαζε στο υψηλότερο σημείο του, για να απολαύσεις την θέα. Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α, σκέφτηκα.
Το κόστος άλλη μια έκπληξη για εμένα. Από 120 € με πρωινό, κατέβαινε στα 82 χωρίς πρωινό. Τ Ε Λ Ε Ι Α, σκέφτηκα. Χέσε το πρωινό. Για 11 διανυκτερεύσεις θα γλύτωνα 330 ευρώ. Για τις υπόλοιπες ημέρες που περισσεύουν; θα δούμε. Δεν ήταν επί του παρόντος.

Ρε λες η τύχη μου να αλλάζει; Οι σκέψεις γρήγορα έσβησαν και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα.

Όλη αυτή η αναζήτηση ήταν πολύτιμη. Ξεχάστηκα. Έστω και για λίγο. Ξεκουράστηκε η ψυχή, το μυαλό & το σώμα μου. Το είχα ανάγκη. Ήμουν σε υπερένταση σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα. Είχα ανάγκη, για καλά νέα. Αν θες το άξιζα. Βρήκα ένα σύμμαχο. Έναν λόγο για όλη αυτή την εμμονή μου.

Το έδειξα αμέσως στην γυναίκα μου. Ε Ν Θ Ο Υ Σ Ι Α Σ Τ Η Κ Ε. Το πρόσωπό της φωτίστηκε. Για πρώτη φορά πιστεύω, ήλπισε ότι μπορεί να βγει κάτι καλό από αυτήν την Ιστορία. Βρήκε και αυτή ένα λόγο. Κάτι να προσδοκά, να προσμένει. Μέχρι και εκείνη την στιγμή, όλα ήταν αδιευκρίνιστα. Που θα πάμε, τι θα δούμε, που θα μείνουμε. Δεν ήξερε σε τι μπορεί να ελπίζει. Τι να περιμένει.

Ο ενθουσιασμός της, με γέμισε θάρρος και ενέργεια. Θα προχωρούσα δυναμικά.

To be continued

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Εγώ πάλι πιστεύω ότι μόλις και αν ποτέ πατήσουν το πόδι τους στην Ασία, θα τελειώσει η ιστορία! Αν μη τι άλλο, μεγαλύτερο σασπένς από αυτό του "προλόγου" δεν θάχει :bleh:
Δεν θα σου πώ....:haha:

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Ε όχι βρε, μη μου πεις! Θα χαλάσει το σασπένς..

Πάντως νάξερες πόσο σε καταλαβαίνω.. Έτσι κι εγώ το ίδιο τρελή, πέρισυ γύρω στα τέλη Ιουνίου είδα μια σούπερ προσφορά για φτηνά αεροπορικά για Νέα Υόρκη και τα άρπαξα με την προοπτική να πάω τρεις μήνες μετά, χωρίς καν να έχω ρωτήσει για άδεια και έπρεπε να λείψω 5 συνεχόμενες εργάσιμες.. Τις τελευταίες της αδείας μου.. Και είχα επιστρέψει στη δουλειά τέλη Αυγούστου από την καλοκαιρινή μου άδεια..

Μόνο ο Θεός ξέρει πόση αγωνία είχα όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να πάρω το ΟΚ, γιατί -σε αντίθεση με σένα- η λέξη προγραμματισμός δεν υπάρχει στη δουλειά μου, έπρεπε να τη ζητήσω σχεδόν τελευταία στιγμή.. Αλλά τέλος καλό όλα καλά, και ο τολμών νικά επίσης :clap:

Άντε ντε, πολύ άραξες, συνέχισε..

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Ε όχι βρε, μη μου πεις! Θα χαλάσει το σασπένς..

Πάντως νάξερες πόσο σε καταλαβαίνω.. Έτσι κι εγώ το ίδιο τρελή, πέρισυ γύρω στα τέλη Ιουνίου είδα μια σούπερ προσφορά για φτηνά αεροπορικά για Νέα Υόρκη και τα άρπαξα με την προοπτική να πάω τρεις μήνες μετά, χωρίς καν να έχω ρωτήσει για άδεια και έπρεπε να λείψω 5 συνεχόμενες εργάσιμες.. Τις τελευταίες της αδείας μου.. Και είχα επιστρέψει στη δουλειά τέλη Αυγούστου από την καλοκαιρινή μου άδεια..

Μόνο ο Θεός ξέρει πόση αγωνία είχα όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να πάρω το ΟΚ, γιατί -σε αντίθεση με σένα- η λέξη προγραμματισμός δεν υπάρχει στη δουλειά μου, έπρεπε να τη ζητήσω σχεδόν τελευταία στιγμή.. Αλλά τέλος καλό όλα καλά, και ο τολμών νικά επίσης :clap:

Άντε ντε, πολύ άραξες, συνέχισε..
Αχ αυτές οι προσφορές τι μας κάνουν. Καμιά φορά σκέφτομαι πως θα ήταν να έχω αρκετα χρήματα και να φευγω τελευταια στιγμη για οπου μου καπνίσει. Να μην με ενδιαφέρει το κόστος. Πόσο ευκολότερα θα ήταν.

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Με αυτά και με αυτά μας βρήκε το απόγευμα της Κυριακής. Θα πετούσαμε, εάν όλα πήγαιναν καλά για Langkawi την Τετάρτη το μεσημέρι, με πτήση της emirates. Στον προορισμό μας θα φτάναμε την Παρασκευή το πρωί. Μετά από 2 διανυκτερεύσεις. Μια στο Dubai και μια στην Kuala Lumpur. Θα έπρεπε λοιπόν αρχικώς, να κλείσουμε τα 2 ξενοδοχεία των stopover, την πτήση Kuala Lumpur-Langkawi καθώς και το Berjaya για 11 νύχτες. Για τις υπόλοιπες έξι θα βλέπαμε, όπως και για τα εισιτήρια της επιστροφής Langkawi- Kuala Lumpur. Δεν είχαμε κουράγιο να προγραμματίσουμε ένα περιεκτικότερο σε προορισμούς ταξίδι, αλλά ούτε και χρόνο.

Ακόμη δεν γνωρίζαμε εάν θα καταφέρναμε να ταξιδέψουμε. Εκκρεμούσαν οι άδειες.

Αποφάσισα το επόμενο πρωινό να επισκεφτώ τον χώρο εργασίας μου. Από το τηλέφωνο, δεν θα είχα πολύ καλές πιθανότητες και το ήξερα. Γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία των εργοδοτών μου, κατάλαβα ότι ήταν η συνετότερη επιλογή.

Η σύζυγος μου αποφάσισε πρωί, πρωί να τηλεφωνήσει.

Αλήθεια, τι θα λέγαμε; Την αλήθεια; Ή κάποιο πειστικό ψέμα; Από ιδιοσυγκρασίας είμαι άνθρωπός της αλήθειας. Δεν μπορώ να κοιτώ τον άλλον στα μάτια και να τον κοροϊδεύω. Ούτε τα πάω καλά με τα ψέματα. Πάντα πέφτω σε αντιφάσεις. Δεν το έχω στο αίμα μου. Γνωρίζω καλά όμως, ότι στην προκείμενη περίπτωση, εάν πω την πλήρη αλήθεια, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μου. Και αυτό γιατί είχα ένα σωρό εναλλακτικές επιλογές. Ένα σωρό ταξίδια που θα μπορούσα να επιλέξω. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω την εμμονή μου για αυτό το ταξίδι.

Στα ερωτήματα: γιατί αυτό το ταξίδι, γιατί δεν κανόνιζα κάτι άλλο, γιατί να φέρω προ τετελεσμένων την εταιρεία στην καρδιά του Δεκέμβρη μετά από 3 εβδομάδες χορηγηθείσας άδειας; Δεν είχα να δώσω πειστικές απαντήσεις. Δεν μπορούσα να δικαιολογηθώ, όχι με την πλήρη αλήθεια. Κανένας δεν θα ενδιαφερθεί και δεν θα συγκινηθεί από την δική μου εμμονή. Και πιθανόν να έχει δίκιο. Έπρεπε να δώσω μια διαφορετική απόχρωση, κάτι που θα μπορούσε να στέκει και να οδηγεί σε ταξιδιωτικό μονόδρομο. Δεν έπρεπε να έχω άλλες επιλογές. Ίσως έτσι τα κατάφερνα.

to be continued.

echo2011

Member
Έχω ένα προαίσθημα ότι όλα σας πήγαν καλά τελικά! Όχι απλά καλά, για να το θυμασαι τόσο έντονα 4 χρόνια μετά σίγουρα ήταν ταξίδι σταθμός!
Πάντως στη θέση σας θα πήγαινα κανονικά, δε θα έλεγα τίποτα στη δουλειά, και θα έπαιρνα την τελευταία μέρα από εκεί και θα έλεγα πως χάσαμε μια πτήση και αναγκαστικά θα γυρίσουμε την επόμενη μέρα..

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
την βλέπω εγώ τη δουλειά...μέχρι να μπεις στο αεροπλάνο καρδιακούς θα μας κάνεις! Θα μας πεθάνεις!!! Ψάχνω και εγώ (μαζί με 'σένα) μια σανίδα σωτηρίας να σωθώ μέσα σ' αυτό το χάος :haha::haha::haha:

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Πέρασαν αρκετές στιγμές. Βυθισμένος στην σκέψη μου, προσπαθούσα βρω πειστική εξήγηση. Δεν χρειαζόταν το μεγάλο ψέμα. Ούτε και το ήθελα. Χρειαζόταν απλά μια διαφορετική εκδοχή της αλήθειας, μια άλλη τροπή των γεγονότων.

Τότε μου ήρθε….Εκπληκτικό….. και συνάμα τόσο αθώο.

Κρατούσα στα χέρια μου ένα εξαιρετικό χαρτί. Μιας πρώτης τάξεως πιθανότητα για να τα καταφέρουμε. Ένα διαβατήριο για το όνειρο. Γέμισα ελπίδες. Πολλές ελπίδες. Μπορούσα να το υποστηρίξω. Θα τα κατάφερνα. Το ίδιο ίσχυε και για την σύζυγο μου. Θα έπρεπε να το διαχειριστούμε προσεκτικά με σύνεση. Χωρίς πολλές σάλτσες. Στα απλά βρίσκεται η ουσία.
Την Παρασκευή το απόγευμα όταν έφυγα από την δουλειά, όλοι γνώριζαν το πρόβλημα μου. Με κοιτούσαν με συμπάθεια και φιλευσπλαχνία. Ήξεραν για την κατάληψη του αεροδρομίου της Ταϊλάνδης, ήξεραν για τους περιορισμένους οικονομικούς μου πόρους και τις πιστωτικές κάρτες.
Αυτό όμως που δεν γνώριζαν, ήταν η μετέπειτα έκβαση των γεγονότων. Δεν γνώριζαν για την ακύρωση των εισιτηρίων από την αεροπορική και την επιστροφή των χρημάτων εντός επτά ημερών στον λογαριασμό μου. Ούτε επίσης γνώριζαν, για την ακύρωση των ξενοδοχείων και των εκδρομών και την επιστροφή των χρημάτων ενός μηνός στην κάρτα μου. Επίσης, δεν γνώριζαν την ύπαρξη της Άννας και την παροχή πίστωσης στο πρόσωπο μου.

Εξαιρετικά εργαλεία σκέφτηκα. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω προς όφελος μου. Να δώσω μια ελαφριά διαφορετική τροπή στα γεγονότα, προκειμένου να υποστηρίξω την αναγκαία αλλαγή στην άδεια.
Η σύζυγος μου δεν είχε καταλάβει τίποτα από όσα είπα και άκουσε. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν αυτό. Με κοιτούσε απορημένη. Αρχίζω και της εξηγώ:

Αύριο στην δουλειά, θα τους πω ότι τελικά η αεροπορική εταιρεία μας ακύρωσε την πτήση και μας ενημέρωσε για την επιστροφή των χρημάτων εντός ενός μηνός. Μας έδωσε όμως την εναλλακτική επιλογής άλλου προορισμού, εφόσον υπάρχει αντίστοιχος ναύλος.
Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται την ακύρωση της κράτησης λόγω ανωτέρας βίας. Θεωρούν ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος, αφού υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης της χώρας. και η χώρα δεν είναι αποκλεισμένη. Οπότε δεν μας επιστρέφουν τα 1600 ευρώ και ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ…Μοναδική δυνατότητα που μας παρέχουν είναι η πραγματοποίηση κράτησης σε άλλη ημερομηνία ή η αλλαγή της κράτησης σε άλλη χώρα στην ίδια αλυσίδα και σε παρεμφερείς ημερομηνίες.

Όποτε, προκειμένου να μην χάσουμε τα μισά μας χρήματα και να αποδειχτεί το ταξίδι ναυάγιο, υπάρχει η μοναδική δυνατότητα επιλογής άλλων ξενοδοχείων της ίδιας αλυσίδας, καθώς και αεροπορικού προορισμού. Επειδή όμως τα ξενοδοχεία είναι Ασιατικά, η αλυσίδα τους περιορίζεται μόνο στην Ασία. Η Μαλαισία είναι η μόνη χώρα, εκτός της Ταϊλάνδης, που έχει και τις 3 αλυσίδες των ξενοδοχείων στα οποία είχαμε προπληρωμένες κρατήσεις. Επίσης τα μοναδικά εισιτήρια στον ίδιο ναύλο, είναι αυτά που έχουμε κλείσει. Τετάρτη 10/12 με Δευτέρα 29/12. Οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία μας επιβαρύνει κατά 500 ευρώ το άτομο. Όλοι γνώριζαν ότι χρήματα επιπλέον δεν υπήρχαν.
Θα είχαν την ευκαιρία να δείξουν την φιλευσπλαχνία τους. Ποιός θα έπαιρνε το βάρος στα χέρια του, να μας καταστρέψει το ταξίδι και να μας χρεώσει 1600 ευρώ; Για μια ημέρα μόνο επιπλέον άδεια!
Βέβαια το συγκεκριμένο ψέμα είχε και τα ελαττώματα του, όπως όλα τα ψέματα. Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόταν να κάνει έλεγχο, θα βρισκόμασταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Μετά όμως από όσα είχα τραβήξει, δεν είχα άλλον δρόμο. Άσε που γνώριζαν την κατάσταση από πρώτο χέρι και δεν πιστεύω ότι θα επιθυμούσαν να σκαλίσουν τις καταστάσεις περισσότερο. Δεν πιστεύω ότι θα επέλεγαν μια στάση αντίστοιχη με την μομφή δυσπιστίας προς τα πρόσωπά μας. Ο πρωτύτερος έντιμος βίος μας, δεν τους έδινε καμία αφορμή.
Η γυναίκα μου με κοίταγε έκπληκτη. Μόλις τότε συνειδητοποιούσε τον κίνδυνο να την έχω ξεγελάσει στο παρελθόν. Απλό και πανούργο αναφώνησε. Συνάμα όμως με τρομάζεις μου είπε. Κάτω από πίεση, γνώρισα μια πλευρά του εαυτού σου που αγνοούσα. Είχε δίκιο. Όλο εκείνο το ΣΚ, δεν ήμουν ο εαυτός μου.

Θα γίνονταν όμως τα πράγματα έτσι; Όλα αυτά ήταν θεωρίες. Ασκήσεις επί χάρτου. Η πραγματικότητα συνήθως είναι πολύ διαφορετική. Πόσοι στο παρελθόν προσπάθησαν να σχεδιάσουν το τέλειο έγκλημα, αλλά προδόθηκαν από τις λεπτομέρειες. Αγχώθηκα αφάνταστα. Δεν κινδυνεύω να μην πάω διακοπές, αλλά και να χάσω την δουλειά μου. Να χαρακτηριστώ ψεύτης και ξεδιάντροπος. Και καλά εγώ. Η γυναίκα μου πάλι, τι θα φταίει;

Ο Διευθυντής μου ήταν άνθρωπος σκληρός. Χωρίς συναισθηματισμούς. Είχε μείνει ορφανός από πολύ μικρός και είχε χάσει κάθε ίχνος ευαισθησίας. Οι αναφορές στα θεία, ήταν σχεδόν καθημερινές, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν τελειομανής και άνθρωπος του καθήκοντος. Εξήντα χρονών, της παλιάς σχολής. Κέρδιζε τον σεβασμό με τον εκφοβισμό και την ψυχολογική πίεση. Μπροστά στην δουλειά δεν δίσταζε να θυσιάζει την οικογένεια του επί χρόνια. Γιατί να δείξει ευαισθησία σε εμένα. Γιατί τώρα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα και το ήξερα. ΕΨΑΧΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.

Ο Διευθυντής της γυναίκας μου από την άλλη, ήταν απλά κυκλοθυμικός και αλλοπρόσαλλος. Εάν τον πετυχαίναμε σε καλή μέρα, είχαμε τις πιθανότητες με το μέρος μας. Αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις.

Τον αρχικό ενθουσιασμό μου διαδέχθηκε η ανασφάλεια και ο φόβος. Συναισθήματα γνώριμα, για το τρέχων ΣΚ, αλλά πολύ διαφορετικά τώρα. Δεν έπαιζα μόνο το ταξίδι, αλλά και την δουλεία μου, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Άρχιζα πάλι να κάνω δεύτερες σκέψεις. Ήμουν πολύ κουρασμένος και σε αδιέξοδο. Η ώρα αισίως είχε φτάσει 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Ένιωθα ότι βρισκόμουν πάλι στην αρχή. Πάλι στο μηδέν.
To be continued

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Εεεε μιας κ πετάς Τετάρτη, πήγαινε στη δουλεια Δευτέρα κ Τρίτη για να έχεις κ μια μέρα καβατζα ;)

villi

Member
Λοιπόν η ιστορία σου είναι πρώτης τάξεως σενάριο για τον Καμπουτζίδη!Από το Παρά Πέντε τέτοιο άγχος!Μήπως να του το'στελνες να εξοικονομήσεις και τα υπόλοιπα ταξίδια σου?

ganlayer3

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Λοιπον, μου κινειτε εντονα την περιεργεια για το πως πιστευετε οτι εξελιχθηκαν τα πραγματα. Εαν το επιτρεπουν οι administrator, θα ειχε ενδιαφερον ενα μικρο δημοψηφισμα του τυπου: τελικα πιστευετε οτι πηγαμε ασια; εαν ναι που;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom