Apostolosm
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική!
ΕΙΣΑΓΩΓΉ
Τι ωραίο μικρόβιο το ταξιδιωτικό! Να μπορείς να φεύγεις,να εξευρευνείς,να μαθαίνεις.Μεταδότες αυτού του μικροβίου οι γονείς μου και ιδιαίτερα η αδερφή μου η όποια πάντα με παρακινούσε να ταξιδεύω,να προσαρμόζομαι σε καταστάσεις,να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις (σαντουιτσάκι πάντα στην τσάντα για παν ενδεχόμενο μη και βρεθούμε σε κανά μέρος χωρίς φαγητό χαχα) και πάντα να βρίσκω ενναλακτικούς τρόπους μεταφοράς απο ένα σημείο Α στο Β. Το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδος (Ρώμη) το θυμάμαι σαν χθες,16 χρονών περιμένοντας πως και πως να δω πως είναι η αίσθηση της απογείωσης και το feel του να βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα!Από έκει και μετά αρκετά τα ταξίδια σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με σημαντικότερη στιγμή την 7μήνη διαμονή μου ως φοιτήτης Erasmus στο Vilnius της Λιθουανίας (ξενύχτια,εκδρομάρες,μπύρες,α ξέχασα, και δίαβασμα... ).
Πάντα όμως είχα στο πίσω μέρος του μυαλό μου ένα μέγαλο,υπερατλαντικό ταξίδι.Τώρα το που θα ήταν αυτό πλάθοταν στο μυαλό μου μέσα από φωτογραφίες,συζητήσεις και εμπερίες άλλων ανθρώπων που γνώριζα είτε στα διάφορα hostel, είτε σε κοινές παρέες.Έχοντας λοιπόν απόκτήσει μια κάποια οικιότητα με τα ταξίδια, είπα στα 25 μου να το κάνω έχοντας τελειώσει με σχολή,στρατό και μία απαιτηιτική καλοκαιρινή σεζόν σε νησί για να βγει το budget.
Μέσα ιουλίου σε ένα brunchδικο της Μυκόνου καταλήγουμε στη ιδέα όχι απλά να πάμε το πρώτο μας υπερατλαντικό ταξίδι αλλα να έιναι και μεγάλης διάρκειας (2 μήνες),καθώς χρόνος υπήρχε. Το concept ήταν να βρούμε έναν προορισμό για ξεκούραση,διασκέδαση και μοχιτάρες στην παραλία και αυτός αποφασίστηκε να είναι οι Φιλιππίνες καθώς μετά από ψάξιμο και διάβασμα είδαμε πως προσφέρει και τα 3,ειδικά το κομμάτι των παραλιών που θεωρείται το δυνατό χαρτί της χώρας (άλλωστε το δικαιούμασταν μέτα το ''ξύλο'' που φάγαμε στην δουλειά 7 μηνές) και μία χώρα με πιο adventure χαρακτήρα όπως το Βιετνάμ, που μετά από έρευνα είδαμε πως από τον βορρά μέχρι τον νότο έχει να προσφέρει μεγαλειώδης περιπέτειες και αξιοθέατα τόσο φυσικής όσο και πολιτιστικής σημασίας.Α και ένα μικρό stopover στην Σιγκαπούρη.Προτιμήσαμε να εξερευνήσουμε 2 χώρες αρκετά παρά αρκέτες και στα γρήγορα.
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που εφάρμοσα και κράτησα ευλαβικά για πρώτη φορά σε αυτό το ταξίδι ήταν το ημερολόγιο.Ξέκλεβα μισή ωρίτσα καθημερίνα όσο κουρασμένος μερικές φορές ένιωθα για να γράψω τα ωραία και τα παράξενα της ημέρας. Μπορώ να πω πως ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έκανα, καθώς αν χρειαστώ κάποια πληροφορία μπόρω πολύ απλά να ανατρέξω, πέραν του ότι μετά από κάποια χρόνια θα διαβάζω πολλά από αυτά και με μερικά θα γελάω και θα λέω ''κοιτα να δεις τι κάναμε τότε ρε''.Το συστήνω σε όλους.
Συνοδοιπόρος σε όλο αυτήν την περιπέτεια ο κολλητός μου ο Γιάννης, με τον οποίο είχαμε κάνει και άλλα μικροτέρα ταξίδια παρέα και ήξερα πως στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να προέκυπταν θα ήταν εκεί να στηρίξει και να βοηθήσει,το ίδιο και από την μεριά μου. Guest star εμφάνιση θα έκανε στα μέσα του ταξιδιού μας ο άλλος κοινός μας φίλος Σταύρος, ο οποίος έκανε αρχικά 1 μήνα solo στην Ταυλάνδη και με τον οποίο συννενοηθήκαμε να βρεθούμε στο Βιετνάμ.
Όντας η πρώτη μου ιστορία θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνεπής μπορώ στην συγγραφή της, καθώς μέσα από τις ιστορίες άλλων συμφουριτών στο forum πήρα και έγω το θάρρος να ξεκινήσω την δικιά μου.Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα το συγκεκριμένο forum πριν από μερικά χρόνια και έκτοτε μου έχει κρατήσει συντροφιά διαβάζοντας ιστορίες και λύνοντας δικιές μου ταξιδιωτικές απορίες μέσα από πληροφορίες άλλων.
Στο ταξίδι αυτό μείναμε αρκετές φορές με το στόμα ανοιχτό από αυτό που βλέπαμε, κοιμηθήκαμε άβολα κάποιες φορές σε λεωφορεία (να΄ναι καλά τα sleeper buses),σταθμούς και αεροδρόμια, σίγουρα πιαστήκαμε και κορόιδα σε κάποια πράγματα που αγοράζαμε αλλά όπως λέει και ο λαός πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Γιατί πέραν την περιπέτειας, αυτό το ταξίδι ήταν και ένα προσωπικό test ώστε να δω πως είναι ένα πολυήμερο ταξίδι και έτσι να μπορω να αποφεύγω τυχόν παρορμητικές κινήσεις σε παρόμοια μελλοντικά ταξίδια.
Εύχομαι να ευχαριστηθείτε την ιστορία όσο ευχαριστήθηκα και έγω αυτό το μαγικό ταξίδι.
Last edited: