• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Από το αντάρτικο στην προεδρία

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

Η εκλεκτή του απερχόμενου προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, Ντίλμα Ρούσεφ, θα είναι πιθανότατα ο νικητης στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Oπως έδειξε η δημοσκόπηση της Datafolha χθες, η Ρούσεφ συγκεντρώνει το 56% των ψήφων, έναντι του 44% του αντιπάλου της δεξιού υποψηφίου Ζοζέ Σέρα, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας.Η Dilma Rousseff γεννήθηκε στις 14 Δεκέμβρη, του 1947. Κόρη ενός βούλγαρου μετανάστη .Έγινε σοσιαλίστρια κατά τη διάρκεια της νίοτης της , και μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964 εντάχθηκε στην αριστερή πτέρυγα των αντάρτικων ομάδων πόλεων που πολέμησαν εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας.Η Rousseff συνελήφθη και φυλακίστηκε μεταξύ 1970 και 1972 και βασανίστηκε .Είναι οικονομολόγος και πολιτικός συνδεδεμένη με το Κόμμα των Εργαζομένων (PT). Διορίστηκε Προϊστάμενος του προσωπικού από τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, τον Ιούνιο του 2005 και γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλάμβάνει αυτη τη θέση.

πηγή Athens.Indymedia

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα έγραφα κι άλλα δεν με αφήνει με τίποτα να δημοσιεύσω άρθρο με περισσότερες λέξεις από αυτές ούτε και με photo (αυτή τη μία την πήρε μετά από προσπάθεια ωρών και δεκάδες απόπειρες για edit).

Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό το πρόβλημα με τα νέα θέματα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το θέμα όπως γνωρίζεις έχει αναφερθεί πολλάκις, και υπάρχει ειδικό τόπικ γι'αυτό.

Όσο κουραστικό είναι για σένα, δέκα φορές παραπάνω είναι για μας που πονοκεφαλιάζουμε να το λύσουμε.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αργά ή γρήγορα, το πρόβλημα θα λυθεί. Ως τότε:

1. όταν αντιγράφετε μέρος κειμένων βάζετε την πηγή
2. για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τη λειτουργία του σάιτ υπάρχει σχετική ενότητα, παρακαλώ να απευθύνεστε εκεί.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ήταν μομφή εναντίον κανενός αν την εξέλαβες ως τέτοια.
Το έχω ήδη αναφέρει στο κατάλληλο topic απλώς έβγαλα μια ψιλογκρίνια μου πάνω στο γράψιμο,δεν νομίζω να ενόχλησε τόσο το φόρουμ αυτό.Μακάρι να ήμουν η χειρότερη έκφρασή του....

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι μωρέ, δεν το εννοούσα ότι μας έθιξες, απλά πήγα να προλάβω να ανοίξει κι'άλλη κουβέντα εδώ, σόρυ αν ακούστηκε επιθετικό, δεν προοριζόταν έτσι. :throw:

Christian

Member
Έγινε σοσιαλίστρια κατά τη διάρκεια της νίοτης της , και μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964 εντάχθηκε στην αριστερή πτέρυγα των αντάρτικων ομάδων πόλεων που πολέμησαν εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας.Η Rousseff συνελήφθη και φυλακίστηκε μεταξύ 1970 και 1972 και βασανίστηκε .Είναι οικονομολόγος και πολιτικός συνδεδεμένη με το Κόμμα των Εργαζομένων (PT).
Σοσιαλίστές είναι και ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ, ο παλιός μας γνώριμος ο Αλμούνια, ο Εχουντ Μπάρακ που έχει φτάσει μέχρι τη θέση του αντιπροέδρου της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» και φυσικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο τωρινός πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» ;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχει κάνει αντάρτικο πόλεων με μαρξιστικές παράνομες οργανώσεις ο Αλμούνια κι ο Ντομινίκ και δεν το ήξερα;;;

Ζήτω το ΔΝΤ και η κομισιόν τότε!!

Άσε ρε Christian που ότι δεν ελέγχει το Κ.Κ. είναι και ξεπουλημένο.
Και δεν ξέρω το ποιόν της εν λόγω κυρίας σε βάθος,θα δείξει περί τίνος πρόκειται εξάλλου,αλλά τα καπελώματα των εκάστοτε Κ.Κ. τα ξέρω πολύ καλά και δε πα να ωρύεσαι.

Φαντάζομαι όλο και με κανέναν δικό σας θα τα έχει σπάσει η Ντίλμα στη Βραζιλία.
Αλλά από τα λίγα που γνωρίζω το Κ.Κ.Β. συμμετέχει στην εκεί κυβέρνηση.Κάτσε να δείς που θα'ναι καμιά διάσπαση που έχετε διαγράψει σαν ρεβιζιονιστές (φτού σκόρδα).

........και πάει λέγοντας

Christian

Member
Έχει κάνει αντάρτικο πόλεων με μαρξιστικές παράνομες οργανώσεις ο Αλμούνια κι ο Ντομινίκ και δεν το ήξερα;;;

Ζήτω το ΔΝΤ και η κομισιόν τότε!!
Δεν έχει σημασία από που ξεκινάς αλλά που καταλήγεις.;)

Άσε ρε Christian που ότι δεν ελέγχει το Κ.Κ. είναι και ξεπουλημένο.
Πες μου εσύ τότε, κάτι που δεν ελέγχει το Κ.Κ. και δεν είναι ξεπουλημένο !!!

Και δεν ξέρω το ποιόν της εν λόγω κυρίας σε βάθος,θα δείξει περί τίνος πρόκειται εξάλλου,αλλά τα καπελώματα των εκάστοτε Κ.Κ. τα ξέρω πολύ καλά και δε πα να ωρύεσαι.
Η Ρούσεφ πλασάρεται ως καλύτερη διαχειρίστρια του συστήματος και έχει προτείνει τη μερική ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και άλλων κομβικής σημασίας επιχειρήσεων του κρατικού τομέα, ώστε όπως ισχυρίζεται να μειωθούν τα προβλήματα που καταγράφονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες. H Ρουσέφ έχει ταχθεί επίσης υπέρ της ύπαρξης ισχυρών κρατικών επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας - την ενέργεια, το πετρέλαιο και τo τραπεζικό σύστημα. Ωστόσο, με κάθε τρόπο τονίζει ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο θα έχει ευκαιρίες και καθησυχάζει τους εγχώριους και ξένους επενδυτές για την πολιτική της, υποσχόμενη αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο για τα καπελώματα που αναφέρεσε, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πια είναι αυτά.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν είναι του παρόντος,έλα σε πμ να πούμε ότι θες....και δε θες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όσο για τα ξεπουλήματα μη ξύνεις πληγές από την Κροστάνδη και την Ισπανία του '36 μέχρι τον Άρη και τα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια του σήμερα.

Μακάρι οι ηγεσίες των Κ.Κ να ήταν όπως και οι απλός λαός που κοροϊδεύει.Θα μιλάγαμε με άλλους όρους για κινήματα σήμερα.

Κοιτάξτε να πάρετε κανένα ψηφαλάκι την Κυριακή και αφήστε την επανάσταση για αργότερα.Έχετε καταντήσει το άκρον άωτον του αστικού κόμματος.

Traveller

Member
Την Κροστάνδη τώρα τι την ανακατεύεις? Από που κι ως που ξεπούλημα η Κροστάνδη? Μην γίνεσαι Σταλινικότερος του Στάλιν... για τα υπόλοιπα +1...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάλι βρίζεις;
Εγώ το έχω κόψει.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις ή παρεξηγείς στην Κροστάνδη και γιατί με αποκαλείς έτσι;
Η εξέγερση της Κροστάνδης ήταν ένα αγνό λαϊκό κίνημα που κατεπνίγη από τον κόκκινο στρατό γιατί επί της ουσίας απειλούσε με τα αιτήματά της την σοσιαλιστική ειρήνη που είχαν επιβάλει τα σοβιέτ στην επικράτεια.

Θες κι άλλα;
Θες να πούμε και για τον Μάχνο;

Για το ξεπούλημα των Σπαρτακιστών στη Γερμανία (την μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία να απλωθεί το κίνημα πανευρωπαϊκά);

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom