Γαλλία Ισπανία Ιταλία Από τη Βαρκελώνη στο Μιλάνο Road Trip

vaggeliskaran

Member
Μηνύματα
16
Likes
109
Καλησπέρα σε όλους μόλις γύρισα από ένα Road Trip που έκανα από τη Βαρκελώνη στο Μιλάνο. Ήταν ένα ταξίδι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολλά χρόνια και όλο κάτι συνέβαινε και το ανέβαλα ώσπου ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Η διάρκεια του ταξιδιού ήταν 7 μέρες και επισκέφθηκα τις εξής πόλεις Βαρκελώνη, Περπινιάν, Μονπελιέ, Μασσαλία, Κάννες, Μόντε Κάρλο. Νίκαια, Γένοβα, Μιλάνο. Η πτήση έγινε με Ryanair Θεσσαλονίκη Βαρκελώνη στις 7/7/24 με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο του Μπέργκαμου και επιστροφή στις 13/7/24 από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμου. Τα εισιτήρια για το Μπέργκαμο τα είχα κλείσει στις 16 Ιανουαρίου και για τη Βαρκελώνη στις 13 Μαρτίου. Έμεινα 2 βράδια στη Βαρκελώνη στο Hotel Internacional το όποιο βρίσκεται πάνω στην Ramblas και μπροστά στη στάση του μετρό Liceu έδωσα 238,53 ευρώ για δυο διανυκτερεύσεις. Στη Μασσαλία έμεινα στο Residhotel Le Grand Prado 300 μέτρα από τη στάση του μετρό Perieu 2 βραδιές με συνολικό κόστος 154,48 ευρώ. Στη Νίκαια έμεινα 1 βράδυ στο Hotel Trocadero με 125 ευρώ το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και τέλος στη Γένοβα διανυκτέρευσα 1 βράδυ στο Albergo Astro με 70 ευρώ. Τα ξενοδοχεία τα είχα κλείσει από τις 22 Μαρτίου. Για αποσκευή είχα back pack που είχα μέσα τα απολύτως απαραίτητα. Οι μετακινήσεις έγιναν με Flix-Bus και με τραίνο. Τα εισιτήρια του Flix-Bus τα είχα κλείσει από τις 29 Μαρτίου και έκανα τις εξής διαδρομές Βαρκελώνη Περπινιάν 9/7/24 Περπινιάν Μονπελιέ 9/7/24 Μονπελιέ Μασσαλία 9/7/24 Μασσαλία Κάννες 11/7/24 Νίκαια Γένοβα 12/7/24 τις μετακινήσεις Κάννες - Μοντε Κάρλο- Νίκαια καθώς και Γένοβα- Μιλάνο τις έκανα με τραίνο και εισητήρια έκοψα την τελευταία στιγμή. Τέλος το δρομολόγιο Μιλάνο- αεροδρόμιο Bergamo το έκανα με flibco bus με κόστο 12 ευρώ. Τα εισιτήρια με του Flix-Bus κόστισαν γύρω στα 60 ευρώ.
Κυριακή 7/7/2024
Ξεκίνησα από το αεροδρόμιο της Μακεδονίας στις 5:50 και στις 7:00 είχαμε ήδη φτάσει στο Bergamo έμεινα κάπου 4 ώρες παρά ένα τέταρτο και στις 10:45 πετάξαμε για Βαρκελώνη όπου φτάσαμε στις 12:20 περπάτησα για λίγο το αεροδρόμιο και αφού βρήκα τη στάση του μετρό έβγαλα ένα εισιτήριο 48 ωρών με 17,50 ευρώ αφού θα έμενα μέχρι την Τρίτη το πρωί και κατέβηκα στη στάση Universita από εκεί κατηφόρισα προς την Ramblas και στις 3 το μεσημέρι έφτασα στο ξενοδοχείο για να κάνω check-in. Άφησα το σακίδιο στο δωμάτιο και ξεχύθηκα για να γνωρίσω την πόλη. Βαρκελώνη είχα πάει και όταν ήμουν 12 χρονών με τη μητέρα μου το 1994 με γνωστό τουριστικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης το Δούκας τράβελ όσοι το θυμούνται παλιοί Θεσσαλονικείς γιατί τώρα έχει κλείσει τότε είχαμε κάνει το γύρω της Ισπανίας δηλαδή πήγαμε Βαρκελώνη Ανδόρα Γρανάδα Κόρντοβα Σεβίλλη Τολέδο και Μαδρίτη ακόμα το έχω το φυλλάδιο της εκδρομής. Εκεί που θέλω να καταλήξω ότι κατά μια διαβολική σύμπτωση έμεινα στο ίδιο ξενοδοχείο και το ανάκαλυψα μόλις έφτασα. Στη Βαρκελώνη όπως προανέφερα αφιέρωσα δυο μέρες περπάτησα την Ramblas, πλατεία Καταλονίας ψάχνοντας να βρω το σταθμό των λεωφορείων που θα έπαιρνα το Flix-Bus για το Περπινιάν βρήκα εντελώς τυχαία τη Sagrada Familia. Πήγα στην Μπαρτσελονέτα δεν έκανα μπάνιο αν και φαινόταν πεντακάθαρη μακάρι να ήταν έτσι οι παραλίες της Θεσσαλονίκης αλλά που δυστυχώς.
Δευτέρα 8/7/24
Kατευθύνθηκα προς το Λόφο Montjuik που βρίσκεται κοντά το Ολυμπιακό στάδιο, στο Ισπανικό χωριό (Poemblo Espaniol), το μαγικό Συντριβάνι Font Magica το οποίο είχε στερέψει. Στη συνέχεια στο πάρκο Guell, στη La Pedrera (Casa Mila και Casa Batlo) μόνο εξωτερικά γιατί δεν είχα το χρόνο με το μέρος μου και μια τελευταία βραδινή βόλτα στην Arc de Thriomf στην Plaza de Catalunya και τέλος στη La Ramblas.
Τρίτη 9/7/2024
Πρωινό εγερτήριο στις 5 το πρωί check out στις 6 και άφιξη στο σταθμό των λεωφορείων για να πάρω το Flixbus για Περπινιάν. Ξεκινήσαμε στις 6:40 και φτάσαμε στις 9:15. Στο Περπινιάν έμεινα περίπου ένα 4ωρο. Σε αυτό το 4ωρο είδα την πλατεία Castillet, την πλατεία Ντε λα Λοζ, τον Καθεδρικό και εξωτερικά τα Hotel Pams και Palace of the Kings Majorka. Στις 13:25 πήρα το Flixbus με κατεύθυνση το Μονπελιέ. Φτάσαμε στις 4 το απόγευμα και εκεί έκατσα μέχρι τις 8 το απόγευμα γιατί μετα θα έπαιρνα το Flixbus για τη Μασσαλία. Είχα ελάχιστη μπαταρία στο κινητό πήγα να τη φορτίσω στο λεωφορείο 'οταν πηγαίναμε στο Μονπελιέ αλλά αντί να τη φορτίσει μου έτρωγε και αυτή που είχα και έτσι είχε φτάσει στο 14% από το 26% που είχε αρχικά. Ευτυχώς δε χρειάστηκα καθόλου το ιντερνετ γιατί μόλις έφτασα ρώτησα κάτι κοπέλες ντόπιες πως να βγω στην πόλη και με βοήθησαν πάρα πολύ να ναι καλά τα κορίτσια. Έτσι το κινητό το χρειάστηκα μόνο για φωτογραφίες. Πήρα από το σταθμό των λεωφορείων το τραμ και βγήκα στην Place de la Comedi που είναι το σημείο αναφοράς όπως μου είπαν τα κορίτσια. Στη συνέχεια από την Place de la Comedi πήγα αρχικά στην αγορά Arso περπατώντας τη Rue de l' Universite βγήκα στη Place de la Canorge και από εκεί στη Place Royale de Peyron τέλος πήγα στο Βοτανικό Jardin des Plantes. Όλη η παλιά πόλη ήταν πανέμορφη μου άρεσε πάρα πολύ, ξετρελάθηκα. Γύρω, στις 6 και κάτι τα είχα δει σχεδόν όλα έκανα κάτι απελπισμένες προσπάθειες να βρω να φορτίσω το κινητό και τελικά κατέληξα στο σταθμό των τραίνων όπου βρήκα πρίζα για να φορτίσω το τηλέφωνο το φόρτισα κάπου 40 λεπτά και από εκεί πήρα το τραμ για να πάω στο σταθμό των λεωφορείων από όπου θα πήγαινα στη Μασσαλία. Μασσαλία έφτασα μετά τις 11 από το σταθμό ψάχνοντας το μετρό για να πάω στο ξενοδοχείο μια φύλακας μου είπε να πάρω απέναντι από το σταθμό το λεωφορείο του μετρό το οποίο μάλιστα ήταν και δωρεάν στο ξενοδοχείο έφτασα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Τετάρτη 10/7/2024
Τη σημερινή μέρα την αφιέρωσα στην Μασσαλία. Αφού πήρα ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο με κόστος 12 ευρώ, Έβγαλα ένα εισιτήριο 24 ωρών και ξεχύθηκα στα αξιοθέατα της πόλης. Αρχικά κατευθύνθηκα στο παλιό Λιμάνι και από περπατώντας στον καθεδρικό Ναό της πόλης στη συνοικία La Panier (αρχαία Ελληνική συνοικία) από εκεί πήρα το λεωφορείο για τη Basilique Notre-Dame de la Grande στη συνέχεια αφού διέσχισα πάλι με το λεωφορείο πήγα στο Parc Borely και μετά στο Palais du Pharo. Η διαδρομή με το λεωφορείο έγινε παραλιακά και η θάλασσα έδειχνε καθαρή σε ολόκληρη την ακτογραμμή. Από εκεί μετά πήρα το μετρό Ανάκτορο Λονγκσαμ και μετά πήγα για φαγητό στο παλιό λιμάνι όπου έκατσα μέχρι το βράδυ.
Πέμπτη 11/7/2024
Ξύπνησα στις πέντε το πρωί για να ετοιμαστώ και να πάρω από το σιδηροδρομικό σταθμό το Flixbus με κατεύθυνση τις Κάννες στις 6:30 και φτάσαμε στις 9:05 στην περιοχή Le Cannet, Από εκεί πήρα το λεωφορείο κατέβηκα στο σταθμό των τραίνων και βγήκα στην παραλία Croisette η οποία ήταν γεμάτη από λουόμενου και πολύ καθαρή. Στη συνέχεια πήρα την αντίθετη κατεύθυνση της παραλίας και πήγα στο Palais des Festivals το γνωστό κόκκινο χαλί από αφού έβγαλα κάποιες φωτογραφίες συνέχισα για την παλιά συνοικία Le Suquet και στη συνέχεια κατευθύνθηκα στη Marche Forville την παραδοσιακή αγορά της πόλης. Η ώρα ήταν ήδη δώδεκα και πήρα το τραίνο για να πάω στο Μονακό. Στο Μονακό έφτασα στις 2 το μεσημέρι και αφού έκατσα για φαγητό στην περιοχή της Condamine σε ένα ιταλικό εστιατόριο στη συνέχεια κατευθύνθηκα ανηφορικά για το παλάτι του Πρίγκηπα, το Καθεδρικό Ναό και τους εξωτικούς κήπους της πόλης. Στο Ωκεανογραφικό μουσείο δεν πήγα γιατί δεν είχα χρόνο έψαξα να βρω το καζίνο αλλά δεν τα κατάφερα και στις 6 και μισή πήρα το τραίνο για τη Νίκαια. Το ξενοδοχείο στη Νίκαια ήταν πολύ κοντά στο σταθμό έκανα check in άφησα τα πράγματα μου και βγήκα στη γνωστή παραλιακή Promenade des Anglais και από εκεί στην παλιά πόλη. Πήγα στα κυριότερα σημεία της πόλης στην Όπερα, το Καθεδρικό Ναό, στην πλατεία Rosseti, στην Place Saint Francais, στην Cours Saleya και στο Cote d' Azur. Η ώρα ήταν ήδη περασμένη και πήγα στο ξενοδοχείο για ύπνο γιατί είχα μια δύσκολη μέρα.
Παρασκευή 12/7/2024
Ξύπνησα στις 07 και μισή και βγήκα μια τελευταία βόλτα στην παλιά πόλη μιας και χθες μου άρεσε τόσο πολύ. Επισκέφθηκα τον Καθεδρικό Ναό και από μέσα γιατί την ώρα που πήγα χθες ήταν κλειστός και μετά στο πάρκο Castle Ηill όπου είδα από ψηλά όλη την πόλη. Στις 1ο πήγα στο ξενοδοχείο έκανα ένα μπάνιο μάζεψα τα πράγματα μου και στις 11 έφυγα. Στις 13:25 είχα κλείσει με το Flix Bus εισιτήριο για τη Γένοβα το όποιο είχε καθυστέρηση περίπου 45 λεπτά. Το όλο διάστημα μέχρι να πάρω το λεωφορείο το πέρασα στην πλατεία Garibaldi και στο σταθμό των λεωφορείων όπου ο καιρός εναλάσσονταν μεταξύ λιακάδας και μπόρας. Γένοβα έφτασα στις 6 το απόγευμα πήρα το μέτρο για το ξενοδοχείο. Άφησα το σάκο μου βγήκα για περιήγηση της πόλης. Αρχικά πήγα μέσω της Via XX Septembre που βρίσκονταν το ξενοδοχείο στην πιάτσα Raffaelle de Ferrari, στο Palazzo Ducale, στον Καθεδρικό San Lorenzo στο παλιό Λιμάνι και μετά για φαγητό γιατί όλη την μέρα ήμουν με ξηρά τροφή 11 το βραδύ επέστρεψα στο ξενοδοχείο για ύπνο.
Σάββατο 13/7/2024
Τελευταία μέρα η σημερινή ξύπνησα στις 7 και μισή και βγήκα για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Σε γενικές γραμμές δεν τρελάθηκα η Ιταλία έχει καλύτερες πόλεις αλλά αξίζει για μια σύντομη επίσκεψη. Πήγα στο Palazzo Rosso, στο Palazzo Bianco και στη Via Garibaldi. Στις 10 γύρισα στο ξενοδοχείο να πάρω το σακίδιο μου και στις 12 και μισή πήρα το τραίνο για το Μιλάνο. Μιλάνο φτάσαμε στις 3 το μεσημέρι. Έχω πάει και άλλες 2 φορές στην πόλη αυτή οπότε έκανα μια μικρή βόλτα στη περιοχή με τα κανάλια ή αλλιώς Navigli, που δεν είναι ιδιαίτερα μακριά από το ιστορικό κέντρο της πόλης και από εκεί με το μετρό στο Duomo και το Χρυσό Τετράγωνο. Στις 18:45 πήρα το flibco bus για το αεροδρόμιο του Bergamo η πτήση ήταν στις 22:35 και είχε καθυστέρηση μια ώρα. Θεσσαλονίκη φτάσαμε στις 01:45.
Παρακάτω σας παραθέτω τις φωτογραφίες.
Βαρκελώνη
IMG_20240707_153425_HDR.jpg
IMG_20240707_154244.jpg
IMG_20240707_163430.jpg
IMG_20240707_171144.jpg
IMG_20240707_171152.jpg
IMG_20240707_182602.jpg
IMG_20240707_183019_HDR.jpg
IMG_20240707_192759_HDR.jpg
IMG_20240707_192924_HDR.jpg
IMG_20240707_193116_HDR.jpg
IMG_20240707_193804_3.jpg
IMG_20240707_202356_HDR.jpg
IMG_20240707_202639.jpg
IMG_20240707_202808_HDR.jpg
IMG_20240707_210643.jpg
IMG_20240708_094210_HDR.jpg
IMG_20240708_094916.jpg
IMG_20240708_102546.jpg
IMG_20240708_102638.jpg
IMG_20240708_103330.jpg
IMG_20240708_103447.jpg
IMG_20240708_104245.jpg
IMG_20240708_125336_HDR.jpg
IMG_20240708_141338_HDR.jpg
IMG_20240708_141405_HDR.jpg
IMG_20240708_141419_HDR.jpg

Περπινιάν
IMG_20240709_100830_HDR.jpg
IMG_20240709_104554_HDR.jpg
IMG_20240709_104655_HDR.jpg
IMG_20240709_104904_HDR.jpg
IMG_20240709_110517.jpg
IMG_20240709_110521_HDR.jpg
IMG_20240709_110749_HDR.jpg
IMG_20240709_110848_HDR.jpg
IMG_20240709_110909_HDR.jpg
IMG_20240709_112119.jpg
IMG_20240709_121337_1.jpg
IMG_20240709_121836_3.jpg
IMG_20240709_122101_3.jpg
IMG_20240709_122222_3.jpg
IMG_20240709_123528_3.jpg
IMG_20240709_123535_3.jpg

Μονπελιέ
IMG_20240709_162721.jpg
IMG_20240709_162751_HDR.jpg
IMG_20240709_163226_HDR.jpg
IMG_20240709_164236.jpg
IMG_20240709_164241.jpg
IMG_20240709_164446.jpg
IMG_20240709_164913.jpg
IMG_20240709_165223.jpg
IMG_20240709_165334.jpg
IMG_20240709_165344.jpg
IMG_20240709_165438.jpg
IMG_20240709_165746.jpg
IMG_20240709_165751.jpg
IMG_20240709_165953.jpg
IMG_20240709_165956.jpg
IMG_20240709_170012.jpg
IMG_20240709_170135.jpg
IMG_20240709_170552_HDR.jpg
IMG_20240709_170757.jpg
IMG_20240709_171435.jpg
IMG_20240709_173127_HDR.jpg
IMG_20240709_173228.jpg
IMG_20240709_173620_HDR.jpg
IMG_20240709_174420.jpg
IMG_20240709_191903.jpg
IMG_20240709_191926.jpg

Μασσαλία
IMG_20240710_084304.jpg
IMG_20240710_085718.jpg
IMG_20240710_090205.jpg
IMG_20240710_090718.jpg
IMG_20240710_090740.jpg
IMG_20240710_091055.jpg
IMG_20240710_093308.jpg
IMG_20240710_094948.jpg
IMG_20240710_100048_HDR.jpg
IMG_20240710_120845.jpg
IMG_20240710_120853_HDR.jpg
IMG_20240710_121030.jpg
IMG_20240710_121034_HDR.jpg
IMG_20240710_121517_HDR.jpg
IMG_20240710_121537_HDR.jpg
IMG_20240710_121607.jpg
IMG_20240710_131242.jpg
IMG_20240710_131442.jpg
IMG_20240710_131558.jpg
IMG_20240710_131902_3.jpg
IMG_20240710_132955_3.jpg
IMG_20240710_133019_3.jpg
IMG_20240710_135719.jpg
IMG_20240710_135724.jpg
IMG_20240710_144338.jpg
IMG_20240710_144427.jpg
IMG_20240710_144613.jpg
IMG_20240710_144642.jpg
IMG_20240710_144820.jpg
IMG_20240710_145028.jpg
IMG_20240710_175032.jpg
IMG_20240710_175310.jpg
IMG_20240710_175315.jpg

Κάννες
IMG_20240711_095337.jpg
IMG_20240711_095343.jpg
IMG_20240711_105228.jpg
IMG_20240711_105228.jpg
IMG_20240711_100013_HDR.jpg
IMG_20240711_102745.jpg

IMG_20240711_105228.jpg
IMG_20240711_105242.jpg
IMG_20240711_105247.jpg
IMG_20240711_105247.jpg
IMG_20240711_105639.jpg
IMG_20240711_111822.jpg
IMG_20240711_105537.jpg

Μονακό
IMG_20240711_132411.jpg
IMG_20240711_150511.jpg
IMG_20240711_150759.jpg
IMG_20240711_151017_HDR.jpg
IMG_20240711_151243.jpg
IMG_20240711_151338_HDR.jpg
IMG_20240711_151503.jpg
IMG_20240711_152210.jpg
IMG_20240711_152219.jpg
IMG_20240711_154259_HDR.jpg
IMG_20240711_154441_HDR.jpg
IMG_20240711_170026_HDR.jpg
IMG_20240711_154446_HDR.jpg
IMG_20240709_171435.jpg
IMG_20240711_154731_HDR.jpg

Νίκαια
IMG_20240711_204215_HDR.jpg
IMG_20240711_205153_HDR.jpg
IMG_20240711_205909.jpg
IMG_20240711_211239.jpg
IMG_20240711_211809.jpg
IMG_20240711_212515.jpg
IMG_20240712_075624.jpg
IMG_20240712_080852_HDR.jpg
IMG_20240712_080746.jpg

IMG_20240711_212515.jpg
IMG_20240712_081238_HDR.jpg
IMG_20240712_081650_HDR.jpg
IMG_20240712_081912_HDR.jpg
IMG_20240712_082502_HDR.jpg
IMG_20240712_083212_HDR.jpg
IMG_20240712_083429.jpg
IMG_20240712_113343.jpg
IMG_20240712_113347.jpg
IMG_20240712_114801_HDR.jpg
IMG_20240712_114907_HDR.jpg
IMG_20240712_120100.jpg

Γένοβα
IMG_20240712_190931_HDR.jpg
IMG_20240712_190934_HDR.jpg
IMG_20240712_191052_HDR.jpg
IMG_20240712_191623.jpg
IMG_20240712_191800.jpg
IMG_20240712_191827.jpg
IMG_20240712_192058.jpg
IMG_20240712_192151_HDR.jpg
IMG_20240712_191800.jpg
IMG_20240712_195457.jpg
IMG_20240712_202206.jpg
IMG_20240712_202307_HDR.jpg
IMG_20240712_215229_HDR.jpg
IMG_20240712_221306_HDR.jpg
IMG_20240712_221434_HDR.jpg
IMG_20240713_091329_HDR.jpg
IMG_20240713_092635_HDR.jpg
IMG_20240713_094929_HDR.jpg
IMG_20240713_095636_HDR.jpg
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.512
Μηνύματα
897.835
Μέλη
39.217
Νεότερο μέλος
Vaggelis19

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom