• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

skoumpi

Member
E ναι! Δυστυχώς ή ευτυχώς ή δυστυχώς μένω στη Δουνκέρκη και είναι εύκολο να πηγαίνω στη Γανδη και στο Βέλγιο γενικά. Νόμιζα ότι θα ήταν μια βαρετή χώρα, αλλά τελικά έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Συν οτι οι Βέλγοι είναι πολύ συμπαθητικός λαός, δεν περίμενα να είναι τόσο φιλικοί και χαβαλέδες!
Αλήθεια εεε??? Εγώ σε μια επίσκεψη Βέλγιο/ Ολλανδία βρήκα το Βέλγιο πολύ μέτριο όπως και τους Βέλγους.... Χάσιμο χρόνου και χρημάτων αυτό σκεφτόμουν όταν γύρισα γιατί δεν ήταν και φτηνό!!! Για να περιμένω και εγώ στη σειρά το λιθοβολισμό σκέτη απογοήτευση ήταν η Βαρκελώνη //// Μετά την υπέροχη- πανέμορφη -αγαπημένη- Βόρεια Ισπανία ήρθε η Βαρκελώνη να με επαναφέρει στην πραγματικότητα!!!! Σε αντίθεση το Θιβέτ Αίγυπτος (ορισμένα κομμάτια) και ΗΠΑ ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου!!!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Αλήθεια εεε??? Εγώ σε μια επίσκεψη Βέλγιο/ Ολλανδία βρήκα το Βέλγιο πολύ μέτριο όπως και τους Βέλγους.... Χάσιμο χρόνου και χρημάτων αυτό σκεφτόμουν όταν γύρισα γιατί δεν ήταν και φτηνό!!! Για να περιμένω και εγώ στη σειρά το λιθοβολισμό σκέτη απογοήτευση ήταν η Βαρκελώνη //// Μετά την υπέροχη- πανέμορφη -αγαπημένη- Βόρεια Ισπανία ήρθε η Βαρκελώνη να με επαναφέρει στην πραγματικότητα!!!! Σε αντίθεση το Θιβέτ Αίγυπτος (ορισμένα κομμάτια) και ΗΠΑ ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου!!!

Ναι! Και δεν είμαι φαν των βορειοευρωπαϊκών πόλεων. Το αντίθετο θα έλεγα! Μου φαίνονται αποστειρωμένα μέρη. Το Βέλγιο όμως με μάγεψε και συνεχίζει να με μαγευει.

Αυτός είναι ο λόγος που δε μ'άρεσε το Τρινιδαδ και το Βινιαλες. Μου φάνηκαν αποστειρωμένα και δεν περίμενα τέτοια μέρη στην Κούβα την οποία λάτρεψα γενικά. Ακόμα και το Σαντιάγο, που σε πολλούς δεν αρέσει, εγώ αγάπησα την καλτίλα του!

Vito

Member
Ίδια εντύπωση κι εγώ για τη Μάλτα: τόνοι ιστορίας, μεγάλη ποικιλία, εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αρχιτεκτονική μέχρι τους ανθρώπους, σε μια εβδομάδα δεν πρόλαβα να τη χορτάσω και είχα πάει με χαμηλές προσδοκίες.
Μόλις γύρισα από Μάλτα. Συμφωνώ απόλυτα! Να προσθέσω και την εξαιρετική φύση που διαθέτει. Ψάχνωντας σε αυτή τη μικροσκοπική χώρα, θα βρεις και εντυπωσιακή φύση που μόνο σε Μεσόγειο δεν παραπέμπει. Πιο πολύ σε Ατλαντικό και Αγγλοσαξονική χώρα. Σίγουρα στο εντυπωσιακό δραματικό σκηνικό βοήθησε και ο χειμωνιάτικος καιρός του Γενάρη .

Kyriele02

New Member
Η Σλοβενία και συγκεκριμένα η Λουμπλιάνα ήταν απίστευτα μέτρια κατ' εμέ. Η Νορβηγία αν και δεν ήμουν πολύ φαν... ήταν απίστευτη, η Ισλανδία το ίδιο. Πολύ βαρετή μου φάνηκε κι η Βέρνη στν Ελβετία.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Βαρετή επειδή δεν έχει πράγματα να κάνεις/δεις ή βαρετή λόγω ομοιομορφίας αρχιτεκτονικής αυτό που λέμε βαρετή ομορφιά;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μεγαλη απογοητευση η Βαρκελωνη (ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω)...ανοστη, ανουσια και υπερτουριστικη...με εκανε και ξενερωσα με την Ισπανια....μεχρι το 2014 που εκανα ενα κομματι του Camino de Frances και λατρεψα τα μικρα χωριας της διαδρομης και το Burgos....

Μεγαλη εκπληξη η Βενετια...πηγα με χαμηλες απαιτησεις αλλα την λατρεψα...οπως και σχεδον ολη την Ιταλια οπου πηγα...ηξερα παντα τι με περιμενει αλλα παω ξανα ευχαριστως

χωρα εκπληξη : το 2007 πηγα πρωτη φορα Αυστρια...μια χωρα που ως τοτε την θεωρουσα ξενερωτη κλπ....δεν ξερω αν επαιξε ρολο οτι πηγα Αλπεις και οτι καποιο city tour κλπ...την λατρεψα οσο κανενα μερος στον κοσμο....απο τοτε εχω παει ειτε αεροπορικως ειτε ακτοπλοικως ειτε οδικως ειτε περπατωντας απειρες φορες...και συνεχιζω με αμειωτο ενδιαφερον...
ξεστρελαθηκα με τα παντα...τα βουνα, τις πολεις, τα χωρια, τα φαγητα...τα παντα....(και το σκι)

αρκετα ενδιαφερον βρηκα και το Μεξικο...βεβαια πηγα μονο Playa Del Carmen και τα περιξ αλλα μου αρεσε πολυ...

απογοητευση η Ρουμανια και το Βουκουρεστι...καλα ηταν αλλα δεν παω με ξανα....

χωρα πολη Ασανσερ - πραγα & Τσεχια....την 1 φορα μετρια προς κακκη...την δευτερη πολυ ωραια...την 3 την βρηκα σουπερ

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
μεγαλη απογοητευση η Βαρκελωνη (ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω)...ανοστη, ανουσια και υπερτουριστικη...με εκανε και ξενερωσα με την Ισπανια....μεχρι το 2014 που εκανα ενα κομματι του Camino de Frances και λατρεψα τα μικρα χωριας της διαδρομης και το Burgos....

Μεγαλη εκπληξη η Βενετια...πηγα με χαμηλες απαιτησεις αλλα την λατρεψα...οπως και σχεδον ολη την Ιταλια οπου πηγα...ηξερα παντα τι με περιμενει αλλα παω ξανα ευχαριστως

χωρα εκπληξη : το 2007 πηγα πρωτη φορα Αυστρια...μια χωρα που ως τοτε την θεωρουσα ξενερωτη κλπ....δεν ξερω αν επαιξε ρολο οτι πηγα Αλπεις και οτι καποιο city tour κλπ...την λατρεψα οσο κανενα μερος στον κοσμο....απο τοτε εχω παει ειτε αεροπορικως ειτε ακτοπλοικως ειτε οδικως ειτε περπατωντας απειρες φορες...και συνεχιζω με αμειωτο ενδιαφερον...
ξεστρελαθηκα με τα παντα...τα βουνα, τις πολεις, τα χωρια, τα φαγητα...τα παντα....(και το σκι)

αρκετα ενδιαφερον βρηκα και το Μεξικο...βεβαια πηγα μονο Playa Del Carmen και τα περιξ αλλα μου αρεσε πολυ...

χωρα πολη Ασανσερ - πραγα & Τσεχια....την 1 φορα μετρια προς κακκη...την δευτερη πολυ ωραια...την 3 την βρηκα σουπερ
Για Βαρκελώνη συμφωνώ, όχι ότι απογοητεύτηκα αλλά για τα γούστα μου τη θεωρώ υπερτιμημένη. Πιστεύω αν πας Τρανσυλβανία θ αλλάξεις γνώμη για τη Ρουμανία. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας όπου η ομορφιά της δε βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα

Ρουμανία εμείς περάσαμε πολύ όμορφα Τρανσυλβανια αλλά Βουκουρέστι ήταν για 2 μέρες. Ως τωρα χωρίς την μεγάλη εμπειρία στα ταξίδια μίας και έχουμε πάει σε 4 χώρες το Βουκουρέστι πάει στο τέλος.

paefstra

Member
Η μεγαλη μου εκπληξη για το 2018 ηταν η Ρουμανια. Μετα τη φολα του Βουκουρεστιου πριν 2 χρονια, για το οποιο ειχα μετριες προσδοκιες και δεν τις επιασε, η Τρανσιλβανια και ειδικα Σιμπιου και Σιγκισοαρα ηταν απο τα πιο ευχαριστα μερη που επισκεφτηκα. Με βεβαιοτητα θα ξαναβαλω ταξιδι σε αλλα ορεινα της χωρας.
Δευτερη εκπληξη η επαρχια της Γαλλιας που ειχα μετριες προσδοκιες νομιζοντας οτι θα ειναι μονοτονη, αλλα περασα υπεροχα. Εννοειται οτι θα μπει κι αλλο ταξιδι και το Παρισι θα περιμενει.
Πρωτη επαφη με Ελβετια στη Γενευη και εκοψα τις φλεβες μου, αχρωμη και αοσμη.
Τελος, η Ριγα μπηκε στην καρδια μου. Ολοι ελεγαν για το "κουκλιστικο Ταλιν" και ηταν ετσι, κουκλιστικο, παρολα αυτα αν διαλεγα μια απο τις 2 πολεις να ξαναπαω, θα ηταν η Ριγα.
Η Σικελια ηταν για αλλη μια φορα η Ιταλια που ποτε δεν απογοητευει, ταξιδι χωρις ρισκο.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ειδες? εγω παλι την Γενευη την ερωτευτηκα...
μετρια η Δομηνικανη Δημοκρατια ...δεν το μετανιωσα αλλα δεν ξαναπαω
η Ταυλανδη καλη, αλλα αν ξαναπηγαινα θα ηθελα κανα μηνα για να γυρναω...οχι μονο beach διακοπες
η Γαλ. πολυνησια .... η Bora Bora, φανταστικη, η Tahiti καλη, αλλα γενικα καπως οτι να ναι....την πρωτευουσα την περιμeνα καπως πιο εξωτικη...

μεγαλη απογοητευση επισης το Αμβουργο....δεν ξερω γιατι οι γερμανοι εχουν κολημα...τιποτα το ιδιαιτερο εκτος απο μια μεγαλη πολη...καλυτερα να καθομουνα παραπανω Amsterdam..εχει καποιες καλες γωνιες δεν λεω αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...

Last edited:

paefstra

Member
ειδες? εγω παλι την Γενευη την ερωτευτηκα...
Περιεργο να εχουμε διασταση στις αποψεις, καθως προσυπογραφω αυτα που λες οτι η Βαρκελωνη ειναι λιγοτερη απο αυτο που πουλαει οτι ειναι. Μετα απο 2 γερες επισκεψεις κι ενα ακομη περασμα, καθε φορα μου φαινοταν ολο και πιο τουριστικη. Ευτυχως την προλαβα στην πρωτη μου επισκεψη πριν γινει τοσο δημοφιλης.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Μεγαλη θετικη εκπληξη ηταν η Μασσαλια..ειχα ακουσει και διαβασει πολλα και διαφορα!Ομως η πολη με μαγεψε..ντεκαντανς,δε λεω ..αλλα τετοια αυρα και γοητεια που δεν περιμενα.Τολεδο ηταν απο τα μερη που θεωρω διαμαντια,οπως η Σιεννα,η Βερονα και τα καταπληκτικα χωριουδακια της Νορμανδιας που γνωρισα περσι..Ακομα το Σαν Φραντζισκο ηταν παραπανω απο οτι περιμενα.Η μεγαλυτερη ταξιδιωτικη ηττα ,το Σαιν Τροπε..η νυφη μου σχεδον εβαλε τα κλαμματα και επεμενε πως δε μπορει,θα χει κι αλλο μετα απο ωρες ποδαροδρομο ..Μα αυτο ηταν πια?ελεγε μεχρι που κοιμηθηκε...Η Ναπολι μου φανηκε λιγωτερη απο οτι φανταζομουνα,το Καπρι επισης..Αδιαφορο εντελως το Αμστερνταμ,τοσο που ξεχναω τις 5 μερες που περασα εκει.Το καλοκαιρι που ξαναβρεθηκα Λονδινο ,αποφασισα να μην ξαναπαω..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom