Η καλύτερη αστική παραλία στο κόσμο, από όσες έχω δει συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης, είναι μακράν το ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου. Κατά την γνώμη μου, που σημαίνει ότι είναι υποκειμενικό, η Βουδαπέστη είναι πολύ λιγότερο τουριστική, τουλάχιστον όταν πήγα δηλαδή πριν από πάνω 10 χρόνια, από την Πράγα στην οποία η πορνεία βασίλευε στο κέντρο της παλιάς πόλης. Στην Βουδαπέστη υπήρχε επίσης αλλά τουλάχιστον όχι δεν ήταν έξω από το κοινοβούλιο ή κάτω από τον πύργο των ψαράδων. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας.Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! θα ήθελα να προσθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη στη θέμα αυτό. Πόλεις που με απογοήτευσαν. 1) Βελιγράδι. Πολύ κακό για το τίποτα... Τίποτα το ιδιαίτερα ωραίο, ένα mix από πολλές κουλτούρες τελείως αταίριαστο. 2) Βουδαπέστη. Νομίζω ότι αν πας πρώτα Βιέννη και Πράγα η Βουδαπέστη θα σου φανεί μια από τα ίδια. 3) Νέα Υόρκη. Οι προσδοκίες από τις ταινίες του Χόλιγουντ δημιουργούν μια προσμονή για κάτι εξωπραγματικό. Βρωμιά, μουντάδα, ουρανό δεν βλέπεις σε πολλά σημεία από τους ουρανοξύστες και αγενείς νεοϋορκέζοι. Epic Fail. 4) Η Tulum στο Μεξικό. Παίζει παντού σαν φοβερός προορισμός όμως αν ξεχωρίσεις το παραλιακό κομμάτι που είναι οκ (όπου υπάρχει πρόσβαση και δεν την έχουν κλείσει τα resort) είναι πραγματικά άσχημη.
Απροσδόκητα όμορφη η Πορτογαλία! Νομίζω ότι λάτρεψα κάθε τι εκεί! Εξαιρετική και η Βαρκελώνη. Ανθροποκεντρική με φοβερή ρυμοτομία και προσβασιμότητα και την καλύτερη αστική παραλία στον κόσμο! Ανέλπιστα όμορφη η Venice beach στο L.A. και το San Diego.
Η καλύτερη αστική παραλία στο κόσμο, από όσες έχω δει συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης, είναι μακράν το ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου.
Υποκειμενικο, υποκειμενικο το γουστο δεν λεω αλλα καποιοι το εχουν και καποιοι οχι. Εσυ το εχεις!Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας.
2.Μπανγκοκ .η χειρότερη πόλη που έχω δει αλήθεια όμως .Μια ατέλειωτη Ομόνοια και μια ζέστη που σε συνδυασμό με την υγρασία ,σου τρώει τα σωθικά. Ευτυχώς έχει ενδιαφέροντες ανθρώπους .τέτοιο το Σοκ που άλλαξα τα εισιτήρια και αντι να παω πουκετ έφυγα Ελλάδα .
έχοντας συναδέλφους από Σλοβενία και Κροατία, είχα την τύχη να επισκεφτώ αρκετές φορές για σκ εκείνα τα μέρη χρονια πριν κοπεί η Γιουγκοσλαβία. στην αρχή έβλεπες διαφορά όταν περνούσες τα σύνορα από Τεργέστη, με τα χρόνια όμως αυτή η διαφορά μειώθηκε και τώρα δεν υπάρχει . θα μπορούσα άνετα να μείνω. προσφέρουν άνεση και ομορφιά. δεν έχουν καμία σχέση με τα Βαλκάνια σαν νοοτροπία και οι Σλοβένοι είναι όμορφος λαός άντρες και γυναίκες και φιλόξενος, υστερώντας όμως από τους Σέρβους που για μένα είναι από τους πιο όμορφους λαούς.Στη Ljubljana ταξίδεψα πρώτη φορά το 2006, με προσδοκία να συναντήσω μια σχεδόν-Πράγα με λιγότερους τουρίστες. Ε, δεν ήταν. Και είχα κλείσει να μείνω και 4 μέρες.... (Την πρώτη μέρα είχα δει και γυρίσει όλη μα όλη την πόλη). Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση στο ταξιδιωτικό μου ιστορικό...
νέα Ορλεάνη NAΙ,,, αλλά Αβάνα με τίποτε. τρισάθλια, ένα σκασμό λεφτά για το τίποτε. αν εξαιρέσεις το χοτελ νασιοναλ σαν σέρβις όχι σαν κτίριο είναι όλα παρακμιακά και υπερεκτιμημένα, είναι το μόνο μέρος που ένιωσα σαν δολάριο από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου εκεί. η Αθήνα μας μπορεί να μην είναι η ομορφότερη όλων αλλά προσφέρει τα πάντα απλόχερα.Vedado και 10 de Octubre έχουν πολλά και πολύ άσχημα κτίρια.
Η παλιά Αβάνα είναι το πιο όμορφο κομμάτι που είδα. Ακομα και αυτό βέβαια το βρίσκω πιο άσχημο από πχ το κομμάτι από Notting Hill μέχρι Chelsea. Πάντα με κριτήριο την ομορφιά και όχι τι βρίσκω πιο ενδιαφέρον και που προτιμώ να κάνω βόλτες.
είναι το μόνο που μου έμεινε μετά την άθλια πόλη που είδα το άθλιο φαγητό τον άθλιο καφέ. τα άθλια ποτά τα άθλια κλαμπ (και έχω δει παρα παρα παρα πολλές πόλεις σε πληροφορώ ) το ξεπαράδιασα Και το τίποτε με μπόλικο αέρα. υπάρχουν πολλοί που έχουν καλύτερη τη Βαρκελώνη το ανέφερα σαν παράδειγμα..Αν αυτό που ξεχωρισες στην Αβάνα ήταν το σέρβις ενός ξενοδοχείου, αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει σύγκριση Βαρκελώνης με Θεσσαλονίκη εννοώντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλύτερη και αν μαγευεσαι από την τουριστική Αθήνα τότε προφανώς έχουμε τελείως διαφορετικό γούστο.