thoikos
Member
Ξεφεύγει λίγο από τον προυπολογισμό μου...!
Να είσαι καλά Νοrth66.
Eυχαριστώ για την πληροφορία!!!
Να είσαι καλά Νοrth66.
Eυχαριστώ για την πληροφορία!!!
Επειδη ψιλοκαιγομαι χρονικα να αποφασισω αρχες Δεκεμβρη Κρακοβια - Βαρσοβια αξιζει; εχει ατμοσφαιρα εορταστικη;
Χθες βράδυ γύρισα από Βαρσοβία-Κρακοβία οπότε έχω να σου δώσω φρέσκιες infos. Είχαμε στην διάθεσή μας 4 μέρες στην Κρακοβία οπότε κλείσαμε οργανωμένη εκδρομή για Άουσβιτς-Μπιρκενάου (είναι 2 στρατόπεδα) και Αλατορυχεία την ίδια μέρα, ώστε να μας μείνουν 3 μέρες στην Κρακοβία για μουσεία, αξιοθέατα, βόλτες κλπ. Η οργανωμένη επίσκεψη στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου αξίζει σίγουρα! Μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία... Η επίσκεψη στο Αλατορυχείο δεν με ενθουσίασε. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω και έχοντας την εμπειρία που έχω τώρα δεν θα πήγαινα... αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό!Καλησπερα..σε λιγες μερες ταξιδευω για Κρακοβια και θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το Αουσβιτς να κλεισω οργανωμενη ξεναγηση;; Επισης προλαβαινω να δω Αουσβιτς και Αλατορυχεια την ιδια μερα;;
Και εμεις το σκεφτομασταν για τα αλατορυχεια αλλα ειπαμε μιας που θα βρεθουμε στην Κρακοβια να τα επισκεφθουμε και μαλλον θα το κανουμε οραγνωμενα σε συνδυασμο με Αουσβιτς-Μπιρκεναου. Επισης θα εμεις θα ειμαστε για 3 μερες οποτε δε νομμιζω οτι εχουμε και τη δυνατοτητα να περασουμε δυο μερες εκτος πολης. Θα μπορουσα να σου κανω καποιες ερωτησεις;Χθες βράδυ γύρισα από Βαρσοβία-Κρακοβία οπότε έχω να σου δώσω φρέσκιες infos. Είχαμε στην διάθεσή μας 4 μέρες στην Κρακοβία οπότε κλείσαμε οργανωμένη εκδρομή για Άουσβιτς-Μπιρκενάου (είναι 2 στρατόπεδα) και Αλατορυχεία την ίδια μέρα, ώστε να μας μείνουν 3 μέρες στην Κρακοβία για μουσεία, αξιοθέατα, βόλτες κλπ. Η οργανωμένη επίσκεψη στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου αξίζει σίγουρα! Μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία... Η επίσκεψη στο Αλατορυχείο δεν με ενθουσίασε. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω και έχοντας την εμπειρία που έχω τώρα δεν θα πήγαινα... αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό!
Κλείσαμε μέσω του Getyourguide όπου βρίσκεις διάφορες εκδρομές με διάφορα πρακτορεία, διάφορες τιμές και διάφορες παροχές. Εμείς πληρώσαμε 75 ευρώ έκαστος (συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων, pick up από το δωμάτιο, sandwiches, φρούτα κλπ-άξιζε!). Για βόλτες Παλιά Πόλη Κρακοβίας, Πλατεία Rynek, Εβραϊκή συνοικία, Kάστρο Wawel και βόλτες στις όχθες του Βιστούλα. Αν σας ενδιαφέρουν τα Μουσεία να πάτε στο Rynek underground και Schindler; Factory (το πρώτο με εντυπωσίασε περισσότερο). Να πιείτε τις βότκες σας στο Wodka και τις μπύρες σας στο Alchemia. Για καφεδάκι και brunch στο Charlotte. Για φαγητό πήγαμε στο Morskie Oko (τουριστικό αλλα πολύ ωραίο φαγητό-άλλωστε τουρίστες είμαστε!). Θα έλεγα τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας...υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην Κρακοβία για φαγητό και ποτό συγκεντρωμένα στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία Rynek και την Εβραϊκή συνοικία, οπότε όπου σας αρέσει καθίστε και δεν θα απογοητευτείτε!!Και εμεις το σκεφτομασταν για τα αλατορυχεια αλλα ειπαμε μιας που θα βρεθουμε στην Κρακοβια να τα επισκεφθουμε και μαλλον θα το κανουμε οραγνωμενα σε συνδυασμο με Αουσβιτς-Μπιρκεναου. Επισης θα εμεις θα ειμαστε για 3 μερες οποτε δε νομμιζω οτι εχουμε και τη δυνατοτητα να περασουμε δυο μερες εκτος πολης. Θα μπορουσα να σου κανω καποιες ερωτησεις;
Πόσο σας κοστισε η εκδρομη και με ποιο πρακτορειο; Για βολτες και φαγητο τι προτεινεις; Από το αεροδρομιο της Κρακοβιας μεχρι την πολη πως φτανεις; Από οσο εχω ψαξει δε μου εχει φανει ιδιαιτερα δυσκολο. Και γενικα οποιαδηποτε πληροφορια εχεις σιγουρα θα μας φανει χρησιμη.
Σε ευχαριστω εκ των προτερων.
Κλείσαμε μέσω του Getyourguide όπου βρίσκεις διάφορες εκδρομές με διάφορα πρακτορεία, διάφορες τιμές και διάφορες παροχές. Εμείς πληρώσαμε 75 ευρώ έκαστος (συμπεριλαμβανομένων ξεναγήσεων, pick up από το δωμάτιο, sandwiches, φρούτα κλπ-άξιζε!). Για βόλτες Παλιά Πόλη Κρακοβίας, Πλατεία Rynek, Εβραϊκή συνοικία, Kάστρο Wawel και βόλτες στις όχθες του Βιστούλα. Αν σας ενδιαφέρουν τα Μουσεία να πάτε στο Rynek underground και Schindler; Factory (το πρώτο με εντυπωσίασε περισσότερο). Να πιείτε τις βότκες σας στο Wodka και τις μπύρες σας στο Alchemia. Για καφεδάκι και brunch στο Charlotte. Για φαγητό πήγαμε στο Morskie Oko (τουριστικό αλλα πολύ ωραίο φαγητό-άλλωστε τουρίστες είμαστε!). Θα έλεγα τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας...υπάρχουν πολλά μαγαζιά στην Κρακοβία για φαγητό και ποτό συγκεντρωμένα στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία Rynek και την Εβραϊκή συνοικία, οπότε όπου σας αρέσει καθίστε και δεν θα απογοητευτείτε!!
Για το αεροδρόμιο δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς ταξιδέψαμε από την Βαρσοβία με τρένο.
Δεν το πολυέψαξα για συνάλλαγμα. Πήγα σε μια τράπεζα εδώ στην Ελλάδα και έκανα ζλότι.Να σε ρωτησω κατι τελευταιο..με το συναλλαγμα τι εκανες;;
Δες εδώ: https://www.travelstories.gr/community/threads/Συνάλλαγμα-πληρωμές-στην-Πολωνία.55877/Να σε ρωτησω κατι τελευταιο..με το συναλλαγμα τι εκανες;;