depo
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Καβάλα
- Ταξίδι-Όνειρο
- νησί του Πάσχα
Καλησπέρα, καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομερείς απαντήσεις.1) θαλασσινά στο Παρίσι; Είναι κάπως περίεργο. Πάντως υπάρχει θέμα με φαγητό στο Παρίσι στο φόρουμ.
2) palais royal με τις στοές (passages couverts) που βρίσκονται εκεί κοντά, saint germais des près με τα διάσημα καφέ. Γενικά με ένα μήνα μπορείς να γυρίσεις πολλά.
4)? Ποια εννοείς γνωστά; Το carnavalet με την ιστορία του Παρισιού που είναι δωρεάν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει το σπίτι του Ουγκο που είναι δωρεάν επίσης, το εργαστήριο της Curie επίσης δωρεάν, υπάρχει το Quai branly με εκθέματα από όλες τις αποικίες τους. Λίγο πιο έξω είναι το αρχαιολογικό μουσείο saint Germain en laye που έχει πολύ δυνατά εκθέματα. Γενικά από μουσεία να φάνε και οι κότες. Εξαρτάται τι ψάχνεις.
5) Στο saint Denis είναι ο πρώτος ναός που χτίστηκε σε γοτθικό στυλ.
7) Οχι.
8) Δεν θα προτείνω βιβλιοπωλείο, απλά θα σου πω να ρίξεις μια ματιά στην εθνική βιβλιοθήκη Richelieu που είναι δωρεάν επίσης.
9) Ναι γίνεται με μονοήμερη. Πρακτικά θα βρεις σύνδεση. Δεν θα το συνιστούσα γενικά αλλά επειδή θα χεις ένα μήνα και μπορείς να πας την επόμενη μέρα πιο χαλαρά, ναι μπορείς να το κάνεις.
1) Για θαλασσινά ρώτησα επειδή είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και το Παρίσι είναι μεγάλη πόλη όλο και κάτι θα έχει.
4) Από μουσεία με ενδιαφέρουν κυρίως αρχαιολογικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά. Την μοντέρνα τέχνη δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, βασικά δεν την θεωρώ καν τέχνη.
7) Κρίμα και λέγανε θα την έχουν έτοιμη μέχρι τους Ολυμπιακούς.
9) Δεν έχω κλείσει ακόμα επιστροφή οπότε μήπως θα βόλευε διαμονή στο Mont Saint Michel και μετά επιστροφή Αθήνα από κάπου αλλού;
Και μια ακόμα ερώτηση που ξέχασα πριν αξίζει η ξενάγηση στην Όπερα με γκρουπ όχι self-guided;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.