Το Saint Chapelle μερικοί οδηγοί το αναφέρουν και ως "Ιερό παρεκκλήσιο". Μου φαίνεται παράξενο να μην το περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους.Εφτασε η ωρα να ψιλοβγαλω προγραμμα με τα αξιοθεατα κτλ. και βλεποντας διαφορα προγραμματα ταξιδιωτικων γραφειων παρατηρησα το εξης... Κανενα δεν αναφερει τον Saint Chapelle ενω απο φωτογραφιες που εχω δει φαινεται ο ομορφοτερος ναος.. Αξιζει να τον επισκεφθουμε ή οχι; Επισης, τι γνωμη εχετε για το Πανθεον; Ποιος απο αυτους τους 2 ναους ειναι προτιμοτερος;
Αν θες μπορείς να βγάλεις paris museum pass (οχι paris pass, κατά τη γνώμη μου δε συμφέρει)Εφτασε η ωρα να ψιλοβγαλω προγραμμα με τα αξιοθεατα κτλ. και βλεποντας διαφορα προγραμματα ταξιδιωτικων γραφειων παρατηρησα το εξης... Κανενα δεν αναφερει τον Saint Chapelle ενω απο φωτογραφιες που εχω δει φαινεται ο ομορφοτερος ναος.. Αξιζει να τον επισκεφθουμε ή οχι; Επισης, τι γνωμη εχετε για το Πανθεον; Ποιος απο αυτους τους 2 ναους ειναι προτιμοτερος;
Μπαινουμε δωρεαν σχεδον σε ολα τα μουσεια οποτε δε νομιζω πως μας συμφερει... Ευχαριστω για την απαντηση!Αν θες μπορείς να βγάλεις paris museum pass
http://en.parismuseumpass.com/
που συμπεριλαμβάνει και τα δύο (και πολλά άλλα).
Μας άρεσαν και τα δύο, αλλά αν θες να δεις εσωτερικά μόνο ένα, θα προτιμούσα Saint Chapelle
Αν είστε κάτω από 26 βέβαια δε σας συμφέρει καμια κάρτα.. Αν έχετε πάντως όρεξη και χρόνο δε θα πάρει πολύ η επίσκεψη και στα δύο.. Καλή οργάνωση του ταξιδιού και καλά να περάσετε!Μπαινουμε δωρεαν σχεδον σε ολα τα μουσεια οποτε δε νομιζω πως μας συμφερει... Ευχαριστω για την απαντηση!
Δυο τελειως διαφορετικοι ναοι. Ο ενας ξεχωριζει για την πολυτελεια και τα μοναδικα βιτρω, ο αλλος αρχαιοελληνικου ρυθμου ειναι ο λαος του laicite (του κοσμικου κρατους). Φιλοξενει τα λειψανα των περισσοτερων απο τους διασημοτερους Γαλλους και παρα την προβοκατορικη ονομασια του "Πανθεον" σημερα αποτελει μη θρησκευτικο μαυσωλειο, συμβολο της αθειας του γαλλικου κρατους.Εφτασε η ωρα να ψιλοβγαλω προγραμμα με τα αξιοθεατα κτλ. και βλεποντας διαφορα προγραμματα ταξιδιωτικων γραφειων παρατηρησα το εξης... Κανενα δεν αναφερει τον Saint Chapelle ενω απο φωτογραφιες που εχω δει φαινεται ο ομορφοτερος ναος.. Αξιζει να τον επισκεφθουμε ή οχι; Επισης, τι γνωμη εχετε για το Πανθεον; Ποιος απο αυτους τους 2 ναους ειναι προτιμοτερος;
Δηλαδη προτεινεις να παμε και στα 2; Οι ουρες ειναι κι εκει οπως στην παναγια των Παρισιων ή πιο ησυχα πραγματα; Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σαςΔυο τελειως διαφορετικοι ναοι. Ο ενας ξεχωριζει για την πολυτελεια και τα μοναδικα βιτρω, ο αλλος αρχαιοελληνικου ρυθμου ειναι ο λαος του laicite (του κοσμικου κρατους). Φιλοξενει τα λειψανα των περισσοτερων απο τους διασημοτερους Γαλλους και παρα την προβοκατορικη ονομασια του "Πανθεον" σημερα αποτελει μη θρησκευτικο μαυσωλειο, συμβολο της αθειας του γαλλικου κρατους.
Για λογους αρχιτεκτονικου ενδιαφεροντος και μονο θα ηταν καλο να τα δειτε και τα δυο (τουλαχιστον απ' εξω).Δηλαδη προτεινεις να παμε και στα 2; Οι ουρες ειναι κι εκει οπως στην παναγια των Παρισιων ή πιο ησυχα πραγματα; Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας
Πιθανοτατα Πεμπτη μεσημερι θα εχει λιγοτερο κοσμο απο Δευτερα πρωι. Εξαρταται ομως σε ποια Πεμπτη και σε ποια Δευτερα αναφερεσαι. Εγω θα διαλεγα παντως πρωι και για να περπατησω μερα στο Jardin des Tuileries και επειδη οι 3- ωρες μπορει να μην μου εφταναν.Επισης @tripakias αλλη μια ερωτηση... Στο Λουβρο προτεινεις να παμε Πεμπτη απογευμα (γυρω στις 3+ μιας και 6 κλεινει) ή Δευτερα πρωι;
Μήπως έχει ένα dress code αυτός ο διάδρομος; Ξέρεις τώρα, ράσα και τέτοια....Στην Notre Dame ενας τροπος να παρακαμψετε ουρα (αν υπαρχει) ειναι να πατε απο το διαδρομο που ειναι για τους παπαδες.
Πεμπτη εννοω μεθαυριο και Δευτερα την ερχομενη.. το Jardin des Tuileries ελεγα να το κολλησω μετα τη βολτα στην Champs Elysees, στο χαρτη φαινεται πως ειναι στο τελειωμα της.. Η αληθεια ειναι πως ο χρονος ειναι ελαχιστος αλλα δε ξερω με τι αλλο μπορω να κολλησω το Λουβρο..Για λογους αρχιτεκτονικου ενδιαφεροντος και μονο θα ηταν καλο να τα δειτε και τα δυο (τουλαχιστον απ' εξω).
Το χειμωνα δεν εχει μεγαλες ουρες πουθενα (εκτος απο γιορτες και μερες αργιας). Στην Notre Dame ενας τροπος να παρακαμψετε ουρα (αν υπαρχει) ειναι να πατε απο το διαδρομο που ειναι για τους παπαδες.
Πιθανοτατα Πεμπτη μεσημερι θα εχει λιγοτερο κοσμο απο Δευτερα πρωι. Εξαρταται ομως σε ποια Πεμπτη και σε ποια Δευτερα αναφερεσαι. Εγω θα διαλεγα παντως πρωι και για να περπατησω μερα στο Jardin des Tuileries και επειδη οι 3- ωρες μπορει να μην μου εφταναν.