Όχι ακριβώς, λειτουργούν ως εστιατόρια το μεσημέρι και το βράδυ, προσφέροντας κυρίως πιάτα ημέρας, με περιορισμένη σχετικά ποικιλία, αλλά συνήθως είναι προσεγμένα και σε σχετικά καλές τιμές, ενώ το πρωί και το απόγευμα λειτουργούν ως καφέ.τα bistrot ειναι τα δικα μας ταβερνακια η κατάλαβα λάθος?
1. Οχι. Οι πριζες τους ειναι καπως ετσιΧαιρετώ τη παρέα,σε 4 μέρες φεύγω για παρίσι και θα ήθελα να μάθω μερικά πράματα πριν φύγω
1.Καταρχάς θα χρειαστώ κάποιον αντάπτορα η κάτι?για το κινητό κυρίως η θα είμαι οκ με της μπρίζες τους?
2.Το ξενοδοχείο είναι το B&B Hôtel PARIS Malakoff Parc des Exposition,έχει κανείς γνώμη-εμπειρία απο αυτό?
3.Φτηνοι προορισμοί για φαί-ποτο?διοτι τα οικονομικά είναι περιορισμένα
4. Το ξενοδοχείο αυτό έχει κοντά μετρό?Κοιτώντας το χάρτη δε βγάζω άκρη
5.Καιρός,κάνει κρύο αυτή την εποχή?
6.Ακουσα οτι λυπούνται να ψήσουν τα φαγητά,ισχυει κατι τέτοιο
Οποιαδήποτε συμβουλή για το ταξίδι είναι ευπρόσδεκτη καθώς έιναι η πρώτη φορά που πάω προς Γαλλία μεριά
Με κηλιδες αιματος, οχι να τρεχει.Έχεις σερβιριστεί a point με αίμα ;Μου φαίνεται περίεργο.
A point-saignant. Οπως υπαρχει και το a point-bien cuit αλλα αμα το παραγγειλει καποιος ξενος μαλλον θα τους μπερδεψει και θα του φερουν οτι να 'ναι.Παίζει και ένα ενδιάμεσο (Saignant a point) αλλά νομίζω είναι urban legend.
Να το πει ένας που μένει Ελλάδα οτι είχε αίμα, οκ, το καταλαβαίνω (θα του φανεί άψητο).
Ενημερωσε το φιλο ομως το saignant ειναι αυτο που ακριβως σημαινει η λεξη. Δηλαδη αιμοραγει. Το δε bleu εχει μια τραγανη κρουστα απ' εξω και μεσα ειναι ωμο.Λοιπόν, άποψή μου...
Εάν έχεις φάει καλό κρέας Ελλάδα και τύχει να παραγγείλεις καλό (χωρίς λίπος) κρέας εκεί που θα πας, θα το πάρεις Saignant. Αλλιώς, άσε το. Τζάμπα λεφτά.
Την επόμενη φορά, ρίσκαρε bleu. Αλλά δεν θα σου αρέσει -υποθέτω-.
Εάν η γυναίκα σου φοβάται και δεν θέλεις να την πιέσεις, επιτρέπεται το a point.
Δεν είμαι οπαδός της ωμής αλήθειας (pun intended) όταν προσπαθώ να μυήσω κάποιον στο καλό φαΐ. Καλύτερα να δοκιμάσει και να με βρίζει μετά παρά να μην δοκιμάσει επειδή τον φοβίζει το αίμα.Ενημερωσε το φιλο ομως το saignant ειναι αυτο που ακριβως σημαινει η λεξη. Δηλαδη αιμοραγει. Το δε bleu εχει μια τραγανη κρουστα απ' εξω και μεσα ειναι ωμο.
Αυτό που πρέπει να ψάξεις είναι το κρασί και όχι η μπύρα...Τα δε λικερ δεν τα γνώριζα καθόλου και τηα τα τιμήσω μόλις πάω αλλα αυτό που θα ψάξω κυρίως θα είναι η μπύρα
Πέστα....Έχεις σερβιριστεί a point με αίμα ; Μου φαίνεται περίεργο. Παίζει και ένα ενδιάμεσο (Saignant a point) αλλά νομίζω είναι urban legend.
Να το πει ένας που μένει Ελλάδα οτι είχε αίμα, οκ, το καταλαβαίνω (θα του φανεί άψητο).
Λοιπόν, άποψή μου...
Εάν έχεις φάει καλό κρέας Ελλάδα και τύχει να παραγγείλεις καλό (χωρίς λίπος) κρέας εκεί που θα πας, θα το πάρεις Saignant. Αλλιώς, άσε το. Τζάμπα λεφτά.
Την επόμενη φορά, ρίσκαρε bleu. Αλλά δεν θα σου αρέσει -υποθέτω-.
Εάν η γυναίκα σου φοβάται και δεν θέλεις να την πιέσεις, επιτρέπεται το a point.
(και ναι, είμαι ο τρελός που ψήνει το φιλέτο με θερμόμετρο και δεν δίνει well done ούτε στην πεθερά του -true story-)
Μακάρι να ήμουνα ακόμα εκείαν δεν έχεις γυρίσει ακόμη και έχεις χρόνο, πήγαινε μια βόλτα προς la vallee village
Αυτο που της ξυπνάς τα άγρια δολοφονικά της ένστικτα, δε θα σου βγει σε καλό...(και ναι, είμαι ο τρελός που ψήνει το φιλέτο με θερμόμετρο και δεν δίνει well done ούτε στην πεθερά του -true story-)