• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Giorgos.p

New Member
Καλησπέρα σας. Έχω κλείσει διακοπές στην Κούβα για τις Γιορτές (Χριστούγεννα) και ψάχνω να βρω κάποιες πληροφορίες.

1. τι ρούχα να πάρω μαζί μου (δεν έχω καταλήξει ακόμα. μαγιό ή μπουφάν?)
2. συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος ακόμα και τώρα? είναι συχνές?
3. Θέλω να ταξιδέψω από Trinidad για Varadero με στάση στην santa clara. Τι μπορώ να διαλέξω? ποσό περίπου κοστίζει? (2 άτομα με βαλίτσες)
4. Θέλω να ταξιδέψω από Varadero για Αβανα. Τι μπορώ να διαλέξω? ποσό περίπου κοστίζει? (2 άτομα με βαλίτσες)

κάθε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα σας. Έχω κλείσει διακοπές στην Κούβα για τις Γιορτές (Χριστούγεννα) και ψάχνω να βρω κάποιες πληροφορίες.

1. τι ρούχα να πάρω μαζί μου (δεν έχω καταλήξει ακόμα. μαγιό ή μπουφάν?)
2. συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος ακόμα και τώρα? είναι συχνές?
3. Θέλω να ταξιδέψω από Trinidad για Varadero με στάση στην santa clara. Τι μπορώ να διαλέξω? ποσό περίπου κοστίζει? (2 άτομα με βαλίτσες)
4. Θέλω να ταξιδέψω από Varadero για Αβανα. Τι μπορώ να διαλέξω? ποσό περίπου κοστίζει? (2 άτομα με βαλίτσες)

κάθε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
1. Δες τον καιρό πριν φύγετε. Κανονικά ανοιξιάτικα προς καλοκαιρινά, αλλά το Δεκέμβριο αν έρθει κανένα κύμα κρύου από τον Καναδά ανατρέπονται όλα, κάθε σειμώνα έχουμε τουλάχιστον μια τέτοια κακοκαιρία με θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς, σε περιπτώσεις και κάτω από 5.
2. Ναι και ναι. Στην Αβάνα λιγότερο, επαρχία πάρα πολύ. Και στην Αβάνα εξαρτάται πολύ από τη γειτονιά, κι ακόμη μέσα στην ίδια γειτονιά παίζει πολύ, πχ εμείς είμαστε σε τετράγωνο με 2 νοσοκομεία και κόβεται ελάχιστα, φίλοι 3 τετράγωνα πιο πάνω έχουν πιο συχνά.
3. Viazul, ιδιωτικό ταξί ή colectivo. To πρώτο δεν κάνει απλή στάση Σάντα Κλάρα, θα πρέπει να μείνετε εκεί. Το δεύτερο, ό,τι συμφωνήσετε, φαντάζομαι γύρω στα 150-200€ για το όχημα. Το τρίτο 35€/άτομο σχεδόν πάντα σταματάει ακριβώς για το ΜΑσυωλείο.
4. Πάλι οι ίδιες επιλογές, φτηνότερα, σχεδόν τα μισά. Τα colectivos πάντα φεύγουν πρωί.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ

I want to share some important info with you and in particular with my friends here in travel industry.

There a new scam in Cuba that a couple of people we know personally have gone through.

When you go out of the airport, a random taxi driver in regular taxi driver's uniform approaches you and offers his services. You negotiate the price, accept and he takes you to the car.

The car is parked a bit far but looks official, the driver takes your bags and puts them into the trunk, then he insists that you should put your carry on/backpack/purse into the trunk. If you resist, he leaves you alone and tries to make you sit in the front passenger seat. Then he turns on the music very loud and takes a long route through weird neighborhoods.

When you get off the taxi and get all your stuff out of the trunk, the taxi takes off and you never see it again.

Later in the hotel room you discover that some items are missing from your luggage. If you had your bag with money in the trunk, the money is missing, too.

The trick is that there is another person hiding in the trunk who goes through your stuff and steals from you.

One of our dear friends was pushed to have all his stuff in the trunk and got 2k dollars stolen from him a couple of weeks ago.

Also, there have been cases of theft and assault in the streets of Cuba, even in Havana, usually targeting people walking around alone in dark streets (some streets are not lit up at night).

December has been traditionally a bad month in this respect. Let's hope it gets better now that we are past holiday season.

Stay safe!

alma

Member
ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ

I want to share some important info with you and in particular with my friends here in travel industry.

There a new scam in Cuba that a couple of people we know personally have gone through.

When you go out of the airport, a random taxi driver in regular taxi driver's uniform approaches you and offers his services. You negotiate the price, accept and he takes you to the car.

The car is parked a bit far but looks official, the driver takes your bags and puts them into the trunk, then he insists that you should put your carry on/backpack/purse into the trunk. If you resist, he leaves you alone and tries to make you sit in the front passenger seat. Then he turns on the music very loud and takes a long route through weird neighborhoods.

When you get off the taxi and get all your stuff out of the trunk, the taxi takes off and you never see it again.

Later in the hotel room you discover that some items are missing from your luggage. If you had your bag with money in the trunk, the money is missing, too.

The trick is that there is another person hiding in the trunk who goes through your stuff and steals from you.

One of our dear friends was pushed to have all his stuff in the trunk and got 2k dollars stolen from him a couple of weeks ago.

Also, there have been cases of theft and assault in the streets of Cuba, even in Havana, usually targeting people walking around alone in dark streets (some streets are not lit up at night).

December has been traditionally a bad month in this respect. Let's hope it gets better now that we are past holiday season.

Stay safe!
Καλή Χρονιά!!!!

Είχαμε να λέμε πόσο ασφαλής ήταν η Κούβα σε σχέση με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πολύ κρίμα.

christhecaptain

New Member
Χαίρεται, θα πάω σε μιάμιση βδομάδα Κούβα με πρακτορείο.. μέσα στο πρόγραμμα θα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο κυρίως στην πόλη της Αβάνας(Βεδαδο). Ο ελεύθερος χρόνος είναι τα απογεύματα-βράδια. Θα ήθελα να μου προτείνετε μαγαζιά για φαγητό, μπαράκια, κλαμπ και διάφορα άλλα που δεν είναι γνωστά στους τουρίστες *αυτά που δεν σου λένε τα ταξιδιωτικά τέλος πάντων.
Επίσης, έχω σκοπό να πάρω μερικά αναμνηστικά ρούχα από την Κούβα, κατά προτίμηση θα προτιμούσα τοπικά μαγαζιά.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Είχαμε να λέμε πόσο ασφαλής ήταν η Κούβα σε σχέση με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Πολύ κρίμα.
Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλες χώρες της Λ. Αμερικής, όμως οι (μικρο)απατεωνιές στην Κούβα ήταν πάντα περιβόητες. Όταν είχα πάει είχα μαζέψει μια αξιοσέβαστη λίστα από τέτοιες.

alma

Member
Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλες χώρες της Λ. Αμερικής, όμως οι (μικρο)απατεωνιές στην Κούβα ήταν πάντα περιβόητες. Όταν είχα πάει είχα μαζέψει μια αξιοσέβαστη λίστα από τέτοιες.
Οι (μικρο)απατεωνιές ίσως...Πάντως για κλοπές ο @Yorgos μας έλεγε τότε πως γινόταν θέμα αν έκλεβαν την τσάντα μιας γυναίκας.Τόσο σπάνιο ήταν...Βέβαια μιλάμε για 2015...

Καλά και τώρα δεν έγινε και Μεξικό η χώρα....

Διαβάζω πως παίρνουν μέτρα ήδη οι αρχές...
Against crime: the forceful response of all of us

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οι (μικρο)απατεωνιές ίσως..
Nαι τέτοιες είχε και έχει. Οι περισσότερες για πολύ αφελείς και κάποιες έως και χαριτωμένες.
Πάντως για κλοπές ο @Yorgos μας έλεγε τότε πως γινόταν θέμα αν έκλεβαν την τσάντα μιας γυναίκας.Τόσο σπάνιο ήταν...Βέβαια μιλάμε για 2015...
Δυστυχώς έχει αλλάξει αυτό εδώ και κάποιους μήνες. Δεν είπαμε ότι έγινε Tegucigalpa , αλλά πρέπει κανείς να δείχνει στοιχειώδη προσοχή, κλοπες τσάντας, αρπαγές καδένας δεν είναι καθόλου ανήκουστα και -παρότι σπάνια- υπάρχουν και πιο σημαντικά περιστατικά.
Καλά και τώρα δεν έγινε και Μεξικό η χώρα....
Γενικά είναι από τις ασφαλέστερες στην ήπειρο ακόμη, αν όχι η ασφαλέστερη. Αλλά πια δεν είναι και για αφελείς.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.775
Μέλη
39.508
Νεότερο μέλος
Nepheli

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom