Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωραία, δοκιμάστε το τότε.
Λοιπόν μέχρι στιγμής τα δεδομένα ήταν ότι υπήρχε diesel και δεν υπήρχε βενζίνη. Ε από προχτές είναι άλλαξε ο κολιές κι έγινε βραχιόλι. Πέτυχα ταρίφα με βαν που κοιμήθηκε 3 μέρες στο βενζινάδικο για να έχει βενζίνη και να μπορέσει να δουλέψει ο άνθρωπος και δυο καημένους Ιταλούς που κόλλησαν στο Βινιάλες.Χαιρετώ όλη την υπέροχη παρέα
Όπως όλοι σας σχεδιάζω ταξίδι στην Κούβα τα Χριστούγεννα κ μπορώ να πω πως αγχώνομαι λίγο με αυτά που διαβάζω
Ιδιαίτερα για την κατάσταση με τα καύσιμα μιας κ έλεγα να νοικιάσω αμάξι
Μήπως είναι καλύτερα να πάω με group να είμαι πιο άνετος κ πιο safe τη δεδομένη στιγμή;
Yorgo σώσε με έχω καεί στο διάβασμα
Καλησπέρα και καλώς ήρθες. Έχεις πολύ διάβασμαΚαλησπέρα σε όλους και...
Ναι, φίλος που πάει το Φλεβάρη το έψαχνε μέσω δικής μου σύστασης. Van με οδηγό - ξεναγό κτλ, ακριβό, περίπου 60€ το άτομο/ημέρα.1. Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και των 6 ατόμων με ένα όχημα , πχ private van για αποστάσεις μακρινές τύπου Vinales - Trinidad, Baracoa-Havana Αν ναι, ξέρουμε καθόλου κόστος στο περίπου;
Μπορείς και μόνος σου στις εταιρείες ενοικίασης, αλλά καλύτερα μέσω σύστασης. Υπάρχουν διαθεσιμες.2. Αν υπάρχει καμία καλή σύσταση καλοδεχούμενη σχετικά με κάποιον οδηγό ή εταιρία η site κλπ
Δε θα έκανα με τίποτα εσωτερική πτήση. Πρέπει να φτιάξετε έτσι το πρόγραμμα ώστε να κάνετε στάσεις και διανυκτερεύσεις σε μέρη στη διαδρομή. Θεωρώ αδιανόητο σε δρόμους όπως αυτούς της Κούβας να χωρέσει η η συγκεκριμένη διαδρομή με τη μία όπως το λες. Η Viazul είναι μια κατηγορία από μόνη της, και κοστίζει σε χρόνο.3. Υπολογίζαμε μία πτήση Barbacoa - Havana, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τις εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις, μάλλον λέμε να προτιμήσουμε το οδικό δίκτυο. Το να πάμε Trinidad-Santiago και ύστερα να γυρίσουμε καρφί Baracoa-Havana (1000χλμ), είναι εφικτό με viazul; τα χρονοδιαγράμματα και τα δρομολόγια είναι κάτι που μπορούμε να βασιστούμε; Το ρωτάω κυρίως για το γυρισμό στην Havana λογω της πτήσης του γυρισμού. Μπορεί τέτοια απόσταση να γίνει και με Van όπως ρώτησα πιο πάνω;
Οι τιμές είναι για ολόκληρο το οίκημα, απλά πρέπει να αναφέρεις αριθμό ατόμων.4. Έχω κολλήσει με τις τιμές που βρίσκω στην γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης για τα casa particular, σε σχέση πάντα με αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες και διαβάζω στις κριτικές και λέω να ρωτήσω να μου πείτε. Όταν λέει πχ 35-40 ευρώ τη διανυκτέρευση είτε βάλεις 1 άτομο να μείνει, είτε 4, είτε 6, εννοεί τελική τιμή για όλο το σπίτι σωστά; Μην πάω εκεί και γίνει καμία παρεξήγηση, έτσι; Ξέρω αφελής ερώτηση, πιθανόν άμα ρωτήσω αυτό εκεί, θα με ψαρέψουν, οπότε λέω να ρωτήσω εδώ καλύτερα.
Θα κοιτάξεις το καιρό, αν και νομίζω στη χειρότερη με ένα φούτερ κι ένα αντιανεμικό/αδιάβροχο για ώρα ανάγκης θα είστε σουπερ. Πολλά καλοκαιρινά ρούχα.5. Χριστούγεννα με Φώτα κοντά, τι χρειάζεται από ρούχα. Γενικά καλοκαιρινά ή να έχουμε και χοντρα ρούχα. Λάβετε υπόψη ότι γενικά θα κινηθούμε σε πόλεις, αλλά θα πάμε και για κανένα περπάτημα προς Vinales μεριά και προς Topes de Collantes.
Δε θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα μ' αυτό6. Ισπανικά δεν μιλάει κανείς μας, Αγγλικά μόνο...θα βγάλουμε άκρη, ή θα συνεννοηθούμε σαν να ψάχνουμε τυροκομείο στην Πίνδο;
Όριο ανά άτομο:And last but not least....Μέχρι πόσα πούρα και πόσο ρούμι μπορούμε να μεταφέρουμε από το αεροδρόμιο της Κούβας;