Παιδιά, ΣΟΣ , ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί έχω μπερδευτεί. Στο σάιτ του Βατικανού, δίνει επιλογες να πάρεις εισιτήριο για Καπέλλα Σιστίνα και Μουσεία Βατικανού ή να πάρεις εισητηριο για Καπέλλα Σιστίνα και Κήπους του Βατικανού! Ποια επιλογή να πάρω?? Ρωτώ γιατί ονλαιν από τα σχόλια που έχω διαβάσει, δεν έχω καταλάβει εάν , αν πάρεις εισιτήριο για τους Κήπους δικαιουσαι να περιηγηθεις και στα Μουσεία, ή αν πάρεις εισιτήριο για τα Μουσεία δικαιουσαι να περιηγηθεις και στους Κήπους!! (Ή δεν δικαιουσαι τίποτα επιπλέον αυτού που λέει το εισιτηριο).Οποιοσδήποτε ΓΝΩΡΙΖΕΙ με βεβαιότητα τι ισχύει, ας μας πει,θα του ήμουν ευγνώμων.
Δευτερευόντως, να κλείσω ονλαιν εισιτήρια ή να πάω εκεί? Και με ξενάγηση ή χωρίς, δλδ να έχουμε μόνο το audio guide?
Τα εισιτήρια που είχαμε για τα μουσεία, που περιλαμβάνουν την Καπέλα Σιστίνα, ήταν μέρος πακέτου από την κάρτα με αξιοθέατα που είχαμε προμηθευτεί. Δεν είχαμε πρόσβαση στους κήπους. Δεν ξέρω αν γίνεται με εισιτήριο μόνο για τους κήπους να μπεις Καπέλα Σιστίνα, καθώς αποτελεί μέρος της διαδρομής των μουσείων. Ακολουθείς από την είσοδο μια διαδρομή και είναι περίπου στην μέση.
Δεν είχαμε ξεναγό και δεν πήραμε το audio guide. Αφιερώνοντας χρόνο σε συγκεκριμένα εκθέματα κάναμε περίπου 3 ώρες. Με ξεναγό δεν ξέρω που επικεντρώνονται.
Τα εισιτήρια μας ήταν fast track. Έπρεπε να πας συγκεκριμένη ώρα αλλά και πάλι σε έβαζαν σε μια μικρή γραμμή για να έρθει η ώρα εισόδου . Κάποιοι που ήρθαν νωρίτερα τους έλεγαν να έρθουν στην ώρα τούς.