• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απεργίες: και όμως οι τουρίστες επιμένουν...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Απορώ με το φίλο μου το νορβηγό που επέμεινε να έρθει στην Ελλάδα με το ΙΧ του και την οικογένειά του..και να θέλει από αύριο να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου..
Απορώ με τους τουρίστες που ρισκάρουν τις διακοπές τους κλείνοντας κρουαζιέρα από ελληνικό λιμάνι..
Απορώ με τους τουρίστες που επιμένουν να έρχονται στην Ελλάδα..
κι αυτοί θα μάθουν σύντομα τι εστί πατρίς. ήδη >8000 ιταλοί που επέλεξαν Ελλάδα και Meridiana κατάλαβαν τι εστί ελληνικό χαος.
Sciopero "bianco" in Grecia caos e ritardi negli aeroporti - Repubblica.it
> 7 ώρες έφτασαν οι καθυστερήσεις σε πτήσεις για Ελλάδα από Ιταλία.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
και ομως επιμενουν ... και εμεις κανουμε ο,τι μπορουμε για να τους απωθησουμε ... ειμαστε φοβεροι μιλαμε ...

ANEL

Member
όχι καλέ δεν τους αποθαρρύνουμε,αντίθετα όσο περισσότερο τους ταλαιπωρούμε,τόσο περισσότερο θέλουν να έρθουν...αισθάνονται για λίγο πράκτορεςτου χάους,στη πιο χαοτική χώρα του κόσμου...δεν είναι λίγο...μη κοιτάτε που εμείς το έχουμε συνέχεια και δεν το εκτιμούμε οι αχάριστοι!!!αυτά από Κρήτη και ιδία πείρα...:haha:

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Δυστυχώς τα νούμερα δεν πάνε καλά. Και αν δεν σας αρέσει έτσι ...σκέφτεστε τι καλύτερα αποτελέσματα θα είχαμε ...αν δεν είμαστε αυτοκτονικοί???
Στο Βόλο προ 20ετίας ακόμη και Κυριακή έδεναν κρουαζιερόπλοια και μόνο με το 10-20% τουριστών, που μένανε στη πόλη (οι άλλοι πήγαιναν Μετέωρα...) γινότανε τζίρος. Μετά από "επίμονες προσπάθειες" των τοπικών φορέων τα καταφέραμε!!! Τους διώξαμε!!! Τι μας πέρασαν λιγούρια, γκαρσόνια???
Καταπληκτικό παράδειγμα:
Της Παναγίας (15αύγουστο) αν πέσει Παρασκευή (δεν συζητάμε για Σάββατο&Δευτέρα) ή Τρίτη...η καλύτερή μας!!!!!!Η πόλη κατεβάζει ρολά από Πέμπτη βράδυ ως τη δευτέρα το πρωί ή από Σάββατο μεσημέρι ως την Τετάρτη το πρωί!!!! Οι "τουρίστες" που έκαναν το λάθος, γυρνάνε σαν τις άδικες κατάρες μεσ' τον ήλιο. Καλά να πάθουν...για να μάθουν. Και έμαθαν σιγά σιγά. Τους "εκπαιδεύσαμε". Ακόμα και τα 3-4 γκρικ αρτ της παραλίας με τα τσολιαδάκια έκλεισαν.
Υ.Γ. Έχω ζήσει μερικούς 15αύγουστους στο Rimini και το περίφημο "φεραγκόστο" σημαίνει τα μαγαζιά ανοικτά 24ωρο!!! Αλλά αυτοί δεν ξέρουν σαν και μας ...από "ποιότητα ζωής", είναι κορόιδα σταχανοφιστές, εργατόδουλοι

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω εχω ακουσει οτι 15αυγουστο και στην ιταλια ειναι ολα κλειστα...κατι βενζιναδικα κλπ
αλλα ισως ειναι υπερβολες
δεν βαζω το χερι μου στην φωτια

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
εγω εχω ακουσει οτι 15αυγουστο και στην ιταλια ειναι ολα κλειστα...κατι βενζιναδικα κλπ
αλλα ισως ειναι υπερβολες
δεν βαζω το χερι μου στην φωτια
...μίλησα για Rimini & Riviera Adriatica, όχι μόνο ανοικτά, 24ωρο συνεχώς ανοικτά!!! Ο τζίρος του θέρους!!! Και το "ζούνε" με ενθουσιασμό και οι απλοί εργαζόμενοι!!!. Φυσικά η αστική Bologna κλειστά.

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
όχι καλέ δεν τους αποθαρρύνουμε,αντίθετα όσο περισσότερο τους ταλαιπωρούμε,τόσο περισσότερο θέλουν να έρθουν...αισθάνονται για λίγο πράκτορεςτου χάους,στη πιο χαοτική χώρα του κόσμου...δεν είναι λίγο...μη κοιτάτε που εμείς το έχουμε συνέχεια και δεν το εκτιμούμε οι αχάριστοι!!!αυτά από Κρήτη και ιδία πείρα...:haha:
Απο Κρήτη? Ήσουν Κρήτη? Ετοιμάζομαι να πάω την Παρασκευή και δεν φτάνουν αυτά που άκουσα για τον τρόπο οδήγησης και το πόσο επικύνδινα είναι, ήρθαν και οι απεργίες να δυσκολέψουν τα πράγματα...για λέγε, για λέγε, γειτονάκι!

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Της Παναγίας (15αύγουστο) αν πέσει Παρασκευή (δεν συζητάμε για Σάββατο&Δευτέρα) ή Τρίτη...η καλύτερή μας!!!!!!Η πόλη κατεβάζει ρολά από Πέμπτη βράδυ ως τη δευτέρα το πρωί ή από Σάββατο μεσημέρι ως την Τετάρτη το πρωί!!!!
Συζητηση πριν απο μερικα χρονια στο Κο Σαμουι...

Εγω: Μηπως ξερετε που θα μπορουσα να βρω εδω κοντα ΑΤΜ γιατι μου τελιωσαν τα baht?
Ο υπαλληλος( του εστιατοριου που σκοπευα να κατσω να φαω): Γιατι δεν πατε στη τραπεζα να αλλαξετε χρηματα?
Εγω: Μα,,, ειναι 10:20 Κυριακη βραδυ...
Ο υπαλληλος: προλαβαινετε. Κλεινουν στις 10:30.
Εγω: ?????
Ο υπαλληλος: Ειμαστε χωρα που ζει απο τον τουρισμο. Καταλαβαινετε. Αν δεν εργαστουμε επαγγελματικα, δεν θα μας ξαναλθετε.
Εγω: "αφωνος"

ΥΓ. Που να τον ακουσει ο Christian να λεει τετοια πραγματα καταπιεσης της εργατικης ταξης. Πιπερι.... πιπερι...

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Συζητηση πριν απο μερικα χρονια στο Κο Σαμουι...

Ο υπαλληλος: Ειμαστε χωρα που ζει απο τον τουρισμο. Καταλαβαινετε. Αν δεν εργαστουμε επαγγελματικα, δεν θα μας ξαναλθετε.
Εγω: "αφωνος"
Κάποτε και εδώ θα ..."αλλάξουμε νοοτροπία", αλλά θα χρειαστούν καμιά 20ρια χρόνια. Σημαίνει ότι, πρώτα ο Θεός, θα είμαι στο 78ο έτος της ηλικίας μου!!! Αισιόδοξος???
Να, γιατί λέω στα παιδιά μου να φύγουν ..έξω. Και σ' ένα άλλο θέμα, περί Φινλανδίας, κάποιος "παρεξηγήθηκε" γιατί θ' αφήσουμε τη χώρα στους Αλβανούς και τους Τούρκους...Αλλά δεν παλεύεται παιδιά...
Τη 10ετία του 80 ο Εμπορικός Σύλλογος μας (δεξιοκρατούμενος τότε) μας πίεζε και τελικά μας υποχρέωνε σε 15μερο ...άκουσον-άκουσον, θερινό κλείσιμο καταστημάτων. Σύμμαχος ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων (αριστεροκρατούμενος πάντα). Η απόφαση του Συλλόγου νομιμοποιείται με Νομαρχιακή απόφαση. Όσοι δεν συμφωνούσαμε κινδυνεύαμε με...Αυτόφωρο!!! Κάναμε λοιπόν Εμπορικό Αντισύλλογο ("σοσιαλιστικοκρατούμενο" τότε) για να γλυτώσουμε. Να μην ασχολείσαι με τη δουλειά σου και να τρέχεις στα Δικαστήρια και τις (γραφιοκρατούμενες) Υπηρεσίες. Μετά, στη 10ετία του 90, μας τρέχανε για υποχρεωτικό κλείσιμο τα Σάββατα, Ιουλίου + Αυγούστου (σαν την ενδοχώρα που ερημώνει το καλοκαίρι). Στο μεταξύ ο "επίσημος" Εμπορικός Σύλλογος είχε "καταληφθεί" από τους "σοσιαλιστές" (ο Αντισύλλογος κράτησε κανένα 6μηνο) αλλά η "ποιότητα ζωής" (όσο λιγότερη δουλειά τόσο καλύτερα)
αδιαπραγμάτευτη!!! Τι κι αν "άλλαξε ο Μανωλιός..." , η λούφα και η κοντοφθαλμία μέσα μας...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom