• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για παιδί

kat fragk

Member
Καλησπέρα. Πρόκειται να ταξιδέψω την άλλη εβδομάδα με το γιο μου που είναι 3,5 χρονων από θεσσαλονίκη αθήνα. Μήπως γνωρίζει κανείς ποια είναι τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για το παιδί;Κάποιοι μου είπαν οτι χρειάζεται απλα το βιβλιάριο υγείας (με σφραγισμένη τη φωτογραφία) ενώ άλλοι επιμένουν ότι η ryanair απαιτει διαβατήριο. Τι ισχύει τελικά;;;
εχω το ιδιο προβλημα με ενα μωρακι 6 μηνων? μηπως μπορεις να μου πεις τι λυση βρηκες τελικα? με την rayanair εννοω?

eleanasyrop

New Member
εχω το ιδιο προβλημα με ενα μωρακι 6 μηνων? μηπως μπορεις να μου πεις τι λυση βρηκες τελικα? με την rayanair εννοω?
Τελικά ταξιδέψαμε χωρίς κανένα πρόβλημα με το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, το οποίο όμως είχε σφραγισμένη τη φωτογραφία του επάνω. Οπότε φρόντισε αυτό και φαντάζομαι ότι δε θα έχεις κι εσύ πρόβλημα (για πτήση εσωτερικού εννοείται). Α, εμείς ταξιδευαμε οικογενειακώς, δηλαδή και οι δύο γονείς μαζί. Σε περίπτωση που ταξιδεύει το παιδί με τον έναν μόνο γονέα έχω ακούσει ότι απαιτείται έγγραφη συναίνεση του άλλου γονέα, αλλά δεν είμαι σίγουρη για αυτό. Εγώ πληροφορίες τελικά πήρα τηλεφωνώντας τυχαία σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και ρωτώντας (μιας και η ryanair δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα). Ελπίζω να σε βοήθησα και καλό σας ταξίδι.

kat fragk

Member
Τελικά ταξιδέψαμε χωρίς κανένα πρόβλημα με το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, το οποίο όμως είχε σφραγισμένη τη φωτογραφία του επάνω. Οπότε φρόντισε αυτό και φαντάζομαι ότι δε θα έχεις κι εσύ πρόβλημα (για πτήση εσωτερικού εννοείται). Α, εμείς ταξιδευαμε οικογενειακώς, δηλαδή και οι δύο γονείς μαζί. Σε περίπτωση που ταξιδεύει το παιδί με τον έναν μόνο γονέα έχω ακούσει ότι απαιτείται έγγραφη συναίνεση του άλλου γονέα, αλλά δεν είμαι σίγουρη για αυτό. Εγώ πληροφορίες τελικά πήρα τηλεφωνώντας τυχαία σε ταξιδιωτικά πρακτορεία και ρωτώντας (μιας και η ryanair δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα). Ελπίζω να σε βοήθησα και καλό σας ταξίδι.
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
τελικα εβαλα τα στοιχεια του ΑΜΚΑ στο πλαισιο επιλεγοντας ασστυνομικη ταυτοτητα (γιατι ειχα και αυτη την απορια οταν εκανα τσε ιν) και το πηρε κανονικα. Το βιβλιαριο μου δεν εχει φωτογραφια γιατι το μωρο ειναι 6 μηνων αλλα νομιζω δε θα εχουν προβλημα στην Ryanair , γιατι με την aegean ειναι ok. Οσο για το ταξιδι με ενα γονεα εχω ταξιδεψει 4 φορες μονη με το μωρο στο εσωτερικο και δε ζητησαν εγραφη συνεναιση (για εξωτερικο δε γνωριζω).

YIANNIS2008

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Απλό βιβλιάριο υγείας που να αναφέρεται το όνομα του παιδιού! Εμένα η κόρη μου έχει ταξιδέψει πολλές φορές (εσωτερικό) χωρίς έγγραφο με φωτογραφία. Ποτέ δε μου το ζήτησαν καν.

MAGIC1974

New Member
Καλησπέρα σε ολους θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρει κάποιος απο Θεσσαλονίκη - Χανιά με ryanair τι χρειαζεται για ενα παιδι 8 χρονων για check in???????

Tελικα βαζουμε τον αριθμο βιβλιαριου η το ΑΜΚΑ ???????

Last edited by a moderator:

kat fragk

Member
Καλησπέρα σε ολους θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρει κάποιος απο Θεσσαλονίκη - Χανιά με ryanair τι χρειαζεται για ενα παιδι 8 χρονων για check in???????

Tελικα βαζουμε τον αριθμο βιβλιαριου η το ΑΜΚΑ ???????
βαζεις το ΑΜΚΑ (αν και μεταξυ μας το συστημα αμφιβαλλω οτι αντιλλαμβανεται τη διαφορα) .

MAGIC1974

New Member
βαζεις το ΑΜΚΑ (αν και μεταξυ μας το συστημα αμφιβαλλω οτι αντιλλαμβανεται τη διαφορα) .
Εβαλα τον αριθμο βιβλιαριου γιατι επρεπε να κανω check in το πηρε κανονικα το συστημα ευχαριστω πολυ για την απαντηση

bebes

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σεβίλλη, Λισσαβόνα, Πόρτο
Ταξίδι-Όνειρο
Νοrd Kapp οδικως
πηρα απο τον Δημο πιστοποιητικο γεννησης με φωτογραφια των παιδιων (11 και 7 ετων)
Στο τσεκιν εβαλα τον αριθμο πρωτοκολου του πιστοποιητικου.
Στην θυρα εξοδου του αεροδρομιου δεν ασχοληθηκαν ιδιαιτερα...

doraki26

Member
παιδια πως γινεται να κλεισω εισητηρια για ενα αντρογυνο και για την 12χρονη κορη τους? σιγουρα θα δηλωσω 3 ατομα στα εισητηρια, αλλα μετα απο εκει και περα πως γινεται??? τι πρεπει να εχει μαζι του το παιδι σαν χαρτι οπως εμεις εχουμε την ταυτοτητα?? επισης πως γινεται το τσεκ ιν κανονικα?>?

γεια σας,μια μικρη απορια αν μπορουσατε να μου λυσετε.
εκλεισα 2 εισιτηρια για Παρισι,θα παω μαζι με τον ανιψιο μου,ειναι 16 χρονων και εχει ταυτοτητα.δεν χρειαζεται διαβατηριο,σωστα? πρεπει να εχω μαζι μου καποια εξουσιοδοτηση απο τους γονεις του ?ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν ρωταω κατι που εχει αναφερθει ηδη.

doraki26

Member
γραφει οτι "Δεν είναι δυνατή η συμπερίληψη επιβάτη κάτω των 16 ετών σε υφιστάμενη κράτηση, ωστόσο μπορείτε να κάνετε ξεχωριστή κράτηση.
Ο επιβάτης κάτω των 16 ετών θα πρέπει να δηλωθεί κατά την ηλεκτρονική διαδικασία κράτησης ως ενήλικας, και μόλις αυτή συμπληρωθεί θα πρέπει να επικοινωνήσετε μετηλεφωνικό κέντρο έχοντας πρόχειρες τις παρακάτω πληροφορίες:
• Τους κωδικούς και των δύο κρατήσεων ώστε να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τα παρακάτω στοιχεία και στις δύο κρατήσεις.
• Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβατήριο/ταξιδιωτικό έγγραφο του παιδιού.
Σημειώνεται ότι το online check-in δεν είναι διαθέσιμο όταν έχει γίνει ξεχωριστή κράτηση για το παιδί. Ο πελάτης πρέπει να πραγματοποιήσει check-in στο αεροδρόμιο (δωρεάν)."

δηλαδή εγω θα κανω ξεχωριστη κρατηση για το παιδι?? οχι μαζι με τους γονεις?? δν το λεει και πολυ καθαρα...μια λεει οτι δν μπορεις να το συμπεριλαβεις κ κατω λεει οταν εχει γινει ξεχωριστη κρατηση λεει τσεκ ιν χωρια δν μπορεις.. σαν να υπονοει οτι μπορεις να τα κανεις μαζι..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom