• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απήγαγαν μέλη ανθρωπιστικής αποστολής στο Σουδάν

varioAthens

Member

Ένας Γάλλος και ένας Καναδός απήχθησαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Νταρφούρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα ενόπλων απήγαγε τους δύο εργαζομένους της οργάνωσης «Διεθνής Ιατρική Βοήθεια» (Aide Medicale Internationale) στο νότιο Νταρφούρ.

zougla.gr - 5 Απριλίου 2009

Last edited by a moderator:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
αυτό συμβαίνει με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και ειδικά σε τέτοια μέρη...
συνήθως οι απαγωγείς ειναι αντάρτες που με αυτό τον τρόπο εκβιάζουν την κυβέρνηση για διάφορα αιτήματά τους...
στο τσουνάμι για 40 μέρες κυκλοφορούσαμε μόνο με συνοδεία στρατού,ακόμα και άν πηγαίναμε για φαγητό, με επιστροφή στο κατάλυμά μας αμέσως μετά την δύση του ηλιου..υπήρχε βλέπετε έντονη διαμάχη των ανταρτών της βόρειας σουμάτρας με την κυβέρνηση της ινδονησίας ...
δεν νομίζω να τους κάνουν κακό,(το εύχομαι) αλλα αυτός είναι ένας τρόπος να τονίσουν και αυτοί την δράση τους..

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
πολλη συσωρευμενη βια, απογνωση, μισος και μεγαλη αδρανεια απο τα μεγαλα και ισχυρα κρατη, και αυτο το γνωριζουν οι πολιτες εκεινοι, πολλα παιχνιδια παιζονται στο ονομα της Σουδανικης γενοκτονιας και το να περιφερεσαι στα μερη αυτα με την υπεροχη του ισχυρου και δυνατου φιλανθρωπου δεν εχεις πολλα περιθωρια να τους πεισεις για τις προθεσεις σου...θελει μεγαλη προσοχη και σπουδη των γεγονοτων και της ιστοριας το πως και που και με ποιο τροπο θα μεθοδευσεις το εργο σου ...
ευχομαι να πανε ολα καλα , εχουμε πενθησει στο παρελθον και ευχομαι να μην γινει και τωρα...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ρενάτα, Lullu (και οποιος άλλος σχετικός),
επειδή είναι φανερό οτι γνωρίζετε βιωματικά πολύ περισσότερα από οσα έχετε μεχρι τώρα πει,
θα ήθελα κάποια στιγμή να αναφερθείτε με λεπτομέρειες στο θέμα εθελοντισμός, ανθρωπιστική βοήθεια, διεθνής πολιτική, ΜΚΟ κλπ.
Οι λογοι που το ζητάω είναι αρκετοι.
Υπάρχει άγνοια από πολλούς συμπατριώτες μας.
Η πληροφόρηση δεν είναι αρκετή.
Η καχυποψία (χαρακτηριστικό μας), επίσης περισσεύει.
Η ανάγκη ενημέρωσης της νέας γενιάς είναι αδιαμφισβήτητη.
Έχοντας προσκαλέσει τα δυο τελευταια χρόνια για ομιλίες στο σχολείο, ακτιβιστες απ τους Γιατρους χωρίς Συνορα, αλλά και απ τους Γιατρους καρδιάς ειμαι σε θέση να δω πόσο μεγάλη εντύπωση κάνει στα παιδιά η προσωπική εμπειρία.
Οι βιωματικές αφηγήσεις καθηλώνουν αλλά και ευαισθητοποιούν άμεσα.
Μην το αποφευγετε από σεμνότητα, ούτε προκειται για αυτοπροβολή. Εξάλλου κι αυτο ταξίδι, δεν είναι;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
συμφωνω με τον vagantos. θα ηθελα και εγω οπως ολοι να μαθω καποια πραγματα!! αν ανοιχτει ενα τοπικ με σχετικο θεμα με εμπεριστατωμενες αφηγησεις, προτασεις και αποψεις θα μας βοηθησει πολυ, θα μας κατευθυνει και θα δωσει λυση σε πολλες αποριες!!!
ισως παρακινησει και μερικους απο μας να γινουμε εθελοντες καρδιας:D:D:D

Dafni

Member
Nαι, ναι είναι σίγουρα κάτι που αφορά πολλούς, και εγώ το έχω σκεφτεί να ζητήσω επιπλέον πληροφορίες από τη Ρενάτα η κάποιους άλλους που έχω διαβάσει ότι έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες προσπάθειες.Περιμένουμε ....

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τό θέμα το αφήνω για την lullu που είναι η πλέον αρμόδια.έχει πάει σε πολλές και δύσκολες αποστολές.είμαστε στους ΜDM (medecins du monde),στά ελληνικά γιατροί του κόσμου.
έχω δουλεψει με την lullu στο τσουνάμι στην banda-aseh της σουμάτρας.
αυτό που έχω να πώ μόνο είναι οτι πήγαμε με έξοδα της οργάνωσης,δηλ εισιτήρια τροφή και κατάλυμα. όσον αφορά την άδεια παραμονής μας εκεί την χρεωθήκαμε απο την δική μας που έχομε στις κύριες δουλειές μας ...ούτε κάν άδεια εθελοντισμού δεν μας δικαιολόγησε το ελληνικό κράτος !!!!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Αυτές οι οργανώσεις renata θέλουνε μόνο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ή μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι εθελοντες (πχ τεχνίτες, μηχανικοί) που μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιου είδους καταστροφές;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αυτές οι οργανώσεις renata θέλουνε μόνο γιατρούς και νοσηλευτικό
προταιρεότητα έχουν οι δύο ειδικότητες που είπες.υπαρχουν άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με το rebuilding οπου αυτές καλύπτουν απο τεχνίτες,μηχανικούς κλπ...το μέρος της καταστροφής...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom