• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απάτη για κάποιους που ταξίδεψαν στην Ισπανία το προηγούμενο καλοκαίρι.

Manos

Member
Τον Οκτώβριο, ανοίγοντας τον φάκελο του λογαριασμού της πιστωτικής μου κάρτας (Mastercard - Εθνικής), έπαθα ένα μικρό σοκ αφού είδα πως είχα χρεωθεί με δυο συναλλαγές από την Αμερική των οποίων το σύνολο ήταν γύρω στα 4000$ ! :shock:

Η εταιρία είναι κάποια «Best Buy» και κατά το δέκατο τηλέφωνο στην υπηρεσία αμφισβήτησης συναλλαγών έμαθα πως το ίδιο πάθανε πολλοί Έλληνες που ταξίδεψαν το περασμένο καλοκαίρι στην Ισπανία, και όλοι χρεώθηκαν από την ίδια εταιρία. :(

Οπότε, ρίξτε μια ματιά στο λογαριασμό σας, όσοι πήγατε στην Ισπανία.

Μετά από κάποια τηλεφωνήματα, η Εθνική τράπεζα μου ζήτησε να καταθέσω την κάρτα μου σε κάποιο κατάστημα προς αντικατάσταση και να βγάλω φωτοτυπίες ΟΛΕΣ τις σελίδες του διαβατηρίου μου (υποθέτω για να διαπιστώσουν πως δεν πήγα στην Αμερική).

Καθόλου δεν με καθησύχασαν πάντως και δεν έλαβα μια ξεκάθαρη απάντηση που θα έπρεπε να μου πουν όπως «εφόσον δεν κάνατε αυτές τις συναλλαγές δεν πρόκειται να χρεωθείτε». Αντίθετα μου είπαν πως θα αργήσουν πολύ να μου απαντήσουν.

Σήμερα, δυο μήνες μετά τη χρέωση, τίποτα δεν έχει αλλάξει και απλώς περιμένω.
Εν πάση περιπτώσει, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η πολιτική αυτής της τράπεζας. Από την Εθνική δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.
Υποθέτω πως κάποια στιγμή θα δικαιωθώ.

.

Last edited by a moderator:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δεν είναι μόνο η Εθνική που καθυστερεί. Η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στους δυο μήνες από τη στιγμή που κάνεις αμφισβήτηση.

Προσωπικά, το τελευταίο εξάμηνο έχω δει τρεις φορές τη Visa μου να ακυρώνεται από την τράπεζα λόγω ύποπτων συναλλαγών. Μάλιστα την τελευταία μόλις πριν λίγες ημέρες μου την ακύρωσαν δύο ημέρες μετά την ενεργοποίησή της και χωρίς φυσικά να την έχω χρησιμοποιήσει πουθενά.
Ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν, στις κάρτες τις οποίες χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο και φροντίστε το όριό της να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τον Οκτώβριο, ανοίγοντας τον φάκελο του λογαριασμού της πιστωτικής μου κάρτας (Mastercard - Εθνικής), έπαθα ένα μικρό σοκ αφού είδα πως είχα χρεωθεί με δυο συναλλαγές από την Αμερική των οποίων το σύνολο ήταν γύρω στα 4000$ ! :shock:

Η εταιρία είναι κάποια «Best Buy» και κατά το δέκατο τηλέφωνο στην υπηρεσία αμφισβήτησης συναλλαγών έμαθα πως το ίδιο πάθανε πολλοί Έλληνες που ταξίδεψαν το περασμένο καλοκαίρι στην Ισπανία, και όλοι χρεώθηκαν από την ίδια εταιρία. :(

Οπότε, ρίξτε μια ματιά στο λογαριασμό σας, όσοι πήγατε στην Ισπανία.

Μετά από κάποια τηλεφωνήματα, η Εθνική τράπεζα μου ζήτησε να καταθέσω την κάρτα μου σε κάποιο κατάστημα προς αντικατάσταση και να βγάλω φωτοτυπίες ΟΛΕΣ τις σελίδες του διαβατηρίου μου (υποθέτω για να διαπιστώσουν πως δεν πήγα στην Αμερική).

Καθόλου δεν με καθησύχασαν πάντως και δεν έλαβα μια ξεκάθαρη απάντηση που θα έπρεπε να μου πουν όπως «εφόσον δεν κάνατε αυτές τις συναλλαγές δεν πρόκειται να χρεωθείτε». Αντίθετα μου είπαν πως θα αργήσουν πολύ να μου απαντήσουν.

Σήμερα, δυο μήνες μετά τη χρέωση, τίποτα δεν έχει αλλάξει και απλώς περιμένω.
Εν πάση περιπτώσει, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η πολιτική αυτής της τράπεζας. Από την Εθνική δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο.
Υποθέτω πως κάποια στιγμή θα δικαιωθώ.

.

Φίλε μου, δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μην περιμένεις πολλά απ' την Τράπεζα (και δεν είναι μόνο η Εθνική, και η Άλφα να ήταν, τα ίδια και χειρότερα, τι να λέμε τώρα, είναι να μην μπλέξεις). Μόνος σου προσπάθησε να βρείς την άκρη, απ' ευθείας με την mastercard, οι Τράπεζες απλώς την πρακτορεύουν, τσεκάρησε τους λογ/σμούς σου, πού την χρησιμοποίησες (μήπως απο κεί έγινε η λαδιά, κράτησαν το νούμερο και CCV και τη χρησιμοποίησαν για ίδια χρήση), αλλά μην επαναπαύεσαι επ' ουδενί. Μακάρι να βγάλεις άκρη και, κυρίως, να μη χάσεις τα λεφτά σου. Καλή τύχη!

Last edited by a moderator:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
σχετικά με το παραπάνω συμβάν,
με πηραν τηλέφωνο προχτές απο την carrefour credit και μου ανέφεραν οτι ακυρώνουν την πιστωτική κάρτα VISA λόγω κάποιων ανωμαλιών που παρατηρήθηκαν από Ισπανία μεριά! Η φρασεολογία τους ήταν διαφορετική, το νόημα ομως ηταν οτι υπήρξε γενικά "πιστωτική ανωμαλία" προερχόμενη απο Ισπανία!

στους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών δεν παρατηρήθηκε κάτι το ύποπτο, αν και ταξίδεψα Ισπανία τον περασμένο Ιούνιο!

Το έκαναν μάλλον για προληπτικούς λόγους!

Dafni

Member
σχετικά με το παραπάνω συμβάν,
με πηραν τηλέφωνο προχτές απο την carrefour credit και μου ανέφεραν οτι ακυρώνουν την πιστωτική κάρτα VISA λόγω κάποιων ανωμαλιών που παρατηρήθηκαν από Ισπανία μεριά! Η φρασεολογία τους ήταν διαφορετική, το νόημα ομως ηταν οτι υπήρξε γενικά "πιστωτική ανωμαλία" προερχόμενη απο Ισπανία!

στους λογαριασμούς των τελευταίων μηνών δεν παρατηρήθηκε κάτι το ύποπτο, αν και ταξίδεψα Ισπανία τον περασμένο Ιούνιο!

Το έκαναν μάλλον για προληπτικούς λόγους!
ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μας...ευτυχώς δεν είχε χρεωθεί η κάρτα αλλά ακυρώθηκε για τον ίδιο λόγο.Από ότι μας είπαν ακυρώθηκαν οι κάρτες που είχαν συναλλαγή με Ισπανία από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Σεπτέμβρη...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μας...ευτυχώς δεν είχε χρεωθεί η κάρτα αλλά ακυρώθηκε για τον ίδιο λόγο.Από ότι μας είπαν ακυρώθηκαν οι κάρτες που είχαν συναλλαγή με Ισπανία από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Σεπτέμβρη...
Ά, έτσι εξηγείται γιατί ακύρωσαν και τη δική μου...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όταν λέμε συναλλαγές με Ισπανία εννοούμε ιντερνετική κατανάλωση με ισπανική εταιρεία (π.χ εισιτήρια με Ιμπέρια) ή για αγορές που έγιναν στην Ισπανία;

GTS

Member
Η Πειραιώς έχει βάλει ένα ωραίο feature και μου στέλνει με sms κάθε συναλλαγή που γίνεται με τη πιστωτική μου, χώρια που σε παίρνουν και τηλέφωνο αν δουν κάτι ύποπτο....πληρώνεις ένα εστιατόριο στο Μπαλί με πιστωτική? Κατευθείαν sms με τη χρέωση σε ευρώ....αυτό για όσους ενδιαφέρονται για κάτι παρόμοιο. Μάνο ελπίζω να βρεις σύντομα άκρη...

ANEL

Member
Η Πειραιώς έχει βάλει ένα ωραίο feature και μου στέλνει με sms κάθε συναλλαγή που γίνεται με τη πιστωτική μου, χώρια που σε παίρνουν και τηλέφωνο αν δουν κάτι ύποπτο....πληρώνεις ένα εστιατόριο στο Μπαλί με πιστωτική? Κατευθείαν sms με τη χρέωση σε ευρώ....αυτό για όσους ενδιαφέρονται για κάτι παρόμοιο. Μάνο ελπίζω να βρεις σύντομα άκρη...

αυτό γίνεται και με την δική μου πιστωτική,παρόλα αυτά την Πέμπτη μου τηλεφώνησαν από την Πειραιώς και μου ζήτησαν να ακυρώσω την πιστωτική μου γιατί υπάρχει υποψία απάτης σε βάρος μου!το καλοκαίρι είχα ταξιδέψει Ισπανία και είχα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη πιστωτική και μέσω internet και εκεί για διάφορες αγορές!!
καλή τύχη σε όλους μας και καλά ξεμπερδέματα με τις τράπεζες!!!

Manos

Member
Όταν λέμε συναλλαγές με Ισπανία εννοούμε ιντερνετική κατανάλωση με ισπανική εταιρεία (π.χ εισιτήρια με Ιμπέρια) ή για αγορές που έγιναν στην Ισπανία;
Γιώργο, από ο,τι κατάλαβα, η απάτη δεν έγινε μέσω ιντερνετ, αλλά από κάποιο (ή κάποια) καταστήματα στην Ισπανία που υπέκλεψαν τα στοιχεία της κάρτας και τον αριθμό ασφαλείας.

Άλλωστε, η χρέωση στην κάρτα μου έγινε δυο μήνες μετά που πήγα στην Ισπανία και από ο,τι κατάλαβα επίσης, έγινε με τη - δήθεν - φυσική παρουσία μου στην Αμερική.

(όλα αυτά βέβαια αν ισχύουν αυτά που είπε η υπάλληλος της Εθνικής. Εγώ δεν έχω κανένα τρόπο να ελέγξω τα στοιχεία της υπόθεσης). :roll:

Dafni

Member
Πάντως εμείς μόνο μέσω ιντερνετ είχαμε συναλλαγή(κλεισιμο ξενοδοχειων,εισητήρια μουσείων) ,δε χρησιμοποιήσαμε καθόλου την κάρτα εκεί...αλλά ακυρώθηκε ....

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Αυτο με sms πως γινεται στην Πειραιως, και ποσο κοστιζει βρε παιδια να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο? Κ εμενα μου ακυρωσαν την καρτα την προηγουμενη βδομαδα λογω υπονοιων, δεν μου ειπαν τιποτα για συναλαγες με Ισπανια αλλα μαλλον για τον ιδιο λογο ακυρωνονται ολες..

Μανο ελπιζω να βρεθει συντομα λυση, παντως σε οποιαδηποτε περιπτωση πρεπει να ζητησεις απο την τραπεζα να βρουν την επιβεβαίωση συναλλαγης απο εσενα, εαν δηλ.υπαρχει σε καποιο έγγραφο η υπογραφη σου, για να διαπιστωσεις εαν εκτος απο απατη εγινε και πλαστογραφια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom