Αντι-Σαντορίνη

Έκανα ένα τηλέφωνο στα κτελ και έχει δρομολόγιο κάθε Τρίτη μόνο, στις 5:30 το πρωί και μετά το μεσημέρι στις 02:30. Ταξί (με λίγο παζάρι) παίζει να βολέψει. Στο οτοστόπ σε αυτή την περιοχή δεν δίνω πολλές ελπίδες αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

kitsos!

Member
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Το ταξί από Γιάννενα για πάπιγκο παίρνει γύρω στα 130€ πάντως. Τουλάχιστον τα τουριστικά ταξί τύπου βανακι. Τα απλά τα συμβατικά δε ξέρω...

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Η Φολέγανδρος έχει άψογη χώρα σαν να βγήκε από παραμύθι, και καλή συγκοινωνία, αλλά δεν ξέρω πώς είναι τον Φεβρουάριο...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη, alea jacta est, εάλω η πόλις και έρως ανίκατε μάχαν, στου κουφού την πόρτα τύφλα να' χει η Μαριορή και άλλα τέτοια εμπριμέ. Τα δύο προγράμματα έχουν ως εξής μετά από περικοπή Ηπείρου και επιλογή νησιών κοντινών και μικρών για να έχει νόημα χρονικώς:

Επίσκεψη Α
1. Άφιξη
2. Αθήνα, τα πάντα όλα
3. Πλοίο για Μύκονο
4. Πλοίο για Σύρο
5. Πλοίο για Τήνο (από ενα βράδυ στην καθεμιά με ενοικίαση μηχανάκι)
6. Επιστροφή Αθήνα μεσημεράκι και ό,τι προλάβουμε από αυτά που δε χώρεσαν στα πάντα όλα
7. Επίδαυρος και Ναύπλιο με φίλους με αμάξι
8. Μυκηνες κι επιστροφή Αθήνα το βραδάκι (Λυκαβηττος;) (ναι, πάλι αμάξι)
9. Αναχώρηση

Ερωτήσεις:
α) Με ποια σειρά θα κάνατε εσείς τα τρία νησιά; ΝΑ το πω αλλιώς, ποιο έχει περισσότερα πράγματα να δω, δεδομένου ότι δε θα ασχοληθούμε με παραλίες και θα είμαστε με μηχανάκι;
β) Για την Τήνο άκουσα τα καλύτερα οπότε θα φροντίσω να υπάρχει ολόκληρο εικοσιτετράωρο, με ενδιαφέρουν και οι μετεωρίτες, οι γλύπτες κλπ. Η Σύρος πέραν της όμορφης Ερμούπολης έχει κάτι εκτός αυτής; Αλλιώς μπορώ να αφιερώσω δεύτερη μέρα στη Μύκονο και απλώς να φτάσουμε Ερμούπολη αργά το απόγευμα να την περπατήσουμε φωτισμένη και να τη δούμε και 2-3 ωρες λίγο πριν την αναχώρηση το επόμενο πρωί.
γ) ΒΑΣΙΚΟ: Τέλη Φλεβάρη θα βρούμε κανένα μηχανάκι ή θα τη βγάλουμε με γαϊδουράκια και το τραμ 2; Θυμίζω πως αυτοκίνητο δε οδηγούμε
δ) Έχουμε κάπου κάποιο θέμα με προτεινόμενο πρόγραμμα για αλλοδαπό που έρχεται πρώτη φορά Αθήνα για 1, 2 και 3 ημέρες;
ε) Προτεινόμενα εστιατόρια για φαγητό στο Ναύπλιο; ΚΑνά μπαράκι της προκοπής για 2 ζευγάρια που θα πιάσουν την κουβέντα; Όχι τρελές μουσικές και χοτ νάιτς, κάπου να κάτσουμε σαν άνθρωποι. Θυμάμαι ένα σαν αρχαίο παλιοπωλείο, δε θυμάμαι πού είναι. Στην επιστροφή από Ναύπλιο από πού μπορώ να δω τον ΙΣθμό κάπου όμορφα; Ή κάτι άλλο να δούμε στην επιστροφή;

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥ (και βασικότερη)
1. Άφιξη Αθήνα και βουρ στο ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (πρώτη επαφή με τον καπιταλισμό θα είναι οι ούγκανοι, το λες και σουρεάλ για κοπέλα, αλλά δε θα χάσω και το ματς μου!) Έχει προειδοποιηθεί και συμφώνησε καλά να πάθει.
2. Αθήνα, τα πάντα όλα
3. Ξανά Αθήνα
4. Πτήση για Σαντορίνη το πρωί
5. Όλη μέρα Σαντορίνη
6. Επιστροφή Αθήνα και μέρα ελεύθερη (εδώ κολλάει το πρόγραμμα για 2-3 μέρες Αθήνας, πώς να τις οργανώσω)
7. Τραινάκι για Καλαμπάκα, φτάνουμε κατά τις 13.15
8. Επίσκεψη στα Μετέωρα και άφιξη στο Βόλο το απόγευμα, το γυρίζουμε με φίλους
9. Πήλιο από το πρωί με αμάξι και στις 3.30 τραινάκι για ΛΑμία, ΚΤΕΛ για Άμφισσα, πτώματα το ξέρω
10. Φωκίδα (Δελφοί-Αράχωβα)
11. Φωκίδα (Γαλαξίδι)
12. Επιστροφή Αθήνα το απογευματάκι
13. Αναχώρηση το απόγευμα από το αεροδρόμιο

Ερωτήσεις:
α) Φτάνω ΚΑλαμπάκα 13.15... προλαβαίνω να γυρίσω ΜΕτέωρα; Τι ώρα κλείνουν οι μονές; Επίσης, χωρίς αμάξι πώς γυρίζουμε; Υπάρχουν εκδρομούλες; Μιλάμε για Μάρτιο πια
β) Θέλω πρόταση για ρομαντικό δείπνο με θέα την Ακρόπολη. Χωρίς να χρειαστεί να πλύνω πιάτα.
γ) Σούνιο Πώς πάω για ηλιοβασίλεμα, κάτι να δω εκεί κοντά; Κάπου να φάω κιόλας;
δ) Πού παίζει να πάμε να δούμε μια ταινία στα Ισπανικά ένα βράδυ;
ε) Κανένα περίεργο μουσείο; Γουστάρουμε αρχαία, αλλά κάτι εκτός του Αρχαιολογικού (που το αγαπώ)και το της Ακρόπολης (υποχρεωτικό αλλά δεν το αγαπώ)

ΚΑι οτιδήποτε κιτς, καλτ, περίεργο σκεφτείτε, μου αρέσει. Θυμίζω πως μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει και πολύ, ο ένας βγαίνει πρώτη φορά από την Κούβα. Μου είπαν για mystery rooms ή κάτι τέτοιο, που πηγαίνεις, λύνεις γρίφους κλπ. Μου αρέσει σαν ιδέα για κάτι διαφορετικό αλλά θα βγει αν μεταφράζω στα Ισπανικά προφορικά ή θα κοιτάει σα χάνος ο επισκέπτης εμένα και την παρέα μου;

Αρχαίων γεύσεις... Είναι κιτς, είναι ακριβό αλλά πλάα θα έχει. Έχει πάει κανείς; Εννοώ να κάνουμε (δεν ξέρω αν γίνεταιακόμη) εκείνο το "συμπόσιο" που ντύνεσαι ρχαίος, τρως σε ανάκληντρα και άλλες τέτοιες κιτσιές. Παρέα θα είμαστε, θα γίνει χαβαλές, το έχει κάνει κανείς; Ό,τι άλλο σας κατέβει χρήσιμο είναι, ας ακούγεται και χαζομάρα (κι εμείς χαζοί είμαστε).

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Εγώ αν βρισκόμουν στη Μύκονο θα φρόντιζα να πάω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στη Δήλο.
Είναι για μένα το must των must!!!
Τώρα βέβαια εγώ μια πρόταση κάνω, εσύ αποφασίζεις τί σε ενδιαφέρει περισσότερο να δεις και πού θέλεις να αφιερώσεις το χρόνο που διαθέτεις.
Πάντως ό,τι και να επιλέξεις σου εύχομαι να περάσεις τέλεια και να ευχαριστηθείς και τα δύο σκέλη του προγράμματός σου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ αν βρισκόμουν στη Μύκονο θα φρόντιζα να πάω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στη Δήλο.
Είναι για μένα το must των must!!!
Τώρα βέβαια εγώ μια πρόταση κάνω, εσύ αποφασίζεις τί σε ενδιαφέρει περισσότερο να δεις και πού θέλεις να αφιερώσεις το χρόνο που διαθέτεις.
Πάντως ό,τι και να επιλέξεις σου εύχομαι να περάσεις τέλεια και να ευχαριστηθείς και τα δύο σκέλη του προγράμματός σου.
Ένα πρόβλημα είναι ότι έχω πάει στη Δήλο. Και δεύτερο ότι δεν ξέρω αν έχει εκδρομές Φλεβάρη μήνα. Αλλά ναι, θα αποφασιστεί επιτόπου. Η υπόλοιπη Μύκονος, πλην παραλιών και Χώρας, λέει κάτι;

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ένα πρόβλημα είναι ότι έχω πάει στη Δήλο. Και δεύτερο ότι δεν ξέρω αν έχει εκδρομές Φλεβάρη μήνα. Αλλά ναι, θα αποφασιστεί επιτόπου. Η υπόλοιπη Μύκονος, πλην παραλιών και Χώρας, λέει κάτι;
Αφού έχεις πάει τότε ok. Πάντως αν αλλάξεις γνώμη μόνο επιτόπου μπορείς να μάθεις για δρομολόγια και εκδρομές, γιατί το χειμώνα τον πρώτο λόγο έχουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την περίοδο εκείνη.

Αφού βγάζεις εκτός τις παραλίες και τη χώρα που φυσικά και θα την γυρίσεις ολόκληρη, σου μένει να πας και μια βόλτα στην Άνω Μερά, ερημιά θα είναι, αλλά θα δεις και αυτόν τον οικισμό της Μυκόνου.

Orfeasraf

Member
Η σειρα των νησιων επιρεαζεται κυριως απι τα δρομολογια. Με δεδομενο πως θες 24 ωρες στην τηνο θα επελεγα το εξης:

3η μερα: πρωινη αναχωρηση απο ραφηνα ή πειραια για Τηνο (αφοξη 11μιση απο ραφηνα, 12μιση απο πειραια)
4η μερα: 11μιση ή 12μιση για Μυκονο
5η μερα: 2 το μεσημερι ανσχωρηση για Συρο
6η μερα: στις 4 αναχωρηση για Πειραια.

Πρεπει οπωσδηποτε να ειστε την 6η μερα αθηνα μεσημερι; αν ειναι η 6η μερα τριτη μπορειτε να φυγετε απο συρο 9 το πρωι κ να ειστε 12 μιση πειραια. Αλλιως θα πρεοει η τηνος να μπει στο τελος κ εχουμε αναχωρηση απο εκει 8 το πρωι για ραφηνα. Δες τα δρομολογια κ αναλογως πως βγαινει.

Οσο αναφορα το μηχανακι απλα στειλε μου σε μηνυμα περιπου ημερομηνιες κ κυβικα και θα μαθω εγω. Απλα σου λεω, εχε στην τηνο ενα plan B σε περιπτωση αερα.

Η συρος κ η μυκονος εκτος απο τις χωρες τους τον χειμωνα μπορεις να δεις ερημικες τις αλλοτε πολυβουες παραλιες με κλειστα τα ξενοδοχεια, εστιατόρια κλπ. Αφού θα εχετε μηχανη δε χανετε τιποτα να περασετε απο καποια κοντινα μερη στη χωρα της μυκονου. Στη συρο μπορειτε να κανετε το γυρο του (νοτου).

Για δηλο απο μυκονο μονο αν ειστε κανα γκρουπ πανω απο 50 ατομα κατοπιν συννενοησης

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Αρχαίων γεύσεις... Είναι κιτς, είναι ακριβό αλλά πλάα θα έχει. Έχει πάει κανείς; Εννοώ να κάνουμε (δεν ξέρω αν γίνεταιακόμη) εκείνο το "συμπόσιο" που ντύνεσαι ρχαίος, τρως σε ανάκληντρα και άλλες τέτοιες κιτσιές. Παρέα θα είμαστε, θα γίνει χαβαλές, το έχει κάνει κανείς; Ό,τι άλλο σας κατέβει χρήσιμο είναι, ας ακούγεται και χαζομάρα (κι εμείς χαζοί είμαστε).
Καλημέρα! Έχω πάει! Το φαγητό πολύ μέτριο και δεν είδαμε κανέναν ντυμένο αρχαίο πάρα μόνο τα κορίτσια του μαγαζιού! Το μαγαζί είναι πολύ όμορφο όμως! Γενικά για εστιατόρια άμα μου πεις τι φάση θέλετε μπορώ να βοηθήσω! :D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ε) Προτεινόμενα εστιατόρια για φαγητό στο Ναύπλιο;
Πηδάλιο. Πολύ καλό φαγητό και πολύ καλύτερες τιμές (και φαγητό) από εκείνα στην παραλία, από τα οποία βλέπεις θάλασσα μεν, αλλά Φλεβάρη μήνα ποιός κάθεται έξω;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη, alea jacta est, εάλω η πόλις και έρως ανίκατε μάχαν, στου κουφού την πόρτα τύφλα να' χει η Μαριορή και άλλα τέτοια εμπριμέ. Τα δύο προγράμματα έχουν ως εξής μετά από περικοπή Ηπείρου και επιλογή νησιών κοντινών και μικρών για να έχει νόημα χρονικώς:

Επίσκεψη Α
1. Άφιξη
2. Αθήνα, τα πάντα όλα
3. Πλοίο για Μύκονο
4. Πλοίο για Σύρο
5. Πλοίο για Τήνο (από ενα βράδυ στην καθεμιά με ενοικίαση μηχανάκι)
6. Επιστροφή Αθήνα μεσημεράκι και ό,τι προλάβουμε από αυτά που δε χώρεσαν στα πάντα όλα
7. Επίδαυρος και Ναύπλιο με φίλους με αμάξι
8. Μυκηνες κι επιστροφή Αθήνα το βραδάκι (Λυκαβηττος;) (ναι, πάλι αμάξι)
9. Αναχώρηση

Ερωτήσεις:
α) Με ποια σειρά θα κάνατε εσείς τα τρία νησιά; ΝΑ το πω αλλιώς, ποιο έχει περισσότερα πράγματα να δω, δεδομένου ότι δε θα ασχοληθούμε με παραλίες και θα είμαστε με μηχανάκι;
β) Για την Τήνο άκουσα τα καλύτερα οπότε θα φροντίσω να υπάρχει ολόκληρο εικοσιτετράωρο, με ενδιαφέρουν και οι μετεωρίτες, οι γλύπτες κλπ. Η Σύρος πέραν της όμορφης Ερμούπολης έχει κάτι εκτός αυτής; Αλλιώς μπορώ να αφιερώσω δεύτερη μέρα στη Μύκονο και απλώς να φτάσουμε Ερμούπολη αργά το απόγευμα να την περπατήσουμε φωτισμένη και να τη δούμε και 2-3 ωρες λίγο πριν την αναχώρηση το επόμενο πρωί.
γ) ΒΑΣΙΚΟ: Τέλη Φλεβάρη θα βρούμε κανένα μηχανάκι ή θα τη βγάλουμε με γαϊδουράκια και το τραμ 2; Θυμίζω πως αυτοκίνητο δε οδηγούμε
δ) Έχουμε κάπου κάποιο θέμα με προτεινόμενο πρόγραμμα για αλλοδαπό που έρχεται πρώτη φορά Αθήνα για 1, 2 και 3 ημέρες;
ε) Προτεινόμενα εστιατόρια για φαγητό στο Ναύπλιο; ΚΑνά μπαράκι της προκοπής για 2 ζευγάρια που θα πιάσουν την κουβέντα; Όχι τρελές μουσικές και χοτ νάιτς, κάπου να κάτσουμε σαν άνθρωποι. Θυμάμαι ένα σαν αρχαίο παλιοπωλείο, δε θυμάμαι πού είναι. Στην επιστροφή από Ναύπλιο από πού μπορώ να δω τον ΙΣθμό κάπου όμορφα; Ή κάτι άλλο να δούμε στην επιστροφή;
Επίσκεψη Α
α) Συμφωνώ με @Orfeasraf, μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα δρομολόγια των πλοίων.
β) Το πιο ενδιαφέρον νησί για χειμώνα από τα τρία που θα επισκεφθείς πρέπει να είναι η Σύρος και μετά η Τήνος για τα χωριά της. Όμως να ξέρεις ότι στην Τήνο μπορεί να έχει πολύ αέρα για να οδηγήσεις μηχανάκι. Στην Σύρο να πάτε και μια βόλτα στην Άνω Σύρα (Βαμβακάρης κι έτσι). Στην Σύρο δεν χρειάζεται μηχανάκι, έχει συγκοινωνία με minibus και ΚΤΕΛ. Πολύ οργανωμένος δήμος. Να πάτε εδώ: https://www.facebook.com/Λαουτάρι-καφρενείο-Laoutari-kafreneio-888138951241512/
ε) Το μπαρ λεγόταν Λάθος. Έχει μεταφερθεί από εκεί που ήταν και δεν είναι όπως το θυμόσουν
http://popaganda.gr/lathos-pio-sourealistiko-bar-stin-ellada-anixe-ke-pali-sto-nafplio/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥ (και βασικότερη)
1. Άφιξη Αθήνα και βουρ στο ΟΑΚΑ για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (πρώτη επαφή με τον καπιταλισμό θα είναι οι ούγκανοι, το λες και σουρεάλ για κοπέλα, αλλά δε θα χάσω και το ματς μου!) Έχει προειδοποιηθεί και συμφώνησε καλά να πάθει.
2. Αθήνα, τα πάντα όλα
3. Ξανά Αθήνα
4. Πτήση για Σαντορίνη το πρωί
5. Όλη μέρα Σαντορίνη
6. Επιστροφή Αθήνα και μέρα ελεύθερη (εδώ κολλάει το πρόγραμμα για 2-3 μέρες Αθήνας, πώς να τις οργανώσω)
7. Τραινάκι για Καλαμπάκα, φτάνουμε κατά τις 13.15
8. Επίσκεψη στα Μετέωρα και άφιξη στο Βόλο το απόγευμα, το γυρίζουμε με φίλους
9. Πήλιο από το πρωί με αμάξι και στις 3.30 τραινάκι για ΛΑμία, ΚΤΕΛ για Άμφισσα, πτώματα το ξέρω
10. Φωκίδα (Δελφοί-Αράχωβα)
11. Φωκίδα (Γαλαξίδι)
12. Επιστροφή Αθήνα το απογευματάκι
13. Αναχώρηση το απόγευμα από το αεροδρόμιο

Ερωτήσεις:
α) Φτάνω ΚΑλαμπάκα 13.15... προλαβαίνω να γυρίσω ΜΕτέωρα; Τι ώρα κλείνουν οι μονές; Επίσης, χωρίς αμάξι πώς γυρίζουμε; Υπάρχουν εκδρομούλες; Μιλάμε για Μάρτιο πια
β) Θέλω πρόταση για ρομαντικό δείπνο με θέα την Ακρόπολη. Χωρίς να χρειαστεί να πλύνω πιάτα.
γ) Σούνιο Πώς πάω για ηλιοβασίλεμα, κάτι να δω εκεί κοντά; Κάπου να φάω κιόλας;
δ) Πού παίζει να πάμε να δούμε μια ταινία στα Ισπανικά ένα βράδυ;
ε) Κανένα περίεργο μουσείο; Γουστάρουμε αρχαία, αλλά κάτι εκτός του Αρχαιολογικού (που το αγαπώ)και το της Ακρόπολης (υποχρεωτικό αλλά δεν το αγαπώ)

ΚΑι οτιδήποτε κιτς, καλτ, περίεργο σκεφτείτε, μου αρέσει. Θυμίζω πως μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει και πολύ, ο ένας βγαίνει πρώτη φορά από την Κούβα. Μου είπαν για mystery rooms ή κάτι τέτοιο, που πηγαίνεις, λύνεις γρίφους κλπ. Μου αρέσει σαν ιδέα για κάτι διαφορετικό αλλά θα βγει αν μεταφράζω στα Ισπανικά προφορικά ή θα κοιτάει σα χάνος ο επισκέπτης εμένα και την παρέα μου;

Επίσκεψη Βου
β) Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
δ) Μόνο κατά τύχη μπορεί να πετύχεις προβολή.
ε) Αρκετά δεν είναι αυτά τα δυο;

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Θεα ακροπολη,φαγητο που τρωγεται,τιμες ανθρωπινες ,ρεστωραν Στροφη,Ρ .Γκαλι Ακροπολη.Εχω ακρες εκει!Εχει βγει δευτερο για θεα στον κοσμο προπερσι.Τσεκαρησε το.Επισης προτεινω το μουσειο της παλιας πολης των Αθηνων,στην Κανιγγος..Πηγα κατα λαθος κι εχω ξαναπαει πολλες φορες εκτοτε..Μπονους το διαταγμα που χαριζει τη χωρα στον εισαχθεντα προσφατα Οθωνα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom