• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ανταρκτική

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Περιορισμοί και στο όνειρο
Σε ισχύ νέοι κανόνες για τα τουριστικά ταξίδια στην Ανταρκτική
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1005818_b.jpg

ΑΠΕ​
Εικόνα από την Ανταρκτική, η οποία κινδυνεύει Ουάσινγκτον
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif
Σε συμφωνία κατέληξαν οι χώρες που έχουν άμεση σχέση με την Ανταρκτική, προκειμένου να περιοριστεί η τουριστική κίνηση που φαίνεται ότι βλάπτει σοβαρά το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.
Τα 28 μέλη της Συνθήκης για την Ανταρκτική, που συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον, συμφώνησαν ότι πρέπει να περιοριστεί στους 100 ο αριθμός των τουριστών που μπορούν να βρίσκονται κάθε φορά στις ακτές της Ανταρκτικής και παράλληλα να τεθεί περιορισμός στα τουριστικά σκάφη που πλέουν στις ακτές, ώστε να μην μεταφέρουν περισσότερους από 500 επιβάτες σε κάθε ταξίδι.
Τα τελευταία 15 χρόνια ο τουρισμός στην Ανταρκτική έχει αυξηθεί ραγδαία: από 6.700 τουρίστες το 1992-93, πέρυσι οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 45 χιλιάδες.
Τα μέτρα προωθούνται με αμερικανική πρωτοβουλία και παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη που έγινε στη Βαλτιμόρη.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που άνοιξε τις εργασίες της διάσκεψης, προειδοποίησε ότι η προστασία της περιοχής είναι κρίσιμη για το κλίμα σε όλο τον πλανήτη.
Στη διάσκεψη συμφωνήθηκαν επίσης νέοι κανόνες ασφαλείας για τα πλοία που ταξιδεύουν στους πόλους, καθώς δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν από επιστήμονες δείχνουν ότι οι πάγοι λιώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμενόταν, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία στον πλανήτη.
Newsroom ΔΟΛ

Last edited by a moderator:

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Τώρα το κατάλαβαν ότι οι πάγοι λυώνουν?:mad: Ελεος...

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Καλλιο αργα παρα ποτε!!!

varioAthens

Member
Επιτέλους! Αλλά φανταστείτε που θα φτάσουν οι (ήδη πανάκριβες) τιμές των εισητηρίων......

Christian

Member
Επιτέλους! Αλλά φανταστείτε που θα φτάσουν οι (ήδη πανάκριβες) τιμές των εισητηρίων......
Μπράβο varioAthens νομίζω έπιασες το θέμα έτσι όπως πρέπει!!
Ποιοι θα βγουν(οικονομικά)κερδισμένοι; είναι η δικία μου ερώτηση.

varioAthens

Member
Μπράβο varioAthens νομίζω έπιασες το θέμα έτσι όπως πρέπει!!
Ποιοι θα βγουν(οικονομικά)κερδισμένοι; είναι η δικία μου ερώτηση.

Ακριβώς! Γιατί με το πρόσχημα της οικολογικής ευαισθησίας, νομίζω ότι κάποιοι κοιτάζουν πώς θα "παντελονιάσουν" περισσότερα......

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ηρεμήστε ρε παιδιά. Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι η επί πλέον κοστολόγηση θα πάει στις τσέπες των εμπλεκομένων με τον τουρισμό της περιοχής; Αυτοί μάλλον ζημία θα έχουν από τον περιορισμό της κίνησης. Κατά πάσα πιθανότητα θα επιβληθεί ένα ειδικό τέλος ( ….. Πολόσημο :D ) π.χ. 15000 ευρώ το οποίο θα πηγαίνει σε κάποιο διακρατικό ταμείο για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάτι ανάλογο δεν γίνεται και με όσους επιχειρούν ανάβαση στο Έβερεστ όπως μας είπε σε άλλο θέμα ο traveladdict ; Πληρώνουν 50000 δολάρια που πάνε στο κράτος του Νεπάλ και όχι στις τσέπες των οδηγών Σέρπα. Τώρα το μόνο σχετικό με μας είναι ότι πολλοί είχαν τη Ανταρκτική σαν «Ταξίδι Όνειρο» που τώρα απομακρύνεται κι άλλο.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Το κακό είναι πως δεν προλάβαμε να πάμε μέχρι σήμερα....

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Το κακό είναι πως δεν προλάβαμε να πάμε μέχρι σήμερα....
δεν πειραζει...ας υπαρχουν καποια μερη στον πλανητη που θα μεινουν απο εξω...ας παμε σε ολα τα αλλα

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Γαμώτο μου!Δε λέω πολύ σωστός ο περιορισμός αλλά....

Όντως φιλτάτε Elk ήταν ενα απο τα όνειρα μου ή μάλλον απο τις φαντασιώσεις μου να ταξιδέψω εκεί.Τουλάχιστον όταν έμενα στις Ηπα πρόλαβα να απολαυσω την Αλάσκα{ντάξει καμιά σχέση με Ανταρκτική}.

Η Αρκτική όμως?ΧΜ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou