• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ανταλλαγή πρακτικών συμβουλών

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Όταν ταξιδεύουμε, όλοι θέλουμε να έχουμε μαζί μας όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχουμε.
α) Τι είδους πράγματα παίρνετε μαζί σας τα οποία χρησιμεύουν για πάνω από μία χρήσεις ή πιάνουν λιγότερο χώρο από κάποια άλλα με την ίδια χρήση;
β) Κανένα κολπάκι κατά το πακετάρισμα;

Μπορούμε να πούμε και πράγματα που δεν είναι απαραίτητα υπερ-πρωτότυπα, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι χρήσιμα όμως

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μια λεπτή εσάρπα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη για πολλά πράγματα και δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα ειδικά αν επισκέπτεσαι ζεστές χώρες.
Καταρχήν, μπορείς να καλύψεις τους ώμους σου αν κάνει κρύο κανά βραδάκι ή βρίσκεσαι μέσα σε λεωφορεία, εμπορικά κέντρα, κτλ. ή όταν επισκέπτεσαι ναούς που δεν επιτρέπουν να είναι γυμνοί οι ώμοι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαντίλι για να πιάσεις τα μαλλιά σου, σαν ζώνη και σαν κοντό παρεό στην παραλία.
Επισής, αν νιώσεις καμιά φορά ότι ζεσταίνεσαι υπερβολικά, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις αέρα.

Και αν το προχωρήσουμε και περισσότερο για να καλύψεις τα μάτια κάποιου ή να τον δέσεις στο κρεβάτι!

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Eγώ όταν πακετάρω τα ρούχα μου δεν τα διπλώνω κανονικά, αλλά τα κάνω ρολό. Έτσι δεν τσαλακώνονται και ούτε κάνουν εκνευριστικές τσακίσεις. Το είχα δει κάποτε στην τηλεόραση, το δοκίμασα και πιάνει!

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω παω και περνω μπουκαλακια αδεια απο το φαρμακειο και βαζω σαμπουαν,μαλακτικο,υγρα φακων κτλ σε συσκευασιες πολυ μικροτερες και ετσι γλυτωνω και το βαρος.
και οταν επιστρεφω δεν τα βαζω καν μεσα στη βαλιτσα.

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Εγω ειχα διαβασει σε ενα αντιστοιχο αρθρο οτι αν ενα ρουχο δεν προκειτε να το χρησιμοποιησεις πανω απο 3 φορες καλυτερα μη το βαλεις στη βαλιτσα!
(αυτο που λεμε, θα το παρω, ποτε δε ξερεις τι γινεται!)
Βεβαια, παντα εξαρταται κι απο το ταξιδι!

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Στο youtube έχει μερικά χρήσιμα βιντεάκια για πακετάρισμα!

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
"Και αν το προχωρήσουμε και περισσότερο για να καλύψεις τα μάτια κάποιου ή να τον δέσεις στο κρεβάτι!"
marydim, αυτό θα πει να σκέφτεσαι πολλές χρήσεις!!!

black mamba, το έχω ακούσει κι εγώ αυτό, αλλά και πάλι δεν κάνουν ζάρες απ'το τύλιγμα; Αυτό κάνει για όλα τα ρούχα; Θα το δοκιμάσω...

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
εγω παω και περνω μπουκαλακια αδεια απο το φαρμακειο και βαζω σαμπουαν,μαλακτικο,υγρα φακων κτλ σε συσκευασιες πολυ μικροτερες και ετσι γλυτωνω και το βαρος.
Σωστό! Επίσης μαζεύουμε τα δείγματα σε ένα νεσεσέρ για τέτοιες περιπτώσεις, όπως επίσης και συσκευασίες κανονικές που κοντεύουν να τελειώσουν (έχεις όγκο αλλά λιγότερο βάρος).

Να έχεις όμως υπόψη σου ότι καλό είναι να μη μεταγγίζεις τα πάντα, π.χ. τα υγρά φακών δεν είναι υγιεινό να τους αλλάζεις συσκευασία.
Παρεπιπτόντως, έχω πρόβλημα να βρίσκω υγρά σε συσκευασία κάτω των 100 ml για χειραποσκευή...

Υπάρχουν σε κάποια μαγαζιά προϊόντα σε συσκευασίες για ταξίδια;;; Έχει ο Κορρές, αλλά οι μικρές συσκευασίες είναι πανάκριβες! Στη Γερμανία είχα δει σε φαρμακείο ειδικό τομέα με τέτοια προϊόντα, μουντζώνομαι ακόμα που δεν τα σήκωσα όλα!

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Πλαστικές σακούλες σούπερ μάρκετ (που δένουν) είναι πρακτικές για τα άπλυτα, για τρόφιμα ή ό,τι άλλο. Πάντα έχω 2-3 και πάντα μου χρειάζονται.

Στα παπούτσια μπορούμε να βάζουμε κάλτσες για να γλυτώνουμε χώρο και να μην τσακίζουν κιόλας. Στις τσάντες (τις σκληρές) αντίστοιχα βάζουμε πυτζάμες ή κάτι άλλο που δεν τσαλακώνει. Αν έχουμε πάντως τσάντα στη βαλίτσα, οι καλύτερες είναι οι υφασμάτινες, πιάνουν το λιγότερο χώρο.

Ρούχα που φοριούνται το ένα πάνω στο άλλο, σε ουδέτερα χρώματα για να συνδυάζονται μεταξύ τους.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ αντί να κουβαλάμε μπουκάλια και βαμβάκια. Γλυτώνεις και χρόνο επίσης.

Ένας μικρός φακός στο κάμπινγκ γλυτώνει χώρο (με την προϋπόθεση ότι έχουμε κι ένα μεγαλύτερο) και μπαίνει και στην τσάντα στη βραδινή έξοδο. Επίσης στο κάμπινγκ σπάγγο για πολλές χρήσεις. Λίγα ρούχα, πολλά μαγιό.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Eγώ όταν πακετάρω τα ρούχα μου δεν τα διπλώνω κανονικά, αλλά τα κάνω ρολό. Έτσι δεν τσαλακώνονται και ούτε κάνουν εκνευριστικές τσακίσεις. Το είχα δει κάποτε στην τηλεόραση, το δοκίμασα και πιάνει!
το ίδιο κάνω και εγώ..αν οχι σε όλα τα ρουχα..στα περισσοτερα...
το ειχα δει στον γιό μου οταν πηγαινε εκδρομές με τους προσκόπους...
ετσι εβαζε τα ρουχα στο backpack...

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ετσι ειναι Eva..και εγώ ποτε δεν παιρνω μαζί μου αρχικές συσκευασιες καλλυντικών..εκτος απο το υγρό των φακών..
κρατώ τα βαζακια απο κρεμες ματιών που ειναι μικρα και εκει μεταγγιζω με μια καθαρη σπατουλα τις αλλες κρέμες..
παντα μαντηλακια ντεμακιγιαζ..ειναι μεγαλη ευκολια...
και οτιδηποτε άλλο παντα σε μικρή συσκευασια...
ενταξει και αμα δεν βάλω και μια κρεμα για 4-5 μερες δεν χαλασε και ο κόσμος...
γενικά προσπαθώ να εχω τα λιγοτερα σε καλλυντικα΄..
το μονο που δεν αποχωριζομαι ειναι το πιστολακι μου....ακομα και αν εχει το ξενοδοχειο..
ααα..και τα μαντηλακια για τα χερια..η το υγρο καθαρισμου χωρις νερό και σαπουνι..παντα ...και τωρα με την γριππη.. απαραιτητο για συχνο καθαρισμο των χεριων ανα πασα στιγμή...

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
η βαλιτσα μου παντα εχει τα στοιχειωδη!και ποτε οταν φευγω για καπου δεν υπερβαινει τα 10 κιλα,τα υπολοιπα μεχρι τα 20 συνηθως ειναι δωρα που κραταω σε αυτους που με φιλοξενουν η' φαγητο αν πηγαινω σε καποιον φιλο σπουδαστη!
και το πλεον απαραιτητο που βαζω μεσα ενα ενα ακομα σακ βουαγιαζ οπου χρησιμευει για τον γυρισμο παντα!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.480
Νεότερο μέλος
christinalkp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom