• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενικά Ανοχή στο μέγεθος της χειραποσκευής

mfan

New Member
Γεια σας παιδιά!

Έχω μια βαλίτσα με ροδάκια μάρκας "μ' έκαψες" (Kadana (-: ) την οποία σκοπεύω να χρησιμοποιήσω για χειραποσκευή σε πτήση της Germanwings προς Αμβούργο τον επόμενο μήνα.

Το όριο διαστάσεων σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία είναι 55 x 40 x 20.

Παρόλο λοιπόν που το ορθογώνιο πλαίσιο της βαλίτσας είναι μικρότερο από το όριο αυτό:

* στο ύψος, εξέχουν λίγο τα ροδάκια. Αν μετρήσω πολύ αυστηρά και συμπεριλάβω το χερούλι στο πάνω μέρος και τα ροδάκια στο κάτω μέρος, το ύψος βγαίνει 58 εκατοστά. Το χερούλι εξέχει 2 πόντους, ενώ τα ροδάκια γύρω στους 7.

* στο πλάτος. μετρώντας πάλι πολύ αυστηρά και συμπεριλαμβάνοντας το πλαϊνό χερούλι, αλλά και τα 4 στρογγυλά μικρά ποδαράκια, βρίσκω 41 πόντους.

* στο βάθος υπάρχει η δυνατότητα συμπίεσης. Με την προϋπόθεση ότι δεν είναι τιγκαρισμένη η βαλίτσα, συμπιέζοντας μετράω οριακά 20-21 πόντους.

Η ερώτηση μου είναι αν από την εμπειρία σας υπάρχει μια μικρή ανοχή στο αεροδρόμιο ή αν διαμαρτύρονται όταν ξεπεράσεις τις διαστάσεις ακόμα και για ένα πόντο.

Και ο λόγος της ερώτησης. είναι γιατί θα πάω στη Γερμανία ως φοιτητής για δύο χρόνια. Επειδή λοιπόν η χρέωση για τις επιπλέον αποσκευές στα αεροπλάνα είναι αρκετά μεγάλη και θα πετάξω μόνο με χειραποσκευή και βαλίτσα των 20 κιλών, θέλω να αξιοποιήσω όσο γίνεται τις δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου. Μάλλον θα χρειαστεί να γίνει μια αποστολή επιπλέον πραγμάτων με courier αφού εγκατασταθώ πρώτα, αλλά φυσικά όσα περισσότερα μπορέσω και πάρω στο αεροπλάνο, τόσο το καλύτερο.

Αυτή τη στιγμή, με τα όσα ξέρω, ένα σχέδιο που έχω είναι να πάω στο αεροδρόμιο συνοδευόμενος, οπότε αν δε με αφήσουν να πάρω τη χειραποσκευή, να την ανοίξω, να βγάλω από μέσα ένα μικρό σακίδιο πλάτης, να χώσω εκεί ότι χωράει και να πάρω αυτό μαζί μου, δίνοντας τη βαλίτσα στο συνοδό μου να την πάει πίσω σπίτι.

Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την εταιρεία, αλλά δε μπορώ. Στο site δεν υποστηρίζει να τους στείλεις e-mail. Έχει μόνο τηλέφωνα επικοινωνίας (που χρεώνονται q-: ) αλλά τα νούμερα που λεει για την Ελλάδα δε λειτουργούν q-:

Άλλη μια ερώτηση, αν τυχόν ξέρετε:

Επειδή μάλλον θα πάρω μαζί μου και το ποδήλατο - χρεώνουν 30 ευρώ την πτήση, 60 δηλαδή συνολικά μια που πάω μέσω Στουτγάρδης, δε μπόρεσα να βρω καλύτερη προσφορά - αναρωτιέμαι αν υπάρχει όριο βάρους εκεί. Αν δεν υπάρχει, θα σκεφτώ να χώσω μέσα στη συσκευασία του ποδηλάτου ένα δυο λουκέτα και ίσως το κράνος. (-;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Manos

Member
Είναι βέβαιο πως δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τις διαστάσεις της χειραποσκευής σου.
Ακόμα και αν χρειαστεί να την πιέσεις λίγο στο ειδικό μεταλλικό πλαίσιο που χρησιμοποιούν οι εταιρείες, θα χωρέσει τελικά.
Όμως, αν πέσεις σε κανέναν «τυπικό» υπάλληλο και σου ζυγίσει την χειραποσκευή, τότε θα έχεις πρόβλημα. Από μόνη της η βαλίτσα ζυγίζει 2-3 κιλά. Όλα και όλα που μπορείς να πάρεις στο χέρι είναι 8 !

Καταλαβαίνεις; 5 κιλά είναι ελάχιστα πράγματα.
Δηλαδή, αγωνιάς για το αν θα περάσεις μια … μισοάδεια βαλίτσα. :roll:

Υπολόγισε:

• Παντελόνια, Φούτερ κλπ = 600 γρ περίπου το ένα
  • Πουκάμισα = 300 γρ περίπου
  • Φανελάκια, κάλτσες κλπ= 100 έως 200 γρ το ένα.
  • Μπουφάν = 1000 γρ περίπου.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Koιτα τα παντα εξαρτωνται απο τον υπαλληλο,εγω εχω περασει 28 κιλα (οταν επιτρεπονται 20) σε διαφορα αεροδρομια που θεωρουνται και αυστηρα οπως του Λονδινου του Ελσινκι και διαφορα τετοια.Παντα για 3 ποντους και 1 ποντο δεν παιζει να εχεις προβλημα.Στην τελικη πες οτι εισαι φοιτητης και κανεις μετακομιση δεν παιζει να μη σε αφησουνε!!
Btw στο TUH πας?

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Βασικα οπως ειπα και πιο πριν εξαρταται απο τον ανθρωπο γιατι και εγω στο Λονδινο εχω περασει κουβαλωντας πολλα.anyway για 3 εκατοστα δε νομιζω να μην σε αφησουν να περασεις!

mfan

New Member
Απ' ότι βλέπω από τις απαντήσεις σας, αξίζει να δοκιμάσω για τη χειραποσκευή-τρόλει.

Επίσης, από τις απαντήσεις σας, βλέπω ότι του συνοδού υπάρχοντος, μπορεί και να αξίζει το ρίσκο να βάλω μερικά παραπάνω ρούχα πάνω-πάνω στη μεγάλη βαλίτσα μέχρι π.χ. τα 22-23 κιλά. Κι αν μου την πούνε, την ανοίγω εκείνη τη στιγμή, τα βγάζω και τα δίνω στο συνοδό (-;

> Manos
> [...] Από μόνη της η βαλίτσα ζυγίζει 2-3 κιλά. Όλα και όλα που μπορείς να πάρεις
> στο χέρι είναι 8 !
>
> Καταλαβαίνεις; 5 κιλά είναι ελάχιστα πράγματα.
> Δηλαδή, αγωνιάς για το αν θα περάσεις μια … μισοάδεια βαλίτσα.

Δεν έχεις άδικο σ' αυτό.

Ίσως να μην πάρω καθόλου τη μικρή βαλίτσα τρόλει ως χειραποσκευή και να πάρω το σακίδιο πλάτης, το οποίο να φορτώσω με "βαριά" πράγματα (netbook, ο εξωτερικός σκληρός μου, τα λίγα βιβλία που θα πάρω κλπ) ώστε να εκμεταλλευτώ τα 8 κιλά στο μικρό του χώρο. Έτσι μπορώ να στριμώξω περισσότερα "ελαφριά" πράγματα (π.χ. ρούχα) στη βαλίτσα των 20 κιλών. Θα το δω κι αυτό μήπως έτσι τελικά βολεύει καλύτερα.

Παιδιά, σας ευχαριστώ και πάλι!

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
βασικά αν πας μέσω άλλης πόλης όπως λες, μήπως ειναι και ρισκο; γιατι αντε καλε σε αφηνουνε στο πρωτο αεροδρομιο. αν δεν σε αφησουν στο δευτερο που δεν θα έχεις και συνοδό;
δεν ξέρω..λέω!
όπως και να έχει σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή αρχή!

kasiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip στις Η.Π.Α.
Να αναφέρω κι εγώ ένα περιστατικό..

Πετούσα από Αθήνα για Σεβίλλη, με ενδιάμεσο σταθμό Βαρκελώνη.

Το όριο της βαλίτσας ήταν 20 κιλά και η δικιά μου ήταν 23. Στην Αθήνα δεν μου είπαν τίποτα τσέκαρα κανονικά. Αλλά στη Βαρκελώνη πλήρωσα υπέρβαρο, 8 ευρώ το κιλό.!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πότε δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, εξαρτάται από τον υπάλληλο κυρίως..!

viajante

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Είναι καθαρά θέμα πού θα πέσεις. Σε ποια εταιρεία και σε ποιον υπάλληλο. Εγώ πετούσα για Βρυξέλλες αυτή τη βδομάδα με Aegean και είχα βαλίτσα 23 κιλά και χειραποσκευή (backpack) 11 κιλά και με διαστάσεις μεγαλύτερες από τις επιτρεπτές. Τελικά δεν πλήρωσα υπέρβαρο γιατί είπα ότι είμαι φοιτητής και μετακομίζω εξωτερικό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα