• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ανοιξιάτικη απόδραση, Λίμνη Como, Bellagio, Milan

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Μέρα 3η

«Εγέρθειτο» πρωί πρωί την τρίτη αυτή μέρα του ταξιδιού με ανεβασμένη διάθεση, και ανοίγοντας το παντζούρι η εικόνα σε έκανε να χαμογελάς. :D Η πρωινή δροσιά έκανε το μέρος να φαίνεται πιο άγριο, και ταυτόχρονα πιο σοφό. Κατεβαίνοντας την τρίζουσα σκάλα, 2 πατώματα κάτω η «μαμά» μας είχε ετοιμάσει ένα λουκούλειο πρωινό! Το τραπεζάκι μας, μας περίμενε στρωμένο και είχε τα πάντα!! Αρτοσκευάσματα, βούτυρο, τυρί κρέμα, γιαούρτι, προσούτο, χυμούς, ζεστό καφεδάκι, φρούτα....τα πάντα!!! Φάγαμε καλά να πάρουμε ενέργεια γιατί είχαμε μπροστά μας ταξίδι. Αποχαιρετήσαμε την αξιολάτρευτη «μαμά» που λίγο ακούσαμε τη φωνή της, μιας που επειδή δε μιλούσε Αγγλικά, ήξερε πολύ καλή παντομίμα. :D
Και πάλι στο δρόμο οι δυο φιλενάδες, αυτή τη φορά προς το σταθμό των τρένων του Como όπου αφήσαμε το αμάξι, και θα παίρναμε τρένο με προορισμό το Milano, την πόλη της μόδας, του στύλ, των καλοντυμένων ανδρών και γυναικών, πόλη της Brera, του τζελάτο, του Leonardo Da Vinci, και πολλών άλλων.
Με το γρήγορο και αθόρυβο τρένο (το οποίο είχε καθυστέρηση 20’ (!) αλλά έφτανε σε 40’ στο Μιλάνο) φτάσαμε στον κεντρικό σταθμό Stazione Centrale και βγάλαμε μια 48ωρη κάρτα “Milan card” που περιελάμβανε εκτός από μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς για 2 μέρες και κάποιες εκπτώσεις σε μουσεία, μπαρ, εστιατόρια κτλ. Το ξενοδοχείο που θα μέναμε 2 βράδια ηταν πολύ κοντά στη στάση του μετρό “Moscova”. Γρήγορη τακτοποίηση στο δωμάτιο (ένα απλό, καθαρό δωμάτιο ξενοδοχείου πόλης με ανακαινισμένο μπάνιο) και αναχώρηση για νέες περιπέτειες!!!

Πρώτο μας μέλημα σα διανοούμενες ψυχές, επίσκεψη στην πινακοθήκη της Brera. Ένα μεγαλοπρεπές, νεοκλασικό, πολύ ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης κτίριο, με υπαίθρια αυλή και ένα μεγάλο άγαλμα του Ναπολέοντα στη μέση της. Εκεί εκτίθονται πολλά έργα, μεταξύ άλλων των Modigliani, Rebrand, Francesco Hayez. Η φωτογράφιση απαγορευόταν, ακόμη και χωρίς φλας...γι΄ αυτό μελετήσαμε τον κάθε πίνακα που μας άρεσε πολύ διεξοδικά!
Αφού τελειώσαμε από κεί, γευματίσαμε στα γρήγορα σε ενα από τα εστιατόρια της Brera στον πεζόδρομο. Περπατήσαμε μέχρι το Duomo, χαζεύοντας τις βιτρίνες, μπαίνοντας και στον «πειρασμό» κάποιων μικρό-αγορών

100_2134.jpg

Βρεθήκαμε στο μεγάλο πάρκο βόρεια του Μιλάνο, μέχρι την Porta Sempione που μας θύμησε την μεγαλοπρεπή Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο κόσμος εκεί έκανε ηλιοθεραπεία, πικ-νικ, ποδήλατο, τζοκινγκ.. τίποτα δε θύμιζε το πολύβουο κέντρο που βρισκόταν τόσο κοντά. Ήταν ότι πρέπει για σιέστα στο διάλειμμα από τη δουλειά.

100_2184.jpg
100_2182.jpg

Πήραμε το τραμ και κατεβήκαμε στην στάση κοντά στην εκκλησία Maria de La Grazie που δίπλα ακριβώς βρίσκεται ο πίνακας του Leonardo Da Vinci “The last supper” – ο Μυστικός δείπνος. Στην αυλή της εκκλησίας υπήρχε ένα πολύ όμορφο παρκάκι όπου και ξαποστάσαμε.
100_2141.jpg
Ειλικρινά ντρέπομαι που το ομολογώ, αλλά είναι δεύτερη φορά που πάω Μιλάνο και δε μπόρεσα να δω τον Μυστικό Δείπνο του Leonardo. Την πρώτη φορά που πήγα ήταν κλειστά (για λόγο που δεν έμαθα ποτέ – δεν ήταν Κυριακή πάντως) και την επόμενη έφευγα πρωί οπότε δεν υπήρχε άλλος χρόνος. Αυτή τη φορά πήγαμε γεμάτες χαρά και φάγαμε το ξενέρωμα της ζωής μας όταν μας είπαν στο γκισέ οτι χρειάζεται κράτηση και είναι sold out μέχρι την επόμενη Τετάρτη(!). Μια εβδομάδα μπροστά δηλαδή... Πως την πάτησα έτσι ακόμη δεν μπορώ να το χωνέψω... Θα ’πρεπε να το’χω ψάξει νωρίτερα.. μιας και ούτε την προηγούμενη φορά είχα οργανωθεί. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να ξαναπάω Μιλάνο...!!! Τέλος πάντων ότι έγινε έγινε. Οπότε παιδιά όποιος ενδιαφέρεται.. Προσοχή προσοχή!! Θέλει κράτηση μέσω internet ίσως και προπληρωμή του εισητηρίου.
Το βράδυ φάγαμε και ήπιαμε σε ένα συμπαθέστατο bistro σε μια περιοχή που μας είπαν από τη ρεσεψιον οτι αναπτύσεται τώρα η βραδυνή διασκέδαση, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό (αυτό από μόνο του αποτελεί αρνητικό στοιχείο). Ήταν αρκετά ερημική περιοχή, εκτός από 2-3 μπαράκια και 2-3 εστιατόρια που είχαν κόσμο, στο δρόμο δε περπατούσε ψυχή! Ο σερβιτόρος που τον ρωτήσαμε πως να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο (γύρω στα μεσάνυχτα), είπε να πάρουμε ταξί, διότι εκείνη την ώρα ήταν πολύ σκοτεινά στους δρόμους. Πράγματι, πηγαίνοντας προς την πιάτσα των ταξί 100 μέτρα πιο πέρα το διαπιστώσαμε οτι ήταν σκοτεινά καθώς επίσης κυκλοφορούσαν και αρκετοί εκδιδόμενοι-ες και άλλων γενών (!). Η πληροφορία οτι αναπτύσεται η βραδυνή διασκέδαση στη συγκεκριμένη περιοχή δεν ήταν σαφής....!! Τι είδους διασκέδαση εννοούσε ο κύριος; Αμελήσαμε να τον ρωτήσουμε την επόμενη...!

Attachments

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Μέρα 4η

Τελευταία μας μέρα στο Μιλάνο, εγερτήριο πoυρνό πουρνό γι’αλλη μια μέρα. Περιττό να σας πω οτι τα πόδια μου πονούσαν απίστευτα, ακόμη και στα πρώτα βήματα μετά τον ύπνο ήταν βαριά σα να κουβαλούσα στο καθένα από μια μπάλα μόλυβου(εκείνες των φυλακόβιων). Σήμερα το πρόγραμμα είχε street market (ελληνιστί «λαϊκή») στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Ανάλογα με την ημέρα υπάρχουν αγορές σε διάφορα σημεία της πόλης (όπως και σ’εμάς). Μπορείτε να το ελέγξετε εδώ
Markets in Milan

Εμείς πήγαμε στη λαϊκή της Τετάρτης στην Piazzale Martini (trolleybus 92) η οποία εκτός από φρούτα, λαχανικά, λαχταριστά τυριά και αλλαντικά έχει καλές προσφορές σε είδη ρουχισμού πολύ καλής ποιότητας, και ιταλικής κατασκευής, καθώς και αξεσουάρ όπως τσάντες (δερμάτινες και μη) σε πάρα πολύ καλές τιμές. Ενδεικτικά να αναφέρω οτι πήρα ένα ζευγάρι καλοκαιρινά ψηλοτάκουνα με...6,90?!!! Αν πάλι είστε από κείνους που μπορούν και απολαμβάνουν επώνυμα ρούχα και παπούτσια διάσημων οίκων, τότε μην επισκεφθείτε την λαϊκή, υπάρχουν πολλά και μεγάλα Outlet που θα ικανοποιήσουν καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.
Μετά τη λαική, ο δρόμος μας οδήγησε και πάλι στην Galleria Vittorio Emanuele και στο Duomo. Η επίσκεψη στην οροφή του Duomo είναι από τα must της επίσκεψης μας εκεί. Ανεβήκαμε με το ασανσέρ και μετά κάμποσα επιπλέον σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή. Η θέα ήταν εκπληκτική, από ύψος περίπου 70 μέτρων απολάμβανες τη θέα της πλατείας και οι άνθρωποι γινόταν μικροσκοπικοί. Πίσω στο έδαφος, μπήκαμε στην ουρά για την είσοδο στο ναό (μου ζητήσαν να καλύψω τους ώμους μου επειδή φορούσα αμάνικο) και σε πολύ λίγο βρισκόμασταν μέσα. Όλοι μιλούσαν ψυθιριστά, γενικώς επικρατούσε κλίμα κατάνυξης αν και ήταν αρκετός κόσμος μέσα στην εκκλησία. Τα έργα τέχνης που είδαμε εκεί μας εντυπωσίασαν. Αγάλματα, βιτρώ, εικόνες, έδιναν μια ατμόσφαιρα δέους.

Άγαλμα μέσα στον καθεδρικό ναό
100_2173.jpg

Φεύγοντας περπατήσαμε προς τη νότια πλευρά τρώγοντας τζελάτο, απολαμβάνοντας τη δροσιά δίπλα στα κανάλια και σταματώντας έπειτα για ένα καφεδάκι. Το βράδυ επιλέξαμε για δείπνο ένα όμορφο εστιατόριο στον πεζόδρομο της Brera, το οποίο όμως αποδείχθηκε πανάκριβο και το φαγητό τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα του εστιατορίου, θα σας πω μόνο οτι χρεώναν κουβέρ 4? το άτομο, το μπουκάλι νερού 5? και 12% επιπλέον στο λογαριασμό για το service!! Αυτό παιδιά πρώτη φορά το βλέπω. Τελικά πληρώσαμε 82? για 2 πιάτα ζυμαρικών, 1 σαλάτα, και μισό λίτρο κρασί.. Και να πω οτι άξιζε, θα έλεγα χαλάλι! Τέλος πάντων, τουριστικό μέρος είναι, πάντα υπάρχουν και οι αισχρόκερδοι..

Μέρα 5η

Και τελευταία. :(Σήμερα θα επιστρέφαμε Θεσσαλονίκη. Η πτήση από Bergamo ήταν το απόγευμα 18:00 οπότε υπήρχε αρκετός χρόνος να επισκευτούμε το Bergamo που ακούσαμε οτι ήταν πολύ γραφικό και πράσινο. :clap:Αναχώρηση από τον κεντρικό σταθμό των τρένων του Μιλάνο για Bergamo. Φτάσαμε πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 1 ώρα. Από κεί πήραμε το Α1 λεωφορείο που μας οδήγησε στο κέντρο του χωριού και από κει πήραμε το funicolare για την «Παλιά πόλη». Η ανάβαση ήταν ολιγόλεπτη και όταν φτάσαμε, έχοντας μαζί και τις αποσκευές μας (λίγο πιο βαριές αυτή τη φορά εξ’αιτίας των σουβενιρ που είχαμε προμηθευτεί) ανηφορίσαμε στην παλιά πόλη. Εδώ τα πέτρινα σπίτια και οι πλακώστρωτοι δρόμοι, θυμίζαν κατά πολύ τον χαρακτήρα των χωριών που είχαμε δει στη λίμνη. Γραφικά μαγαζάκια δεξιά και αριστερά σε στενά δρομάκια, αυτοκίνητο δε φαινόταν πουθενά. Συναντήσαμε ένα πολύ εντυπωσιακό μαγαζί με αρτοσκευάσματα, γλυκές και αλμυρές λιχουδιές και πεινασμένες δε, πήραμε από ένα τεράστιο και λαχταριστό σάντουιτς με διάφορα υλικά και αναψυκτικό (αντί μεσημεριανού). Μάλιστα οι ευγενέστατη κυρία που μας εξυπηρέτησε δέχτηκε με χαρά να αφήσουμε τις αποσκευές μας εκεί για ένα δυωράκι μέχρι να φύγουμε για το αεροδρόμιο.
Πιο ανάλαφρες πια φτάσαμε και στην κεντρική πλατεία που υπήρχε εκεί, απ’οπου απολάμβανες υπέροχη θέα και γέμιζε το μάτι μας πράσινο. Το υψόμετρο ήταν αρκετό, η πανοραμική θέα που πρόσφερε το πάρκο στην νότια πλευρά της πόλης, πίσω απο το τείχος, έφτανε μέχρι το βάθος του ορίζοντα. Καθήσαμε στη σκιά ενος δέντρου και μείναμε εκεί να αποτυπώσουμε στη μνήμη όλη τη φύση και την τέχνη που είδαμε σε αυτό το ταξίδι.

Bergamo

100_2211.jpg

100_2212.jpg

100_2216.jpg

P1020845.jpg

P1020846.jpg
Από κεί πήραμε ξανά το Α1 το οποίο μας πήγε κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Προσοχή με την χειραποσκευή στη Ryanair δεν αστειεύονται, όταν λένε 55 Χ 45 Χ 25cm το εννοούν! Και τις δυο φορές μας ζητήσαν να βάλουμε την αποσκευή στην ειδική θήκη μέτρησης. Όποιος είχε πρόβλημα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον και δεν ήταν ευκαταφρόνητο το ποσό. Αυτό ενημερωτικά.
Όταν φτάσαμε στη Θεσσαλονικη εκείνη τη μέρα έβρεχε πολύ. Το αεροπλάνο μας προσγείωσε κυριολεκτικά στην πραγματικότητα. Και ήταν λες και ξυπνήσαμε απότομα από όνειρο...! Όλη η μαγεία της λίμνης Como, η τέχνη της πόλης του Μιλάνο, η δροσιστική ανάπαυλα στο Bergamo, όλα αυτα που είχαμε δεί είχαν χαθεί από την σφαίρα του πραγματικού, Το ταξίδι αυτό είχε γίνει παρελθόν. Δηιμιουργήθηκε όμως ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης, μέσα στην καρδιά που θα έχω για πάντα και ελπίζω να ξαναμπώ μέσα του κάποια στιγμή.
Ευχαριστώ όλους τους χρήστες για τις πολύτιμες πληροφορίες, και ελπίζω να βοήθησα κι εγώ με το δικό μου λιθαράκι, έστω και λίγο στο σχεδιασμό της δικής σας επίσκεψης στη Βόρεια Ιταλία.

Καλά ταξίδια !!!

maxoula

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη ιστορία και τις φωτογραφίες :). Μου έβαλες ιδέες... Από οικονομικής απόψεως, σας κόστισε πολύ η ενοικίαση αυτοκινήτου και τα ξενοδοχεία? Θα το χαρακτήριζες δηλ. οικονομικό ταξίδι πέρα από την πτήση που πράγματι ήταν πάμφθηνη?

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ενα ακόμη ευχαριστώ και απο εμένα για τις όμορφες στιγμές και τις εικόνες που μας χάρισες.καλά ταξίδια και σε εσένα.

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη ιστορία και τις φωτογραφίες :). Μου έβαλες ιδέες... Από οικονομικής απόψεως, σας κόστισε πολύ η ενοικίαση αυτοκινήτου και τα ξενοδοχεία? Θα το χαρακτήριζες δηλ. οικονομικό ταξίδι πέρα από την πτήση που πράγματι ήταν πάμφθηνη?
Το αυτοκίνητο κόστισε 85? για μια μέρα στην συγκεκριμένη εταιρία. Υπήρχαν και πιο φθηνές, των 45-60? αλλά θέλαν πιστωτική όπως και δήποτε! Τα ξενοδοχεία κοστίσαν από 70-90? την βραδιά. Προσωπικά μου αυτό το ταξίδι μου κόστισε 550? αλλά με άνεση, χωρίς να κάνω οικονομία. Εξάλλου πήγαμε και ήρθαμε με 22? μόνο!!!

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ζήλεψα τρομερά!

Marlin, πολύ καλή η περιγραφή σου. Λεπτομερής, ουσιαστική και χρήσιμη. Αν και δεν είχα στα άμεσα σχέδια μου την περιοχή, μετά από αυτά που διάβασα και είδα βέβαια στις επίσης πολύ καλές φωτογραφίες σου, θέλω να πάω τώρα! :p Με ενδιαφέρει να μάθω λεπτομέρειες για το κόστος αυτού του ταξιδιού. Και συγκεκριμμένα τί ξόδεψες για διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις. Κι αν έχεις και κάποια στοιχεία από τα φοβερά δωμάτια που έμεινες, θα το εκτιμούσα.

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Συγγνώμη! Μόλις είδα την απάντηση στην maxoula. :shock: Πάντως αν εχεις κάποιο στοιχείο για την διαμονή είναι ευπρόσδεκτο.

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Marlin ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δεν ξέρω πότε θα πάω, αλλά σίγουρα θα πάω!!!

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Να πας συντομα και να περάσεις τέλεια σου εύχομαι!! :D

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Μαρλιν,την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας ,θα είμαι στο bergamo και σκέφτομαι να επιστρέψω το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και να κινηθώ με λεωφορείο.
Συμφωνείς? Είναι εύκολη η πρόσβαση στο αεροδρόμιο ?(έχω πρωινή πτήση).
Thanks!!;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.356
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα